Προς το περιεχόμενο

CERN - Το τέλος του κόσμου

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εκεί που τελείωσε το δικό μου ενδιαφέρον είναι όταν έμαθα ποιο βόδι από φυσικό Αθήνας ήταν επικεφαλής, ονόματα δεν λέμε, κομπλεξικές μετριότητες δεν ξεμπροστιάζουμε.

Τον...γνωστό μουσάτο ευτραφή προφέσορα εννοείς.

Τον...Dr. Leo :lol::lol::lol:

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Αν έπαιξε όντως ντηφέης σε σελίδα του σέρβερ του σερν και αναγράφεται το insomnia.gr εκεί, έχω συμπληρώσει ένσημα.

Να μας ενημερώσετε για τα σημερινά stats!

B)

Δημοσ.

Σίγουρα η επιστήμη δεν θα πρέπει να γίνεται πεδίο δράσης των κληρικών, ούτε και διάφορων τυχαίων προφητών – θρησκόληπτων, διότι η ίδια η ιστορία δείχνει τον τρόπο σκέψης του κλήρου. Περιπτώσεις όπως του Γαλιλαίου και των λοιπών επιστημόνων ( και όχι μόνο ) που τόλμησαν να πουν κάτι που ήταν διαφορετικό από τα πιστεύω του κλήρου «εξαγνιστικάν» στη πυρά. Υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός είναι προσωπικό θέμα καθενός, το ζητούμενο είναι να υπάρχουν άνθρωποι, καλοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Ο προβληματισμός μου βρίσκεται στην άποψη κάποιου σοφότερου υμετέρων που λέει πως οι κοινωνίες μας δημιουργούν σαστισμένους θεούς και όχι σκεπτόμενους επιστήμονες. Η επιστήμη είναι ένα εργαλείο και δεν μπορούμε να την καταδικάσουμε για την όποια χρήση των όσων απορρέουν από αυτή, επόμενος ο βασικός παράγοντας για τις επιπτώσεις των ανακαλύψεων της είναι ο άνθρωπος.

Τις περισσότερες φορές αυτός που χρηματοδοτεί ένα έργο είναι διαφορετικός από αυτών που το πραγματοποιεί άρα τα κίνητρα δεν είναι κοινά. Εφόσον ο χρηματο-δότης έχει ως κίνητρο του το κέρδος και ο επιστήμονας την αναζήτηση στα ερωτήματα. Δυστυχώς ιστορικά ανακαλύψεις όπως το λέιζερ ή η ατομική ενέργεια σαν κύριους χρηματοδότες είχαν ( και για την περεταίρω εξέλιξη του ) τον στρατό οπότε θεωρώ πως η αγνή επιστημονική έρευνα για την γνώση πάει περίπατο καθώς ο επιστήμονας γίνεται εργαλείο στα χέρια ατόμων με συγκεκριμένο στόχο, στόχο διαφορετικό από των βασικών αρχών της επιστήμης.

Δημοσ.

δεν ξερω αλλα απο τοτε που ριξαν μπετα στον κηφισσο και γκρεμισαν τις τρεις γεφυρες δεν εχει που να παω να κανω γραψω με σπρει στους τοιχους " ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΧΡΗΣΤΙΑΝΟΙ!"

"ΤΟ ΣΕΡΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 666!"

Δημοσ.
χρηστιανοί είναι αυτοί που πιστεύουν στον Χρήστο? :o

Χεχε, lol

Τι εγινε τελικα? Ακομα ζουμε η ειναι ενα ονειρο?

• Super Moderators
Δημοσ.
Χεχε, lol

Τι εγινε τελικα? Ακομα ζουμε η ειναι ενα ονειρο?

"Η πραγματικότητα είναι μία ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη αλκοόλ"

- Αγνώστου

Δημοσ.

Όσο υπάρχει αλκοόλ, υπάρχει και ελπίδα!

(Δεδομένου οτι βρέθηκαν δυο κουτάκια μπύρας ξεχασμένα κάπου στο CERN και ευτυχώς τα βρήκαν πριν τις δοκιμές!)

Δημοσ.

μια ερωτηση: στις 21 που θα γινει το πειραμα, θα κρατησει μερικα δευτερολεπτα, η 10 ολοκληρα χρονια με συνεχη πειραματα οπως μου ειπε καποιος?

Δημοσ.

Το πειραμα διαρκει ελαχιστα, αλλα επαναλαμβανεται με διαφορετικες παραμετρους.

Ο επιταχυντης Tevatron στο Fermilab

κανει την ιδια δουλεια -σε μικροτερη κλιμακα- επι 30 χρονια συνεχως -και ανεπιτυχως-.

Δε νομιζω να χρειαστουν 10 χρονια για το LHC.

Αν δε βρουν το Higgs boson στους πρωτους 6 μηνες, δε θα το βρουν ποτε μαλλον.

Τα 10 χρονια εχουν μαλλον σχεση με τα κονδυλια λειτουργιας που εχουν δεσμευθει σε πρωτη φαση,

παρα με το χρονοδιαγραμμα του πειραματος.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω οτι θα το βρούν αυτή την φορά.Έχει πέσει πάρα πολλή δουλειά σε σε σχέση με το προηγούμενα πειράματα κι έχει δουλέψει πολύ περισσότερο προσωπικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...