Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρήσιμο είναι. Κάτι ξαδέρφια του μπάρμπα από το κωλοχώρι που δε με έχουν επισκεφθεί ποτέ, γιατί να έχουν δικαίωμα στην περιουσία μου κι όχι η δίμετρη, ξανθιά, Ρωσίδα από τα Μπολσόι που με φροντίζει τα τελευταία 10 χρόνια και με την οποία στάνταρ έχω περάσει πολλά, αλλά στα γεράματα μου δε θα πήγαινα να κάνω και γάμο...

• Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδια στην ευρωπη -ή στη γαλλια τουλαχιστο- ετσι ζουν τα περισσοτερα ζευγαρια, ετερόφυλα ή ομοφυλόφιλα. Επιτρέπει μεταξύ άλλων και τις φοροαπαλλαγές που θα είχε το αντίστοιχο παντρεμένο ζευγάρι. Είμαι υπερ 100% και απορούσα τοσα χρονια γιατι δεν ειχε γινει στην Ελλάδα.

Άλλα και να μην κάνεις το pacs οταν πχ εγω συζουσα με μια κοπελα εδω, δεν ειχαμε κανει κανενα συμβόλαιο και στην φορολογική μας δηλωσει βάλαμε με ποιον συζουμε ποσα κερδιζει ο καθενας κλπ και στο CAF (κατι σαν προνοια αλλα για όλους εργαζομενους και μη) παλι ειχαμε δηλωσει την κατασταση και ειχαμε βοηθημα για το ενοικιο κλπ . Δηλαδή δεν χρειαζετε καν το συμβολαιο και όλα ειναι νόμιμα. Μόλις χωρισαμε (c'etait un beau roman...) το δηλωσαμε στο CAF , αλλαγη οικογενειακης καταστασης και αυτο ηταν το παραμυθι.

+1000 σε όλα αυτα , και αν και χριστιανος 100% καλό θα ηταν να σταματησει να επεμβενει και να παρεμβενει η εκκλησια σ αυτα τα θεματα γιατι ολο προβληματα μας δημιουργει.

και μη σας φοβίζουν τετοιες καταστάσεις, διευκολύνουν την καθημερινότητα. πιστέψτε με το ζω καθημερινά :)

Το γαλλικο PACS

http://vosdroits.service-public.fr/N144.xhtml?&n=Famille&l=N10

• Super Moderators
Δημοσ.
Νομίζω πως για να παραμείνει παραγωγική η συζήτηση, θα πρέπει να ασχοληθούμε κατ' αρχήν με το κύρος και τη χρησιμότητα του συμφώνου για τα ετερόφυλα ζευγάρια σε πρώτη φάση.

Σωστό σε βρίσκω αλλά τα ...απωθημένα πολλών εδώ μέσα δεν αφήνουν τη συζήτηση να εξελιχθεί σωστά!

B)

Δημοσ.
παιδια στην ευρωπη -ή στη γαλλια τουλαχιστο- ετσι ζουν τα περισσοτερα ζευγαρια, ετερόφυλα ή ομοφυλόφιλα. Επιτρέπει μεταξύ άλλων και τις φοροαπαλλαγές που θα είχε το αντίστοιχο παντρεμένο ζευγάρι. Είμαι υπερ 100% και απορούσα τοσα χρονια γιατι δεν ειχε γινει στην Ελλάδα.

Άλλα και να μην κάνεις το pacs οταν πχ εγω συζουσα με μια κοπελα εδω, δεν ειχαμε κανει κανενα συμβόλαιο και στην φορολογική μας δηλωσει βάλαμε με ποιον συζουμε ποσα κερδιζει ο καθενας κλπ και στο CAF (κατι σαν προνοια αλλα για όλους εργαζομενους και μη) παλι ειχαμε δηλωσει την κατασταση και ειχαμε βοηθημα για το ενοικιο κλπ . Δηλαδή δεν χρειαζετε καν το συμβολαιο και όλα ειναι νόμιμα. Μόλις χωρισαμε (c'etait un beau roman...) το δηλωσαμε στο CAF , αλλαγη οικογενειακης καταστασης και αυτο ηταν το παραμυθι.

+1000 σε όλα αυτα , και αν και χριστιανος 100% καλό θα ηταν να σταματησει να επεμβενει και να παρεμβενει η εκκλησια σ αυτα τα θεματα γιατι ολο προβληματα μας δημιουργει.

και μη σας φοβίζουν τετοιες καταστάσεις, διευκολύνουν την καθημερινότητα. πιστέψτε με το ζω καθημερινά :)

Το γαλλικο PACS

http://vosdroits.service-public.fr/N144.xhtml?&n=Famille&l=N10

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά δε γουστάρω την τελευταία μόδα του το να είσαι ομοφυλόφυλος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ε δεν είναι. Το λέει και η επιστήμη. Άλλο να έχεις δικαιώματα ως άνθρωπος και άλλο να περνιέσαι για normal. ΌΤαν λέω δεν είναι ο ομοφυλόφυλος normal δεν εννοώ ότι είναι κατώτερος άνθρωπος, ούτε ότι πρέπει να κάνει κάτι για να το διορθώσει. Εννοώ πως δεν είναι το επιθυμητό!

• Super Moderators
Δημοσ.

Μήπως στην κουβέντα αν έχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει το σύμφωνο συμβίωσης να μην μπλέξουμε το τι λέει η "επιστήμη";

Μια πρόταση κάνω, για να μην χάσουμε το θέμα.

Δημοσ.
Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά δε γουστάρω την τελευταία μόδα του το να είσαι ομοφυλόφυλος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ε δεν είναι. Το λέει και η επιστήμη. Άλλο να έχεις δικαιώματα ως άνθρωπος και άλλο να περνιέσαι για normal. ΌΤαν λέω δεν είναι ο ομοφυλόφυλος normal δεν εννοώ ότι είναι κατώτερος άνθρωπος, ούτε ότι πρέπει να κάνει κάτι για να το διορθώσει. Εννοώ πως δεν είναι το επιθυμητό!

εντάξει τι να κάνουμε αφού υπάρχουν, να τους πεταξουμε πέτρες; αναγκαστικα θα ζουνε και αυτοι αναμεσα στους ετεροφυλους διαφορετικα θα δημιουργηθούν άλλα χειροτερα κοινωνικα προβληματα. Εδω κάναν συλλαλητήρια να μπορουν να υιοθετούν και παιδια (δεν φτανει η επίσημη συμβίωση) αλλα απορρίφθηκε το αίτημα απο τον Σιράκ. Δεν ξερω τι έγινε σε άλλα κράτη νομιζω καπου επιτρέπεται , Ολλανδία (?)

Δημοσ.

1)Μήπως είναι λίγο υποκριτικό αυτό; "Όλα ΟΚ, αρκεί να μην ξέρω τίποτα εγώ"

2)Δεν θα μπω στη λογική του φυσιολογικού ή του "μη φυσιολογικού", ευτυχώς ή δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι άσπρο ή μαύρο.

Θα μπω στη λογική των δικαιωμάτων και μάλιστα των πιο απλών, οπότε ας ξεχάσουμε την υιοθεσία:

Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα να κληρονομήσει τον ή την σύντροφο του; Ναι ή όχι;

Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα στα αποκτήματα του ή της συντρόφου του; Ναι ή όχι;

Απλά ερωτήματα. Θα ήθελα απλές απαντήσεις και, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης μια σύντομη αιτιολογία.

1)Εδώ μου το γύρισες όμορφα!!!! Ακριβώς ότι είχες παραδεχτεί πριν, αλλά θα σου απαντήσω και εδώ: Θεωρώ ότι ζώντας σε μια κοινωνία πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες αλλιώς θα καταλλήξουμε paris hilton. Πιστεύεις ότι οι παππούδες μας ζούσαν συντηρητικά και εμείς ξεπεταχτήκαμε? Πίστεψέ με με μια απλή μελέτη ιστορίας, θα δεις πως στο παρελθόν υπήρξαν κοινωνίες πιο απελευθερωμένες από το σήμερα. Ωστόσο τα ιστορικά ντοκουμέντα που έχουμε δεν μας δίνουν πληροφορίες του "γιατί χάθηκαν τα ίχνη των λαών αυτών". Ιστορίες όπως τα σόδωμα και γόμωρα, μας πληροφορούν πως το ανθρώπινο είδος είχε σαφή ιδέα το τι προκαλεί ,ΙΣΩΣ, η απόλυτη απελευθέρωση του ανθρώπου εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Δε ξυπνήσανε μια μέρα και είπαν ας κακοφημήσουμε τα σόδωμα. Είδαν το αποτέλεσμα μέσα τους , στη ζωή του και με τα χρόνια το απόρριψαν και με αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες, πολλές φορές ανεξήγητα αυστηρούς, προσπάθησαν να "προστατεύσουν" την κοινωνία. Δηλαδή θέλω να πω πως η κοινωνική απελευθέρωση των πάντων είναι ίσως ένα φαινόμενο περιοδικό και δεν έχει σχέση αναγκαστηκά με την τεχνολογία.Το κλειδί στην υπόθεση είναι "πόσο έτοιμη είναι μια κοινωνία να αποδεχτεί κάτι διαφορετικό" και ταυτόχρονα να διατηρήσει τη συνοχή της. Δηλαδή να μπορέσεις να δώσεις τόσες ελευθερίες στο λαό ώστε να αισθάνονται άνετα αλλά και ταυτόχρονα να μην αρχίσουν και τις παρτιτούρες στις πλατείες!!! Σε αυτά τα πλαίσια, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, διαφορετική σε κάθε εποχή ώστε να εκφράζει την πλειοψηφία, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα να διατηρεί την κοινωνική συνοχή. Και η κοινωνική συνοχή δεν έχει καμία σχέση με το τι θέλουν οι πολλοί. Στην κοινωνία της Ελλάδας, δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το γάμο ομοφυλόφυλων , διότι αυτό θεωρούμε ότι προσβάλει τα οικογενειακά ιδεώδη. Μάλιστα επιστημονικές μελέτες αφήνουν αιχμές για τη φυσιολογική ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών. Γιατί όπως και να το κάνουμε, η ομοφυλοφυλία δεν είναι μόνο γονίδιο αλλά και περιβάλλον. Επομένως με ομοφυλόφυλους γονείς θα αυξηθούν τα φαινόμενα ομοφυλοφυλίας. Και αυτό είναι τουλάχιστον έγκλημα!

2)Η λογική άσπρο ή μαύρο δεν έχει καμία σχέση με το gay or not gay. To συμφωνητικό συμβίωσης όπως το θέτεις δεν είναι κακό ούτε λάθος. Απλά είναι ο δρόμος για το επόμενο βήμα....Εγώ δε συμφωνώ για το επόμενο βήμα. Δεν είμαι από αυτούς που σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα έλεγα ΟΧΙ στο συμφωνητικό, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι προς τον σωστό δρόμο. Ο πολιτικός γάμος αρκεί, και υπάρχουν και τα προγαμιαία!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] Ωστόσο τα ιστορικά ντοκουμέντα που έχουμε δεν μας δίνουν πληροφορίες του "γιατί χάθηκαν τα ίχνη των λαών αυτών". Ιστορίες όπως τα σόδωμα και γόμωρα, μας πληροφορούν πως το ανθρώπινο είδος είχε σαφή ιδέα το τι προκαλεί ,ΙΣΩΣ, η απόλυτη απελευθέρωση του ανθρώπου εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Δε ξυπνήσανε μια μέρα και είπαν ας κακοφημήσουμε τα σόδωμα. [...]

Παραβλέπω όλη την υπόλοιπη φιλολογία που αναπτύσεις (και η οποία δεν είναι επί του παρόντος) και στέκομαι στο ότι προσπαθείς να εντάξεις τα παραμύθια της Παλαιάς Διαθήκης ως ιστορικά ντοκουμέντα. Είναι αστείο, ανιστόρητο και αντεπιστημονικό. :-)

Στην κοινωνία της Ελλάδας, δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το γάμο ομοφυλόφυλων , διότι αυτό θεωρούμε ότι προσβάλει τα οικογενειακά ιδεώδη. [...]

Προσπερνώ όλα αυτά τα άσχετα περί ομοφυλοφίλων, "επιστημονικών" ερευνών κλπ κλπ και σε ξαναρωτώ, να δούμε αν θα απαντήσεις σαφώς:

• Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα να κληρονομήσει τον ή την σύντροφο του; Ναι ή όχι;
  • Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα στα αποκτήματα του ή της συντρόφου του; Ναι ή όχι;
  • Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα να τύχει των φορολογικών απαλλαγών και άλλων κρατικών παροχών όταν συζεί με τον ή την σύντροφο του; Ναι ή όχι;

[...] Ο πολιτικός γάμος αρκεί, και υπάρχουν και τα προγαμιαία!!!

Ο πολιτικός γάμος δεν αρκεί γιατί δεν καλύπτει πολλές περιπτώσεις που δεν μπορούν να παντρευτούν.

Παρεμπιπτόντως, τα περί προγαμιαίων άστα καλύτερα στην άκρη. Στην Ελλάδα όχι μόνο απαγορεύονται αυστηρά προγαμιαία συμβόλαια αλλά δεν ισχύουν και όσα προγαμιαία συμβόλαια τυχόν έχουν συναφθεί στην αλλοδαπή.

Οπότε δεν έχουμε "τα προγαμιαία!!!" (τρία θαυμαστικά βάζω κι εγώ, έτσι για την έμφαση).

;)

Δημοσ.

εγω βλεπω αυτο το συμφωνο αφενος ελευθερης πορνειας γιατι συντασσομαι με τα λεγομενα της εκκλησιας (καπελο μου) και αφετερου ως προγαμιαιο συμβολαιο (που δεν εχουμε οπως αναφερθηκε και προηγουμενως αλλα σαν τετοιας μορφης ειναι).

ουσιαστικα πειτε μου ενα λογο γιατι να ενθαρυνει καποια ζευγαρια να προχωρησουν στον θρησκευτικο γαμο οπως διατυμπανιζει η κυβερνηση και να μη μεινουν για παντα στο συμβολαιο? εκτος αν θελουν να υιοθετησουν παιδια που υποχρεωτικα θα πρεπει να παντρευτουν.

να μου εξηγησει καποιος γιατι θα βοηθησει τον θρησκευτικο γαμο και δεν θα μειωθουν οι γαμοι γενικως. τι παραπανω προσφερει ο γαμος εκτος της δυνατοτητα υιοθεσιας?

για μενα ενθαρρυνεται η ελευθερη συμβιωση. και μου αρεσει ο ισχυρισμος του υπουργου με τα εξωγαμα

Περισσότερα από 120.000 παιδιά στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί εκτός γάμου τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε σε βουλευτές και ευρωβουλευτές ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, ώστε να στηρίξει την αναγκαιότητα του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, που πρόκειται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί, περίπου, στο 5% των γεννήσεων, την ώρα μου ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στο 10%, ενώ στα σκανδιναβικά κράτη υπερβαίνει το 50%

αντε και εις ανωτερα να ξεπερασουμε τα σκανδιναβικα κρατη.

• Moderators
Δημοσ.

Άρθρο 11 - Υιοθεσία

1. Επιτρέπεται η ταυτόχρονη ή διαδοχική υιοθεσία από πρόσωπα που έχουν καταρτίσει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

2. Η ακυρότητα ή η ακύρωση του συμφώνου δεν επηρεάζει το κύρος της υιοθεσίας.

Καθιστά υπεύθυνους πολίτες. Δεν δίνει το δικαίωμα της υιοθεσίας στα ζευγάρια αυτά.

Ενώ το Σύμφωνο περιλαμβάνει τα ίδια κωλύματα του γάμου' date=' συνδέεται όμως με λιγότερα δικαιώματα ως προς τον θρησκευτικό και πολιτικό γάμο. Είτε αυτά αφορούν το θεσμό της Υιοθεσίας, που δεν θα υπάρχει στο Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, είτε άλλα, όπως τα περιουσιακά και τα κληρονομικά δικαιώματα.

[/quote']

Τελικά τι ισχύει; :rolleyes:

Δημοσ.
1)Εδώ μου το γύρισες όμορφα!!!! Ακριβώς ότι είχες παραδεχτεί πριν, αλλά θα σου απαντήσω και εδώ: Θεωρώ ότι ζώντας σε μια κοινωνία πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες αλλιώς θα καταλλήξουμε paris hilton. Πιστεύεις ότι οι παππούδες μας ζούσαν συντηρητικά και εμείς ξεπεταχτήκαμε? Πίστεψέ με με μια απλή μελέτη ιστορίας, θα δεις πως στο παρελθόν υπήρξαν κοινωνίες πιο απελευθερωμένες από το σήμερα. Ωστόσο τα ιστορικά ντοκουμέντα που έχουμε δεν μας δίνουν πληροφορίες του "γιατί χάθηκαν τα ίχνη των λαών αυτών". Ιστορίες όπως τα σόδωμα και γόμωρα, μας πληροφορούν πως το ανθρώπινο είδος είχε σαφή ιδέα το τι προκαλεί ,ΙΣΩΣ, η απόλυτη απελευθέρωση του ανθρώπου εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Δε ξυπνήσανε μια μέρα και είπαν ας κακοφημήσουμε τα σόδωμα. Είδαν το αποτέλεσμα μέσα τους , στη ζωή του και με τα χρόνια το απόρριψαν και με αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες, πολλές φορές ανεξήγητα αυστηρούς, προσπάθησαν να "προστατεύσουν" την κοινωνία. Δηλαδή θέλω να πω πως η κοινωνική απελευθέρωση των πάντων είναι ίσως ένα φαινόμενο περιοδικό και δεν έχει σχέση αναγκαστηκά με την τεχνολογία.Το κλειδί στην υπόθεση είναι "πόσο έτοιμη είναι μια κοινωνία να αποδεχτεί κάτι διαφορετικό" και ταυτόχρονα να διατηρήσει τη συνοχή της. Δηλαδή να μπορέσεις να δώσεις τόσες ελευθερίες στο λαό ώστε να αισθάνονται άνετα αλλά και ταυτόχρονα να μην αρχίσουν και τις παρτιτούρες στις πλατείες!!! Σε αυτά τα πλαίσια, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, διαφορετική σε κάθε εποχή ώστε να εκφράζει την πλειοψηφία, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα να διατηρεί την κοινωνική συνοχή. Και η κοινωνική συνοχή δεν έχει καμία σχέση με το τι θέλουν οι πολλοί. Στην κοινωνία της Ελλάδας, δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το γάμο ομοφυλόφυλων , διότι αυτό θεωρούμε ότι προσβάλει τα οικογενειακά ιδεώδη. Μάλιστα επιστημονικές μελέτες αφήνουν αιχμές για τη φυσιολογική ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών. Γιατί όπως και να το κάνουμε, η ομοφυλοφυλία δεν είναι μόνο γονίδιο αλλά και περιβάλλον. Επομένως με ομοφυλόφυλους γονείς θα αυξηθούν τα φαινόμενα ομοφυλοφυλίας. Και αυτό είναι τουλάχιστον έγκλημα!

2)Η λογική άσπρο ή μαύρο δεν έχει καμία σχέση με το gay or not gay. To συμφωνητικό συμβίωσης όπως το θέτεις δεν είναι κακό ούτε λάθος. Απλά είναι ο δρόμος για το επόμενο βήμα....Εγώ δε συμφωνώ για το επόμενο βήμα. Δεν είμαι από αυτούς που σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα έλεγα ΟΧΙ στο συμφωνητικό, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι προς τον σωστό δρόμο. Ο πολιτικός γάμος αρκεί, και υπάρχουν και τα προγαμιαία!!!

Τελείως άκυρο το Βιβλικό παράδειγμα... αλίμονο αν χτίσουμε την κοινωνία μας βάσει Εβραϊκών παραβολών, θεϊκού λόγου και προφητείών.

Μπορώ και εγώ να σου αναφέρω ελεύθερες κοινωνίες που προόδευσαν... αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, Ευρωπαϊκή αναγέννηση.

Τώρα, αν κάποιος γίνει ομοφυλόφυλος λόγω της μόδας και μόνο... γι'αυτό φταίει αποκλειστικά ο ίδιος αλλά και οι γονείς του και κανένας άλλος.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα «πρόβατα» που ακολουθούν τυφλά πρότυπα και μόδες.

Ποια επιστήμη το λέει αυτό? Της Παλαιάς Διαθήκης?

Οι ψυχολόγοι έχουν σταματήσει εδώ και αιώνες να θεωρούν οτι υπάρχει «θεραπεία» για τους ομοφυλόφυλους. Αλλωστε υπάρχουν στην φύση και πολλά ομοφυλόφυλα ή αμφισεξουαλικά ζώα.

Μόνο διάφορες χριστιανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ διοργανώνουν θεραπευτικές ομάδες για ομοφυλόφυλους και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για να γίνουν «φυσιολογικοί».

• Super Moderators
Δημοσ.

Πως γίνεται και κάθε φορά που κάποιο Post περιέχει μέσα τη λέξη "Gay" να καταλήγει στο τέλος "GayVsStr8"... :devil:

Το αρχικό θέμα είχε να κάνει με το σύμφωνο συμβίωσης γενικότερα νομίζω...

B)

Δημοσ.

1)Παραβλέπω όλη την υπόλοιπη φιλολογία που αναπτύσεις (και η οποία δεν είναι επί του παρόντος) και στέκομαι στο ότι προσπαθείς να εντάξεις τα παραμύθια της Παλαιάς Διαθήκης ως ιστορικά ντοκουμέντα. Είναι αστείο, ανιστόρητο και αντεπιστημονικό. :-)

2)Προσπερνώ όλα αυτά τα άσχετα περί ομοφυλοφίλων, "επιστημονικών" ερευνών κλπ κλπ και σε ξαναρωτώ, να δούμε αν θα απαντήσεις σαφώς:

• Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα να κληρονομήσει τον ή την σύντροφο του; Ναι ή όχι;
  • Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα στα αποκτήματα του ή της συντρόφου του; Ναι ή όχι;
  • Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα να τύχει των φορολογικών απαλλαγών και άλλων κρατικών παροχών όταν συζεί με τον ή την σύντροφο του; Ναι ή όχι;

3)Ο πολιτικός γάμος δεν αρκεί γιατί δεν καλύπτει πολλές περιπτώσεις που δεν μπορούν να παντρευτούν.

Παρεμπιπτόντως, τα περί προγαμιαίων άστα καλύτερα στην άκρη. Στην Ελλάδα όχι μόνο απαγορεύονται αυστηρά προγαμιαία συμβόλαια αλλά δεν ισχύουν και όσα προγαμιαία συμβόλαια τυχόν έχουν συναφθεί στην αλλοδαπή.

Οπότε δεν έχουμε "τα προγαμιαία!!!" (τρία θαυμαστικά βάζω κι εγώ, έτσι για την έμφαση).

;)

1)Παραβλέπεις ότι σε συμφέρει. Δηλαδή διαφωνείς ότι πρέπει να υπάρχουν κοινωνικοί κανόνες, αποδεκτοί από τη πλειοψηφία. Ωραία ανακάλυψη. Σίγουρα αρκετοί φιλόσοφοι θα έχουν να σου πουν δυο λογάκια. Όσο για τη Παλαιά διαθήκη και τα Σόδωμα, ήμουν σίγουρος ότι θα τσιμπούσες και θα το εκμεταλευόσουν όπως ήθελες. Αυτό που δε πρόσεξες είναι πως μια καταγραφή, όσο φανταστική και να είναι , τουλάχιστον αποδεικνύει πως ΤΟΤΕ ΞΕΡΑΝΕ. ¨Οπως στην Ηλιάδα ο Όμηρος ανέφερε για τρόπους κατασκευής ασπίδας πχ, ή για έθιμα. Δηλαδή αν βρεις ένα ποίημα όπου με χρονολόγηση δεις ότι γράφτηκε 5000 χρόνια πριν, και το ποίημα μιλάει για δράκους, δε σημαίνει ότι υπήρχαν δράκοι,αλλά σίγουρα σημαίνει ότι ΤΟΤΕ οι άνθρωποι ξέρανε την έννοια του Δράκου!! Ελπίζω ΤΩΡΑ να έγινα κατανοητός!!!!

2)Πάλι προσπερνάς επιστημονικές μελέτες (όχι απδείξεις). Πίστεψέ με αν τα 3/4 του πλανήτη χάσουν το ένα χέρι, τότε θα ζητήσουν οι νέες κατασκευές με χερούλια να έχουν ΜΙΑ λαβή!!

Όσο για τα δικαιώματα σου ΑΠΑΝΤΗΣΑ ότι με το σύμφωνο συμβίωσης ΣΥΜΦΩΝΩ, ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ με το επόμενο βήμα που θα γίνει , δηλαδή με το γεγονός ότι ανοίξανε οι ασκοί και πάμε να γίνουμε σκανδιναβία. Οι γνώμη των λίγων σεβαστή και κατανοητή, αλλά η κοινωνίκή συνοχή πάνω από όλα.

3)Αυτό δεν το ήξερα γιαυτό ζήτησα να με διαφωτίσει κάποιος. Ωστόσο θα ήθελα ένα παράδειγμα ανθρώπων που δεν μπορούνε να κάνουν τουλάχιστον πολιτικό γάμο!! Εκτός και αν εννοείς τα περουσιακά, οπότε ίσως υπάρχει θέμα. Πίστεψέ με πάντως πως κάτι που σήμερα είναι άσρπο ή γκρι αύριο θα είναι μαύρο και το αντίθετο. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος , υπάρχει κοινωνικά αποδεκτό και μη. Δε διατίθεμαι να διακινδυνέψω την κοινωνική συνοχή για το ατομικό συμφέρον. Το σύνολο είναι πάνω από το άτομο, όπως παραδειγματικά πρότεινε και ο Πλάτωνας με το θάνατό του. Τώρα αν κάποιοι δε συμφωνούν, δικαίωμά τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για να "χαλαρώσουμε" λίγο, άκουσα σε κάποιο τηλεπαράθυρο πως ορισμένοι ιερείς κάνουν ...έκπτωση στην ταρίφα του γάμου για να αυξήσουν την κίνηση στο μαγαζί!

B)

Δημοσ.

Περί κοινωνικής αποδοχής, από δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου:

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=28480

▪Το σύνολο των ερωτηθέντων βάζει τη γνώμη της κοινωνίας σε μία δίκαιη ζυγαριά. Το 47,3% βρίσκει τη ρύθμιση αρνητική, το 47,2% τη χαρακτηρίζει θετική.

▪ Οσο πιο δεξιά κινείται κανείς στο πολιτικό φάσμα τόσο περισσότερες αρνήσεις θα συναντά. Το 57% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. αντιτίθεται στο μέτρο. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι θετικό. Το ίδιο ισχύει και για ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

▪ Στο σύνολο του δείγματος οι άνδρες είναι σαφώς (52%) θετικοί. Λογικό, καθώς η αποστροφή προς το γάμο βρίσκεται στο…DNA των περισσότερων ανδρών. Από την άλλη, η ενστικτώδης ανασφάλεια των Ελληνίδων τις υποχρεώνει να δηλώνουν αρνητικές σε ποσοστό 53,2%

▪ Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα: νεαρές ηλικίες, υψηλή μόρφωση και διαμονή σε μεγάλο αστικό κέντρο συνεπάγονται θετική ανταπόκριση. Η αντίθεση καταγράφεται σε μεγάλες ηλικίες, χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, διαμονή στην ύπαιθρο.

▪ Τέλος, το σύνολο των ερωτηθέντων απορρίπτει κατά 54,8% την επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι, όμως, ευκαταφρόνητο το 37,2% που συμφωνεί, ενώ στις ηλικίες 18-34 ετών, πλειοψηφεί η θετική απάντηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...