Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οτι καποιοι δεν αντεχουν τη 'διαφορετικοτητα' τους

(ή την ιδεα οτι εχασαν το τρενο)

και για να καλυψουν το κενο τους

ειναι διατεθειμενοι να καταστρεψουν τη ζωη ενος παιδιου.

Δηλαδή για παράδειγμα κάποιοι που έχει αποτύχει ο γάμος τους και του πετάνε ένα παιδί σα σωσίβιο?

ναι παρεξήγησες, τώρα καταλαβαίνεις?

• Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δηλαδή για παράδειγμα κάποιοι που έχει αποτύχει ο γάμος τους και του πετάνε ένα παιδί σα σωσίβιο?

Αυτοι πολυ δυσκολα θα ειχαν παρει το πρασινο φως να υιοθετησουν, εξ αρχης.

Γινονται με πολυ αυστηρα κριτηρια οι επιλογες σωστων οικογενειων.

Εσυ αναφερεσαι υποθετω σε φυσικες οικογενειες, που και σκαρτες μπορει να βγουν, και με σαδιστες γονεις και ολα τ'αλλα που -κακως- εχουν γραφτει, ως παραδειγματα συγκρισης.

Οχι οτι δε μπορει και μια οικογενεια που υιοθετει να αποτυχει. Αλλα τουλαχιστον εκει, εχουν περασει απο 40 κυματα αξιολογησης, πριν τους εμπιστευτουν ενα παιδι.

Δημοσ.

Ε , οκ , δεν ειναι ολοι ικανοί στο να υιοθετήσουν παιδιά. :P Το "προχωρημένη φάση " πηγαινε για την χρονική στιγμή που έχει κατασταλάξει ο άνθρωπος σε πολύ μεγάλο βαθμο ως προς την φιλοσοφία ζώης. Αν πρέπει να το οριοθετήσω με βάση την βιολογική ηλικία , θα έλεγα ανάμεσα απο τα 30-40 χρόνια του.

Δημοσ.
ναι παρεξήγησες, τώρα καταλαβαίνεις?

Όπως πολύ σωστά απάντησε ο bliss δεν δίνουν παιδιά για να σώσουν γάμους..

Δεν πάει έτσι το πράμα.. Αντίθετα τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά (ίσως και παραπάνω απ ότι θα έπρεπε)

Δημοσ.

Λοιπόν θα σταματήσω για τώρα με την εξής απάντηση και στους δυό σας. Η αναπαραγωγή δεν είχε και δεν θα έχει ποτέ κοινωνικά κριτήρια. Όπως και η αναπνοή. Τα επιχειρήματά σας είναι ναζιστικά. Δε λέω πως είστε ναζί, απλά πως ξεφύγατε λίγο και δεν το έχετε σκεφτεί καλά. Αν σε οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας αφήναμε κοινωνικά κριτήρια να μπουν στην επιλογή ικανών-ανίκανων να αναπαραχθούν τότε δεν θα υπήρχε το ανθρώπινο γένος σήμερα. Κι αυτός είναι ο λόγος που οδηγεί πολλούς ομοφυλόφυλους να παντρεύονται (ειδικά στο παρελθόν) για να κάνουν παιδιά. Τώρα απλώς το κάνουν με τη γεροντοκόρη φίλη τους και αφήνουν εσάς να συζητάτε στα φόρα τι πρέπει τι δεν πρέπει. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν άποψη. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει ή δεν υπάρχει. Εσείς διαλέγετε να μην το βλέπετε. Αλλά υπάρχει.

Δημοσ.

Θα καρασυμφωνήσω με το 'Δεν υπάρχει σωστό και λάθος".

Λατρεία..

Αλλα θα πώ το εξής.. Δυο οργανισμοί είτε μπορούν είτε δεν μπορούν να αναπαραχθούν...

So simple..

Δέν είναι κοινωνικό το κριτήριο.. βιολογικό είναι..

Δημοσ.
Η αναπαραγωγή δεν είχε και δεν θα έχει ποτέ κοινωνικά κριτήρια.

Η αναπαραγωγή;

Για το νομικο δικαιωμα υιοθεσιας που ζητουν οι gay αναφερομαι...

ναζί-χαζί και γιαλατζι...

Εισαι εκτος θεματος.... :rolleyes:

Δημοσ.

κλαιν Μην το βλέπεις σα βιολόγος σε γυάλα...Δεν είναι δύο οργανισμοί ένας είναι. ΕΓΩ θέλω παιδί και ψάχνω κάποιον να μου το κάνει. Είτε με ωάριο, ή με τεχνολογία. Αν τύχει να βρω κάποιον που θέλει κι αυτός να αναπαραχθεί καλώς. Ένα παρε-δώσε είναι.

Δημοσ.
κλαιν Μην το βλέπεις σα βιολόγος σε γυάλα...Δεν είναι δύο οργανισμοί ένας είναι. ΕΓΩ θέλω παιδί και ψάχνω κάποιον να μου το κάνει. Είτε με ωάριο, ή με τεχνολογία. Αν τύχει να βρω κάποιον που θέλει κι αυτός να αναπαραχθεί καλώς. Ένα παρε-δώσε είναι.

Δύο πράγματα:

1)Βρίσκεις άνετα κάποιον να σου το κάνει.. Αυτό το παιδί δεν πρέπει να μεγαλώσει κάπου;(με ρεαλιστικά κριτήρια). Μας νοιάζει γι αυτό;

2)Πολύ ΕΤ1 βλέπεις (πάρε-δώσε) :P

Δημοσ.
Δύο πράγματα:

1)Βρίσκεις άνετα κάποιον να σου το κάνει.. Αυτό το παιδί δεν πρέπει να μεγαλώσει κάπου;(με ρεαλιστικά κριτήρια). Μας νοιάζει γι αυτό;

2)Πολύ ΕΤ1 βλέπεις (πάρε-δώσε) :P

Μας νοιάζει αλλά δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό και δεν είμαστε και ικανοί να το κρίνουμε. Και γυρνάω πάλι στο προηγούμενο επιχείρημα μου περί αναπαραγωγής και αναπνοής

Δημοσ.
Βρε συ Apoll, βρε συ Apoll...

Ο Κωστάκης κι η Ελενίτσα έχουν το 95% των μηνυμάτων του thread. Και των ψήφων και των γραπτών, και των ειδήσεων, και του internet.

Κοίταξε σε παρακαλώ την παρακάτω καμπύλη

Distribution of IQ Scores On the Wechsler Scale (Source)

T059365A.gif

Οι ψυχολόγοι ορίζουν το μέσο όρο της κατανομής ως "φυσιολογικό" στην περίπτωση αυτή το 100. Αυτή είναι μια τυπική ψυχομετρική καμπύλη. Στη θέση της ευφυίας θα μπορούσε να είναι μια νεύρωση (ή μια ομάδα νευρώσεων) και στη θέση της κλίμακας Wechsler μια κλίμακα που μετράει τη συγκεκριμένη νεύρωση.

Τώρα υπέθεσε πως το φυσιολογικό για σένα που είσαι στο 130είναι το 130+- μία τυπική απόκλιση (η μπλε περιοχή) άρα οι "φυσιολογικοί" για σένα είναι το 16% του πληθυσμού που ανήκεις. Πως νιώθεις? Έχεις το 83.9% που σε θεωρεί ευφυή (εν συγκρίσει) και το 0.1% που σε θεωρεί ηλίθιο (τρόπον τινά) .

Υπέθεσε τώρα πως μετράει νευρώσεις και διαταραχές και πως οι ψυχολόγοι βρίσκουν πως ο τρόπος ζωής, το οικονομικό σύστημα, το περιβάλλον και η διατροφή έχουν αυξήσει τις νευρώσεις και το φυσιολογικό είναι στην πραγματικότητα το 70 (με το 140 την ψυχωτική διαταραχή, νευρολογική βλάβη κλπ). Τώρα έχουμε το 83.9% του πληθυσμού κομπλεξικούς νευρωτικούς φανατικούς και θρησκόληπτους, υποχόνδριους και παρανοικούς, καταθλιπτικούς και επιθετικούς κι εσένα να αναρωτιέσαι τι έγινε.

Ring any bells?

Μάλλον μπερδεύεις τα μπ***ια σου. Δηλαδή αν το 95% είναι αποχαυνωμένοι ηλίθιοι σημαίνει ότι το υπόλοιπο 2% θα πρέπει να γίνουν και αυτοί;

Ευτυχώς δηλαδή που το 2% κυβερνά και σπρώχνει προς την πρόοδο την ανθρωπότητα όλους αυτούς τους αιώνες. Διαφορετικά θα ζούσαμε ακόμα μέσα στις σπηλιές τρώγωντας μούρα, και θα μας τρώγανε τα άγρια θηρία ως ανώτερο είδος στην πυραμίδα της εξέλιξης.

Δημοσ.

Το ίδιο λέμε αλλά εγώ επικεντρώθηκα στο ποσοστό που κρατάει πίσω το 2%. Το ring any bells πήγαινε στη σημερινή κατάσταση γύρω μας.

Αλλά μάλλον με παρεξήγησες....

Δημοσ.

Επαναλαμβάνομαι διότι οι γαργάρες δε μου αρέσουν:

Ο υιοθετημένος υιός του Μάνου Χατζιδάκι τι ακριβώς πρόβλημα έχει;

Δημοσ.
Επαναλαμβάνομαι διότι οι γαργάρες δε μου αρέσουν:

Ο υιοθετημένος υιός του Μάνου Χατζιδάκι τι ακριβώς πρόβλημα έχει;

Τι εννοείς τι πρόβλημα έχει;

Και που θέλεις να ξέρουμε τι κρύβει ο καθένας μέσα του (άσε που δεν ξέρω και ποιός είναι αυτός που λές)...

Κέρατα θα έχει για να ξέρουμε αν και τί πρόβλημα έχει;

Εδώ γνωρίζεις τον άλλο κανονικά και πάλι δεν μπορείς να ξέρεις τις ενδότερες σκέψεις του...

Εσύ πως περιμένεις να ξέρουμε και να σχολιάσουμε τι πρόβλημα έχει (και αν έχει) ο γιός του Χατζηδάκη.... :rolleyes:

Τον ξέραμε κ απο χθές; :-(

Ή είπαμε πως όσοι μεγαλώνουν με gay γονείς φοράνε φούξ και βγαίνουν στο κλαρί;

• 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...