1234 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Κι εμένα καλό μου φαίνεται το thinkpad, απλά με προβληματίζει αυτό που είπε ο michalis2610 για τις ματ οθόνες και για το touchpoint. Και με προβληματίζει επειδή και τα δύο δεν ξέρω τι είναι. Αλήθεια, τελικά για το ACER, που λέμε παραπάνω, να μην το κοιτάξω καθόλου; Δεν αξίζει;
michalis2610 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Οι ματ οθόνη του Thinkpad R61 είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία. ενώ μια γυαλιστερού τύπου οθόνη είναι σαν αυτή του Toshiba A210 Οπως μπορείς να δεις η πρώτη δεν έχει σχεδόν καμία αντανάκλαση. Αυτό βοηθά πάρα πολύ όταν υπάρχουν εξωτερικές πηγές φωτός στο χώρο που είναι η οθόνη, καθώς δεν "καθρεπτίζουν" οι ακτίνες και έτσι η εργασία είναι πιο ξεκούραστη για τα μάτια. Το μεινέκτημα είναι ότι γενικά αυτού του τύπου οι οθόνες τίνουν να δείχνουν πιο σκοτεινές σε σχέση με τις brighview - crystal bright ή όπως αλλιώς ονομάζουν τις γυαλιστερού τύπου οθόνες, παρόλο που μπορεί να έχουν την ίδια ή ακόμα και καλύτερη φωτεινότητα. Οταν όμως δεν υπάρχει φως στο χώρο, όπως για παράδειγμα όταν κλείνουμε τα φώτα για να δούμε μια ταινία τότε οι γυαλιστερού τύπου οθόνες χαρίζουν πιο ζωντανά και πιο έντονα χρώματα. Το ίδιο πλεονέκτημα έχουμε όταν δουλεύουμε multimedia εφαμογές (επεξεργασία φωτογραφιών - βίντεο κυρίως), καθώς δίνουν πιο ρεαλιστική απεικόνιση των χρωματικών διαβαθμίσεων. Προσωπικά επειδή δουλεύω επί ώρες σε χώρο με άπλετο φυσικό φως, προτιμώ τις ματ οθόνες. Δεν ξέρω όμως τις δικές σου ανάγκες κι προτιμήσεις. Οσο αναφορά το θέμα touchpad-trackpoint κοίτα την παρακάτω φωτό. Στους φορητούς δεν έχουμε ποντίκι. Εχουμε touchpad ή σε ορισμένα λίγα μοντέλα και trackpoint. Το κόκκινο "κουμπί" είναι αυτό που η IBM ονομάζει trackpoint. Στο φορητό της φωτογραφίας υπάρχει και trackpoint και touchpad (στο κάτω μέρος). Στο Thinkpad που σου πρότεινα υπάρχει ΜΟΝΟ trackpoint. Γενικά το trackpoint είναι για κάποιους πάρα πολύ βολικό (αφότου το συνηθείσεις), για άλλους (μεταξύ τους και εγώ) καθόλου. Ομως ούτως ή άλλως θα δουλεύεις με εξωτερικό ποντίκι, οπότε δεν χάλασε και ο κόσμος αν 2-3 φορές χρειαστείς να το χρησημοποιήσεις. Αν λοιπόν δε σε ενοχλεί η ματ οθόνη και το trackpoint πήγαινε για το Thinkpad. Αλλιώς αγόρασε το N200. Ελπίζω να βόηθησα.
haHa Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Οπως μπορείς να δεις η πρώτη δεν έχει σχεδόν καμία αντανάκλαση. Αυτό βοηθά πάρα πολύ όταν υπάρχουν εξωτερικές πηγές φωτός στο χώρο που είναι η οθόνη καθώς δεν "καθρεπτίζουν" οι ακτίνες και έτσι η εργασία είναι πιο ξεκούραστη για τα μάτια. Το μεινέκτημα είναι ότι γενικά αυτού του τύπου οι οθόνες τίνουν να δείχνουν πιο σκοτεινές σε σχέση με τις brighview - crystal bright ή όπως αλλιώς ονομάζουν τις γυαλιστερού τύπου οθόνες παρόλο που μπορεί να έχουν την ίδια ή ακόμα και καλύτερη φωτεινότητα. Οταν όμως δεν υπάρχει φως στο χώρο. Οπως για παράδειγμα όταν κλείνουμε τα φώτα για να δούμε μια ταινία τότε οι γυαλιστερού τύπου οθόνες χαρίζουν πιο ζωντανά και πιο έντονα χρώματα. Μεχρι εδω συμφωνουμε! Το ίδιο πλεονέκτημα έχουμε όταν δουλεύουμε multimedia εφαμογές (επεξεργασία φωτογραφιών - βίντεο κυρίως). Καθώς δίνουν πιο ρεαλιστική απεικόνηση των χρωματικών διαβαθμίσεων. Αλλα εδω διαφωνουμε! Πιο ρεαλιστικη απεικονηση δεν προσφερουν.Για αυτο αλλωστε κανενας φωτογραφος κλπ δεν εχει glossy οθονη. Προσφερουν πιο εντονα χρωματα,αλλα ταυτοχρονα ειναι και πιο ψευτικα,λιγοτερα ρεαλιστικα.. Σχεδον κανενας που ασχολειται με επεξεργασια φωτογραφιας ή video δεν θελει glossy οθονη.
michalis2610 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Αλλα εδω διαφωνουμε!Πιο ρεαλιστικη απεικονηση δεν προσφερουν.Για αυτο αλλωστε κανενας φωτογραφος κλπ δεν εχει glossy οθονη. Προσφερουν πιο εντονα χρωματα,αλλα ταυτοχρονα ειναι και πιο ψευτικα,λιγοτερα ρεαλιστικα.. Σχεδον κανενας που ασχολειται με επεξεργασια φωτογραφιας ή video δεν θελει glossy οθονη. Σωστά. Συμφωνώ. Το σκέφτηκα όταν το έγραφα αλλά για να μη μπεδέψω περισσότερο το φίλο έγραψα "ρεαλιστικά". Πιο ρεαλιστικά όχι λοιπόν, πιο έντοnα-ζωηρά ναι. ΥΓ: @haHA Εχεις Macbook/Mackbook Pro ή έχεις εγκαταστήσει MacOS?
haHa Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Σωστά. Συμφωνώ. Το σκέφτηκα όταν το έγραφα αλλά για να μη μπεδέψω περισσότερο το φίλο έγραψα "ρεαλιστικά". Πιο ρεαλιστικά όχι λοιπόν, πιο έντοnα-ζωηρά ναι. ΥΓ: @haHA Εχεις Macbook/Mackbook Pro ή έχεις εγκαταστήσει MacOS? Εχω εγκαταστησει macos ..
1234 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! michalis2610 πραγματικά να 'σαι καλά! Με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ! Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι το πως κινείται το trackpoint; Με το κόκκινο κουμπί κάνουμε τη δουλειά μας; Δεν μετακινεί το ποντίκι όταν πληκτρολογούμε; Όντως δεν είναι και τίποτα το σοβαρό μιας και έτσι κι αλλιώς θα πάρω εξωτερικό mouse, απλά περισσότερο από περιέργεια. Αλήθεια τα εξωτερικά mouse των laptops έχουν διαφορές με αυτά των desktops; Μην κάνω κάμια βλακεία και πάρω τίποτα που να μη μου κάνει. (Βγαίνει και σε μικρά μεγέθη για τα laptops, έτσι; ) Και κάτι άλλο (ελπίζω τελευταίο) : Αν πάρω αύτο το thinkpad που μου πρότεινες, χρειάζεται να πάρω και τίποτα άλλο; Εννοώ κάμια μνήμη κτλ;
michalis2610 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Στo trackpoint απλά ακουμπάς πάνω το δείκτη και κινείς κατά βούλιση. Περισσότερες πιθανότητες έχεις να μετακινήσεις το ποντίκι με touchpad όταν γράφεις παρά με αυτό. Τα ποντίκια για laptops είναι μικρότερα σε μέγεθος. Για αυτό το Thinkpad δεν χρειάζεσαι τίποτα επιπλεόν. Είναι με 2 GB RAM οπότε είσαι οκ.
1234 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Το παρήγγειλα το thinkpad τελικά ρε φίλε. Χίλια ευχαριστώ, με γλίτωσες από πολύ κόπο στο να ψάχνω και να μην καταλαβαίνω μια, και πιθανώς από κάποια λεφτά που θα πήγαιναν τσάμπα αν δεν είχα τις πληροφορίες που μου έδωσες. Αυτό το mouse είναι εντάξει για το laptop, έτσι;
michalis2610 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένος. Οσο για το ποντίκι; δεν ξέρω. Δεν το έχω δοκιμάσει. Πολύ μικρό δείχνει και μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εργονομικό. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε κάτι καλύτερο. Γενικά θα σου πρότεινα Logitech. Κάτι τέτοιο σε ασύρματο αν έχεις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αλλιώς το πιο οικονομικό ενσύρματο USB της εταιρείας.
1234 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μια μπαταρία παίρνουν τα ασύρματα ποντίκια; Και πόσο κρατάνε στο περίπου; Έχω αυτόν το φορτιστή που λέει Ni-MH BATTERY CHARGER, κάνει; Είναι από μια παλιά ψηφιακή φωτογραφική που είχα.
1234 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Όποιος γνωρίζει στο παραπάνω ερώτημα μου σχετικά με το mouse που μου έδειξε ο michalis2610, ας απαντήσει παρακαλώ, γιατί έχω ήδη παραγγείλει το laptop και θέλω να παραγγείλω και το mouse να είμαι κομπλέ και να μην το περιμένω. Άσε που με την παραγγελία του mouse είναι μαζί και η τσάντα που θα βάζω το laptop.
michalis2610 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μια μπαταρία παίρνουν τα ασύρματα ποντίκια; Και πόσο κρατάνε στο περίπου;Έχω αυτόν το φορτιστή που λέει Ni-MH BATTERY CHARGER, κάνει; Είναι από μια παλιά ψηφιακή φωτογραφική που είχα. Ναι αυτό μια παίρνει. Σωστός. Κανει μια χαρά ο φορητιστής. Πάρε ένα ζεύγος επαναφορτιζόμενες AA μεγάλης χωρητικότητας (2600+)και είσαι έτοιμος. Αυτές είναι μια χαρά. Το πόσο διαρκεί είναι σχετικό. Στο Microsoft 3000 (χάλια ποντίκι; δεν το προτείνω σε κανέναν) με μια Sanyo Ni-MH 2100 διαρκεί με πολύ χρήση 2-3 εβδομάδες.
kotetsi Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Προτείνω αυτό το ποντίκι: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570225 Το έχω έξι μήνες και με έχει εντυπωσιάσει με την ακρίβειά του και τη διάρκεια της μπαταρίας του.
Manosdoc Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ναι αυτό μια παίρνει. Σωστός. Κανει μια χαρά ο φορητιστής. Πάρε ένα ζεύγος επαναφορτιζόμενες AA μεγάλης χωρητικότητας (2600+)και είσαι έτοιμος. Αυτές είναι μια χαρά. Το πόσο διαρκεί είναι σχετικό. Στο Microsoft 3000 (χάλια ποντίκι; δεν το προτείνω σε κανέναν) με μια Sanyo Ni-MH 2100 διαρκεί με πολύ χρήση 2-3 εβδομάδες. Ένα Notebook 4000 Wireless Optical Μου βγάζει 1,5 μήνα χαλαρά. Σκέψου το σαν πρόταση. Εννοείται όταν κλείνω το Laptop ο Αντάπτορας μπαίνει από κάτω για εξοικονόμηση.
haHa Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Αν θελετε ποντικι και μαλιστα ασυρματο,θα προτεινα να ειναι bluetooth ωστε να πιανει απο πιο μακρια και το βασικοτερο να μην χρειαζεται να συνδεεται τιποτα στο φορητο,ουτε καν το usb receiver που εχουν τα κλασσικα ασυρματα,αλλα δεν εχουν τα bluetooth. Εξαιρετικο bluetooth ποντικι ειναι το logitech v470: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570260 Υπαρχει και σε ασπρο χρωμα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570257 Ειναι και πολυ ωραιο εμφανισιακα,για οποιον τον ενδιαφερει αυτο! Και επαναλαμβανω παινει πιο μακρια απο ολα τα ασυρματα,ενω δεν συνδεεις τιποτα στον φορητο.(που στα κλασσικα ασυρματα πρεπει να συνδεσεις το usb receiver, πραγμα σπαστικο,ενω πιανει και μια usb και κινδυνευει να σπασει επειδη εξεχει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.