Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βεβαίως.

Ό,τι έχει αποκτηθεί μετά τη διάρκεια του γάμους σας, κατά το ποσοστό της συμμετοχής της.

..άρα δε μπορεί να διεκδικήσει ακίνητο στο όνομά μου, γονική παροχή από γονείς, σωστά?

• Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
..άρα δε μπορεί να διεκδικήσει ακίνητο στο όνομά μου, γονική παροχή από γονείς, σωστά?

Πότε έγινε η γονική παροχή; Πριν ή μετά το γάμο;

Δημοσ.

Μετά θα γίνει , αλλά η γυναίκα μου δεν έχει καμία σχέση με το ακίνητο ή οικονομική συμβολή σε αυτό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ λέω να βάλεις και ένα κουμπί για PayPal και να μη δίνεις free νομικές συμβουλές!

B)

Δημοσ.
Εγώ λέω να βάλεις και ένα κουμπί για PayPal και να μη δίνεις free νομικές συμβουλές!

B)

off topic του off topic: Αυτήν τη καγκουριά την έχω δει μόνο σε δικηγόρους και ιατρούς!! Και ειδικά σε δικηγόρους. Έχω απίστευτη εμπειρία σε δικαστήρια και γενικά συναλλαγές νομικές με δημόσιο. Τελευταία επιτυχία η "συμμόρφωση" ελληνικής πρεσβείας με τις επιταγές του συντάγματος. Στην Ελλάδα όποιος ξέρει καλά το νόμο, είναι πάνω και παό τον πρωθυπουργό. Γιαυτό την έχουν δει οι δικηγόροι. Λες και καταφέρνουν κάτι σπουδαίο....

On topic του off topic: Βρίσκεις εύκολα απάντηση, απλά βαριέμαι να ρωτάω τον πατέρα μου να ρωτήσει το δικηγόρο μας!!

Δημοσ.

Αγορα ακινητου μετα τον γαμο? χμμμ Ξερω γνωστο μου που παντρευτηκε, πηρε σπιτι μετα....χωρησε και πηρε τα @@. Ουτε σπιτι ουτε επιπλα ΤΙΠΟΤΑ. Οτι εβαλε τα εχασε...Α, υπηρχε βεβαια ανηλικο παιδι. Γιαυτο προσοχη ειδικα οι αντρες σε επιλογες...πριν και μετα;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Μετά θα γίνει , αλλά η γυναίκα μου δεν έχει καμία σχέση με το ακίνητο ή οικονομική συμβολή σε αυτό.

Έχω την εντύπωση ότι ειδικά στις γονικές παροχές δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

Αλλά αν αγόραζες ένα ακίνητο με δικά σου λεφτά, στο δικό σου όνομα, η γυναίκα σου θεωρείται ότι έχει συμβάλει στην αγορά, ακόμα κι αν δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. ;)

B)

Για όσους θέλουν να δώσουν λεφτά, προτείνω donations στα αγαπημένα μου charities: στη Διεθνή Αμνηστεία ή στο Shark Trust.

Δημοσ.
Αγορα ακινητου μετα τον γαμο? χμμμ Ξερω γνωστο μου που παντρευτηκε, πηρε σπιτι μετα....χωρησε και πηρε τα @@. Ουτε σπιτι ουτε επιπλα ΤΙΠΟΤΑ. Οτι εβαλε τα εχασε...Α, υπηρχε βεβαια ανηλικο παιδι. Γιαυτο προσοχη ειδικα οι αντρες σε επιλογες...πριν και μετα;)

Μαζί τα πίνετε με το Huston????

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι ειδικά στις γονικές παροχές δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

Αλλά αν αγόραζες ένα ακίνητο με δικά σου λεφτά, στο δικό σου όνομα, η γυναίκα σου θεωρείται ότι έχει συμβάλει στην αγορά, ακόμα κι αν δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. ;)

Αν πάρουμε σπίτι θα είναι με δάνειο οπότε και θα πληρώνουμε μαζί. Δε με απασχολεί αυτό. Άλλωστε είπαμε, αν κάποιος ζητήσει χωρισμό, δεν θα είμαι εγώ , οπότε παιδιά η΄μη παιδιά, θα πάρει τα.... μου!!!

Για αυτό που λες, αν δουλεύει συμβάλει, έστω και αν έχει δώσει το 1/10 αφού "κάπου" πάει ο μισθός της. Λογικό να διεκδικήσει. Ειδικά αν υπάρχει και παιδί. Και για να γίνουμε on topic,εγώ είμαι υπερ των σκληρών μέτρων, όχι όπως αυτό το συμβόλαιο όπου επιτρέπει γάμους easy - break. Thanks for the tips!!

Δημοσ.
Μαζί τα πίνετε με το Huston????

χωρισμος με παιδι (ανηλικο!) ετσι ειναι..πριν 1χρονο εγινε το σκηνικο που σου λεω και βγηκε η δικαστικη αποφαση (μετα καποιους μηνες)

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Αν πάρουμε σπίτι θα είναι με δάνειο οπότε και θα πληρώνουμε μαζί. Δε με απασχολεί αυτό. Άλλωστε είπαμε, αν κάποιος ζητήσει χωρισμό, δεν θα είμαι εγώ , οπότε παιδιά η΄μη παιδιά, θα πάρει τα.... μου!!!

Για αυτό που λες, αν δουλεύει συμβάλει, έστω και αν έχει δώσει το 1/10 αφού "κάπου" πάει ο μισθός της. Λογικό να διεκδικήσει. Ειδικά αν υπάρχει και παιδί. Και για να γίνουμε on topic,εγώ είμαι υπερ των σκληρών μέτρων, όχι όπως αυτό το συμβόλαιο όπου επιτρέπει γάμους easy - break. Thanks for the tips!!

Αν δεν δουλεύει, πάλι θεωρείται ότι συμβάλλει, είτε υπάρχει παιδί είτε όχι. Και μπορεί να διεκδικήσει τα λεγόμενα "αποκτήματα". Όπως είπα, ακόμα κι αν τα 'χεις πληρώσει εσύ. Ακόμα κι αν είναι στο όνομά σου.

Να'σαι καλά. ;)

Δημοσ.
χωρισμος με παιδι (ανηλικο!) ετσι ειναι..πριν 1χρονο εγινε το σκηνικο που σου λεω και βγηκε η δικαστικη αποφαση (μετα καποιους μηνες)

Απλά εγώ μίλησα για ζευγάρι χωρίς παιδί και με σπίτι γονική παροχή!!

Δημοσ.
Αν δεν δουλεύει, πάλι θεωρείται ότι συμβάλλει, είτε υπάρχει παιδί είτε όχι. Και μπορεί να διεκδικήσει τα λεγόμενα "αποκτήματα". Όπως είπα, ακόμα κι αν τα 'χεις πληρώσει εσύ. Ακόμα κι αν είναι στο όνομά σου.

Να'σαι καλά. ;)

Σωστά, απλά ήθελα να βεβαιωθώ άλλη μια φορά ότι δε μπορεί να διεκδικήσει γονικές παροχές. Αν υπάρχει όμως παιδί, αλλάζουν τα πράγματα. Σε ένα δικαστήριο συγγενικού μου προσώπου, ο άνδρας δεν είχε τίποτα στο όνομά του, αλλά ο πατέρας του είχε πολλά ακίνητα. Η γυναίκα αξίωσε να πάρει από τη "μελλοντική κληρονομιά" αλλά ο πατέρας βγήκε και το έσωσε λέγοντας πως "θα τα φάω όλα και δε θα δώσω τίποτα στο υιόν μου"!!!!

Δημοσ.

οκ φιλε

Απο οτι ξερω αν παρεις σπιτι μετα τον γαμο θα πρεπει να μπει υποχρεωτικα και το ονομα της γυναικας στο συμβολαιο με οτι συμαινει..διορθωστε με αν κανω λαθος. Αν το εχεις απο πριν οκ για γονικη παροχη δεν ξερω τι γινεται

Δημοσ.

κυριοι της ινσομνια, μιας και αποτελειτε τη συντριπτικη πλειοψηφια του φορουμ, σας παραθετω καποιες πολυ σημαντικες νομικες λεπτομερειες που εμαθα τελευταια (απο δικηγορο φυσικα). αν θεωρηθει off topic, τοτε παρακαλω τους admins η να το μεταφερουν η να το διαγραψουν.

λοιπον, για να ειναι εγκυρος ενας γαμος, δεν απαιτειται μονο η τελεση του σε ναο η σε δημαρχειο, πρεπει οπωσδηποτε να δηλωθει στο ληξιαρχειο εντος 40 ημερων απο την τελεση του. αν παρελθουν οι 40 ημερες και δε γινει η δηλωση, ο γαμος δεν τιθεται σε ισχυ,δλδ το ζευγαρι παραμενει νομικα ανυπαντρο.

θα αναρωτηθειτε ευλογα που κολλαει τωρα αυτο με το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης και το διαζυγιο που συζητατε παραπανω.

ας υποθεσουμε πως ενα ζευγαρι που εχει ανηλικο τεκνο, αποφασιζει να χωρισει (ειτε εχει κανει γαμο ειτε εχει συναψει το συμφωνο). ακομη κι αν η μητερα του παιδιου εργαζεται, ο πατερας ειναι υποχρεωμενος να της καταβαλλει μηνιαια διατροφη για το παιδι (η τα παιδια).

αν τωρα η μητερα του παιδιου, ξαναπαντρευτει, τοτε ο πρωην συζυγος δεν ειναι υποχρεωμενος να καταβαλλει τη διατροφη.

κι εδω εγκειται η παγιδα για τον πρωην συζυγο: πολλες διαζευγμενες που αποφασιζουν να ζησουν με νεο συντροφο, κανουν το δευτερο γαμο (για τα ματια του κοσμου...), αλλα δεν τον δηλωνουν στο ληξιαρχειο για να μη χασουν τη διατροφη.

ξερω πως ακουγεται τρελο, ομως δυστυχως για τους πρωην συζυγους, συμβαινει (πολυ) συχνα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...