Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μισό, ο paredwse δεν είπε ότι τα προγαμιαία δεν έχουν καμία νομική στην Ελλάδα, ακόμη και αυτά που έγιναν στο εξωτερικό;

Επανέρχομαι στο θέμα των πηγών για να πω το εξής, αφού κατά πως φαίνεται με έμμεσο τρόπο άκρη δε βγαίνει: IBAN δε θέλω, μου αρκεί μια πηγή συγκεκριμένη, και όχι το τι μου είπαν, τι άκουσα, κτλ, κτλ. Σαφώς έχει σημασία τι μας λέει κάποιος που θεωρούμε αξιόπιστο, αλλά θα περίμενα, αν βγω να γράψω ότι ο τάδε μου είπε πως οι σκύλοι είναι πιο έξυπνοι από τον άνθρωπο να βρεθεί κάποιος να με ρωτήσει α) ποιος μου το είπε και β) που το βρήκε και το στηρίζει αυτό που είπε (άσχετα αν συμφωνεί ή όχι).

Οπότε, ένας τίτλος βιβλίου λογικά αρκεί.

Αν βγω στο press conferance του υπουργείο, θα δώσω. Στο παρόν thread θα αρκεστώ σε χαλαρή κουβεντούλα. Δε προσπαθώ να πίσω κάποιον, την άποψή μου λέω να περάσει η ώρα!!Πάντως ένα κα ένα κάνει δύο και εφόσον η ομοφυλοφιλία έχει και ψυχολογικές πηγές/προεκτάσεις, μάλλον εγώ θα ζητήσω πηγές για το αν έχει πάψει η επιστήμη να ασχολείται με το θέμα!!

• Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μα, αυτό λέω: χαλαρή κουβέντα, αλλά το "έτσι μου είπε ένας έμπιστος άνθρωπος" δεν αποτελλεί βάση για κουβέντα, αλλά για διαδοχικούς μονολόγους.

Ούτε το "ένα και ένα κάνουν δύο" αποτελλεί επιχείρημα. Ψυχολογικές προεκτάσεις έχει και η ομοφυλοφιλία, και η αμφιφιλία, και η ετεροφυλοφιλία. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Εγώ δεν αμφισβητώ αν ασχολείται η επιστήμη με το θέμα, τίποτε δεν αμφισβητώ, ρωτάω αν έχουμε κάποια πηγή για αυτό που είπες για να ενημερωθώ.

Δεν έχουμε, δεν πειράζει, προχωράμε παρακάτω.

Δημοσ.
ερ1: Αν συναφθεί ΣΕΣ, προφανώς μεταξύ 2 ετερόφυλων και κατόπιν ένα απο τα άτομα κάνει αλλαγή φύλου (και αναγωριστεί κανονικά απο το κράτος, νεα ταυτότητα, κλπ), ακυρώνεται αυτόματα το ΣΕΣ ;

1α. άν έχουν ήδη υιοθετήσει;

1β. αν αλλαξουν και οι δύο φύλο;

1γ. αν ο ένας αλλάξει δύο φορές φύλο; (am i pervert or what? ) . Aκυρώνεται και ενεργοποιήται κατα βούληση;

τι γινεται με ολες τις υποχρεώσεις και δικαιώματα που απορρέουν απο το σύμφωνο; σε ολα αυτα τα υποθετικά, θεωρήστε οτι και τα δύο μέρη συμφωνουν απολύτως και κανένας τους δεν κάνει ένσταση για λύση του.

Βασικά τώρα που το λές, μυρίζομαι ψωμί για τους δικηγόρους!!

Δημοσ.
Είμαι βέβαιος όμως πως κάποιοι θα συνεχίσουν να προτιμούν τα πράγματα ως έχουν από έναν "ομοφυλόφιλο αράπη μετανάστη".

Sad but true

Δημοσ.
Το αν είμαι φανατικός φαίνεται τόσο από τα λεγόμενά μου συνολικά, αλλά και στογεγονός ότι χαρακτήρισα δεύτερος, ΜΕΤΑ τα πρόβατα. Επίσης και από τον πολιτικό μου γάμο!!!

Όσο για την ομοφυλοφιλία, βρήκα κάποια πράγματα:

"Η ψυχιατρική την θεωρεί ψυχική διαταραχή, η ψυχολογία έχει δύο ρεύματα, το ένα τη θεωρεί διαταραχή ταυτότητας και το άλλο κρατά επιφυλακτική στάση αναμονής και σέβεται προς το παρόν την ιδιαιτερότητα!!

Είμαι πολύ φανατήλας τελικά!!

Δεν σε χαρακτήρισα σε κανένα σημείο του κειμένου μου. Μάθε να διαβάζεις σωστά :rolleyes:

Δημοσ.
Μα, αυτό λέω: χαλαρή κουβέντα, αλλά το "έτσι μου είπε ένας έμπιστος άνθρωπος" δεν αποτελλεί βάση για κουβέντα, αλλά για διαδοχικούς μονολόγους.

Ούτε το "ένα και ένα κάνουν δύο" αποτελλεί επιχείρημα. Ψυχολογικές προεκτάσεις έχει και η ομοφυλοφιλία, και η αμφιφιλία, και η ετεροφυλοφιλία. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Εγώ δεν αμφισβητώ αν ασχολείται η επιστήμη με το θέμα, τίποτε δεν αμφισβητώ, ρωτάω αν έχουμε κάποια πηγή για αυτό που είπες για να ενημερωθώ.

Μα μόνο και μόνο τα δύο ρεύματα της ψυχολογίας να δεις, σημαίνει ότι το θέμα είναι ακόμα διχασμένο. Άρα οποιαδήποτε πηγή δεν είναι παρά μια έρευνα προς μελλοντική απόδειξη, άρα δεν είναι και 100% αξιόπιστο.Ο καθένας μπορεί να αμφισβητήσει μια πηγή!!

Δημοσ.

"Οι ψυχολόγοι έχουν σταματήσει εδώ και αιώνες να θεωρούν οτι υπάρχει «θεραπεία» για τους ομοφυλόφυλους. Αλλωστε υπάρχουν στην φύση και πολλά ομοφυλόφυλα ή αμφισεξουαλικά ζώα.

Μόνο διάφορες χριστιανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ διοργανώνουν θεραπευτικές ομάδες για ομοφυλόφυλους και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για να γίνουν «φυσιολογικοί»."

Σε αυτό το σχόλιο του The_Judas δε ζήτησες πηγές!!!

Δημοσ.
Ο διψήφιος αριθμός IQ θεωρείται ανωμαλία;

Ρωτάω σοβαρά.

οι ερωτικες προτιμησεις του αλλου ειναι αδιαφορες του IQ του

το μεσο IQ ειναι 100 οποτε και το 99 θεωρειται μεσο :P

1β. αν αλλαξουν και οι δύο φύλο;

παλι θα ειναι ετερα τα φυλα :P

η αλλαγη φυλου σε καθε περιπτωση θεωρειται ιατρικα παθολογια

Egodystonic sexual orientation is an egodystonic condition. The World Health Organization lists egodystonic sexual orientation in the ICD-10, under "Psychological and behavioural disorders associated with sexual development and orientation". The WHO describes it thus:

The gender identity or sexual preference (heterosexual, homosexual, bisexual, or prepubertal) is not in doubt, but the individual wishes it were different because of associated psychological and behavioural disorders, and may seek treatment in order to change it.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ego-dystonic_sexual_orientation

Δημοσ.
οι ερωτικες προτιμησεις του αλλου ειναι αδιαφορες του IQ του

Κάτι που είναι εμφανές από τους δισεκατομμύρια ετεροφυλόφιλους ηλίθιους.

Εκεί το πήγαινα, πως το να γουστάρεις άνδρες είναι ανώμαλο, το να είσαι βλάκας, δεν είναι.

Ω καιροί, ω ήθη.

• Super Moderators
Δημοσ.
"Οι ψυχολόγοι έχουν σταματήσει εδώ και αιώνες να θεωρούν οτι υπάρχει «θεραπεία» για τους ομοφυλόφυλους. Αλλωστε υπάρχουν στην φύση και πολλά ομοφυλόφυλα ή αμφισεξουαλικά ζώα.

Μόνο διάφορες χριστιανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ διοργανώνουν θεραπευτικές ομάδες για ομοφυλόφυλους και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για να γίνουν «φυσιολογικοί»."

Σε αυτό το σχόλιο του The_Judas δε ζήτησες πηγές!!!

Περίεργα πράγματα, είσαι ο δεύτερος άνθρωπος σήμερα που υπαινίσσεται ότι δε στέκομαι εξίσου αυστηρά απέναντι σε όλους.

Λυπάμαι, ό,τι μπορώ κάνω και η μόνη απόδειξη που μπορώ να προσφέρω για την καλή μου προαίρεση είναι ο λόγος μου και τίποτε περισσότερο.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς για το σχόλιο του The_Judas δε ζήτησα πηγές γιατί στο σχετικό άρθρο της Wikipedia (με όση αξιοπιστία θέλει να αναγνωρίσει κανείς στη συγκεκριμένη πηγή, πάντως την αναφέρω για να μην ερωτηθώ πού τα βρήκα και τα λέω), στις μεθόδους "μεταστροφής" των ομοφυλοφύλων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και η προσευχή, οπότε μου ήταν ήδη γνωστή η τακτική ορισμένων θρησκευτικών ομάδων.

Για το τι θεωρούν οι ψυχολόγοι, γενικά, έχω υπόψη μου ότι ο Φρόιντ, λόγου χάρη, αμφέβαλλε για το κατά πόσο τίθεται θέμα ψυχολογικής "θεραπείας".

Τέλος πάντων, δεν μπορώ να ρωτάω τους πάντες πού βρήκαν και τι. Αν κάτι μου κινήσει το ενδιαφέρο (γιατί δεν το έχω ξανακούσει, ή επειδή μου φαίνεται έξυπνο ή το αντίθετο) και δεν ξέρω πού το βρήκε αυτός που το αναφέρει, ρωτάω να μου πει μια πηγή. Έχει, καλώς, δεν έχει, πάλι καλώς.

Δημοσ.
Περίεργα πράγματα, είσαι ο δεύτερος άνθρωπος σήμερα που υπαινίσσεται ότι δε στέκομαι εξίσου αυστηρά απέναντι σε όλους.

Λυπάμαι, ό,τι μπορώ κάνω και η μόνη απόδειξη που μπορώ να προσφέρω για την καλή μου προαίρεση είναι ο λόγος μου και τίποτε περισσότερο.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς για το σχόλιο του The_Judas δε ζήτησα πηγές γιατί στο σχετικό άρθρο της Wikipedia (με όση αξιοπιστία θέλει να αναγνωρίσει κανείς στη συγκεκριμένη πηγή, πάντως την αναφέρω για να μην ερωτηθώ πού τα βρήκα και τα λέω), στις μεθόδους "μεταστροφής" των ομοφυλοφύλων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και η προσευχή, οπότε μου ήταν ήδη γνωστή η τακτική ορισμένων θρησκευτικών ομάδων.

Για το τι θεωρούν οι ψυχολόγοι, γενικά, έχω υπόψη μου ότι ο Φρόιντ, λόγου χάρη, αμφέβαλλε για το κατά πόσο τίθεται θέμα ψυχολογικής "θεραπείας".

Τέλος πάντων, δεν μπορώ να ρωτάω τους πάντες πού βρήκαν και τι. Αν κάτι μου κινήσει το ενδιαφέρο (γιατί δεν το έχω ξανακούσει, ή επειδή μου φαίνεται έξυπνο ή το αντίθετο) και δεν ξέρω πού το βρήκε αυτός που το αναφέρει, ρωτάω να μου πει μια πηγή. Έχει, καλώς, δεν έχει, πάλι καλώς.

Τώρα συμφωνούμε!!

Δημοσ.
Κάτι που είναι εμφανές από τους δισεκατομμύρια ετεροφυλόφιλους ηλίθιους.

Εκεί το πήγαινα, πως το να γουστάρεις άνδρες είναι ανώμαλο, το να είσαι βλάκας, δεν είναι.

Ω καιροί, ω ήθη.

Τι ορίζεις βλάκας, την κατώτερη διανοητική ικανότητα ή το "use the fucking brain?"

Δημοσ.

... ο σ-φ προδίδεται μεταξύ άλλων, από την αδυναμία του να ΄διαχωρίσει σε ένα θέμα-ταμπού, το θέμα από το ταμπού. Πίσω από το γυαλί του εργαστηρίου, θα μπορέσουμε να τον παρατηρήσουμε να χάνει την ουσία του θέματος και να επικεντρώνεται στο ταμπού. Ίσως γιατί το ταμπού είναι που τον ενδιαφέρει και όχι το θέμα;

Ίσως να μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο...

Δημοσ.

Είπαμε, στην τελευταία διεθνή κατάταξη, η ομοφυλοφυλία δεν θεωρείται ασθένεια.

http://www.who.int/classifications/apps/icd/icd10online/

Αλλά και να ήταν, τι θα έλεγε; Ο ορισμός φυσιολογικού-παθολογικού είναι σχετικός. Ψυχικά νοσήματα έχει περίπου το 1/5 του πληθυσμού. Φοβίες, τικ, κατάθλιψη, πνευματική καθυστέρηση και χίλια δυο άλλα που μπορεί να έχει ο καθένας από μας. Εξετάζει κανείς αν ο υποψήφιος γαμπρός ή νύφη έχει κάτι από αυτά; Τους εμποδίζει κανείς να κάνουν παιδί αν έχουν φοβίες ή κατάθλιψη;

Το επιχείρημα "υπάρχουν δύο τάσεις, άρα το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση" είναι άκυρο. Δύο τάσεις υπάρχουν και για το αν τα αεροπλάνα ψεκάζουν φάρμακα για έλεγχο των συνειδήσεων (Λιακόπουλος), αλλά δε νομίζω ότι το θέμα θεωρείται υπό συζήτηση!

Κι εγώ θεωρώ καλύτερο να μεγαλώνει ένα παιδί σε οικογένεια με άντρα και γυναίκα, αλλά εφόσον μιλάμε για ορφανά που ζουν ξεχασμένα σε ιδρύματα, μια οικογένεια που τα αγαπάει, όσο "περίεργη" κι αν φαίνεται, είναι μάλλον καλύτερη από το τίποτα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Συγγνώμη, δηλαδή δε μας ψεκάζουν τα αεροπλάνα;

Τζάμπα το παρήγγειλα το πακέτο με τις 1200 σελίδες και τις 3 ώρες DVD;

Όοοοοοχιιιιι....

Συγγνώμη για το off-topic, ο Λιακό είναι all-time favorite και δεν μπόρεσα να αντισταθώ.

Συμφωνώ με το σχόλιο του FilipposMD για το θέμα των δύο τάσεων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...