xlembouras Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Πιστεύτε ότι αξίζει τον κόπο και κυρίως το κόστος της αναβάθμησης σε 4 πύρηνο για έναν μέσω USER ?
disqualified Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Πιστεύτε ότι αξίζει τον κόπο και κυρίως το κόστος της αναβάθμησης σε 4 πύρηνο για έναν μέσω USER ? αυτη τη στιγμη με τι pc εισαι?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 όχι δεν αξίζει
xlembouras Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Υπάρχει πρακτική εφαρμογή στα παιχνίδια ή στα Windows με τα σημερινά δεδομένα ?
disqualified Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 οι 4 πυρηνες ειναι παντα 4 πυρηνες και ενα προγραμμα να μην τους αξιοποιει ολους (αλλα μονο 2) εχεις παντα κι αλλους πορους για οτιδηποτε αλλο.
dark_banishing Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 οι 4 πυρηνες ειναι παντα 4 πυρηνες και ενα προγραμμα να μην τους αξιοποιει ολους (αλλα μονο 2) εχεις παντα κι αλλους πορους για οτιδηποτε αλλο. Οι 4 πυρήνες είναι πάντα 4 σωστά.. αλλά και τα λεφτά για να τους αγοράσεις είναι πάντα λεφτά..
pappous_soulis Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Για τον μέσο χρήστη όχι,δεν αξίζει. Οι 4 πυρήνες είναι αξιοποιήσιμοι απο ελάχιστες εφαρμογές,οι οποίες δεν αφορούν τον μέσο user. (π.χ. 3d rendering,photoshop,κτλ.) Επίσης ελάχιστα παιχνίδια τους αξιοποιούν,όπως Unreal tournament 3 και Lost Planet. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για έναν μέσο χρήστη να περάσει σε τετραπύρηνο επεξεργαστή. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορεί κάποιος να πάει σε 4πύρηνο είναι - να είναι παραπάνω απο απλός χρήστης,δηλαδή να χρησιμοποιεί απαιτητικές εφαρμογές,όπως 3ds max. - να είναι extreme gamer και να θέλει να κάνει το PC του futurproofed - να είναι bench freak
telegamesvg Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 - να είναι extreme gamer και να θέλει να κάνει το PC του futurproofed Αυτο το "future proof" δεν νομιζω οτι στεκεται ως ορολογια στον κοσμο της τεχνολογιας και ιδιαιτερα του απαιτητικου gaming (visual wise)... Εχω πληρωσει πολλες φορες παραπανω χρηματα για να ειμαι "future proof" και τελικα μονο που καταλαβα ηταν οτι τα χρηματα μου εγιναν ...."poof" ;-)
raven3x7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Αυτο το "future proof" δεν νομιζω οτι στεκεται ως ορολογια στον κοσμο της τεχνολογιας και ιδιαιτερα του απαιτητικου gaming (visual wise)... Εχω πληρωσει πολλες φορες παραπανω χρηματα για να ειμαι "future proof" και τελικα μονο που καταλαβα ηταν οτι τα χρηματα μου εγιναν ...."poof" ;-) Συμφωνω απολυτα. Επιπλεον, μονο αν καποια εφαρμογη που χρησιμοποιεις αξιοποιει >2 πυρινες ή αν δουλευεις πολλες εφαρμογες μαζι αξίζει . Βεβαια με τους Phenom οι τιμεςς στους τετραπυρηνου εχουν πεσει αρκετα, με το Multirama να εχει το 9500 120Ε πιο φτηνο και απο το Ε8200.
@topos Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Παιδια ειναι σχετικο.. Αν ο μεσος user αγοραζει ενα κουτι και το κραταει 4+χρονια ειναι σιγουρα καλυτερη αγορα ενας q6600/q9300 (η ακομα και οι phenom αν δεν κανει ο/c) απο εναν c2d8500(η οποιοδηποτε αντιστοιχο διπυρηνο σε αυτα τα χρηματα).
raven3x7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Βασικα παο οτι φενεται 90% των Β3 Phenom πιάνουν 2,8-3,0Ghz σε στοκ ή κοντά σε στοκ τάση. Δεν νομίζω οτι εχεις δικιο παντως. Πολυ απιθανο να δουμε τοσο μεγαλη διαδωση των πολυνηματικων εφαρμογων. Καποια πραγματα πλως ειναι απο τη φυση τους σειριακα και δεν γινεται να δημιουργησεις πανο απο ενα, αντε δυο νηματα. Ακομα σηματικοτερο και πολλες εφαρμογες που μπορουν να χρησιμοποιησουν πανω απο 2 νηματα τις περισσοτερες φορες δεν πλησιαζουν καν τη μεγιστη δυνατη θεωρητική αποδοση. Ειναι απιθανο αυτο να αλλαξει σε σημαντικο βαθμο. Ηδη ακουγονται φημες οτι η ΑΜΔ δουλευει πανω σε τεχνολογιες που δινουν τη δυνατοτητα σε ενα πυρινα ν χρησιμοποιει τα ALUs αλλου πυρινα αν εχει μεγαλο φορτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.