1234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 1)* Να μπαίνω στο ίντερνετ -wireless- γενικά (επικοινωνία, ενημέρωση κτλ), αλλά κυρίως για να κατεβάζω ταινίες και μουσική 2) Να μπορώ να γράψω dvd και cd 3) Να χρησιμοποιώ photoshop και προγράμματα επεξεργασίας ήχου (cool edit) 4) Να βλέπω κάμια ταινία 5) Να ακούω μουσική 6) Να παίζω κανα παιχνίδι (κι αυτό δεν είναι πολύ σημαντικός λόγος) *Το Νο1 είναι ο σημαντικότερος λόγος που θέλω το laptop Θέλω να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη μπαταρία (με ενδιαφέρει πολύ αυτό) και θέλω να είναι όσο πιο φτηνός γίνεται για τα παραπάνω χαρακτηριστικά (αυτό κι αν με ενδιαφέρει! ). Είμαι πραγματικά άσχετος από φορητούς υπολογιστές και κάθε βοήθεια/πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!
michalis2610 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν έχω κάτι υπόψη μου με αυτά που ζητάς. Κάπου θα πρέπει να κάνεις παραχώρηση. Στα 650 υπάρχει το γνωστό LG Electronics E500-L.AP12HS με το μόνο που θα χρειαστείς να είναι 2Gb RAM με 30 ευρώ. (θα χρειαστείς να αφαιρέσεις τα (2χ512 dimm που φοράει). Θα σε βολέψει μια χαρά και θα τρέξεις ανεκτά photoshop. Παιγνίδια δεν θα παίζει παρά μονο σε πολύ χαμηλές αναλύσεις τα σημερινά ελαφρια ή κάποια πιο παλιά. Γενικά σε αυτή τη κατηγορία είναι ότι καλύτερο υπάρχει μαζί με το ΗΡ 530 που όμως δεν θα σε καλύψει παρόλο που υπερέχει κατά πολύ σε επεξεργαστή καθώς έχει πολύ αδύναμη κάρτα γραφικών. Μετά στα 700+ υπάρχουν προτάσεις αλλά δεν νομίζω να σου προσφέρουν κάτι παραπάνω. θα βρεις κάτι με ελαφρώς καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά χειρότερη αυτονομία. Διαλέγεις και παίρνεις. Τι ποσό διαθέτεις?
1234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν έχω κάτι υπόψη μου με αυτά που ζητάς. Κάπου θα πρέπει να κάνεις παραχώρηση. Στα 650 υπάρχει το γνωστό LG Electronics E500-L.AP12HS με το μόνο που θα χρειαστείς να είναι 2Gb RAM με 30 ευρώ. (θα χρειαστείς να αφαιρέσεις τα (2χ512 dimm που φοράει). Θα σε βολέψει μια χαρά και θα τρέξεις ανεκτά photoshop. Παιγνίδια δεν θα παίζει παρά μονο σε πολύ χαμηλές αναλύσεις τα σημερινά ελαφρια ή κάποια πιο παλιά. Γενικά σε αυτή τη κατηγορία είναι ότι καλύτερο υπάρχει μαζί με το ΗΡ 530 που όμως δεν θα σε καλύψει παρόλο που υπερέχει κατά πολύ σε επεξεργαστή καθώς έχει πολύ αδύναμη κάρτα γραφικών. Μετά στα 700+ υπάρχουν προτάσεις αλλά δεν νομίζω να σου προσφέρουν κάτι παραπάνω. θα βρεις κάτι με ελαφρώς καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά χειρότερη αυτονομία. Διαλέγεις και παίρνεις. Τι ποσό διαθέτεις? Δεν θέλω με τίποτα να δώσω πάνω από 600 ευρώ (και βέβαια αν είναι δυνατόν και λιγότερα). Αν βέβαια υπάρχει κάτι με αυτά που ζητάω. Τώρα, κάποιες παραχωρήσεις μπορώ να κάνω. Οι λόγοι 1,2 που έδωσα παραπάνω είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ και δεν μπορώ να κάνω καμία παραχώρηση. Ο 3 με ενδιαφέρει κι αυτός αλλά δεν τρελλαίνομαι κιόλας. Ασχολούμαι μεν με αυτά τα προγράμματα, αλλά ερασιτεχνικά. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να "σηκώνει" σχετικά άνετα ένα photoshop. Όσον αφορά τις ταινίες, δεν είναι σημαντικός λόγος για μένα. Αλλά εντάξει, τουλάχιστον θα ήθελα ένα βιντεάκι να βλέπεται από το laptop χωρίς να τρώει κολλήματα. (Επαναλαμβάνω ότι είμαι άσχετος από laptop) Η μουσική φαντάζομαι δεν χρειάζεται και τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν ζητάω να ακούγεται όπως σε ένα στερεοφωνικό συγκρότημα αλλά... να ακούγεται. Και για τα παιχνίδια δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου, το έγραψα απλά και μόνο επειδή μου ήρθε στο μυαλό το ένα και μοναδικό παιχνίδι που παίζω είτε σε pc είτε σε playstation. Το ανεπανάληπτο: pro evolution soccer Ευχαριστώ πολύ και περιμένω προτάσεις, σχετικές με τα νέα δεδομένα που έγραψα.
michalis2610 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν θέλω με τίποτα να δώσω πάνω από 600 ευρώ (και βέβαια αν είναι δυνατόν και λιγότερα). Αν βέβαια υπάρχει κάτι με αυτά που ζητάω. Για αυτό πρέπει να αναφέρουμε πάντα τη τιμή για να ξέρουμε τι να προτείνουμε και τι όχι. Τώρα, κάποιες παραχωρήσεις μπορώ να κάνω. Οι λόγοι 1,2 που έδωσα παραπάνω είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ και δεν μπορώ να κάνω καμία παραχώρηση. Εδώ φυσικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ο 3 με ενδιαφέρει κι αυτός αλλά δεν τρελλαίνομαι κιόλας. Ασχολούμαι μεν με αυτά τα προγράμματα, αλλά ερασιτεχνικά. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να "σηκώνει" σχετικά άνετα ένα photoshop. Για απλή χρήση θα είσαι οκ. Κανένα πρόβλημα. Τώρα αν χρειαστεί να περιμένεις 5 δευτερόλεπτα αντί για 2 φαντάζομαι μπορείς να ζήσεις με αυτό. Όσον αφορά τις ταινίες, δεν είναι σημαντικός λόγος για μένα. Αλλά εντάξει, τουλάχιστον θα ήθελα ένα βιντεάκι να βλέπεται από το laptop χωρίς να τρώει κολλήματα. (Επαναλαμβάνω ότι είμαι άσχετος από laptop) Εννοείται πως ούτε για αυτά τα πράγματα θα έχεις πρόβλημα. Μη νομίσεις ότι επειδή ένας φορητός κοστίζει 600 ευρώ αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Αλίμονο. Αυτά είναι βασικά πράγματα που τα κάνουν όλα τα μηχανήματα. Η μουσική φαντάζομαι δεν χρειάζεται και τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν ζητάω να ακούγεται όπως σε ένα στερεοφωνικό συγκρότημα αλλά... να ακούγεται. Ισχύει το ίδιο με το προηγούμενο. Και για τα παιχνίδια δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου, το έγραψα απλά και μόνο επειδή μου ήρθε στο μυαλό το ένα και μοναδικό παιχνίδι που παίζω είτε σε pc είτε σε playstation. Το ανεπανάληπτο: pro evolution soccer . Pro θα παίζεις και κανένα NFS σε χαμηλή ανάλυση. Απλά μην περιμένεις Crysis, Simulators και τέτοια θηρία να τρέξουν χωρίς καλή αυτόνομη κάρτα γραφικών. Τώρα που τα ξεκαθάρισες και εσύ καλύτερα κοίτα το Esprimo Mobile V5515 (σε αυτό θα χρειαστείς να τοποθετήσεις 1GB RAM με 15 ευρώ). Αν όμως μπορείς να πας στα 650 ξαναπροτείνω το LG αλλά θα σου έλεγα να σκεφτείς πιο σοβαρά πλεόν το HP 530 KP479AA με τα 3έτη εγγύηση και τη τσάντα (+1GB RAM) καθώς είναι ταχύτερο και με ένα έτος παραπάνω εγγύηση .
1234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Τώρα που τα ξεκαθάρισες και εσύ καλύτερα κοίτα το Esprimo Mobile V5515 (σε αυτό θα χρειαστείς να τοποθετήσεις 1GB RAM με 15 ευρώ). Αν όμως μπορείς να πας στα 650 ξαναπροτείνω το LG αλλά θα σου έλεγα να σκεφτείς πιο σοβαρά πλεόν το HP 530 KP479AA με τα 3έτη εγγύηση και τη τσάντα (+1GB RAM) καθώς είναι ταχύτερο και με ένα έτος παραπάνω εγγύηση . Ευχαριστώ και πάλι! Από πλευράς μπαταρίας αυτά που μου πρότεινες τι λένε; Γνωρίζεις; (Και ειδικά το Esprimo Mobile λόγω τιμής...) Και κάτι άλλο, ψιλοάσχετο: σε αυτές τις τσάντες για notebook πέρα από το notebook χωράνε κι άλλα πράγματα μέσα; Βιβλία, περιοδικά κτλ ή είναι φτιαγμένες μόνο και μόνο για να χωράνε τα laptops? ***Χίλια συγγνώμη, αυτό που ξέχασα να αναφέρω ότι με ενδιαφέρει (και με ενδιαφέρει πολύ) είναι η ποιότητα κατασκεύης του laptop, θέλω ποιοτικά να είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι αυτό, όσον αφορά τις προτάσεις σας για αγορά, αλλά είναι κάτι που όποιος έχει να προτείνει κάτι, θα ήθελα να το λάβει υπόψη του. Ευχαριστώ.
michalis2610 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Από πλευράς μπαταρίας αυτά που μου πρότεινες τι λένε; Γνωρίζεις; (Και ειδικά το Esprimo Mobile λόγω τιμής...) Από εμπειρίες φίλων που τα έχουν (και τα τρια) γύρω στις 2-2,5 ώρες με wifi και χαμηλωμένη τη φωτεινότητα της οθόνης (με σωστό καλιμπράρισμα της μπαταρίας). Και κάτι άλλο, ψιλοάσχετο: σε αυτές τις τσάντες για notebook πέρα από το notebook χωράνε κι άλλα πράγματα μέσα; Βιβλία, περιοδικά κτλ ή είναι φτιαγμένες μόνο και μόνο για να χωράνε τα laptops? Γενικά οι περισσότερες χωράνε κάτι παραπάνω εκτός από το φορητό. Απλά κάποιες χωράνε περισσότερο και άλλες λιγότερο. Κάποιες το κάνουν πιο κομψά (με χωριστές θήκες, τακτοποιημένα) και άλλες είναι χήμα... Υπάρχει πληθώρα επιλογών για όλα τα βαλάντια. ***Χίλια συγγνώμη, αυτό που ξέχασα να αναφέρω ότι με ενδιαφέρει (και με ενδιαφέρει πολύ) είναι η ποιότητα κατασκεύης του laptop, θέλω ποιοτικά να είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι αυτό, όσον αφορά τις προτάσεις σας για αγορά, αλλά είναι κάτι που όποιος έχει να προτείνει κάτι, θα ήθελα να το λάβει υπόψη του. Ευχαριστώ. Επειδή η ποιότητα είναι κάτι πολύ γενικό, θα υποθέσω ότι εννοείς την ποιότητα κατασκευής. Τa HP kai FS είναι σε καλό επίπεδο παρά την τιμή τους. Ανήκουν στις επαγγελματικές σειρές που θησιάζουν πράγματα από τα "φρού-φρού" και αρώματα χάρην της καλύτερης ποιότητας κατασκευής. Το LG είναι επίσης καλό απλά τα άλλα είναι λίγο πιο στιβαρά. Από θόρυβο δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα. Το FS πάντως νομίζω ότι ακούγεται λίγο περισσότερο από τα άλλα δύο. Τέλος να ξέρεις ότι το θέμα της εγγύησης είναι ίσως πιο σημαντικό από την ίδια την ποιότηα κατασκευής. Εδώ τα 3έτη του ΗΡ είναι πλεονέκτημα, όπως επίσης και το πολύ καλό σέρβις της LG. Το FS είναι οκ, αλλά όχι σαν τα άλλα. Εχω την εντύπωση ότι στο εγχειρίδιό του αναφέρει 2ετή εγγύηση, αλλά παντού γράφουν για 1 έτος (παρόλο που ακόμα και βάση νόμου ισχύουν τα 2 έτη). Οτι άλλο θέλεις να ρωτήσεις, εδώ είμαστε.
1234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Από εμπειρίες φίλων που τα έχουν (και τα τρια) γύρω στις 2-2,5 ώρες με wifi και χαμηλωμένη τη φωτεινότητα της οθόνης (με σωστό καλιμπράρισμα της μπαταρίας). Γενικά οι περισσότερες χωράνε κάτι παραπάνω εκτός από το φορητό. Απλά κάποιες χωράνε περισσότερο και άλλες λιγότερο. Κάποιες το κάνουν πιο κομψά (με χωριστές θήκες, τακτοποιημένα) και άλλες είναι χήμα... Υπάρχει πληθώρα επιλογών για όλα τα βαλάντια. Επειδή η ποιότητα είναι κάτι πολύ γενικό, θα υποθέσω ότι εννοείς την ποιότητα κατασκευής. Τa HP kai FS είναι σε καλό επίπεδο παρά την τιμή τους. Ανήκουν στις επαγγελματικές σειρές που θησιάζουν πράγματα από τα "φρού-φρού" και αρώματα χάρην της καλύτερης ποιότητας κατασκευής. Το LG είναι επίσης καλό απλά τα άλλα είναι λίγο πιο στιβαρά. Από θόρυβο δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα. Το FS πάντως νομίζω ότι ακούγεται λίγο περισσότερο από τα άλλα δύο. Τέλος να ξέρεις ότι το θέμα της εγγύησης είναι ίσως πιο σημαντικό από την ίδια την ποιότηα κατασκευής. Εδώ τα 3έτη του ΗΡ είναι πλεονέκτημα, όπως επίσης και το πολύ καλό σέρβις της LG. Το FS είναι οκ, αλλά όχι σαν τα άλλα. Εχω την εντύπωση ότι στο εγχειρίδιό του αναφέρει 2ετή εγγύηση, αλλά παντού γράφουν για 1 έτος (παρόλο που ακόμα και βάση νόμου ισχύουν τα 2 έτη). Οτι άλλο θέλεις να ρωτήσεις, εδώ είμαστε. Ευχαριστώ πάρα πολύ ρε φίλε! Νομίζω (δεν είμαι σίγουρος ακόμα) ότι θα καταλήξω σ' αυτό που μου είπες, μιας και μένω ικανοποιημένος απ' όσα ακούω και είναι και ο πιο φτηνός, αν και με προβληματίζει το θέμα της εγγύησης, που είναι μόνο ένα έτος. Τώρα διάλεξα megamarket γιατί είναι ο πιο φτηνός στη λίστα που μου έδωσες. Αυτό που μου είπες με τη μνήμη ότι θα χρειαστεί να αγοράσω έξτρα, πρώτον δεν είναι τίποτα να την τοποθετήσω εγώ, έτσι; και δεύτερον μπορώ να τη βρω στη megamarket για να τα παραγγείλω και τα δύο μαζί; Α, και κάτι άλλο: τι σημαίνει καλιμπράρισμα της μπαταρίας; Οι φορτίσεις - αποφορτίσεις όπως στα κινητά ή κάτι άλλο;
michalis2610 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μνήμη μπορείς να τη τοποθετήσεις μόνος σου. Είναι πολύ απλή διαδικασία. Με λίγη προσοχή και 1-2 βίντεο από το youtube είσαι έτοιμος. Θα χρειαστείς αυτές SO DIMM DDR2 1GB 667MHZ . Από ότι βλεπω πρώτο στο skroutz βγαίνει πάλι το ίδιο κατάστημα. Αν είχα έναν ενδοιασμό και εγώ θα ήταν λόγω εγγύησης. Κατά τα άλλα σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο (εκτός Acer). Σκέψου το και αποφάσισε. Περίμενε και κάποια άλλη γνώμη αν δεν είσαι βέβαιος. ΥΓ: Κοίτα και το LENOVO N200/3000 DUAL T2330 2 569D958 . ΥΓ2: Ναι κάτι τέτοιο εννοώ για τη μπαταρία. Σωστές φορτίσεις-αποφορτίσεις.
1234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μνήμη μπορείς να τη τοποθετήσεις μόνος σου. Είναι πολύ απλή διαδικασία. Με λίγη προσοχή και 1-2 βίντεο από το youtube είσαι έτοιμος. Θα χρειαστείς αυτές SO DIMM DDR2 1GB 667MHZ . Από ότι βλεπω πρώτο στο skroutz βγαίνει πάλι το ίδιο κατάστημα. Αν είχα έναν ενδοιασμό και εγώ θα ήταν λόγω εγγύησης. Κατά τα άλλα σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο (εκτός Acer). Σκέψου το και αποφάσισε. Περίμενε και κάποια άλλη γνώμη αν δεν είσαι βέβαιος. ΥΓ: Κοίτα και το LENOVO N200/3000 DUAL T2330 2 569D958 . Αυτό για το Acer; Ποιο λες; Sorry για τις πολλές ερωτήσεις και σ' ευχαριστώ για την καθοδήγηση.
michalis2610 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Είχα υπόψη το ACER EX5220-205M08MI. Είναι καλό. Η σειρά Extensa της εταιρείας είναι πολύ καλύτερη από τα aspire και έχουν το θετικό ότι η 3ετής επέκταση εγγύησης κοστίζει 75 ευρώ. Απλά έχει πολύ παλιό επεξεργαστή (παρόλο που είναι ακόμα γρήγορος) και μικρή διαφορά στη τιμή σε σχέση με τα άλλα. Το βασικό μειονέκτημα όμως είναι το θέμα με το σέρβις της εταιρείας. Είναι το πρώτο...από το τέλος... Γενικά θα πρότεινα σε κάποιον Acer μόνο αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλα για τη φωτιά. Εχει αναφερθεί τελευταία και το ThinkPad R61 7650CTO. Από πλευράς ποιότητας είναι σαφώς το καλύτερο απλά χάνεις λίγο σε ταχύτητα επεξεργαστή. Μόνο που όπως γράφουν και στο site "Δεν Έχει Touchpad, Έχει Μόνο Το έξυπνο Σύστημα Της Lenovo Με Το Κόκκινο Αισθητήρα". επειδή όπως είμαμε ήδη πολλά ας ανακεφαλαιώσουμε: Μέχρι τα 550 ευρώ έχουμε τα: 1. ACER Extensa 5220-205M08Mi (460 ευρώ) 2. LENOVO N200/3000 569D958 (499 ευρώ) 3. Fujitsu Siemens Esprimo Mobile Edition V5515 (499 ευρώ) 4. Lenovo ThinkPad R61 7650CTO (539 ευρώ) Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις μέχρι αυτό το ποσό. Ταχύτητα: FS και Acer Ποιότητα: Thinkpad μακράν. Αυτονομία: Thinkpad Οθόνη: Acer Σέρβις: Thinkpad (όχι ότι θα το χρειαστείς) Εγγύηση: Ολα 1 έτος (νομίζω το FS 2) Θόρυβο: - ? Θα με ρωτήσεις λογικά γιατί σου πρότεινα το FS αφού δεν είναι πουθενά το καλύτερο. Απλά το συγκεκριμένο είναι το πιο ισορροπημένο. Δεν είναι πουθενά καλύτερο αλλά δεν υστερεί και κάπου δραματικά σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Manosdoc Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Για να μην τα ξαναγράφουμε δες το νήμα Laptop με 500 ευρώ. Να έχεις υπόψιν σου ότι ένα τέτοιο Laptop σε καλύπτει. Δεν θα έχεις πρόβλημα.
1234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Είχα υπόψη το ACER EX5220-205M08MI. Είναι καλό. Η σειρά Extensa της εταιρείας είναι πολύ καλύτερη από τα aspire και έχουν το θετικό ότι η 3ετής επέκταση εγγύησης κοστίζει 75 ευρώ. Απλά έχει πολύ παλιό επεξεργαστή (παρόλο που είναι ακόμα γρήγορος) και μικρή διαφορά στη τιμή σε σχέση με τα άλλα. Το βασικό μειονέκτημα όμως είναι το θέμα με το σέρβις της εταιρείας. Είναι το πρώτο...από το τέλος... Γενικά θα πρότεινα σε κάποιον Acer μόνο αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλα για τη φωτιά. Εχει αναφερθεί τελευταία και το ThinkPad R61 7650CTO. Από πλευράς ποιότητας είναι σαφώς το καλύτερο απλά χάνεις λίγο σε ταχύτητα επεξεργαστή. Μόνο που όπως γράφουν και στο site "Δεν Έχει Touchpad, Έχει Μόνο Το έξυπνο Σύστημα Της Lenovo Με Το Κόκκινο Αισθητήρα". επειδή όπως είμαμε ήδη πολλά ας ανακεφαλαιώσουμε: Μέχρι τα 550 ευρώ έχουμε τα: 1. ACER Extensa 5220-205M08Mi (460 ευρώ) 2. LENOVO N200/3000 569D958 (499 ευρώ) 3. Fujitsu Siemens Esprimo Mobile Edition V5515 (499 ευρώ) 4. Lenovo ThinkPad R61 7650CTO (539 ευρώ) Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις μέχρι αυτό το ποσό. Ταχύτητα: FS και Acer Ποιότητα: Thinkpad μακράν. Αυτονομία: Acer Οθόνη: Acer Σέρβις: Thinkpad (όχι ότι θα το χρειαστείς) Εγγύηση: Ολα 1 έτος (νομίζω το FS 2) Θόρυβο: - ? Θα με ρωτήσεις λογικά γιατί σου πρότεινα το FS αφού δεν είναι πουθενά το καλύτερο. Απλά το συγκεκριμένο είναι το πιο ισορροπημένο. Δεν είναι πουθενά καλύτερο αλλά δεν υστερεί και κάπου δραματικά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Φίλε μου, σε υπέρευχαριστώ, ειλικρινά με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ! Τώρα αυτό που θα σε ρωτήσω είναι ποιό από τη λίστα των 4 που μου έκανες θα επέλεγες εσύ αν είχες τις δικές μου απαιτήσεις; (εκτός αν είναι με σειρά προτεραιότητας - γιατί νομίζω ότι τα έχεις βάλει έτσι λόγω τιμής). Είναι περίεργο αυτό που σου ζητάω το ξέρω, αλλά με ενδιαφέρει πολύ η άποψη σου, γιατί αν μη τι άλλο έχεις μια σφαιρική και τεκμηριωμένη απάντηση για όσα σε έχω ρωτήσει, πράγμα που όπως είπα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.
michalis2610 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Προσωπικά θα επέλεγα το Thinkpad γιατί εκτός του ότι έχει ματ οθόνη (όπως και τa FS, Acer) που με βολεύει πάρα πολύ είναι και το καλύτερο ποιοτικά συν ότι έχει την καλύτερη αυτονομία. Εσένα όμως μπορεί να σε ενοχλεί η ματ οθόνη ή να μην ευχαριστιέσαι έτσι τις ταινίες. Επίσης με αφήνει αδιάφορο η έλλειψη touchpad. Και το trackpoint είναι οκ για μένα. Εσένα όμως? Επίσης το λειτουργικό φαίνεται να είναι μόνο στα Αγγλικά. Αν δε σε πειράζουν αυτά πάρε το άφοβα. Αν όμως προτιμάς "γυαλιστερού" τύπου οθόνη και touchpad κοίτα τo Ν200 με 500 ευρώ. Μαλλον αυτό θα έπερνα στη θέση σου. ΥΓ. Εχω κάνει λάθος με το FS. Ερχεται με τη μικρή μπαταρία (4 cell, 2000 mAH) που διαρκεί μετά βίας 1,5 ώρα. Οι 2,5 ώρες που έγραψα νωρίτερα είναι με την μεγάλη μπαταρία που είναι έξτρα. (Μετά από διευκρίνηση φίλου)
1234 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δεν έχω ιδέα ποιά είναι η διαφορά της οθόνης "γυαλιστερού" τύπου με τις οθόνες ματ. Ούτε ξέρω τι είναι το touchpoint. Αν μπορείς, δώσε μου τα φώτα σου και πάλι Το ότι το λειτουργικό είναι μόνο στα αγγλικά δεν με πειράζει καθόλου. Τώρα σχετικά με αυτό που μου είπες για το FS, μάλλον θα το αποκλείσω, μου φαίνεται λίγο να κρατάει 1,5 ώρα μετά βίας. Αν δεν είναι κάτι που να με πειράζει στην οθόνη και το touchpoint, τότε μάλλον το thinkpad πάει για πρώτη προτεραιότητα. Μου αρέσει πολύ που είναι πολύ καλό ποιοτικά και έχει καλύτερη αυτονομία. Τώρα αυτό που μού είπες για την ταχύτητα επεξεργαστή, φαντάζομαι δεν θα είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. EDIT: Όσο για το ACER που μου έγραψες, λες να μην το κοιτάξω καθόλου;
sintalkas Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 +10 για το Thinkpad αυτά τα λάπτοπ είναι σε αλλό επίπεδο ποιότητας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.