Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το διάβασα. Όλο. Και μόνο γι' αυτό θέλω +1 :lol:

Εν συντομία, (μουαχαχαχαχ...) τα εξής: Μπήκα κι άρχισα να διαβάζω για το σύμφωνο συμβίωσης, και κατέληξα να διαβάζω επί πόση ώρα τις προεκτάσεις που μπορεί να υπάρξουν ΑΝ το σύμφωνο συμβίωσης (το οποίο, προς το παρόν, αφορά ξεκάθαρα τους ετεροφυλόφιλους) εφαρμοστεί και για ομοφυλόφιλους. Που και που πεταγόταν η λέξη Σύμφωνο για να φαινόμεθα Ontopic και καθαρίζαμε.

Πάνω στο topic, αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαι σαφώς υπέρ του συμφώνου, για όποιο ζευγάρι δεν θέλει/μπορεί τους γάμους και όλα τους τα συμπαρομαρτούντα αλλά θέλει και δικαιούται την κάλυψη που του οφείλει το κράτος του. Δεν είναι κανείς, αυτονόητα, υποχρεωμένος να φάει κουφέτα, ρύζια και χορούς του Ησαϊα στη μάπα, αν δεν το πιστεύει ή δεν το θέλει. Και παρότι σίγουρα η εκκλησία και οι εκπροσωποί της κόπτονται αρκετά για το θεσμό της οικογένειας κι έτσι είχαν το δικαίωμα να την ευλογούν μονοπωλιακά, σίγουρα ήταν καιρός να σταματήσει το μονοπώλιο και να μην είναι κανείς υποχρεωμένος, λόγω μιας βάφτισης που του επιβλήθηκε σε ηλικία στην οποία είχε μηδενικό περιθώριο επιλογής, να υποκριθεί ότι σημαίνει κάτι γι' αυτόν αυτού του είδους η τελετή και να μπορεί να δεσμεύεται με το άτομο που επιθυμεί χωρίς αυτήν.

Τώρα η μόνη συνεισφορά μου στο άτυπο debate που είδα να εξελίσσεται είναι η εξής: Ο λόγος που το "θέαμα" - ήμαρτον - 2 γυναικών ως ζεύγος δεν μας είναι τόσο "αντιαισθητικό" όσο το αντίστοιχο δύο αντρών είναι δύο πτυχών: Α. Το γεγονός ότι μεταξύ 2 γυναικών δεν γίνεται, ουσιαστικά, διείσδυση (και μην ακούσω για φουξ/μπλε/ριγέ/πουά μηχανικά μαραφέτια, μιλάω καθαρά για το σωματικό μέρος) και Β. Το ότι, λόγω του Α, έχουμε φάει στη μάπα του κερατά τις τσόντες από τότε που αντιληφθήκαμε τι είναι τσόντα, με πρωταγωνιστικό, ή ακόμα και δεύτερο ρόλο, αυτού του σκηνικού.

ΟΜΩΣ, εφόσον κάποιος θεωρεί παρά φύσιν τη σωματική επαφή δύο αντρών, αν θέλει να είναι συνεπής με τον εαυτό του, θα θεωρήσει και παρά φύσιν και τη σωματική επαφή γυναικών - γουστάρει ή όχι το θέαμα γιατί έτσι έμαθε. Τώρα, σε ότι αφορά την ικανότητα των ομοφυλοφίλων να μεγαλώσουν παιδί, νομίζω ότι θα έπρεπε να ανοίξει ένα άλλο thread κι εκεί να αλληλοσφαχτούμε/τείτε με την ησυχία μας/σας....

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συγχωρεστε με αν εχει απαντηθει, κι αν οντως εχει απαντηθει αν εχει καποιος λινκ ας το δωσει, λογω του οτι το θεμα εχει φτασει ηδη 62 σελιδες...

ηθελα να ρωτησω:

- με τα περιουσιακα στοιχεια τι ισχυει αν 'λυθει' το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης;

στον γαμο, οτι αποκτηθηκε μετα το γαμο, παει 'δια 2' και στους 2. Στο σύμφωνο?

- πόσο εύκολα 'λυνεται' το σύμφωνο? ο γαμος θελει, στην καλυτερη περιπτωση ενα 6μηνο, και πανω κατω κανα 1000αρι ευρω ο καθενας. Το σύμφωνο?

Δημοσ.

ότι έχει συμφωνηθεί κατά την υπογραφή του συμφώνου. Είτε όλα τα αποκτηθέντα στη διάρκεια της συμβίωσης χωρίζονται διά δύο, ή ο καθένας τα δικά του, ή δια δύο με δικαίωμα διεκδίκησης. Πιο καθαρά από τον γάμο κατά τη γνώμη μου.

λύνεται είτε αυτόματα με τον γάμο ενός εκ των δύο, ή με μια υπογραφή στο δήμο ή το συμβολαιογράφο (δεν ξέρω). Αυτά μου έχουν πει φίλοι που το έκαναν, επιβεβαίωσέ τα όμως μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά..

Δημοσ.

Μαλιστα, οπως τα λες, δεν παει αυτονοητα δια 2 οπως στο γαμο(κι εκει την εχει πατησει κοσμος και κοσμακης....αν ρωτησετε κανενα παθοντα), αλλα ειναι οτι συμφωνησεις οταν υπογραφεις το συμφωνο, σωστα?

Οσο για την λυση, θα με ενδιεφερε να ξερω το χρονικο διαστημα, και τα εξοδα ενδεικτικα, στο περιπου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...