FilipposMD Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Βασικά εννοούσα ότι δεν αμφισβητείται η αλήθεια των λόγων του Λιακόπουλου! Εννοείται ότι ψεκάζουν!
jimarass Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Είπαμε, στην τελευταία διεθνή κατάταξη, η ομοφυλοφυλία δεν θεωρείται ασθένεια.http://www.who.int/classifications/apps/icd/icd10online/ Αλλά και να ήταν, τι θα έλεγε; Ο ορισμός φυσιολογικού-παθολογικού είναι σχετικός. Ψυχικά νοσήματα έχει περίπου το 1/5 του πληθυσμού. Φοβίες, τικ, κατάθλιψη, πνευματική καθυστέρηση και χίλια δυο άλλα που μπορεί να έχει ο καθένας από μας. Εξετάζει κανείς αν ο υποψήφιος γαμπρός ή νύφη έχει κάτι από αυτά; Τους εμποδίζει κανείς να κάνουν παιδί αν έχουν φοβίες ή κατάθλιψη; Το επιχείρημα "υπάρχουν δύο τάσεις, άρα το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση" είναι άκυρο. Δύο τάσεις υπάρχουν και για το αν τα αεροπλάνα ψεκάζουν φάρμακα για έλεγχο των συνειδήσεων (Λιακόπουλος), αλλά δε νομίζω ότι το θέμα θεωρείται υπό συζήτηση! Κι εγώ θεωρώ καλύτερο να μεγαλώνει ένα παιδί σε οικογένεια με άντρα και γυναίκα, αλλά εφόσον μιλάμε για ορφανά που ζουν ξεχασμένα σε ιδρύματα, μια οικογένεια που τα αγαπάει, όσο "περίεργη" κι αν φαίνεται, είναι μάλλον καλύτερη από το τίποτα. Το ξεκίνησες καλά αλλά το χάλασες στο τέλος. Άλλο πράγμα η κοινωνική συνοχή και άλλο η ελεημοσύνη!! Άυτή η υιοθεσία πιο πολύ σα βολική δικαιολογία παρά σαν επιχείρημα.
jimarass Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Απλά googlaρωντας βρήκα αυτό: Researchers who study human sexuality believe that sexual orientation develops and changes over a person’s lifetime. Having feelings about or even having a sexual experience with a person of the same sex doesn’t necessarily mean that a person is gay or bisexual. It’s not uncommon for people to experiment with their sexuality, especially during adolescence and young adulthood. Return to top What causes homosexuality? No one knows why some people are homosexual. Some people who study human sexuality believe that sexuality is a result of genetics, social or individual factors, alone or in combination. A common misperception is that troubled family relationships cause people to be homosexual, but no scientifically sound research supports this myth. Return to top Is homosexuality a disease? No, homosexuality is not a disease. All major mental health organizations, including the American Psychological Association (APA), have stated that homosexuality is not a mental disorder. Being unsure or uncomfortable about your feelings can cause anxiety and stress, which can sometimes cause physical problems like trouble sleeping, nausea and headache. Talking with people about how you feel, such as trusted family members and friends, can help reduce your stress and anxiety. Return to top Can people be forced or convinced to change from gay to straight or the other way around? No. Some people feel pressured to "change" their sexuality, but trying to be something you're not can lead to stress, anxiety and depression. Return to top Δηλαδή όπως και να το πάρεις, ομοφυλοφιλία και υγεία είναι εχθροί!!!
random Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μια που μαζευτήκαμε, δεν απαγορεύουμε και τους γάμους μεταξύ ασθενών με AIDS ; ... καρδιοπαθών; ... βασανιστών ζώων; ... παιδόφιλων; ... ναρκομανών; μεταξύ οπαδών του ναζισμού; ... αναρχικών; ... κομμουνιστών; ... φίλων ανοιχτής θαλάσσης; ... εθισμένων με το ίντερνετ; ... μπλόγκερς; (ή μόνο ανώνυμων μπλόγκερ) ... με IQ ραδικιού; Να τα συγκεντρώσουμε όλα σε ένα ΦΕΚ, θα μας βγει πιο οικονομικό/οικολογικό.
gus Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Απλά googlaρωντας βρήκα αυτό: Researchers who study human sexuality believe that sexual orientation develops and changes over a person’s lifetime. Having feelings about or even having a sexual experience with a person of the same sex doesn’t necessarily mean that a person is gay or bisexual. It’s not uncommon for people to experiment with their sexuality, especially during adolescence and young adulthood. Return to top What causes homosexuality? No one knows why some people are homosexual. Some people who study human sexuality believe that sexuality is a result of genetics, social or individual factors, alone or in combination. A common misperception is that troubled family relationships cause people to be homosexual, but no scientifically sound research supports this myth. Return to top Is homosexuality a disease? No, homosexuality is not a disease. All major mental health organizations, including the American Psychological Association (APA), have stated that homosexuality is not a mental disorder. Being unsure or uncomfortable about your feelings can cause anxiety and stress, which can sometimes cause physical problems like trouble sleeping, nausea and headache. Talking with people about how you feel, such as trusted family members and friends, can help reduce your stress and anxiety. Return to top Can people be forced or convinced to change from gay to straight or the other way around? No. Some people feel pressured to "change" their sexuality, but trying to be something you're not can lead to stress, anxiety and depression. Return to top Δηλαδή όπως και να το πάρεις, ομοφυλοφιλία και υγεία είναι εχθροί!!! Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα από αυτά που παραθέτεις. Ισα ισα το αντίθετο υποννοείται νομίζω.
jimarass Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα από αυτά που παραθέτεις. Ισα ισα το αντίθετο υποννοείται νομίζω. Νομίζω μιλάει για stress, headache k.t.l. Δηλαδή ότι είναι αυτά, είναι και ο ομοφυλόφιλος, δηλαδή μια μορφή ασθένειας. Η όπως χαρακτηρίζεται τέλος πάντων είναι όποιος είναι συχνά σε φάση stress. Το stress και ο πονοκέφαλος είναι κατάσταση μη-υγείας, ώστε και λίγο.... Υπάρχουν άνθρωποι με ιατρικές παθήσεις και πραγματικά σοβαρά προβλήματα. Κανείς από αυτούς δε θίχτηκε ούτε με τις ειδικές μεταχειρήσεις ούτε με το χαρακτηρισμό "ασθενείς". Άρα ο ομοφυλόφιλος, είτε έχει ταμπού/κόμπλεξ είτε τη μίγα, όταν αντιδρά άσχημα στον όρο "είσαι ειδική ομάδα". Δηλαδή προσπαθεί να πείσει ότι "ρε παιδιά , το τρίτο φύλο είναι μια εντελώς υγειέστατη και νορμάλ κατάσταση της φύσης". Αν θέλετε δοκιμάστε κιόλας!! Ε όσο είναι η καράφλα νορμάλ, είναι και ο ομοφυλόφιλος!!!
jimarass Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Είπαμε, στην τελευταία διεθνή κατάταξη, η ομοφυλοφυλία δεν θεωρείται ασθένεια.http://www.who.int/classifications/apps/icd/icd10online/ Αλλά και να ήταν, τι θα έλεγε; Ο ορισμός φυσιολογικού-παθολογικού είναι σχετικός. Ψυχικά νοσήματα έχει περίπου το 1/5 του πληθυσμού. Φοβίες, τικ, κατάθλιψη, πνευματική καθυστέρηση και χίλια δυο άλλα που μπορεί να έχει ο καθένας από μας. Εξετάζει κανείς αν ο υποψήφιος γαμπρός ή νύφη έχει κάτι από αυτά; Τους εμποδίζει κανείς να κάνουν παιδί αν έχουν φοβίες ή κατάθλιψη; Όχι, είναι κοινωνικά αποδεκτοί όμως. Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι και πιθανώς η απότομη απόδοση ελευθεριών θα προκαλέσει ρήγμα στην κοινωνική συνοχή. Και δεν το θέλουμε αυτο!! Όχι ότι ντε και καλά θα γίνει, απλά εξηγώ γιατί τα τικ και οι φοβίες δεν έχουν καμία σχέση με το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας!! Σε μια μελλοντική κοινωνία μπορεί κανείς να μην ενοχλείται!
gus Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Νομίζω μιλάει για stress, headache k.t.l. Δηλαδή ότι είναι αυτά, είναι και ο ομοφυλόφιλος, δηλαδή μια μορφή ασθένειας. Η όπως χαρακτηρίζεται τέλος πάντων είναι όποιος είναι συχνά σε φάση stress. Το stress και ο πονοκέφαλος είναι κατάσταση μη-υγείας, ώστε και λίγο....Υπάρχουν άνθρωποι με ιατρικές παθήσεις και πραγματικά σοβαρά προβλήματα. Κανείς από αυτούς δε θίχτηκε ούτε με τις ειδικές μεταχειρήσεις ούτε με το χαρακτηρισμό "ασθενείς". Άρα ο ομοφυλόφιλος, είτε έχει ταμπού/κόμπλεξ είτε τη μίγα, όταν αντιδρά άσχημα στον όρο "είσαι ειδική ομάδα". Δηλαδή προσπαθεί να πείσει ότι "ρε παιδιά , το τρίτο φύλο είναι μια εντελώς υγειέστατη και νορμάλ κατάσταση της φύσης". Αν θέλετε δοκιμάστε κιόλας!! Ε όσο είναι η καράφλα νορμάλ, είναι και ο ομοφυλόφιλος!!! Αυτό που παρέθεσες λέει πως έχουν στρες, πονοκεφάλους και τα σχετικά, όσοι (και μόνον όσοι) δεν νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Is homosexuality a disease? No, homosexuality is not a disease. All major mental health organizations, including the American Psychological Association (APA), have stated that homosexuality is not a mental disorder. Being unsure or uncomfortable about your feelings can cause anxiety and stress, which can sometimes cause physical problems like trouble sleeping, nausea and headache. Talking with people about how you feel, such as trusted family members and friends, can help reduce your stress and anxiety. Δεν λέει πως ΟΛΟΙ οι ομοφυλόφυλοι έχουν στρες και πονοκέφαλο. Επιπλέον ξεκαθαρίζει στην πρώτη πρόταση πως δεν θεωρείται πάθηση ή αρρώστια (disease). Καλά το επιχείρημα με την καράφλα το αφήνω ασχολίαστο γιατι φαντάζομαι πως αστειεύεσαι ή θες να πεις κάτι αλλο.
jimarass Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Αυτό που παρέθεσες λέει πως έχουν στρες, πονοκεφάλους και τα σχετικά, όσοι (και μόνον όσοι) δεν νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Is homosexuality a disease? No, homosexuality is not a disease. All major mental health organizations, including the American Psychological Association (APA), have stated that homosexuality is not a mental disorder. Being unsure or uncomfortable about your feelings can cause anxiety and stress, which can sometimes cause physical problems like trouble sleeping, nausea and headache. Talking with people about how you feel, such as trusted family members and friends, can help reduce your stress and anxiety. Δεν λέει πως ΟΛΟΙ οι ομοφυλόφυλοι έχουν στρες και πονοκέφαλο. Επιπλέον ξεκαθαρίζει στην πρώτη πρόταση πως δεν θεωρείται πάθηση ή αρρώστια (disease). Καλά το επιχείρημα με την καράφλα το αφήνω ασχολίαστο γιατι φαντάζομαι πως αστειεύεσαι ή θες να πεις κάτι αλλο. Το παράδειγμα με την καράφλα είναι υποδειγματικό. Η καράφλα αποτελεί γενετική ανωμαλία, αλλά στην κοινωνία μας, επειδή είμαστε πολλοί οι καράφλες, η καράφλα θεωρείται νορμαλ και μη σου πω και γόητρο σε ακραία φαινόμενα. Παραμένει όμως γεννετική ανωμαλία, το ξέρουμε, το αποδεχόμαστε και δε μας πειράζει!! Το τι θέλω να πω , εδώ τα λέει όλα: "Άρα ο ομοφυλόφιλος, είτε έχει ταμπού/κόμπλεξ είτε τη μίγα, όταν αντιδρά άσχημα στον όρο "είσαι ειδική ομάδα". Δηλαδή προσπαθεί να πείσει ότι "ρε παιδιά , το τρίτο φύλο είναι μια εντελώς υγειέστατη και νορμάλ κατάσταση της φύσης". Αν θέλετε δοκιμάστε κιόλας!!" Δε ξέρω πως να εκφραστώ αλλά αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως η ομοφυλοφιλία κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ είναι τρίτο φύλο, αλλά μια ειδική ομάδα ανθρώπων, αποδεκτοί ή μη. Αν από τον κόσμο έλειπαν οι άνδρες ή οι γυναίκες , η απώλεια θα ήταν φοβερή και καταστροφική. Αν εξαφανιζόντουσαν οι gay, ούτε γάτα ούτε ζημιά, όπως και η καράφλα!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Νομίζω μιλάει για stress, headache k.t.l. Δηλαδή ότι είναι αυτά, είναι και ο ομοφυλόφιλος, δηλαδή μια μορφή ασθένειας. Η όπως χαρακτηρίζεται τέλος πάντων είναι όποιος είναι συχνά σε φάση stress. Το stress και ο πονοκέφαλος είναι κατάσταση μη-υγείας, ώστε και λίγο....Υπάρχουν άνθρωποι με ιατρικές παθήσεις και πραγματικά σοβαρά προβλήματα. Κανείς από αυτούς δε θίχτηκε ούτε με τις ειδικές μεταχειρήσεις ούτε με το χαρακτηρισμό "ασθενείς". Άρα ο ομοφυλόφιλος, είτε έχει ταμπού/κόμπλεξ είτε τη μίγα, όταν αντιδρά άσχημα στον όρο "είσαι ειδική ομάδα". Δηλαδή προσπαθεί να πείσει ότι "ρε παιδιά , το τρίτο φύλο είναι μια εντελώς υγειέστατη και νορμάλ κατάσταση της φύσης". Αν θέλετε δοκιμάστε κιόλας!! Ε όσο είναι η καράφλα νορμάλ, είναι και ο ομοφυλόφιλος!!! Μπορείς μήπως να παραθέσεις κάποια πηγή γι'αυτά που γράφεις; Ή ό,τι βρίσκουμε στο Internet είναι αποδεκτό αρκεί να υποστηρίζει την άποψή μας; Λυπάμαι που το γράφω αλλά η μισαλλοδοξία σου είναι παραπάνω από εμφανής... Εδώ ο FilipposMD, ιατρός στην ιδιότητα, σου γράφει τεκμηριωμένα (παραθέτοντας και σχετικό link) ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια, εσύ εκεί, επιμένεις ότι είναι ασθένεια και μάλιστα ψυχική και προκαλεί πονοκέφαλους, ζαλάδες, φαγούρα και αρχές ουλίτιδας. Κατ'αυτή την έννοια, ό,τι δεν γουστάρουμε είναι ασθένεια. Για μένα, πχ, οι βάζελοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια. Που μάλιστα προκαλεί παραισθήσεις γιατί νομίζουν ότι έχουν καλή ομάδα, γιατί νομίζουν ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα. Αλήθεια, με τι ιδιότητα γράφεις όλα αυτά τα περισπούδαστα για αρρώστιες και ψυχικές νόσους; Είσαι γνώστης του θέματος; Έχεις κάποια σχετική ιδιότητα;
gus Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Το παράδειγμα με την καράφλα είναι υποδειγματικό. Η καράφλα αποτελεί γενετική ανωμαλία, αλλά στην κοινωνία μας, επειδή είμαστε πολλοί οι καράφλες, η καράφλα θεωρείται νορμαλ και μη σου πω και γόητρο σε ακραία φαινόμενα. Παραμένει όμως γεννετική ανωμαλία, το ξέρουμε, το αποδεχόμαστε και δε μας πειράζει!!Το τι θέλω να πω , εδώ τα λέει όλα: "Άρα ο ομοφυλόφιλος, είτε έχει ταμπού/κόμπλεξ είτε τη μίγα, όταν αντιδρά άσχημα στον όρο "είσαι ειδική ομάδα". Δηλαδή προσπαθεί να πείσει ότι "ρε παιδιά , το τρίτο φύλο είναι μια εντελώς υγειέστατη και νορμάλ κατάσταση της φύσης". Αν θέλετε δοκιμάστε κιόλας!!" Δε ξέρω πως να εκφραστώ αλλά αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως η ομοφυλοφιλία κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ είναι τρίτο φύλο, αλλά μια ειδική ομάδα ανθρώπων, αποδεκτοί ή μη. Αν από τον κόσμο έλειπαν οι άνδρες ή οι γυναίκες , η απώλεια θα ήταν φοβερή και καταστροφική. Αν εξαφανιζόντουσαν οι gay, ούτε γάτα ούτε ζημιά, όπως και η καράφλα! Επομένως αφού δεν απαγορέυεται στους καράφλες να παντρευτούν γιατι να απαγορέυεται στους ομοφυλόφιλους?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 μπορουν επισης με τεχνητη γονιμοποιηση να μεινει εγκυος ανδρας η γυναικα αλλα σε καθε περιπτωση στην ταυτοτητα τι θα αναγραφεται? πατερας γιωργος και μητερα χρηστος? η πατερας μαρια και μητερα νικολετα? Θα μπορούσε ίσως να αναγράφει απλά ¨Ονοματεπώνυμο Γονέων¨! Γιατί σώνει και καλά όταν βλέπουμε πχ ένα ζευγάρι λεσβιών, πρέπει να αποδώσουμε ρόλους άντρα-γυναίκας, μαμά-μπαμπά κλπ???
DIMITRISG Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 οχι δεν υπαρχει περιπτωση να εχουν δικαίωμα υιοθεσίας ομοφυλόφιλα ζευγαρια (τονιστικε ιδιαιτερα και στην γαλλια μετα απο τον μεγαλο αγωνα που εδωσαν οι ομοφυλοφιλοι). Αλλα αν δεν κάνω λάθος μπορεί να υιοθετήσει ενας μόνος του ; και μετα κανουν το συμβόλαιο και ειναι σαν να το χουν μαζι το παιδι αλλα ο/η αλλος ειναι ριγμένος γιατι δεν ειναι γονέας. Για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος
Technology fan Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Ρε παιδια ειναι τωρα σοβαρα πραματα αυτα που συζητατε? Προτεινω να σβησει το τοπικ καποιος moderator. Οσο πιο πολυ το συζηταμε τοσο πιο πολυ σημαινει οτι το αποδεχομαστε! αποδεχομαστε κατι το αφυσικο με φυσικο τροπο! Δε με πειραζει εμενα τι ειναι καποιος ομοφυλοφυλος ή μη! Με πειραζει ομως να συζητιεται με τετοιο τροπο που να το κανει να θεωρειται φυσικο! αν θελει να ειναι καποιος δικαιωμα του! ομως δεν ανεχομαι να μου το προβαλουν συνεχεια και συνεχεια, και αντε επειδη η κοινωνια μας παει απο το κακο στο χειροτερο ειναι αναγκη να το δεχομαστε? Επειδη τα περιεργα και τα σπανια πουλανε πρεπει σονι και καλα να αγορασω και εγω?(αναφερομαι σε δελτια ειδησεων που πλεον εχω σταματησει να βλεπω)! Και αντε εγω καταλαβαινω, ενα παιδι που θα το ακουσει ή θα διαβασει αυτο το τοπικ δεν θα πει οτι ειναι φυσιολογικο?Εγω προσωπικα δεν θα θελα να δω το γιο μου (ασχετο που δεν εχω) στο μελλον να με ρωτησει τι ειναι ομοφυλοφιλος! Και αλλο γενετικη ανωμαλια και αλλο εγκεφαλικη ανωμαλια! Ειναι σαν να προσπαθειτε να μου πασαρετε το καπνισμα ως υγειηνο! Ολος ο κοσμος καπνιζει δε λεω να απαγορευτει η ομοφιλια, απλα να μην προβαλετε ως φυσιολογικο πραγμα οπως και δεν θελω να μου λενε οτι το καπνισμα ειναι υγειηνο!
DIMITRISG Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Ρε παιδια ειναι τωρα σοβαρα πραματα αυτα που συζητατε? Προτεινω να σβησει το τοπικ καποιος moderator. Οσο πιο πολυ το συζηταμε τοσο πιο πολυ σημαινει οτι το αποδεχομαστε! αποδεχομαστε κατι το αφυσικο με φυσικο τροπο! Δε με πειραζει εμενα τι ειναι καποιος ομοφυλοφυλος ή μη! Με πειραζει ομως να συζητιεται με τετοιο τροπο που να το κανει να θεωρειται φυσικο! αν θελει να ειναι καποιος δικαιωμα του! ομως δεν ανεχομαι να μου το προβαλουν συνεχεια και συνεχεια, και αντε επειδη η κοινωνια μας παει απο το κακο στο χειροτερο ειναι αναγκη να το δεχομαστε? Επειδη τα περιεργα και τα σπανια πουλανε πρεπει σονι και καλα να αγορασω και εγω?(αναφερομαι σε δελτια ειδησεων που πλεον εχω σταματησει να βλεπω)! Και αντε εγω καταλαβαινω, ενα παιδι που θα το ακουσει ή θα διαβασει αυτο το τοπικ δεν θα πει οτι ειναι φυσιολογικο?Εγω προσωπικα δεν θα θελα να δω το γιο μου (ασχετο που δεν εχω) στο μελλον να με ρωτησει τι ειναι ομοφυλοφιλος! Και αλλο γενετικη ανωμαλια και αλλο εγκεφαλικη ανωμαλια! Ειναι σαν να προσπαθειτε να μου πασαρετε το καπνισμα ως υγειηνο! Ολος ο κοσμος καπνιζει δε λεω να απαγορευτει η ομοφιλια, απλα να μην προβαλετε ως φυσιολογικο πραγμα οπως και δεν θελω να μου λενε οτι το καπνισμα ειναι υγειηνο! ναι αλλα αν ο γιος σου και ο γιος μου γίνουν ζευγάρι και συζούν, δε θα δεις πλέον τα προβληματα αυτα διαφορετικά; Λες και ζεις σε άλλο κόσμο αντιδρας. Ενα παιδι που θα διαβάσει εδω στο ινσομνια αυτο το τοπικ θα λάβει απλα το μήνυμα οτι πρέπει να σεβετε τους άλλους με τις ιδιαιτερότητές τους ή τις προτιμησεις τους. Και οχι να τους βλέπει σαν εξωγηινους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.