Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Περί κοινωνικής αποδοχής, από δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου:

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=28480

▪Το σύνολο των ερωτηθέντων βάζει τη γνώμη της κοινωνίας σε μία δίκαιη ζυγαριά. Το 47,3% βρίσκει τη ρύθμιση αρνητική, το 47,2% τη χαρακτηρίζει θετική.

▪ Οσο πιο δεξιά κινείται κανείς στο πολιτικό φάσμα τόσο περισσότερες αρνήσεις θα συναντά. Το 57% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. αντιτίθεται στο μέτρο. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι θετικό. Το ίδιο ισχύει και για ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

▪ Στο σύνολο του δείγματος οι άνδρες είναι σαφώς (52%) θετικοί. Λογικό, καθώς η αποστροφή προς το γάμο βρίσκεται στο…DNA των περισσότερων ανδρών. Από την άλλη, η ενστικτώδης ανασφάλεια των Ελληνίδων τις υποχρεώνει να δηλώνουν αρνητικές σε ποσοστό 53,2%

▪ Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα: νεαρές ηλικίες, υψηλή μόρφωση και διαμονή σε μεγάλο αστικό κέντρο συνεπάγονται θετική ανταπόκριση. Η αντίθεση καταγράφεται σε μεγάλες ηλικίες, χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, διαμονή στην ύπαιθρο.

▪ Τέλος, το σύνολο των ερωτηθέντων απορρίπτει κατά 54,8% την επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι, όμως, ευκαταφρόνητο το 37,2% που συμφωνεί, ενώ στις ηλικίες 18-34 ετών, πλειοψηφεί η θετική απάντηση.

Τα αυτονόητα δηλαδή!

B)

• Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, γενικά οι δημοσκοπήσεις και τα δημοψηφίσματα δεν λένε τίποτα, όταν πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπόκειται στην ετυμηγορία της πλειοψηφίας να εφαρμοστεί π.χ. η ισότητα των δύο φύλων ή η ίση εκ του νόμου μεταχείριση των πολιτών.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, γενικά οι δημοσκοπήσεις και τα δημοψηφίσματα δεν λένε τίποτα, όταν πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπόκειται στην ετυμηγορία της πλειοψηφίας να εφαρμοστεί π.χ. η ισότητα των δύο φύλων ή η ίση εκ του νόμου μεταχείριση των πολιτών.

Προφανώς!

B)

Δημοσ.
Τελείως άκυρο το Βιβλικό παράδειγμα... αλίμονο αν χτίσουμε την κοινωνία μας βάσει Εβραϊκών παραβολών, θεϊκού λόγου και προφητείών.

Μπορώ και εγώ να σου αναφέρω ελεύθερες κοινωνίες που προόδευσαν... αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, Ευρωπαϊκή αναγέννηση.

Τώρα, αν κάποιος γίνει ομοφυλόφυλος λόγω της μόδας και μόνο... γι'αυτό φταίει αποκλειστικά ο ίδιος αλλά και οι γονείς του και κανένας άλλος.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα «πρόβατα» που ακολουθούν τυφλά πρότυπα και μόδες.

Ποια επιστήμη το λέει αυτό? Της Παλαιάς Διαθήκης?

Οι ψυχολόγοι έχουν σταματήσει εδώ και αιώνες να θεωρούν οτι υπάρχει «θεραπεία» για τους ομοφυλόφυλους. Αλλωστε υπάρχουν στην φύση και πολλά ομοφυλόφυλα ή αμφισεξουαλικά ζώα.

Μόνο διάφορες χριστιανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ διοργανώνουν θεραπευτικές ομάδες για ομοφυλόφυλους και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για να γίνουν «φυσιολογικοί».

Τελικά οι άθεοι είναι οι πιο φανατικοί θρήσκοι, με θρησκεία τον αθεισμό. Παθιασμένοι. Ένα θα σου πω, έχω κάνει πολιτικό γάμο. Όσο για τα πρόβατα, το ίδιο μπορώ να πω και εγώ για τους ψευτοεπαναστάτες, υπαρξιοαπάλευτους!!!

Η αρχαία Ελλάδα δεν ήταν απόλυτα ελεύθερη κοινωνία, δεδομένης της θέσης της γυναίκας!! Πριν υπήρχαν λαοί με καλύτερες συνθήκες!! Αντιθέτως, η Αρχαία Ελλάδα ήταν κλασικό παράδειγμα απελευθέρωσης σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με κοινωνικούς κανόνες για τη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής( γυναίκα)

Και επειδή ΔΕΝ ξέρεις, οι ψυχολόγοι μελετούν την ομοφυλοφυλία, την οποία θεωρούν προβληματική κατάσταση της φύσης!

Δημοσ.

Κάποιο παλικάρι εδώ μέσα έχει μια υπογραφή που μου άρεσε ΄,αφορά τον Ισοκράτη και χονδρικώς λέει:

Η Δημοκρατία καταστρέφεται διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας.

ΌΛΑ τα λευτά!!

Κοινωνία = Περιορισμός ατομικής ελευθερίας και συμφέροντος για το καλό του συνόλου. Οι διάφορες αναλογίες απλά ορίζουν αν έχεις Δημοκρατία, Φασισμό κ.τ.λ.

Δημοσ.

▪ Τέλος, το σύνολο των ερωτηθέντων απορρίπτει κατά 54,8% την επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι, όμως, ευκαταφρόνητο το 37,2% που συμφωνεί, ενώ στις ηλικίες 18-34 ετών, πλειοψηφεί η θετική απάντηση.

λογικο αφου βλεπουν διαφορετικα τα πραγματα. στην εποχη των γονεων μου θεωρουνταν κατι σαν λεπροι αν θες να ξερεις.

μετα το φεμινιστικο κινημα τωρα εχουμε και το ομοφυλικο :P

βεβαια να τονισω οτι

The World Health Organization's ICD-9 (1977) listed homosexuality as a mental illness, and in 1990, a resolution was adopted to remove it in the ICD-10 (1993)

http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality

με αλλα λογια απο το 1993 βγηκε το mental illness στους ομοφυλοφιλους. μπραβο στην ιατρικη και στους κλαδους της

Δημοσ.

1)λογικο αφου βλεπουν διαφορετικα τα πραγματα. στην εποχη των γονεων μου θεωρουνταν κατι σαν λεπροι αν θες να ξερεις.

2)μετα το φεμινιστικο κινημα τωρα εχουμε και το ομοφυλικο :P

βεβαια να τονισω οτι

3)με αλλα λογια απο το 1993 βγηκε το mental illness στους ομοφυλοφιλους. μπραβο στην ιατρικη και στους κλαδους της

1)Και οι μεν και οι δε λουλούδια είναι !!! Οι μεν αμόρφωτοι και κοινωνικά δέσμιοι, οι δε, γεννιά της καλομοίρας, δεν έχει τις τις απίστευτες εμεπιρίες για να ορίζει το τι είναι 100% σωστό!!

2) ...και το κέρδος για τη γυναίκα ήταν πολύ καλό!!!! Δουλεύει σα σκυλί , έχει καταντήσει μαραμένο λουλούδι και οικογένεια γιοκ. Τη χάλαγε που τα είχε όλα έτοιμα. Βέβαια ΣΩΣΤΑ απελευθερώθηκε, αλλά το φεμινιστικό κίνημα δε κέρδισε και κανένα πόλεμο. Οι άνδρες ελευθερώσανε τις γυναίκες με την εξέλιξη των εποχών.

3)Καλά και η ιατρική κάνει μαλάκίες. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι απόλυτα φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά. Όπως και να το κάνουμε κάτι πήγε λάθος στους υπολογισμούς της φύσης. Άλλο να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε το λάθος και άλλο να έρχεται κάποιος και να λέει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λαθος!!

Δημοσ.

Στην τελικη συζητάμε(και δεν τσακωνομαστε??περιεργο αυτο..)για το τι ειναι αποδεκτο και τι οχι πανω στην κοινωνια μας..Π.χ. το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης,η διαχωριση εκκλησιας κρατους και αλλα πολλα μετρα προσπαθουν να αλλαξουν τα stadar του κοινωνικου συνολου(και για την αποψη μου σε μερικα μετρα καλα κανουν)και να ξεφυγουμε απο καποιες προκαταληψεις που εχουμε(π.χ. για τους αθεους,ομοφιλοφιλους,για τα ανυπαντρα ζευγαρια με παιδι κ.τ.λ.)

Που θελω ομως να καταληξω.Πως τελικα μπορουμε να ξερουμε ποια ειναι η κοινη αποδεκτη λυση απο ολους μας για το σωστο προτυπο της κοινωνιας μας?

Γιατι αλλο προτυπο εχουν στις τριτοκοσμικες χωρες(δες σε περιπτωση που καποια γυναικα γεννησει χωρις να εχει παντρευτει)και αλλο προτυπο π.χ. στην Ολλανδια οπου καποιος μπορει να θεωρησει οτι τα πραγματα ολα ειναι απελευθερωμενα (πορνεια,ναρκωτικα...)

Δημοσ.
Και όλα αυτά με το σύμφωνο συμβίωσης συνδέονται...πώς;

Στο μελλοντικό αποτέλεσμα του γάμου ομοφυλόφυλων!!

Δημοσ.
Τελικά οι άθεοι είναι οι πιο φανατικοί θρήσκοι, με θρησκεία τον αθεισμό. Παθιασμένοι. Ένα θα σου πω, έχω κάνει πολιτικό γάμο. Όσο για τα πρόβατα, το ίδιο μπορώ να πω και εγώ για τους ψευτοεπαναστάτες, υπαρξιοαπάλευτους!!!

Το περίμενα οτι θα το έλεγες αυτό:lol:

Οταν λέω πρόβατα εννοώ αυτούς που ακολουθούν μόδες... δεν ανέφερα σε κανένα σημείο τους χριστιανούς και τους άθεους και τους επαναστάτες και αναρχικούς που ανέφερες εσύ... είναι ξεκάθαρο αυτό.

Οπότε φαίνεται ποιος ειναι ο φανατικός εδω πέρα και ποιος βάζει αβίαστα στερεότυπες ταμπέλες στους πάντες...

Δημοσ.
Στην τελικη συζητάμε(και δεν τσακωνομαστε??περιεργο αυτο..)για το τι ειναι αποδεκτο και τι οχι πανω στην κοινωνια μας..Π.χ. το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης,η διαχωριση εκκλησιας κρατους και αλλα πολλα μετρα προσπαθουν να αλλαξουν τα stadar του κοινωνικου συνολου(και για την αποψη μου σε μερικα μετρα καλα κανουν)και να ξεφυγουμε απο καποιες προκαταληψεις που εχουμε(π.χ. για τους αθεους,ομοφιλοφιλους,για τα ανυπαντρα ζευγαρια με παιδι κ.τ.λ.)

Που θελω ομως να καταληξω.Πως τελικα μπορουμε να ξερουμε ποια ειναι η κοινη αποδεκτη λυση απο ολους μας για το σωστο προτυπο της κοινωνιας μας?

Γιατι αλλο προτυπο εχουν στις τριτοκοσμικες χωρες(δες σε περιπτωση που καποια γυναικα γεννησει χωρις να εχει παντρευτει)και αλλο προτυπο π.χ. στην Ολλανδια οπου καποιος μπορει να θεωρησει οτι τα πραγματα ολα ειναι απελευθερωμενα (πορνεια,ναρκωτικα...)

Πρώτα από όλα μη μπλέκεις την εκκλησία με το θέμα, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Κατά την προσωπική μου άποψη, όπως ανέφερα πριν, κοινωνικά αποδεκτό είναι ότι μας προσφέρει ελευθερία και δε θίγει τα (τόσο παρεξηγημένα) αντανακλαστικά της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Γιαυτό ότι σήμερα είναι μη αποδεκτό στην Αθήνα, αύριο θα είναι. Σήμερα όμως δεν είναι.

Πχ η αποδέσμευση της Εκκλησίας. Αν με ρωτούσες το 1821 χρόνια θα έλεγα εγώ΄ο ίδιος δαγκωτό ΟΧΙ, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν κακό για τη κοινωνική συνοχή του έθνους. Σήμερα όμως το έθνος είναι έτοιμο να κάνει το βήμα εξέλιξης και η πολιτεία να πάρει το δρόμο της , με σεβασμό στην ανεξιθρησκεία.

Να γίνεται έλεγχος στα οικονομικά

• Super Moderators
Δημοσ.
Στο μελλοντικό αποτέλεσμα του γάμου ομοφυλόφυλων!!

Αν λέγοντας "γάμος" εννοείς την όποια θρησκευτική τελετή, αμφιβάλλω πάρα πολύ αν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να δεχτεί η Εκκλησία της Ελλάδας τέτοιο πράγμα.

Αν, πάλι, εννοείς ένα έγγραφο με νομική ισχύει που επιτρέπει σε ένα ομοφυλόφιλο άτομο να κληροδοτήσει την περιουσία του στο σύντροφό του, να δίνει στο σύντροφο αυτό το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα δωριστούν για μεταμόσχευση τα όργανά του κ.ο.κ, προσωπικά όχι απλά δεν το θεωρώ λάθος, αλλά και επιβεβλημένο.

Δημοσ.
αλλο προτυπο π.χ. στην Ολλανδια οπου καποιος μπορει να θεωρησει οτι τα πραγματα ολα ειναι απελευθερωμενα (πορνεια,ναρκωτικα...)

κατα το 2030-40 θα γινει και στην ελλαδα. trust me :P

Το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, είναι σύμφωνα με τον κ. Χατζηγάκη «έντονα και βαθιά κοινωνικό» και στόχος του είναι να προστατέψει τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, όπως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες ενώ επεσήμανε ότι εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες

Σε ολες? ενα μικρο χωριο αντιστεκεται ακομα στην ευρωπαικη ενωση. βεβαια αυτοι δεν εχουν μαγικο ζωμο τους φτανει ο παπας :P

εκτός από την Ιταλία

Δημοσ.
Το περίμενα οτι θα το έλεγες αυτό:lol:

Οταν λέω πρόβατα εννοώ αυτούς που ακολουθούν μόδες... δεν ανέφερα σε κανένα σημείο τους χριστιανούς και τους άθεους και τους επαναστάτες και αναρχικούς που ανέφερες εσύ... είναι ξεκάθαρο αυτό.

Οπότε φαίνεται ποιος ειναι ο φανατικός εδω πέρα και ποιος βάζει αβίαστα στερεότυπες ταμπέλες στους πάντες...

Το αν είμαι φανατικός φαίνεται τόσο από τα λεγόμενά μου συνολικά, αλλά και στογεγονός ότι χαρακτήρισα δεύτερος, ΜΕΤΑ τα πρόβατα. Επίσης και από τον πολιτικό μου γάμο!!!

Όσο για την ομοφυλοφιλία, βρήκα κάποια πράγματα:

"Η ψυχιατρική την θεωρεί ψυχική διαταραχή, η ψυχολογία έχει δύο ρεύματα, το ένα τη θεωρεί διαταραχή ταυτότητας και το άλλο κρατά επιφυλακτική στάση αναμονής και σέβεται προς το παρόν την ιδιαιτερότητα!!

Είμαι πολύ φανατήλας τελικά!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...