Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

LOL! Μ'αρέσει που όταν βλέπετε πως δεν σας "βγαίνει", έχετε έτοιμη την καραμέλα για το δημοψήφισμα! Οπότε θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνουμε και ένα! Έχουμε και λέμε:

- Ένα για τα σκόπια

- Ένα για τις ταυτότητητες

- Ένα για τους γάμους ομοφυλόφιλων

- ΄Ενα για τα barcodes στις συσκευασίες στα πατατάκια

- Ένα για τα νέα διαβατήρια

- Ένα για τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας

- ΄Ενα για να φύγει ο Αρχιεπίσκοπος και να μπει στη θέση του ο Άνθιμος

klp

klp

B)

• Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η λέξη κλειδί είναι το "προσωπικά" που έχεις στην αρχή! B)

Σε μια κοινωνία είναι αδύνατον να λυθούν όλα τα προβλήματα! Ειδικά όταν τα βάζεις και σε κατηγορίες με βαθμό προτεραιότητας, τότε έχασες τη μπάλα!

Από κει και πέρα το τι πιστεύει ο καθένας προσωπικά πως είναι το σωστό, δε σημαίνει πως είναι και το ιδανικό ή το σημαντικότερο!

Και γω ας πούμε θεωρώ πολύ πιο σημαντικό να κάνουμε κάτι για να εξαφανιστεί ο Άνθιμος, παρά τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αλλά παρόλα αυτά δεν είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να γίνουν με τη συγκεκριμένη σειρά!

B)

Το προσωπικά το ενέφερα για να τονίζω ότι είναι άποψή μου, όχι γενική άποψη, ούτε το απόλυτα σωστό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αλλά εδώ στην Ελλάδα του σήμερα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα να λύσουμε, όπως είναι η τεμπελιά των σύγχρονων καλοθρεμένων ελληνίδων/ελλήνων και η διάλυση της οικογένειας με τα 1 εκατομύρια διαζύγια το χρόνο.

Η τεμπελιά, η μ@λ@κία και τα διαζύγια, δεν είναι κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει εμείς ως κοινωνία να λύσουμε!

Όταν ένα ζευγάρι δεν ταιριάζει και αποφασίζει να χωρίσει, εμείς τι πρέπει να κάνουμε? Πες ας πούμε ότι δίνονται κίνητρα σε μια οικογένεια, με επιδόματα, ενισχύσεις, διευκολύνσεις κλπ κλπ κλπ! Θα αλλάξει αυτό κάτι στη σχέση του ζευγαριού? Νομίζω πως εσύ ψάχνεις απλά για βούλωμα στις τρύπες και όχι για πραγματικές λύσεις στα προβλήματα.

B)

PS: Μην κάνεις τόσα edit σε κάθε σου μήνυμα γιατί δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω!

Δημοσ.
Η τεμπελιά, η μ@λ@κία και τα διαζύγια, δεν είναι κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει εμείς ως κοινωνία να λύσουμε!

Όταν ένα ζευγάρι δεν ταιριάζει και αποφασίζει να χωρίσει, εμείς τι πρέπει να κάνουμε? Πες ας πούμε ότι δίνονται κίνητρα σε μια οικογένεια, με επιδόματα, ενισχύσεις, διευκολύνσεις κλπ κλπ κλπ! Θα αλλάξει αυτό κάτι στη σχέση του ζευγαριού? Νομίζω πως εσύ ψάχνεις απλά για βούλωμα στις τρύπες και όχι για πραγματικές λύσεις στα προβλήματα.

B)

...ούτε η λύση σε μια κοινωνία που καταρέει είναι να δώσουμε άλλη μια κλοτσιά προς το γκρεμό. Τα ζευγάρια σήμερα χωρίζουν και για οικονομικούς λόγους, όπου κάποια μέτρα μπορούν να βοηθήσουν. Σε κάποια άλλα είμαστε εμείς που πρέπει να κάνουμε την διαφορά, αλλά πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα πρότυπα που κυκλοφορούν γύρω μας και ,πάντα κατά τη ταπεινή μου γνώμη, τα πρότυπα που προωθούνται στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι και τα καλύτερα. Όταν γύρω σου βλέπεις αυτό που κατά πλειοψηφία (κακώ ίσως) θεωρείται σήψη, συντονίζεσαι και εσύ στο χορό.

LOL! Μ'αρέσει που όταν βλέπετε πως δεν σας "βγαίνει", έχετε έτοιμη την καραμέλα για το δημοψήφισμα! Οπότε θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνουμε και ένα! Έχουμε και λέμε:

- Ένα για τα σκόπια

- Ένα για τις ταυτότητητες

- Ένα για τους γάμους ομοφυλόφιλων

- ΄Ενα για τα barcodes στις συσκευασίες στα πατατάκια

- Ένα για τα νέα διαβατήρια

- Ένα για τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας

- ΄Ενα για να φύγει ο Αρχιεπίσκοπος και να μπει στη θέση του ο Άνθιμος

klp

klp

B)

Με ένα δελτίο και μια κυριακή τα κάνουμε όλα μαζί. Πλάκα θα έχει. Αυτά που αναφέρεις έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με κυβερνητικό σχέδιο.΄Οταν έχεις αυτοδύναμη κυβέρνηση, τότε δε παίζεις με τα δημοψηφίσματα γιατί ακυρώνεις τη κυβέρνηση. Ωστόσο το θέμα των gay είναι κοινωνικό, μας αγγίζει όλους, όχι μόνο τους gay ΚΑΙ δεν αφορά την κυβέρνηση!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Ωστόσο το θέμα των gay είναι κοινωνικό, μας αγγίζει όλους, όχι μόνο τους gay ΚΑΙ δεν αφορά την κυβέρνηση!!

Μου φαίνεται αδιανόητο και εξωπραγματικό, να δεχτώ ως κοινωνικό πρόβλημα τις προσωπικές επιλογές του καθενός (πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν να κάνουν με το κρεβάτι του)! Όπως δεν θα με ενδιέφερε για παράδειγμα, αν εσύ κρεμιέσαι από τον πολυέλαιο μαζί με τη γυναίκα σου για να κάνετε sex (εκτός αν το θεωρείς και αυτό κοινωνικό πρόβλημα).:-)

Την κυβέρνηση την αφορά στο καθαρά νομικό επίπεδο ως προς την εξασφάλιση ορισμένων βασικών δικαιωμάτων.

B)

Δημοσ.

Μα για να καταλάβω το κόστος πιο είναι και πρέπει να περιμένουμε να λυθούν άλλα προβλήματα ; Έχουμε τόσα πολλά ομοφυλοφιλικά ζευγάρια που τα δικαιώματα στην σύνταξη ή οι φοροαπαλλαγές κτλ θα μας στοιχίσουν τόσο πολύ ; Αυτός είναι ο φόβος ;

Δημοσ.
Προσωπικά θεωρώ ότι για την ελληνική κοινωνία, ο ομόφυλος γάμος και η υιοθεσία παιδιού είναι πιο επαναστατικό φαινόμενο. Ειδικά η αδιαφορία για τους αναπήρους είναι προκλητική. Δε μπορεί να αγνοείς βασικά πράγματα και να προωθείς λαλακίες.

Η αδιαφορία για τους ανάπηρους δεν πηγάζει από κάποιον νόμο, γιατί υπάρχει νομοθεσία που κατοχυρώνει τα δικαιώματα τους.

Δεν μπορείς όμως να πείσεις κάποιον να σέβεται τους ανάπηρους με το ζόρι... όπως δεν μπορείς να πείσεις κάποιον να σέβεται την διαφορετικότητα γενικα.

Πιστεύω οτι τα ζητήματα αυτά είναι αλληλένδετα. Οταν κάποιος δεν σέβεται τους ανάπηρους, δεν σέβεται ούτε τις ανύπαντρες μητέρες ούτε τους αλλοδαπούς ούτε οποιονδήποτε θεωρεί διαφορετικό.

• Super Moderators
Δημοσ.

"Νωρίς το πρωί της Τρίτης έγιναν οι δύο πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στο νησί της Τήλου. Οι πολιτικοί γάμοι έγιναν από τον δήμαρχο του νησιού Τάσο Αλιφέρη.Κατά τη διάρκεια της τελετής ο δήμαρχος Τήλου διάβασε στα ζευγάρια γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει ρητή αναφορά στον νόμο και το Σύνταγμα με την οποία να απαγορεύεται η τέλεση γάμου μεταξύ ομοφύλων».

Μάρτυρες στην τελετή, μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων, όπως επίσης και εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο.

Ήδη, από το βράδυ της προηγούμενης μέρας είχαν φτάσει στην Τήλο τα δύο ζευγάρια, συνοδευόμενα από μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων.

Κατά την άφιξη των μελών των Οργανώσεων δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση εκ μέρους των πολλών κατοίκων του νησιού που βρίσκονταν στο λιμάνι.

Ο ίδιος ο δήμαρχος σε δηλώσεις του, αμφισβήτησε την ορθότητα των απόψεων του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως επίσης και τη σκοπιμότητα της παρέμβασής του.

Πάντως, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου θα εξετάσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο της Τήλου, τον οποίο κάλεσε στη Ρόδο για να καταθέσει.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΝ χαιρετίζει και βρίσκεται στο πλάι του δημάρχου Τήλου, που τέλεσε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

«Ο γάμος αυτός έγινε παρά τις απειλές υπερσυντηρητικών κύκλων που εκφράστηκαν μέσω του κ. Σανιδά και αποτελεί μια σημαντική πράξη που ανοίγει δρόμους για την επίτευξη της ισότητας όλων των πολιτών της χώρας» σημειώνει ο ΣΥΝ και καλεί την Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσει έμπρακτα τα συντηρητικά αντανακλαστικά και τις διακρίσεις που γεννούν αναγνωρίζοντας, μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες, όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το γάμο αυτό."

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=906245&lngDtrID=244

Να θυμηθώ να δω ειδήσεις το βράδυ να γελάσω πάλι με τις αναλύσεις και τους προβληματισμούς!

B)

Δημοσ.

Μάλλον για ακύρωση τους βλέπω τους γάμους και θα γίνουμε ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη ακόμα μια φορά.

Έβλεπα τηλεόραση το πρωί και βγήκε ο Παπα Τσάκαλος στον ant1 νομίζω. Τον ρώτησε ο Παπαδάκης για τους ομοφυλόφιλους παπάδες και η απάντησή του ήταν ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην εκκλησία LOL

Δημοσ.

Φυσικά δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην εκκλησία, όπως δεν υπάρχουν κλεφτές παπάδες…κλπ κλπ.

Αναρωτιέμαι, τόσο μεγάλο είναι το δάχτυλο μερικών, οπού νομίζουν πως μπορούν να κρυφτούν. Τι να πεις; Όταν δεν μπορείς να δεις έναν συνάνθρωπο σου, ως μια ύπαρξη με αισθήματα και ψυχή. Τότε στο «αγαπάτε αλλήλους» πρέπει να συμπληρώσουμε την φράση, «αγαπάτε αλλήλους, εκτός από …(γκέι, μαλλίαδες, σλκουλαρικάδες, πόρνους-πόρνες κλπ)»

Προσωπικά, με ενοχλεί να βλέπω έναν άντρα να φιλιέται με έναν άλλον άντρα, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να ξεχάσω πως είναι ελεύθεροι άνθρωποι και μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν στην ζωή τους.

(από την άλλη δεν με ενοχλεί καθόλου να βλέπω γυναίκες να φιλιούνται, τι να κάνω; Πέστε με ανωμαλιάρη).:o:devil::o:devil:

Δημοσ.

Επιτελους ποτε θα παψει ο Ελληνας να ειναι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ απεναντι στην Ευρωπη γιατι τοσο ΚΟΜΠΛΕΞ ? Εχω κουραστει να διαβαζω παντα θα γινουμε ραζιλι στην Ευρωπη, ντρεποσαστε τοσο πολυ ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Ευρώπη είναι το μπαλαντέρ μας. Όπου μας συμφέρει, τη θυμόμαστε. Ειδάλλως, να πάνε να κολυμπήσουν ύπτιο οι κουτόφραγκοι.

Επομένως, αναλόγως των πιστεύω μας, αγωνιούμε μήπως γίνουμε ρεντίκολο στην Ευρώπη (μη σου πω στον κόσμο όλο, και στα μικρόβια που ενδεχομένως να υπάρχουν στον Άρη) για οτιδήποτε. Από τους γάμους των ομοφυλόφιλων μέχρι το χτίσιμο γραφείων πανεπιστημιακών.

Εντωμεταξύ, εγώ προσπαθώ να καταλάβω, ποια είναι η συνέπεια στη ζωή μου ατομικά ή γενικότερα στη χώρα (οικονομία, διεθνείς σχέσεις κτλ) άμα "γίνουμε ρεζίλι" σε κάποιο θέμα.

Δημοσ.
Επιτελους ποτε θα παψει ο Ελληνας να ειναι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ απεναντι στην Ευρωπη γιατι τοσο ΚΟΜΠΛΕΞ ? Εχω κουραστει να διαβαζω παντα θα γινουμε ραζιλι στην Ευρωπη, ντρεποσαστε τοσο πολυ ?

Εγώ ναι...

Δημοσ.

Η ντροπή προϋποθέτει φιλότιμο. ;)

Στην Ελλάδα πλέον δεν υπάρχει ούτε φιλότιμο, παρά μόνο μαγκιά κλανιά κι εξάτμιση.

Δημοσ.

Συνταγματολόγοι του φόρουμ βοηθήστε με...

Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που να μου επιτρέπει να τα ξύνω την ώρα που διαβάζω δηλώσεις εισαγγελέα;

συγκεκριμενοποιεί το αντικείμενο του ξυσίματος; προβλέπει με ποιό δάχτυλο;

Αρθρο που να το απαγορεύει δεν βρήκα, αλλα και πάλι με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην ερμηνεία των νόμων, δεν ειμαι σίγουρος οτι δεν παρανομώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...