Προς το περιεχόμενο

Σοβαρό πρόβλημα με ιό pacex.gen και flash drives infection...

mindscape

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα στο pc και δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη παρολο που προσπαθησα καποιες λυσεις.

Το προβλημα εχει ονομα, ειναι ιος, σχετικα καινουριος αποτι καταλαβα, αλλα δεν ξερω αν ειναι μοναχα αυτο. Ο ιος λεγεται pacex.gen και τον εντοπισα σχετικα προσφατα καθως ψυλλιαστηκα οτι κατι παει στραβα στον υπολογιστη. Ομολογω αρκετα αργοπορημενα.

Τα προβληματα ξεκινησαν εδω και καιρο οπου μερικες φορες μπαινοντας σε ενα συγκεκριμενο φακελο στον υπολογιστη μερικες φορες, ξαφνικα εσβηνε η task bar, φανερωνε προβλημα στο αρχειο explorer.exe και μετα που εκλειναν ολοι οι ανοιγμενοι φακελοι γενικα, η task bar επανερχοταν. Αλλαξα σκληρο δισκο το φακελο με τα αρχεια του, το προβλημα επεμεινε, αλλα το θεωρησα ασημαντο (!) και το αγνοουσα.

Πριν μερικες μερες συνειδητοποιησα οτι δεν μπορουσα απο τo my computer να μπω στους σκληρους δισκους (2 σκληροι sata με partition και ενας εξωτερικος σκληρος), αλλα και παλι εφοσον ειχα συντομευσεις εμπαινα απο αυτες στα περιεχομενα. Μεχρι πριν 2-3 μερες οπου ενω το ειχα αμελησει εγκατεστηκα μετα απο καιρο antivirus να δω τι τρεχει (μεχρι τωρα εδω και 2-3 μηνες ειχα μονο firewall (zone alarm) και διαφορα anti-spyware (registry mechanic κτλ)).

Το NOD32 εβγαλε αμεσα ενα αρχειο παρον σε καθε δισκο πχ J:\uxdeiect.com - Win32/Pacex.Gen virus - unable to clean, το οποιο εντοπιζε με την ιδια ονομασια σε καθε δισκο και το οποιο δεν μπορουσε να διορθωσει. Παράλληλα, εδω και μέρες στην εκκίνηση των Windows ένας από τους δίσκους ελέγχεται για consistency στο boot-άρισμα, έλεγχο τον οποίο δεν κάνω πια, καθώς ποτέ δεν μπορεί έτσι κιαλλιώς να ολοκληρωθεί. Το χειροτερο ολων ειναι ομως οτι μετα τα scans, εχω το εξης προβλημα. Οτιδηποτε σχεδον και να κανω, πεταγεται απο το πουθενα μια εφαρμογη των microsoft office να τρεχει μεχρι να ζητησει να βαλω μεσα το cd των windows για να συνεχισει, με αποτελεσμα να εχουν μπλοκαρει ολα τα office αρχεια τα οποια δεν μπορω να ανοιξω καν.

Μετα από περαιτέρω ψάξιμο, καταλήγω σε δύο προβλήματα τα οποία είναι αλληλένδετα ίσως.

1. Ιός Pacex.gen

2. Flash Drive infection.

Με το θέμα με τα office να παραμένει η μεγάλη μου αγωνία και απορία.

Τι έχω κάνει...

1. Έκανα ενα on-line scan από το site της ESET χωρίς αποτέλεσμα, είδε τον ιό, δεν μπόρεσε να τον καθαρίσει, ενώ φυσικά το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και όλα τα scans που επιχειρώ.

2. Προσπάθησα να προχωρήσω σε scan se safe mode αλλά χωρίς να μπορούν να windows να μπουν καν σε safe mode και δεν το ξαναπροσπαθησα.

3. Κατέβασα ενα πρόγραμμα για το οποίο διάβασα εδώ (http://www.theeldergeek.com/forum/index.php?showtopic=28314) με τον όνομα Flash_Disinfector.exe το οποίο όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά μόλις βγάζει το ok, operation succeeded κτλ μου πετάγεται η εφαρμογή του setup των Office να με προσγειώσει.

Για να μην τα πολυλογω, αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ας πει κάτι αλλιώς πείτε μου απλά αν μπορώ να γράψω τα αρχεία μου σε dvd να κάνω format στους σκληρούς και να τα ξαναπεράσω η με το flash drives incifection που λογικα εχω δεν μπορω να κανω ουτε καν αυτο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις σε το NOD32 κανονικά στο pc σου και να κάνεις scan. Στην χειρότερη θα σου βάλει τον Virus σε καραντίνα και από εκεί θα τον δια γράψεις manual.

Δημοσ.
Δοκίμασε να βάλεις σε το NOD32 κανονικά στο pc σου και να κάνεις scan. Στην χειρότερη θα σου βάλει τον Virus σε καραντίνα και από εκεί θα τον δια γράψεις manual.

Όπως είπα και πιο πάνω, έχω το NOD32 και κάνω scans, αλλά ούτε το καθαρίζει, ούτε το πρόβλημα με το windows installer των office φτιάχνει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...