jimarass Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Όταν έκανα τον πολιτικό μου γάμο, λιγότερη βαβούρα είχε. Δε μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα της πράξης αυτής. Ας με διαφωτίσει κάποιος!! εκτός και αν έγινε για τους gay οπότε προτιμώ να πεθάνω και μετά ας περάσει. Λυπάμαι τη μέρα που κάποιο παιδί θα γυρίσει και θα αντικρίσει ομόφυλους γονείς. Είπαμε respect στο homo αλλά όχι και να γίνουν και κοινωνικό πρότυπο. Όταν κάποιος είναι παχύς, άρρωστος, με ένα πόδι, με διανοητική υστέρηση του υπαγορέυονται κανόνες και προστασίες όπου προστατεύουν την ιδιαιτερότητά του και ταυτόχρονα διαφυλάτουν το σύνολο. Στο λεωφορείο βάλανε μπάρες για τους αναπήρους ώστε οι άνθρωποι να εξυπηρετούνται. Δε κόψανε τα χερούλια επειδή δεν έχουν χέρια!!΄ Αύριο που η τεχνολογία θα προοδεύσει, οι ομοφυλόφυλοι πια δε θα υπάρχουν. Θα γίνεται γονιδιακός και θεωρητικά ψυχολογικός έλεγχος και πρόληψη. Γιατί να δομήσουμε μια κοινωνία με κάτι που δεν είναι το normal αλλά και πρόκειται να εκλείψει στο μέλλον?
parsifal Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Χμμμ...Τελικά το σύμφωνο είναι άχρηστο/περιττό/redundant επειδή απλά υπερκαλύπτεται από τον πολιτικό γάμο; Ή μήπως υπάρχουν «ψιλά γράμματα» που μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά; Παραδείγματα με real-life scenarios από όσους γνωρίζουν, καλοδεχούμενα...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 [...] εκτός και αν έγινε για τους gay οπότε προτιμώ να πεθάνω και μετά ας περάσει [...] Γιατί τέτοιο μένος; Πρόβλημά τους. Εσένα τι σε ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στην κρεβατοκάμαρά του, αφού δεν είναι δική σου κρεβατοκάμαρα; Αύριο που η τεχνολογία θα προοδεύσει, οι ομοφυλόφυλοι πια δε θα υπάρχουν. Θα γίνεται γονιδιακός και θεωρητικά ψυχολογικός έλεγχος και πρόληψη. Γιατί να δομήσουμε μια κοινωνία με κάτι που δεν είναι το normal αλλά και πρόκειται να εκλείψει στο μέλλον? Ουάου, call me Dr. Mengele. Πήγες χαμένος, 65 χρόνια πριν θα είχες σίγουρη δουλειά...
balux13 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δηλαδη αν συζησω με καποια και μετα την σουταρω η το αναποδο θα ζηταει και τα ρεστα απο πανω. Σαν γαμος μου ακουγεται χωρις τελετη. Αμα μπλεξεις με νομικους κλαφτα Χαλαραμπε. Δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευει σε ετεροφυλα ζευγαρια.
Lucifer Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Παιδιά μη το ψάχνετε, σε 5-10 χρονάκια που η τεχνολογία θα έχει προοδεύσει θα γκαστρώνουμε τις παλάμες μας και ο γάμος θα εκλείψει.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δηλαδη αν συζησω με καποια και μετα την σουταρω η το αναποδο θα ζηταει και τα ρεστα απο πανω. Σαν γαμος μου ακουγεται χωρις τελετη. Αμα μπλεξεις με νομικους κλαφτα Χαλαραμπε. Δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευει σε ετεροφυλα ζευγαρια. Παραθέτω εδώ απόσπασμα από το επεξηγηματικό σημείωμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τους βουλευτές: [...] Αποτελεί μια εναλλακτική μορφή μόνιμης συμβίωσης και όχι μια μορφή «χαλαρού γάμου» και αφορά αποκλειστικά την ελεύθερη συμβίωση προσώπων.Οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν τα ζευγάρια εκτός γάμου, δεν είναι προσχηματικές, ακόμα και όταν το Σύμφωνο μπορεί να τερματιστεί οποιαδήποτε στιγμή. Συγκεκριμένα, οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνονται με το Σύμφωνο, δεν είναι ανακλητές, ακόμα και όταν καταγγελθεί αργότερα, από το ένα μέρος, το οποίο θα επιθυμεί να τερματίσει τη συμβίωση αυτή. Δεν θα είναι ανακλητές λ.χ. οι αναγνωρίσεις και τα δικαιώματα των παιδιών, οι οικονομικές και περιουσιακές υποχρεώσεις που έχουν συμφωνηθεί, το δικαίωμα της εξαρτημένης γυναίκας στην ασφάλιση και μέρους της σύνταξης. Η διαφορά μεταξύ του γάμου και της ελεύθερης συμβίωσης είναι σημαντική και θα ενεργήσει υπέρ του γάμου και ιδιαίτερα του θρησκευτικού. Κατʼ αρχήν το Σύμφωνο βάζει πλαίσια στήριξης στις σημερινές απολύτως ελεύθερες συμβιώσεις. Τις κάνει ʽλιγότερο ελεύθερεςʼ. Τις συνδέει με όρους, συμφωνίες και προϋποθέσεις. Από την άποψη αυτή, το Σύμφωνο οδηγεί τελικά πιο κοντά στην ιδέα του πραγματικά έγγαμου βίου, όπως έχει οδηγήσει ήδη η ιδέα του πολιτικού γάμου, στον θρησκευτικό γάμο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Δεν απομακρύνει από το γάμο, όπως φοβούνται ορισμένοι, αλλά διευκολύνει την προσέγγιση προς την ιδέα του γάμου. Μειώνει την απόσταση από τον γάμο. [...] Όλο το σημείωμα εδώ: http://www.ministryofjustice.gr/print.php?sid=1083
elena blue Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Παιδιά μη το ψάχνετε, σε 5-10 χρονάκια που η τεχνολογία θα έχει προοδεύσει θα γκαστρώνουμε τις παλάμες μας και ο γάμος θα εκλείψει. τις... ποιες;;;;:eek::eek:
Moderators Praetorian Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Αποτελεί μια εναλλακτική μορφή μόνιμης συμβίωσης και όχι μια μορφή «χαλαρού γάμου» Με βάση την παραπάνω πρόταση (και αρκετές άλλες του κειμένου), και θεωρώντας ότι η συνέχεια δεν προσπαθεί καν να αποδείξει την ορθότητα της δήλωσης αυτής, (αντιθέτως μάλιστα περιγράφει ωραιότατα μια μορφή χαλαρού γάμου), βρίσκω το όλο κείμενο βαθύτατα μπουρδολογικό. There.
jimarass Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Γιατί τέτοιο μένος; Πρόβλημά τους. Εσένα τι σε ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στην κρεβατοκάμαρά του, αφού δεν είναι δική σου κρεβατοκάμαρα; Αυτό το έκανε μέχρι σήμερα και δε με αφορούσε. Τώρα όμως βγήκε από την κρεβατοκάμαρα και έγινε η αρχή με τα χειρότερα να έρχονται. ΚΑι αν θες να το ακούσεις, ΝΑΙ είμαι ενάντια στο να βλέπω ομοφυλόφυλους να τριγυρνάμε αγκαλίτσα στο δρόμο....πες μου τώρα ότι είμαι και υπερβολικός για να βγάλω συμπεράσματα!!!! Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους gay. Υπάρουν αρκετοί που συμπεριφέρονται σωστά, είναι άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες και πίστεψέ με έχω μαλώσει πολλές φορές με φίλους προστατεύοντας ,μεταξύ άλλων ευείσθητων κοινωνικών ομάδων,και τους gay. Αλλά η κουδουνίστρα αλλά tv δε θα περάσει!!Το να είσαι GAY δεν είναι φυσιολογικό, είναι μια ιδιαιτερότητα όπως το να είσαι πχ χονδρός. Σχετικά με το χαρτί τώρα, απλά πιστεύω το κάνανε για να μειωθεί η δικονομική εργασία αφού σε ένα προσύμφωνο δε χρειάζεται να χωρίσεις νομικά, απλά παντρεύεσαι!!
FilipposMD Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Τα χειρότερα είναι ήδη εδώ! Εγώ έχω δει και μαύρους να κυκλοφορούν στο δρόμο, χωρίς λουρί! Παιδιά μη το ψάχνετε, σε 5-10 χρονάκια που η τεχνολογία θα έχει προοδεύσει θα γκαστρώνουμε τις παλάμες μας και ο γάμος θα εκλείψει. Έτσι και γίνει αυτό, στην Ελλάδα θα λυθεί αμέσως το πρόβλημα υπογεννητικότητας!
χάπι Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Αγάπα με, τρελό αγόρι... Νιάου! σε παρακαλώ θερμά να μη μου κλέβεις τις ατάκες !Να βρεις δικές σου ! :-D Ρε που πάει ο κόσμος ? Ρεεεε... Αρχικό μήνυμα απο paredwse Γιατί τέτοιο μένος; Πρόβλημά τους. Εσένα τι σε ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στην κρεβατοκάμαρά του, αφού δεν είναι δική σου κρεβατοκάμαρα; χο χο χοοο... Δε μου λες κυρ πάρεδώσε, αναλαμβάνεις και υποθέσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες) ?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Αυτό το έκανε μέχρι σήμερα και δε με αφορούσε. Τώρα όμως βγήκε από την κρεβατοκάμαρα και έγινε η αρχή με τα χειρότερα να έρχονται. Μήπως είναι λίγο υποκριτικό αυτό; "Όλα ΟΚ, αρκεί να μην ξέρω τίποτα εγώ" ΚΑι αν θες να το ακούσεις, ΝΑΙ είμαι ενάντια στο να βλέπω ομοφυλόφυλους να τριγυρνάμε αγκαλίτσα στο δρόμο....πες μου τώρα ότι είμαι και υπερβολικός για να βγάλω συμπεράσματα!!!! Το υπερβολικό στα ζευγάρια είναι κατακριτέο παντού. Αλλά να βλέπω δύο ανθρώπους αγκαλιά δεν προκαλεί ούτε εμένα ούτε κανέναν. Αν έχεις εσύ τόσο πρόβλημα όσο κραυγάζεις ότι έχεις, επίτρεψέ μου να βγάλω κι εγώ κάποια συμπεράσματα... Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους gay. Υπάρουν αρκετοί που συμπεριφέρονται σωστά, είναι άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες και πίστεψέ με έχω μαλώσει πολλές φορές με φίλους προστατεύοντας ,μεταξύ άλλων ευείσθητων κοινωνικών ομάδων,και τους gay.Αλλά η κουδουνίστρα αλλά tv δε θα περάσει!!Το να είσαι GAY δεν είναι φυσιολογικό, είναι μια ιδιαιτερότητα όπως το να είσαι πχ χονδρός. Δεν θα μπω στη λογική του φυσιολογικού ή του "μη φυσιολογικού", ευτυχώς ή δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Θα μπω στη λογική των δικαιωμάτων και μάλιστα των πιο απλών, οπότε ας ξεχάσουμε την υιοθεσία: Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα να κληρονομήσει τον ή την σύντροφο του; Ναι ή όχι; Έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος δικαίωμα στα αποκτήματα του ή της συντρόφου του; Ναι ή όχι; Απλά ερωτήματα. Θα ήθελα απλές απαντήσεις και, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης μια σύντομη αιτιολογία.
MiltoZ Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Εγώ δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική μπορούν να γίνουν τέτοιου είδους διακρίσεις όταν ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος σύμβασης μεταξύ δύο ατόμων.
frenzy Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Επιτρέψτε μου μια σύντομη ανάπαυλα από το θέμα με μια ευχάριστη ψυχολογική ανάλυση του συντηρητικού-φανατικού. Ο συντηρητικός φανατικός υπερασπίζεται τις παραδόσεις με μένος γιατί είναι τα μόναδικά πράγματα στο σύστημα αξιών του που σημαίνουν κάτι. Η οικογένεια π.χ. είναι το ύψιστο αγαθό. Την οικογένεια ο σ-φ την βλέπει σαν εικόνα και όχι σαν έννοια. Η οικογένεια είναι γι' αυτόν 3-4 άνθρωποι πάντα μαζί δεμένοι με τα δεσμά της νεύρωσης και της αλληλοεξάρτησης. Δεν έχει σημασία αν ο πατέρας είναι βίαιος αλκοολικός κι η μητέρα μια ημίτρελη που αφήνει το σφουγγαρόπανο μόνο πριν κοιμηθεί. Την Κυριακή πάντα πάνε στην εκκλησία όλοι μαζί (χωρίς το σφουγγαρόπανο) να "φωτογραφηθούν στην υπόλοιπη κοινωνία. Ο σ-φ αυνανίζεται. Πολύ. Όπως όλοι μας αλλά εκείνος δεν το ξέρει αυτό και νιώθει ενοχές. Νιώθει τόσες ενοχές που φαντάζεται τον εαυτό του ως ένα ανώμαλο, ένα λάθος της φύσης μια ντροπή για την οικογένειά του. Αναρωτιέται συχνά για τη φύση του - λίγο πριν κοιμηθεί, εκεί που όλοι του οι δαίμονες τον κυκλώνουν- και καθώς προσπαθεί να μετανοήσει και να αποενοχοποιηθεί αρχίζει να φοβάται για τα χειρότερα: Μήπως είναι κάτι χειρότερο από αυνανιστής; μήπως είναι και ομοφυλόφυλος; Όχι δεν είναι δυνατόν. Την άλλη μέρα το πρωί ξυπνά μουδιασμένος. Ανοίγει το κομπιούτερ, διαβάζει τα νέα από τo in.gr και βλέπει την είδηση για τό σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Βλέπει τις αντιδράσεις του κόσμου με τον οποίο θα ήθελε να μοιάσει και τις ασπάζεται με αίσθημα ανακούφισης. Αποφασίζει να παλέψει στο πλευρό του κόσμου αυτού (και ίσως να τον περάσουν για ένα δικό τους). Που να ήξερε πως είναι ήδη δικός τους. Κι αυτοί είναι κρυπτομοφυλόφυλοι, αυνανιστές που κοιτάζουν το 15χρονο γιό του γείτονα να πλένει το αυτοκίνητο. Κι αυτοί έχουν τενοντίτιδα και nick στο xtube. Ο σ-φ είναι ο σύγχρονος σταυροφόρος. Απαιτεί να μείνει με τους όμοιούς του στη ντουλάπα (που είναι η κοινωνία) και να αφήσει έξω από αυτήν τους κατάπτυστους ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν τι είναι. Θέλει να είναι με αυτούς που βρίσκονται σε μια ισορροπημένη κατάσταση όπου το ψέμα τους το μοιράζονται και άλλα μέλη της ομάδας του. Που βρίσκονται σε γνωστική συμφωνία. Και θα κάνει τα πάντα για να μείνει εκεί. Εγώ θα του πω ένα πράγμα: come out of the fucking closet and sing: Y-M-C-A :lol: πριν να γίνεις κάτι πιο επικίνδυνο για τους κανονικούς ανθρώπους
Lucifer Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Νομίζω πως για να παραμείνει παραγωγική η συζήτηση, θα πρέπει να ασχοληθούμε κατ' αρχήν με το κύρος και τη χρησιμότητα του συμφώνου για τα ετερόφυλα ζευγάρια σε πρώτη φάση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.