Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και γιατί μην πληρώνει η μοιχαλίδα (το γ@μησα), τον βιοπαλαιστή πατέρα που προσπαθεί να αναθρέψει το παιδί του;;;

• Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και γιατί μην πληρώνει η μοιχαλίδα (το γ@μησα), τον βιοπαλαιστή πατέρα που προσπαθεί να αναθρέψει το παιδί του;;;

πλεον, εχει αλλαξει ο νομος και κατω απο προυποθεσεις, εχει το δικαιωμα και ο πατερας να αξιωσει διατροφη απο τη μητερα (εφοσον εχει δικο της εισοδημα), αν αυτος εχει την κηδεμονια. λογικο...

Δημοσ.
Εισαι σιγουρη πως σταματαει η διατροφη αν η γυναικα ξαναπαντρευτει??

απ'οτι μου ειπε η δικηγορος που μου εδωσε τις πληροφοριες, ειναι πολυ ειδικες οι περιπτωσεις συνεχισης καταβολης της διατροφης εφοσον η μητερα εχει ξαναπαντρευτει.

καλου κακου, οσοι σκοπευετε να παντρευτειτε η να χωρισετε, ρωτηστε καποιον νομικο, για να μην εχετε μπελαδες αργοτερα...

Δημοσ.
Μαζί τα πίνετε με το Huston????

Ελεος βρε Τζιμάρα Houston με λένε HOUSTON

Τι δε καταλαβαίνεις?

Αν η γονική παροχή, κληρονομιά, κτλ γίνει μετά τον γάμο θεωρείται κοινό απόκτημα… απ όσο γνωρίζω δλδ, δικηγόρος δεν είμαι, αλλά όσους ξέρω που παντρευτήκαν και οι γονείς τους είχαν σκοπό να τους γράψουν κάτι, έσπευσαν να το κάνουν πριν το γάμο.

Μπορεί να μην ισχύει 100% (όπως είπε και ο paredwse δεν είναι σίγουρος) αλλά φίλαγε τα ρούχα σου για να χεις τα μισά.

Σωστά, απλά ήθελα να βεβαιωθώ άλλη μια φορά ότι δε μπορεί να διεκδικήσει γονικές παροχές.

Αυτό κατάλαβες…έλεος jimarass ελεος

Αφού σου λέει ο ανθρωπος:

Αν δεν δουλεύει, πάλι θεωρείται ότι συμβάλλει, είτε υπάρχει παιδί είτε όχι. Και μπορεί να διεκδικήσει τα λεγόμενα "αποκτήματα". Όπως είπα, ακόμα κι αν τα 'χεις πληρώσει εσύ. Ακόμα κι αν είναι στο όνομά σου.

Ξυπνάτε αγόριαααααα

Έχω ένα ξάδερφο που μόλις έπιασε δουλειά η γυναίκα του της λέει: εσύ κοπέλα μου τα δικά σου βάλτα στην ακρη να τα χεις. Θα ζούμε με τα δικά μου. Τόσο χαιβάνι ήταν.

Μετά αυτή σήκωσε κεφάλι αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς τα ξαναβρήκαν. Σε περίπτωση που χώριζαν αυτά δεν φαινόταν πουθενά … θα παιρνε τα @@ του ο άχρηστος.

Δημοσ.

Insomniak σιγά σιγά στρώνεις!!!!

Δημοσ.

Τι δε καταλαβαίνεις?

Αν η γονική παροχή, κληρονομιά, κτλ γίνει μετά τον γάμο θεωρείται κοινό απόκτημα… απ όσο γνωρίζω δλδ, δικηγόρος δεν είμαι, αλλά όσους ξέρω που παντρευτήκαν και οι γονείς τους είχαν σκοπό να τους γράψουν κάτι, έσπευσαν να το κάνουν πριν το γάμο.

Μπορεί να μην ισχύει 100% (όπως είπε και ο paredwse δεν είναι σίγουρος) αλλά φίλαγε τα ρούχα σου για να χεις τα μισά.

.

Κοινό απόκτημα δεν είναι η γονική παροχή. Δεν το γνωρίζω 100% απλά χρησιμοποιώ τη λογική και ότι είπε ο paredwse.Και μη ξεχνάς ότι αναφέρθηκα σε περίπτωση που ΑΥΤΗ θέλει να με χωρίσει και ΟΧΙ εγώ!!

Δημοσ.
Κοινό απόκτημα δεν είναι η γονική παροχή. Δεν το γνωρίζω 100% απλά χρησιμοποιώ τη λογική και ότι είπε ο paredwse.Και μη ξεχνάς ότι αναφέρθηκα σε περίπτωση που ΑΥΤΗ θέλει να με χωρίσει και ΟΧΙ εγώ!!

Η λογική λέει φίλαγε τα ρούχα σου για να χεις τα μισά και στο λέω φιλικά αυτό.

(αφού σου λέει ότι και αυτός δεν είναι σίγουρος)

Ναι αλλά σου λέει:

Από το 1983, δεν υφίσταται η έννοια της υπαιτιότητας στο διαζύγιο. Οι άνθρωποι απλώς χωρίζουν, δεν χωρίζουν επειδή φταίει κάποιος εκ των δύο. Αυτό που ονομάζεις "γονική παροχή" είναι η διατροφή (γονική παροχή είναι η παροχή των γονέων προς τα τέκνα, όχι του ενός συζύγου προς τον άλλο). Όταν χωρίζει ένα ζευγάρι μπορεί να οφείλεται διατροφή ανάλογα με την επαγγελματική και περιουσιακή κατάσταση των μερών.
Δημοσ.

Αρχικό μήνυμα απο paredwse Εμφάνιση μηνυμάτων

""Από το 1983, δεν υφίσταται η έννοια της υπαιτιότητας στο διαζύγιο. Οι άνθρωποι απλώς χωρίζουν, δεν χωρίζουν επειδή φταίει κάποιος εκ των δύο. Αυτό που ονομάζεις "γονική παροχή" είναι η διατροφή (γονική παροχή είναι η παροχή των γονέων προς τα τέκνα, όχι του ενός συζύγου προς τον άλλο). Όταν χωρίζει ένα ζευγάρι μπορεί να οφείλεται διατροφή ανάλογα με την επαγγελματική και περιουσιακή κατάσταση των μερών.""

Εδώ έκανε λάθος ο paredwse και θεώρησε πως μπέρδεψα τη γονική παροχή με τη διατροφή. Εγώ λέω η μάνα μου να μου γράψει ένα οικοπεδάκι ενώ έχω ήδη παντρευεί.Άνοιξα το θέμα σε άλλο topic!

Δημοσ.

''Από το 1983, δεν υφίσταται η έννοια της υπαιτιότητας στο διαζύγιο. Οι άνθρωποι απλώς χωρίζουν, δεν χωρίζουν επειδή φταίει κάποιος εκ των δύο.''

πόσο πιο απλό μπορεί να γίνει?

είτε θες εσύ, είτε αυτή να χωρίσετε , δεν έχει σημασία, το οικοπεδάκι ίσως μπορεί να στο διεκδικήσει…εγώ αυτό κατάλαβα

πρόσεχε μόνο γιατί οι γυναίκες δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο

και πάλι φιλικά

Δημοσ.

''Από το 1983, δεν υφίσταται η έννοια της υπαιτιότητας στο διαζύγιο. Οι άνθρωποι απλώς χωρίζουν, δεν χωρίζουν επειδή φταίει κάποιος εκ των δύο.''

Δεν ισχύει πάντα. Έχω δει περίπτωση που να θέλουν και οι 2 να χωρίσουν, αλλά να μη πάνε σε συναινετικό. Νταξει μέχρι εδώ.

Έλα όμως που το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση διαζυγίου.

Δηλαδή να θες να χωρίσεις, όχι όμως συναινετικά (να παραιτηθείς από τη μάχη δλδ) και να ρχετε ο δικαστής και να λέει ότι είσαι μια χαρά και δεν χρειάζεται να χωρίσεις?

Το φαντάζεστε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ισχύει πάντα. [...]

Ισχύει πάντα. :-)

'Έχω δει περίπτωση που να θέλουν και οι 2 να χωρίσουν, αλλά να μη πάνε σε συναινετικό. Νταξει μέχρι εδώ.

Έλα όμως που το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση διαζυγίου.

Δηλαδή να θες να χωρίσεις, όχι όμως συναινετικά (να παραιτηθείς από τη μάχη δλδ) και να ρχετε ο δικαστής και να λέει ότι είσαι μια χαρά και δεν χρειάζεται να χωρίσεις?

Το φαντάζεστε?

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο είναι να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις του ισχυρού κλονισμού: Ισχυρό κλονισμό έχουμε όταν τα πράγματα έχουν γίνει τόσο δυσβάσταχτα για τον ένα σύζυγο που του είναι αδύνατο να συνεχίσει την έγγαμη συμβίωση. Τότε η μόνη λύση είναι της τετραετούς διάστασης (του λεγόμενου και "αυτόματου διαζυγίου" - λάθος όρος βέβαια, γιατί δεν υπάρχει 'αυτόματο διαζύγιο').

Η τετραετής διάσταση επέρχεται όταν ένας σύζυγος λείπει για τέσσερα συναπτά έτη από το σπίτι. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να αποδειχθεί οτιδήποτε άλλο, θεωρείται ότι υπάρχει ισχυρός κλονισμός του γάμου και λύεται ο γάμος.

Οπότε η περίπτωση που λες είναι να κάνει ο ένας σύζυγος αγωγή γιατί (ένα γελοίο παράδειγμα) ο άλλος δεν προσεύχεται καθημερινά και να επικαλείται, εξ αυτού του λόγου, ισχυρό κλονισμο του γάμου. Κάτι τέτοιο, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, δεν θα γίνει δεκτό από το δικαστήριο γιατί η παράλειψη αυτή δεν συνιστά τόσο σοβαρό λόγο ώστε να κάνει δυσβάσταχτη τη συνέχιση της έγγαμης συμβίωσης για τον άλλο.

Δημοσ.
Ισχύει πάντα. :-)

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο είναι να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις του ισχυρού κλονισμού: Ισχυρό κλονισμό έχουμε όταν τα πράγματα έχουν γίνει τόσο δυσβάσταχτα για τον ένα σύζυγο που του είναι αδύνατο να συνεχίσει την έγγαμη συμβίωση. Τότε η μόνη λύση είναι της τετραετούς διάστασης (του λεγόμενου και "αυτόματου διαζυγίου" - λάθος όρος βέβαια, γιατί δεν υπάρχει 'αυτόματο διαζύγιο').

Η τετραετής διάσταση επέρχεται όταν ένας σύζυγος λείπει για τέσσερα συναπτά έτη από το σπίτι. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να αποδειχθεί οτιδήποτε άλλο, θεωρείται ότι υπάρχει ισχυρός κλονισμός του γάμου και λύεται ο γάμος.

Οπότε η περίπτωση που λες είναι να κάνει ο ένας σύζυγος αγωγή γιατί (ένα γελοίο παράδειγμα) ο άλλος δεν προσεύχεται καθημερινά και να επικαλείται, εξ αυτού του λόγου, ισχυρό κλονισμο του γάμου. Κάτι τέτοιο, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, δεν θα γίνει δεκτό από το δικαστήριο γιατί η παράλειψη αυτή δεν συνιστά τόσο σοβαρό λόγο ώστε να κάνει δυσβάσταχτη τη συνέχιση της έγγαμης συμβίωσης για τον άλλο.

δλδ για να βγει ενα μη συναινετικο διαζυγιο πρεπει να περασουν 4 ετη; μπερδευτηκα τωρα...

• Super Moderators
Δημοσ.
δλδ για να βγει ενα μη συναινετικο διαζυγιο πρεπει να περασουν 4 ετη; μπερδευτηκα τωρα...

Τρεις οι περιπτώσεις του διαζυγίου στο ισχύον δίκαιο:

1. Συναινετικό.

2. Ισχυρός κλονισμός, αν αποδειχθεί (με συγκεκριμένα περιστατικά!) ότι οι σχέσεις έχουν διαταραχθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι ανυπόφορη η συνέχιση της συμβίωσης για κάποιον από τους δύο συζύγους ή και για τους δύο.

3. Τετραετής διάσταση (η οποία στην ουσία είναι ένα είδος ισχυρού κλονισμού) αν αποδειχθεί ότι ο ένας εκ των δύο έχει φύγει από την κοινή οικία για τέσσερα χρόνια. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζονται άλλα συγκεκριμένα περιστατικά - μόνο τα τέσσερα χρόνια.

Ελπίζω να είναι κατανοητό τώρα. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...