vasso286 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Εννοείς στη Λαμπρινή, πάνω από τον Κόμη (στη Λασκαράτου). . Ναι αυτό εννοώ εκεί είναι Άνω Πατήσια όμως δεν είναι Λαμπρινή.
algait Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Παιδιά ένα από τα καλύτερα τραπέζια το έκανα πριν λίγο καιρό σε μια ταβέρνα στο Ελατοχώρι. Είναι ένα πέτρινο μαγαζί πριν φτάσεις στο χιονοδρομικό δεξιά (νομίζω ότι ονομάζεται "Πέτρινο" αλλά δεν είμαι σίγουρος). Φοβερό φαγητό και τρομερό κόκκινο κρασί. Τιμές λογικές. Τώρα για Θεσσαλονίκη έτσι πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό το "Ελιά Λεμόνι" στη Μπότσαρη, "τα καλά καθούμενα" στην Πολίχνη, με πολύ ωραίες γεύσεις και νορμάλ εώς λίγο τσιμπημένες τιμές. Αυτά. Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επανέλθω.
livewire Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Βρε γλυκιές μου ψυχούλες, το τόπικ λέει για "εστιατόρια-ταβέρνες που σας εντυπωσίασαν" κι εσείς αραδιάζετε ένα σωρό κουτούκια και χασαποταβέρνες με μέτριες ξέρω γω τιμές ή φαγητό. Εσείς οι ίδιοι λέτε τα αρνητικά στοιχεία. Για όνομα. Για τα περισσότερα από αυτά δεν ξέρω αλλά το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με το Ελιά λεμόνι. Παραγγέλνω και πηγαίνω εκεί ενίοτε για συγκαταβατικό φαγητό, αλλά τι το εντυπωσιακό έχει, διάολε?!? Καλή φάση ήταν πριν από 2-3 χρόνια που οι deliverάδες του, φορούσαν μπλούζα που έγραφε με την ανάλογη γραμματοσειρά, Elia-Lemoni: The Two Taverns Πέραν τούτου ουδέν. Εγώ με τη σειρά μου να δώσω 2 παραδείγματα που με εντυπωσίασαν τη δεδομένη στιγμή που τα πρωτο-επισκέφτηκα. 1) Αν και δεν θυμάμαι όνομα, είχα πάει στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο γύρω στο 1999-2000, το οποίο βρισκόταν μέσα σε μια σπηλιά στην παραλία, το νερό έμπαινε αρκετά μέσα σε αρκετό βάθος και τα τραπέζια βρίσκονταν πάνω σε εξέδρα. Οπότε έτρωγες την αστακομακαρονάδα σου ελάχιστα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Να προσθέσω ότι έφτανες στο "σαλόνι" του, κατεβαίνοντας ένα αρκετά απότομο μονοπάτι, έφαγα βράδυ και ο επιτηδευμένος φωτισμός, του προσέδιδε μια αρκετά ψαρωτική ατμόσφαιρα. Όποιος γνωρίζει το όνομά του εστιατορίου, ας το μοιραστεί μαζί μας. 2)Σε πιο λαικό στύλ, μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει ο "Μουστάκας" σε ένα στενάκι ψηλά στην Μελενίκου(Σαλόνικα πάντα). Το όνομα παραπέμπει στον ιδιοκτήτη-μαιτρ-κράχτη με το τεράστιο μουστάκι-κατατεθέν και το δυνατό χαβά με σόκιν σχολιάκια, που έκανε τις κοπελίτσες να κοκκινίζουν από ντροπή. Πρωτοετής φοιτητής τότε, νιούφης, δεν ήθελε και πολύ για να το κάνουμε με την παρέα στέκι. Τί να κάνει άραγε ο Μουστάκας?
Chrisxxx Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Ευχαριστως θα ξανατρωγα τα βυζακια της Μαριας ή εναν ανεραστο στο Ουζου μελαθρον στη θεσσαλονικη. Αν και θα το προτεινα μονο σε οσους αντεχουν το πολυ φαι. http://www.ouzoumelathron.gr/
klainmaingr Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Ευχαριστως θα ξανατρωγα τα βυζακια της Μαριας ή εναν ανεραστο στο Ουζου μελαθρον στη θεσσαλονικη. Αν και θα το προτεινα μονο σε οσους αντεχουν το πολυ φαι. http://www.ouzoumelathron.gr/ Σαλάτα μέλαθρον (είναι πολύ καλύτερο απο ότι ακούγεται) Φέσι Φοντί τυριών Σουτζουκάκια με σώς γιαουρτιού Τηγανιά του λιγούρη.. μιαμ μιαμ.... Πολύ καλό το μέλαθρον δε λέω.. αλλα έχει γίνει πολύ ISO ..(goodys κατάσταση) Σίγουρα προτεινόμενο πάντως.. +1
Chrisxxx Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Σαλάτα μέλαθρον (είναι πολύ καλύτερο απο ότι ακούγεται)Φέσι Φοντί τυριών Σουτζουκάκια με σώς γιαουρτιού Τηγανιά του λιγούρη.. μιαμ μιαμ.... Πολύ καλό το μέλαθρον δε λέω.. αλλα έχει γίνει πολύ ISO ..(goodys κατάσταση) Σίγουρα προτεινόμενο πάντως.. +1 Το μαγαζι αξιζει οχι μονο για το φαι αλλα και για το χαβαλε που γινεται με τα γκαρσονια και την ονομασια των πιατων. Για 1ο ραντεβου προτεινει ενα πισοκωλλητο :lol ή ηια χυλοπιτα μια σαλατα ακατανομαστη. * Δεν εχω δοκιμασει ακομα τηγανια του Λιγουρη θα το κανω παντως συντομα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Ωραιότατα πολίτικα δοκίμασα στον "Παντελή" του Παλαιού Φαλήρου (χώρος μετριότατος, αλλά πολλοί Πολίτες θαμώνες και ελαφρώς εκκεντρικοί σερβιτόροι, στις καλές τους προσφέρουν άφθονο γέλιο). Η "Γάστρα" στα Γιάννενα για την επώνυμη γάστρα (κατσικάκι, αρνί) και μερίδες που κάνουν το πιάτο να ξεχειλίζει. Επίσης στα Γιάννενα τα "Μέλανδρα", λίγο πιο πάνω από το παλιό νοσοκομείο για τρελό παϊδάκι...
norita Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Αγαπημένο μαγαζί στη θεσσαλονίκη "Σαμαράκια" στην πυλαία. Μηδέν θέα αλλα καταπληκτική σχέση ποιότητας - τιμής. Συμφωνώ!!! Όσο για Ηράκλειο το Ρόδι στη Ρογδιά, και φαγητό και θέα
kaiowas Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Φοβερα σουτζουκακια στο Ωραιοκαστρο Θεσσαλονικης την ταβερνα 'Μπαμπης'. Ωραιες και περιεργες γευσεις στην 'Παπαρουνα' κεντρο Θεσσαλονικης, φιλετο χοιρινο με σαλτσα απο ασπρη σοκολατα, σαλατα με παντζαρι και μηλο και αλλα διαφορα. Εντονες γευσεις αλλα νοστιμες και καλη αναλογια τιμης-φαγητου. Σε ψαροταβερνα η πρωτη που μου ρχετε στο μυαλο ειναι Πορτο-Μαρινα στην Ποτιδαια Χαλκιδικης. Τσιμπιμενες τιμες αλλα φρεσκο ψαρι παντα και ωραιες γυαλιστερες, χτενια κτλπ. Πολυ καλα κρεατα σουβλας επισης στην Χαλκιδικη στην Νεα Τριγλια, στις 2 ταβερνες στο κεντρο του χωριου αλλα ειδικα οι ταβερνες στο χωριο Κασσανδρινο πανω απο την Φουρκα ειναι ολες φανταστικες. Λογικες τιμες (τις ανεβαζουν λιγο καθε χρονο), οχι τπτ περιεργο σε γευσεις αλλα πολυ νοστιμα κρεατα. Σε φαση ουζο μελαθλον (χωρις τις γελοιες ονομασιες των φαγητων) υπαρχει μια μικρη ταβερνα ονοματι Χατζι Μπαχτσε περιοχη Φιξ, υπαρχει πινακιδα καθως πατε για Φιξ απο το City Gate. Πολυ καλο φαγητο αν και πιο πολυ φημιζετε για την ρεμπετικη κατασταση που δημιουργειτε καθε βραδυ. Φοβερη ατομοσφαιρα προηγουμενων δεκαετιων το μαγαζι και αρκετα φθηνο. Παιζει πολυ 'απαγορευμενο' ρεμπετικο.
tzogoula Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 SESTO SENSO στην εθν,αντιστασεως στο χαλανδρι.πολυυυυυ καλο φαγητο με απαλη υποκρουση σαξοφωνου.εφαγα κατι φιλετακια με μια περιεργη πατατα δεν θυμαμαι πως το λεγανε....τεσπα αξιζει σορι για την γραφη...
algait Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Βρε γλυκιές μου ψυχούλες, το τόπικ λέει για "εστιατόρια-ταβέρνες που σας εντυπωσίασαν" κι εσείς αραδιάζετε ένα σωρό κουτούκια και χασαποταβέρνες με μέτριες ξέρω γω τιμές ή φαγητό. Εσείς οι ίδιοι λέτε τα αρνητικά στοιχεία. Για όνομα. Για τα περισσότερα από αυτά δεν ξέρω αλλά το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με το Ελιά λεμόνι. Παραγγέλνω και πηγαίνω εκεί ενίοτε για συγκαταβατικό φαγητό, αλλά τι το εντυπωσιακό έχει, διάολε?!? Καλή φάση ήταν πριν από 2-3 χρόνια που οι deliverάδες του, φορούσαν μπλούζα που έγραφε με την ανάλογη γραμματοσειρά, Elia-Lemoni: The Two Taverns Πέραν τούτου ουδέν. Εγώ με τη σειρά μου να δώσω 2 παραδείγματα που με εντυπωσίασαν τη δεδομένη στιγμή που τα πρωτο-επισκέφτηκα. 1) Αν και δεν θυμάμαι όνομα, είχα πάει στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο γύρω στο 1999-2000, το οποίο βρισκόταν μέσα σε μια σπηλιά στην παραλία, το νερό έμπαινε αρκετά μέσα σε αρκετό βάθος και τα τραπέζια βρίσκονταν πάνω σε εξέδρα. Οπότε έτρωγες την αστακομακαρονάδα σου ελάχιστα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Να προσθέσω ότι έφτανες στο "σαλόνι" του, κατεβαίνοντας ένα αρκετά απότομο μονοπάτι, έφαγα βράδυ και ο επιτηδευμένος φωτισμός, του προσέδιδε μια αρκετά ψαρωτική ατμόσφαιρα. Όποιος γνωρίζει το όνομά του εστιατορίου, ας το μοιραστεί μαζί μας. 2)Σε πιο λαικό στύλ, μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει ο "Μουστάκας" σε ένα στενάκι ψηλά στην Μελενίκου(Σαλόνικα πάντα). Το όνομα παραπέμπει στον ιδιοκτήτη-μαιτρ-κράχτη με το τεράστιο μουστάκι-κατατεθέν και το δυνατό χαβά με σόκιν σχολιάκια, που έκανε τις κοπελίτσες να κοκκινίζουν από ντροπή. Πρωτοετής φοιτητής τότε, νιούφης, δεν ήθελε και πολύ για να το κάνουμε με την παρέα στέκι. Τί να κάνει άραγε ο Μουστάκας? Ρε φίλε σε χαλάει το Ελιά-Λεμόνι και μου ποστάρεις το Μουστάκα? Τέλος πάντων μιας και μου θύμισες φοιτητικές καταστάσεις θα σε ακολουθήσω ποστάροντας τη Δόξα (Κοντα στο τουρκικο προξενείο) και τη Γιαγιά Γιαννούλα στην Κασσάνδρου (όλα τα λεφτά το τζουκ μποξ που λειτουργεί με τα παλιά δεκάρικα).Πολύ λαϊκές ταβέρνες πολύ νόστιμα φαγητά και παρεϊστικο κλίμα αυστηρά για φοιτητές.
livewire Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Ρε φίλε σε χαλάει το Ελιά-Λεμόνι και μου ποστάρεις το Μουστάκα? Δεν κατάλαβες και πολλά από όσα έγραψα, ε? Άν διάβασες καθόλου το ποστ βέβαια... ...τουλάχιστον δεν σου ξέφυγαν τα bold
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Ωραία, τώρα αρχίσαμε να μετράμε το τι κάνει "εντύπωση" στον καθένα. Εντύπωση μπορεί να κάνει η τιμή-ξεφτίλα σε μια εποχή που ο καφές στοιχίζει όσο δύο-τρία πακέτα τσιγάρα. Εντύπωση μπορεί να κάνει ένα μαγαζί που πουλάει παϊδάκι και είναι παϊδάκι, και όχι όλο το αρνί κομμένο κομματάκια. Εντύπωση μπορεί να κάνει ένα βρωμομάγαζο με κιτς διακόσμηση χωμένο σε ένα παλιοστενάδι που έχει όμως το καλύτερο πολίτικο εκτός Πόλης. Εντύπωση μπορεί να κάνει ένας μουστακαλής βωμολόχος που κάνει τα κοριτσάκια να κοκκινίζουν. Κάποιος μπορεί να εντυπωσιάζεται από την πίτα του παππού...ή από το μεγαλείο του franchise, ξέρω γω. Σοβαρά κάνουμε παρατήρηση στον κόσμο επειδή δε μας εντυπωσιάζει αυτό που εντυπωσιάζει τους άλλους;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Α όλα και όλα! Καλά τα κουτουκάκια αλλά και η μοσχαρίσια μπριζολάρα Jack Daniels (medium ψημένη) στα Fridays, με φρυγανισμένα κρεμυδάκια και πουρέ και μαζί με κάνα κιλό μαργαρίτα (lime frozen), δε συγκρίνονται με τίποτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα