Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 618
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα μπορούσε ίσως να αναγράφει απλά ¨Ονοματεπώνυμο Γονέων¨!

Γιατί σώνει και καλά όταν βλέπουμε πχ ένα ζευγάρι λεσβιών, πρέπει να αποδώσουμε ρόλους άντρα-γυναίκας, μαμά-μπαμπά κλπ???

B)

γιατι το παιδι συμφωνα με την ψυχολογια χρειαζεται το μητρικο και πατρικο προτυπο. ασε τη λενε τα χαρτια το παιδι θελει ετερα φυλα για την σωστη πνευματικη αναπτυξη του. και για να σου πω αν εχουμε 2 αντρες ποιος θα το θηλαζει?

το μητρικο γαλα ειναι αναντικαταστατο και βοηθαει στην σωματικη αναπτυξη του παιδιου

ας μου εξηγησει καποιος γιατι ο παπας κανονιζει μια ιταλια και ο δικος μας αρχιεπισκοπος ακολουθει τυφλα την κυβερνηση? τι σκατα εξουσια εχει η εκκλησια σε τετοια ζητηματα? οι καθολικοι δηλαδη ειναι πιο ισχυροι απο τους ορθοδοξους? αυτοι λενε ΟΧΙ στο συμφωνο και καθονται οκλαδον και εμεις λεμε ΟΧΙ αλλα περναει το δικο της η κυβερνηση. Ε ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΛΙΓΟ

Δημοσ.

Γιατί όποτε αναφέρεται η λέξη ομοφυλοφυλία σε ένα debate ΠΑΝΤΑ ακολουθεί η λέξη εκκλησία?

Γιατί ας πούμε δεν γίνεται το ίδιο με τις λέξεις φτώχεια, παιδεραστεία, οικογενειακή βία?

Αυτούς που αναφέρουν το πατρικό και το μητρικό πρότυπο και το πως οι ψυχολόγοι τα χαρακτηρίζουν ως απαραίτητα για τη "σωστή" ανάπτυξη των παιδιών θα τους ρωτήσω: Οι ψυχολόγοι αναφέρουν επίσης τα απαραίτητα για την προσωπική αυτοεκπλήρωση. Τα ξέρετε αυτά? Ή στους ομοφυλόφυλους σταματούν οι γνώσεις σας περί ψυχολογίας? Το ανδρικό πρότυπο του βίαιου πατέρα ή αυτό της νευρωτικής μάνας είναι καλύτερο από αυτό ενός γονιού που χαίρεται λίγο παραπάνω από το κανονικό?

Και μια τελευταία ερώτηση στους ομοφυλόφυλους του ινσόμνια: Τι σκατά κουβαλάτε στο κεφάλι σας? Πόσο κομπλεξικούς σας έχει κάνει η κοινωνία των φασιστοειδών θρησκόληπτων που ούτε να ποστάρετε ανώνυμα όταν θίγεστε δεν μπορείτε?

Αλλά αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Νευρωτικοί φανατικοί από τη μία, νευρωτικοί κρυπτομανείς από την άλλη.

Ντρέπομαι για τους συμπατριώτες μου (όχι τώρα, ντρέπομαι εδώ και χρόνια) αλλά χέστηκα κι όλας. Αν οι ομοφυλόφυλοι δεν μπορούν να παλέψουν για τα δικαιώματά τους δεν θα το κάνω εγώ. Αλλά τους κρυπτομοφυλοφιλόφοβους θα τους πικάρω όποτε μπορώ.

Δημοσ.

Αυτή η ψευτομόδα εναντίον της εκκλησία οφείλει να σταματήσει. Το ότι το 99% των παπάδων είναι χάλια δε φταίει η εκκλησία. Σε άλλες χώρες οι παπάδες εκτελούν κοινωνικό έργο και βοηθάνε σε ιεραποστολές φτωχούς λαούς. Άλλο εκκλησία και άλλο ελληνική εκκλησία ΟΕ. Αλλά εδώ το θέμα μας είναι άλλο.

Όσο για το πόσο ντρέπονται οι homo, το βλέπουμε στη tv που κυνηγάς να βρεις άντρες με το ντουφέκι!! Ο χοντρός γιατί δεν έχει τόσα κόμπλεξ? Γιατί ποτέ δε βγήκε στην ομόνοια να πει "τι ωραία κοιλιά έχω" , είμαι νορμάλ! Επομένως δεν του τα χώνουμε τόσο. Όταν ο homo όμως βγαίνει και το παίζει λούγκρα, τότε από αμυντική θέση θα φάνε χώσιμο που θα κάνουν 10 χρόνια να συνέλθουν. Εδώ πάει και το "δώσε θάρρος στο χωριάτη".

Πάντως αν δεν υπήρχε η προβολή της tv με τους ....ακατανόμαστους, πιστεύω ότι με σωστή πληροφόριση η νέα γεννιά θα είχε καλύτερη στάση απέναντι στους homo. Αλλά βγάλανε τα μάτια μόνοι τους, ως κλασικοί ελληνάρες/ρησες και αυτοί/ες.

Α...food for thought. Εγώ είμαι αμφί ας πούμε! Μπορώ να συμβιώσω με άλλους δύο?Γιατί μας περιορίζει στα 2 άτομα? Όπως καταλαβαίνετε οι μελλοντικές προεκτάσεις του μέτρου έχουν flavour "κοινωνία της παρτιτούρας"!! Στην τελική θέλω να συμβιώσω με 2 γυναίκες! Ότι πιο λογικό για πολλές κοινωνίες του παρελθόντος και ίσως παρόντος. Γιατί ο νόμος και η κοινωνία κολλάει σε αυτό???

• Super Moderators
Δημοσ.
γιατι το παιδι συμφωνα με την ψυχολογια χρειαζεται το μητρικο και πατρικο προτυπο. ασε τη λενε τα χαρτια το παιδι θελει ετερα φυλα για την σωστη πνευματικη αναπτυξη του. και για να σου πω αν εχουμε 2 αντρες ποιος θα το θηλαζει?

το μητρικο γαλα ειναι αναντικαταστατο και βοηθαει στην σωματικη αναπτυξη του παιδιου

Μπορείς να μας το τεκμηριώσεις αυτο? Δηλαδή τα παιδάκια που έχουν μαμά και μπαμπά και ενίοτε ο μπαμπάς τα ...πηδάει, εξακολουθούν να αναπτύσονται σωστά λόγω ...πατρικού προτύπου? Γενικότερα ως ιδέα δεν συμφωνώ με την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφυλα ζευγάρια, αλλά από την άλλη δεν γνωρίζω επιστημονικά τεκμηριωμένες θεωρίες, που να λένε πως ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν αναπτύσει σωστή ...πνευματική ανάπτυξη.

Τώρα για το μητρικό γάλα, το παίρνω ως χαζομάρα μιας και υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που για διάφορους λόγους δεν θήλασαν ποτέ κατά τη βρεφική τους ηλικία (το κάνουν τώρα που μεγάλωσαν βέβαια, αλλά υπό ...διαφορετικές συνθήκες) και είναι μια χαρά.

B)

Δημοσ.

Ρε σεις δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάτε...ο καθένας κάνει ότι γουστάρει αρκεί να μην ενοχλεί τους υπολοίπους. Όσο λογικό είναι να λέει κάποιος ότι τον ενοχλούν οι gay άλλα τόσο μπορώ να πω και εγώ ότι με ενοχλεί που ο τόπος είναι γεμάτος εκκλησίες ενώ θα μπορούσαν αυτοί οι χώροι να είναι κάτι πιο χρήσιμο (πάρκα, πάρκινγκ, whatever) ή ότι μου σπάνε τα νεύρα οι καμπάνες που χτυπάνε κάθε λίγο.

Πιστεύω ότι η αντίθεση πολλών ανθρώπων στη θρησκεία προέρχεται από ακριβώς αυτή τη δογματική στάση. Όσο σεβαστό είναι το δικαίωμα κάποιου να είναι ομοφυλόγιλος άλλο τόσο είναι και κάποιου να πιστεύει σε όποιο θεό θέλει. Αλλά δεν μπορεί να προσπαθεί να επιβάλλει τη δικιά του κοσμοθεωρία ως τη μόνη σωστή στους άλλους.

Άλλωστε η ίδια θρησκεία που σας ωθεί να θεωρείτε το σύμφωνο ανωμαλία, πορνεία και δεν ξέρω τι άλλο είναι η ίδια που απαγορεύει και τις προγαμιαίες σχέσεις. Δεν νομίζω όλοι εσείς όμως να τα έχετε με την παλάμη σας μέχρι να παντρευτείτε...οπότε τι γίνεται πιστεύετε μόνο όπου βολεύει?

Δημοσ.

Κι αυτοϊκανοποίηση είναι αμαρτία και απαγορεύεται από την εκκλησία.

Και βασικά, σε ποιο βιβλίο του χριστιανισμού αναφέρεται το ου αυνανιστείς;

Δημοσ.

Σε κανένα. Για αυό έχουμε 1 δισ δόγματα....ο καθένας ερμηνέυει όπως θέλει!

Δημοσ.
Ρε σεις δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάτε...ο καθένας κάνει ότι γουστάρει αρκεί να μην ενοχλεί τους υπολοίπους. Όσο λογικό είναι να λέει κάποιος ότι τον ενοχλούν οι gay άλλα τόσο μπορώ να πω και εγώ ότι με ενοχλεί που ο τόπος είναι γεμάτος εκκλησίες ενώ θα μπορούσαν αυτοί οι χώροι να είναι κάτι πιο χρήσιμο (πάρκα, πάρκινγκ, whatever) ή ότι μου σπάνε τα νεύρα οι καμπάνες που χτυπάνε κάθε λίγο.

Πιστεύω ότι η αντίθεση πολλών ανθρώπων στη θρησκεία προέρχεται από ακριβώς αυτή τη δογματική στάση. Όσο σεβαστό είναι το δικαίωμα κάποιου να είναι ομοφυλόγιλος άλλο τόσο είναι και κάποιου να πιστεύει σε όποιο θεό θέλει. Αλλά δεν μπορεί να προσπαθεί να επιβάλλει τη δικιά του κοσμοθεωρία ως τη μόνη σωστή στους άλλους.

Άλλωστε η ίδια θρησκεία που σας ωθεί να θεωρείτε το σύμφωνο ανωμαλία, πορνεία και δεν ξέρω τι άλλο είναι η ίδια που απαγορεύει και τις προγαμιαίες σχέσεις. Δεν νομίζω όλοι εσείς όμως να τα έχετε με την παλάμη σας μέχρι να παντρευτείτε...οπότε τι γίνεται πιστεύετε μόνο όπου βολεύει?

Λέγεται βούληση των πολλών, ή αλλιώς δημοκρατία. Όσο είναι στο κρεβάτι τους ας κάνουν ότι θέλουν, έξω από την πόρτα όμω πρέπει να περάσουν από την κοινωνική πραγματικότητα. Δες και την υπογραφή μου για περαιτέρω σχετικά με την αντίληψη κάποιων.

Όταν το 99% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί τότε δεν ενοχλεί και πολύ η εκκλησία στη γωνία. Όταν χτίστηκαν έτσι ήταν. Σήμερα ίσως και να έχεις δίκιο, αλλά ουσιαστικά αυτό που προτείνεις είναι γκρέμισμα. Δεν έχεις και πολύ άδικο, ειδικά για περιοχές που χρειάζονται πράσινο

• Moderators
Δημοσ.

Πάμε πάλι.

Χριστιανισμός δεν είναι αυτό που λένε (και ξελένε εκάστοτε) και ορίζουν με διατάξεις και παραθυράκια ένα μάτσο παπάδες.

Δημοσ.
Μπορείς να μας το τεκμηριώσεις αυτο? Δηλαδή τα παιδάκια που έχουν μαμά και μπαμπά και ενίοτε ο μπαμπάς τα ...πηδάει, εξακολουθούν να αναπτύσονται σωστά λόγω ...πατρικού προτύπου? Γενικότερα ως ιδέα δεν συμφωνώ με την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφυλα ζευγάρια, αλλά από την άλλη δεν γνωρίζω επιστημονικά τεκμηριωμένες θεωρίες, που να λένε πως ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν αναπτύσει σωστή ...πνευματική ανάπτυξη.

Τώρα για το μητρικό γάλα, το παίρνω ως χαζομάρα μιας και υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που για διάφορους λόγους δεν θήλασαν ποτέ κατά τη βρεφική τους ηλικία (το κάνουν τώρα που μεγάλωσαν βέβαια, αλλά υπό ...διαφορετικές συνθήκες) και είναι μια χαρά.

B)

Το παράδειγμά σου είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα αφού τα περισσότερα από αυτά έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Οπότε περιμένουμε τα ασφαλή συμπεράσματα της επιστήμης και μετά προχωράμε σε καινοτομίες. Σκίστε το χαρτί προσωρινα λοιπόν!!!

Δημοσ.

Point taken...αλλά και πάλι δεν αλλάζει αυτό που λέω τελικά...

Δημοσ.
Πάμε πάλι.

Χριστιανισμός δεν είναι αυτό που λένε (και ξελένε εκάστοτε) και ορίζουν με διατάξεις και παραθυράκια ένα μάτσο παπάδες.

Είπα κάτι διαφορετικό? Κόψτε την κόκα!!!

• Moderators
Δημοσ.

Ωχου, βρε jim. Δεν περιστρέφεται γύρω απο σένα το thread. Σε άλλον πήγαινε η απάντηση...

Παρεμπιπτόντως... Μάθε να χρησιμοποιείς το multiquote.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...