SPARTAN-480-SS Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 στο περιπου το ειπα και 4000 ευρο να κανει 340.000 δραχμες ειναι η διαφορα ( παντος για pc πανω απο 4000 ευρο δεν αξιζει να δωσεις ) galanakop ποσο το αγορασες ολο ?
@topos Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 στο περιπου το ειπα και 4000 ευρο να κανει 340.000 δραχμες ειναι η διαφορα ( παντος για pc πανω απο 4000 ευρο δεν αξιζει να δωσεις ) galanakop ποσο το αγορασες ολο ? Εγω παλι θα ελεγα μεχρι 1000ευρω.Ο Χ μπορει να ελεγε μεχρι 500 κ.ο.κ. Αλλα αυτο ειναι,ο καθενας εχει τα δικα του στανταρ...
pappous_soulis Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Φίλε galanakop Λοιπόν, - κάνε κλικ εδώ για να κατεβάσεις το FRAPS - κάνε εγκατάσταση το αρχείο που θα κατέβει - τρέξε το πρόγραμμα και πήγαινε εδώ: και φτιάχ'τα όπως είναι στη φωτό. - άσε το πρόγραμμα ανοιχτό και τρέξε το Crysis,θα σου δείχνει πάνω δεξιά έναν αριθμό. - την ώρα που παίζεις πάτα το κουμπί Print Screen πάνω στο πληκτρολόγιό σου. - κλείσε το Crysis και άνοιξε τη ζωγραφική - πάτα επεξεργασία και μετά επικόλληση και αποθήκευσε την εικόνα στην επιφάνεια εργασείας για να μην ψάχνεσαι - μετά μπες σ'αυτό το site: http://imageshack.us/ - πάτα κει που λέει choose και επέλεξε την φωτό που τράβηξες,και μετά πάτα απο κάτω που λέει host it - περίμενε λίγο και μόλις τελειώσει πας κάτω κάτω που λέει "direct link to image",αντέγραψε το link που έχει στο πλαίσιο και κάνε post εδώ να δούμε!
SPARTAN-480-SS Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Εγω παλι θα ελεγα μεχρι 1000ευρω.Ο Χ μπορει να ελεγε μεχρι 500 κ.ο.κ.Αλλα αυτο ειναι,ο καθενας εχει τα δικα του στανταρ... 4000 ευρο για 4 χρονια να κρατηση το pc , οχι και καθε χρονο 3-4 χιλιαρικα
oneofthem Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 HighT3ch, δεν κατάλαβες καλά αυτό που έγραψα, δεν έγραψα συγκεκριμένα για mac pro αλλά για μηχάνημα diy που να έχει το ίδιο hardware με τον mac προκειμένου να μην κάνω κομμάτι προς κομμάτι υπολογισμό κόστους όπως μου είχε ζητηθεί όταν το είχα γράψει παλιότερα, γιαυτό παρέθεσα την τιμή του mac ως ακριβή προκειμένου να δώσω μια εικόνα για το πόσο θα κοστίζει ένα pc με 2 quad xeon πάνω εξήγησέ μου που είναι η διαφορά σε ένα τέτοιο pc ως προς τη συμβατότητα ώστε να μην μπορώ να το συγκρίνω με τα pc που γράφτηκαν, ως τόρνο προς pc όχι μόνο games παίζει, όχι μόνο benchmarks κάνει αλλά τα κάνει και πολύ καλύτερα με αυτή τη λογική κι εάν έχω δίκιο, λοιπόν συμπεραίνω ότι κάτι το οποίο στοιχίζει ακόμη περισσότερο και από αυτό (χωρίς περιφερειακά) δλδ κάτι που κοστίζει πάνω από 3k και κατά πάσα πιθανότητα είναι χειρότερο σε επιδόσεις, σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης πήρε ότι βρήκε μπροστά του δεν έγραψα για θέματα γούστου όπως το κουτί που ανέφερες, μιλάω για μηχανήματα, συγκρίνω επιδόσεις, δε σχολιάζω την τρέλα του καθενός που είναι δικαίωμά του και δε μετριέται, δεν σχολιάζω τους λόγους για τους οποίους το έκανε αλλά το τελικό αποτέλεσμα αυτή είναι η προσωπική μου άποψη αλλά πιστεύω πως ως επιχείρημα είναι και αρκετά τεκμηριωμένη
HighT3ch Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Πράγματι ο pappous_soulis έδωσε ρέστα Συγνώμη για το double post...
HighT3ch Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Πράγματι ο pappous_soulis έδωσε ρέστα oneofthem αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε οποιοδήποτε DIY σύστημα δεν υπάρχει κριτήριο του στύλ "ο ιδιοκτήτης πήρε ότι βρήκε μπροστά του". Εγώ αναφέρομαι στην περίπτωση πχ του να αγοράζω ένα Xtreme Edition Quad από ένα κανονικό Quad που φαινομενικά δεν έχουν καμία διαφορά και όμως έχουν 1000 ευρώ διαφορά. Στην περίπτωση του galanakop μπορεί να ήταν άστοχη η αγορά ενός XE, για κάποιον άλλο όμως μπορεί να υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. Κατά την ίδια έννοια μπορεί κάποιος να αγόραζε μια Killer NIC για να παίζει games και εσύ και εγώ να τον θεωρούσαμε τρελό ή τύπο που "πήρε ότι βρήκε μπροστά του" αλλά στην πραγματικότητα ο τύπος να καίγεται μέχρι και για το τελευταίο ms στο latency της γραμμής του. Στο SLI που ανέφερες, εσύ μπορείς να το θεωρείς περιττό ή υπερβολικό, ο άλλος όμως μπορεί να θέλει να παίζει Warcraft με 2000fps. Όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος και δεν μπορούμε να τραβήξουμε μια γραμμή στο 3000 ευρώ και να λέμε, εσύ την πέρασες είσαι μ@λ@κ@ς, πήρες ότι βρήκες μπροστά σου, εσύ δεν την πέρασες είσαι μάγκας κ.ο.κ. Μπορεί να ήταν άστοχη η επιλογή του τόρνου που έφερα ως παράδειγμα αλλά αυτό που ήθελα να δείξω με έμφαση είναι ότι το ότι κάθε τι έχει ένα προορισμό. Στην περίπτωση ενός server το κόστος μπορεί να είναι αστρονομικό και να αναρωτιέται κάποιος γιατί να έχει dual xeon, γιατί να έχει scsi σκληρούς και raid δεν μπορούσε να κάνει την δουλειά αλλιώς και πιο οικονομικά; κάθε τι όμως έχει ένα σκοπό. Ούτε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι επειδή ο server κάνει 15k ευρώ "παίζει" καλύτερα το Crysis από ένα PC των 1500 ευρώ. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις αυτό που λες όντως ισχύει. Πιστεύω όλοι μας κάποια στιγμή κάναμε άχρηστες ή υπερβολικές αγορές είτε από άγνοια είτε από αυθορμητισμό. Υγ. Εγώ χοντρικά υπολογίζω ότι το "κουτί" του galanakop στοιχίζει περί τα 6k - ας περιμένουμε να μας δώσει και εκείνος μια τιμή να γελάσουμε (ή να κλάψουμε).
Vice Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Οταν μιλάμε για παιχνίδια πιστεύω δεν υπάρχει όριο στο τί μπορεί να πάρει κάποιος. εκει παίζεται και όλο το παιχνίδι των τιμών άλλωστε.Ο άλλος θέλει να παίζει crysis όλα τέρμα ενώ ο άλλος θέλει απλά να παίξει και ας είναι και 800χ600. Κακά τα ψέματα αν δεν ήταν τα παιχνίδια θα είχαμε ακόμα pentium 3 και θα ήμασταν τούμπανο Τώρα οι επιλογές τύπου extreme cpu και 4GB DDR3 είναι καθαρά επαγγελματικές επιλογές. δηλαδή δεν θα τις πάρω εγώ για να ανοίγει το winamp πιο γρήγορα αλλά ο επαγγελματίας που μεταφράζει τον χρόνο σε χρήμα και βλέπει οτι τον συμφέφει κάτι τέτοιο. μην ξεχνάτε οτι υπάρχουν και άσχετοι, παραπληροφορημένοι, εξαπατημένοι που δεν θα ξέρουν τι πήραν και τι κάνει αυτό.
galanakop Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Επειδή τα πράγματα όλα εκτός απο την οθώνη και κάποια άλλα που ήταν ίσως και λίγο πιο φτηνά στην ελλάδα τα πήρα απο αυστρία θα σας κάνω ενα συγκριτικό.απλά εμένα όλο το pc μου στοίχησε στα χαρτιά 5114(κανονική τελική τιμή όμως 4250 θα καταλάβετε πιο κάτω τι ενοώ), ενω αν τα έπαιρνα απο ελλάδα οι καλύτερη τιμή που βρήκα ήταν 6571να φανταστίτε οτι για τους 2 δίσκους (2χ300 15.000 rnm seagate) στην ελλάδα μου ζητούσαν 1340 ευρω.της πήρα 824 ευρο τον επεξεργαστή (qx 9770 3,2) στην ελλάδα μου ζητούσαν 1300 ευρο.τον πήρα 950 ευρο.της μνήμες (super talent 2x2gb 1800mhz)στην ελλάδα μου ζητούσαν 700 ευρο.της πήρα 565 ευρό.της κάρτες (evga 2x9800gx2 στα 670 και 2100)της πήρα 920 ευρό. στην ελλάδα 1050 αλλά με τους μικρότερους χρονισμούς δηλ(στα 600-2000).το τροφοδοτικό (tagan 1300 watt)στήν ελλάδα μου ζητούσαν 355 ευρο.το πήρα 235 ευρο.την motheboart (evga 790 i sli ulta )στην ελλάδα μου ζητούσαν 325 ευρο.την πήρα 255 ευρο.το κουτί(silverstone t-j 098-window)στην ελλάδα 250.το πήρα199 ευρο.τα ηχεία (logitech z-5450) στην ελλάδα 330 ευρώ.τα πήρα 245ευρό.στα μόνα που δεν βρήκα διαφορα και τα πήρα απο ελλάδα ήταν η οθόνη (samsung 26¨ sm2693hm)560 ευρό.το σύστημα ψύξης (enzotech cooler ultra-x)+ανεμηστήρες και τα λοιπά 100 ευρο περίπου.τον μεγάλο σκληρό (seagate 1tera 32 mb)200ευρό.την κάρτα δυκτίου (asus wireless )61 ευρό. Τα πραγματά μου καλύπτονται ολα από εγγύηση μιας και η έδρα της εταιρίας μου είναι η βιέννη οσον αφορά αυτά που πήρα απο εκεί.το ίδιο και αυτά που πήρα απο εδώ.επίσης στην τιμή που σας προανεφερα για τα πράγματα που πήρα απο Αυστρία θα μου επισταφή το αντίστοιχο φ.π.α μονο που εκεί είναι 19%.γύρο στα 800 ευρο.δηλαδή το μηχάνημα μου στοίχησε 4250 αφού πάρω την επιστροφή φόρου πίσω,στην αυστρία την επιστροφή την παίρνεις κάθε 3 μήνες. και ρωτάω τώρα εγω. Αξίζει το συστημα τα λεφτά του όταν γλυτώνεις περίπου 2300 ευρό. επίσης: Σίγουρα κόκαλης και βαρδηνογιάνης δεν πρόκειτε να γίνω ποτέ αλλά αύτε και θα πεινάσω ποτέ,βέβαια ποτέ μην λες ποτέ,το λέω αυτό για να σας δόσω να καταλάβετε οτι είμαι ενας τύπος 34 χρονών που έχω ρισκάρει τόσο πολύ στην ζωή μου και ευτηχός όλα μου πάνε καλά, αλλά εχω ενα πρόβλημα μεγάλο. Αν ονειρευτώ κάτι πρέπει και να το κάνω. Δεν είμαι ο κομπιουτεράς μιας και δεν ξέρω σχεδόν τίποτα απο εφαρμογές και τα άλλα γύρο απο softw.. κ.α αλλά εχω μια μεγάλη μανία με τα παιχνίδια και θέλω οτι παίζω πρωτα να με εντυπωσιάζει απο γραφικά και μετά απο την πλοκή του,το κάθε παιχνίδι. Για περίπου 20 μέρες ακόμα θα είμαι αθήνα και θα ήθελα δύο τρία ατομα που νομίζω ότι είναι ψαχμένα όπως π.χ ο HighT3ch ο oneofthem που είναι και λίγο δύσπιστος,(δεν είναι μομφή αυτό φίλε oneofthem) να μου στείλουν ένα μύνημα και να κανονίσουμε να πάμε στο σπίτι μου για να τα δούμε όλα απο κοντά. Υ/Σ δεν μπορώ να κάνω αυτή τη μαλακία με το contr+print screen ,το κάνω δηλαδή αλλα οταν πάω να κανω επικόλυση δεν εφανίζει τίποτα.χθες περίμενα να ερθει ο ΄παύλος απο το σπίτι (είναι το παιδί που μου το σετάρησε)αλλα του ετυχε κάτι και μου είπε για σήμερα.ελπίζω να μπόρεσα να λύσω μερικές απο τις απορίες σας.αν και πιστεύω οτι οταν ανεβάσω αυτή την καταραμένοι εικόνα θα σας τις εχω λύσει όλες. Με κουράσατε μιας και γράφω αρκετή ωρα!!! ευχαριστω και τα λέμε
HighT3ch Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 galanakop το ψυλιάστικα εξ αρχής ότι τα πήρες απ' έξω και γενικώς ότι κάτι "παίζεις" με εξωτερικό. Αυτό κυρίως φάνηκε από το γεγονός ότι αν ήσουν γνήσιος "Έλληνας" δεν θα μου ζητούσες βοήθεια μέσω ΠΜ, γιατί ως γνωστών οι Ελληνάρες τα ξέρουμε ΟΛΑ από μόνοι μας, από τότε που γεννιόμαστε και ποτέ μα ποτέ δεν χρειάζεται να μας δείξουν κάτι. Πέρα από την πλάκα, όπως είδες εγώ χοντρικά υπολόγισα γύρω στα 6k το κόστος του συστήματός σου και έκανες πολύ σοφά (εφόσον είχες την δυνατότητα) που τ' αγόρασες απ' έξω και με επιστροφή φόρου. Προσωπικά δεν έχω την ανάγκη να έρθω σπίτι σου για να πεισθώ για την ύπαρξη του PC σου, ούτε για τις δυνατότητές του. Ανήκω και εγώ στην κατηγορία των τρελαμένων και έχω και εγώ το ίδιο ψώνιο με τα games και τα γραφικά τους, οπότε σε καταλαβαίνω. Όπως σου είπα σε ένα προηγούμενο μήνυμα μου, στη δική σου περίπτωση αυτό που προβλημάτισε πολλούς και τους έκανε δύσπιστους και κυνικούς, είναι ότι ακριβώς δεν ξέρεις πολλά από υπολογιστές και έχεις για υπολογιστή ένα τόσο φοβερό μηχάνημα. Και εγώ ο ίδιος είμαι σκεπτικός όσον αφορά το κατά πόσον χρησιμοποιείς ή θα χρησιμοποιήσεις τις δυνατότητες αυτού του μηχανήματος χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο το αγόρασες. Το θέμα όμως δεν είναι τι πιστεύουμε ή σκεφτόμαστε εμείς, αλλά πόσο ευχαριστημένος/ικανοποιημένος είσαι εσύ με την αγορά που έκανες, που πιστεύω ότι είσαι. Όπως σου είπα και στο ΠΜ, έχεις ένα πολύ εντυπωσιακό και δυνατό μηχάνημα και στην παρούσα φάση και με τις γνώσεις που έχεις δεν χρειάζεσαι το overclocking ούτε και το μηχάνημά σου το έχει ανάγκη. Επίσης σου έδωσα την συμβουλή να προσέξεις τους "πρόθυμους" να σε βοηθήσουν να overclockαρεις το μηχάνημά σου επί πληρωμή, γιατί πέρα από τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει, σου στερεί τη ικανοποίηση ότι κατάφερες κάτι μόνος σου. Σου ξαναθυμίζω ότι το overclocking και το όλο concept του "παιχνιδιού" με το hardware είναι ότι το κάνεις μόνος σου και είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας και διαβάσματος/ψαξίματος. Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με τον υπολογιστή πέρα από το gaming (αν έχεις χρόνο) για να αρχίζεις να παίρνεις μια ιδέα πάνω σε όλα αυτά που συζητάμε εδώ. Ακόμα και στην Αυστρία να πας εμείς μέσω του Internet θα είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε/συμβουλέψουμε και να συζητήσουμε μαζί θέματα που θα προκύψουν από την δική σου αναζήτηση. Στείλε μας πάντως μερικά screenshots από διάφορα games να κάνουμε χάζι ok. Επίσης προσωπικά θα ήθελα πολύ να δω και μια photo από το όλο setup σου στο σύνολο (κουτί, οθόνη κλπ).
frenzy Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Όντως κάθε μήνα εμφανίζεται κάποιος με αντίστοιχο μηχάνημα που δεν ξέρει να βγάζει screenshot και είναι εκνευριστικό γιατί μερικοί θα θέλαμε να μάθουμε συγκεκριμένα εντυπώσεις από τέτοιες συνθέσεις κι εκνευριζόμαστε όταν δεν μπορούμε. Ε, μια δυο τρεις φυλαγόμαστε...
NEKROMA Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 galanakop εδωσες τοσα φραγκα και μια υδροψυξη δεν εβαλες?
SPARTAN-480-SS Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 galanakop το site αυτο στην αυστρια ειναι στα αγγλικα ? γιατι θελω και εγω qx 9770 .... πες μου το site , 800 ευρο ειναι πολυ καλη τιμη
HighT3ch Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 NEKROMA αυτό τον συμβούλεψα να κάνει αν θέλει σαν πρώτο βήμα για ν' ασχοληθεί λίγο με τα του hardware. Μια υδρόψυξη στο σύστημά του πέρα από αισθητικής απόψεως, θα τον σώσει από αρκετό θόρυβο και ζέστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.