GiOrGoSk21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μετά από μια αλλαγή cpu που έκανα προχθές,βάζοντας έναν P4 Northwood 3.2Ghz HT,όταν συνδέομαι στο internet,το σύστημα κάνει σε άσχετη στιγμή reboot.Μπορεί δηλαδή να το κάνει είτε 10 λεπτά αφού συνδεθώ είτε μετά από ώρες σερφαρίσματος και χωρίς να προκληθεί από κάποια συγκεκριμένη ενέργειά μου(π.χ. άνογμα ενός προγράμματος). Μετά από το reboot,μπαίνουν κανονικά τα Windows και μου βγάζει το error που βλέπετε από κάτω. Επίσης στο Control Panel-->Administrative Tools-->Event Viewer βλέπω το εξής: Κι όταν πατάω στο link που μου λέει το παραπάνω event(αυτό του Help and Support Center) μου βγαίνουν τα εξής στοιχεία: >Details Product: Windows Operating System ID: 1003 Source: System Error Version: 5.2 Symbolic Name: ER_KRNLCRASH_LOG Message: Error code %1, parameter1 %2, parameter2 %3, parameter3 %4, parameter4 %5. Explanation A blue screen (Stop error) was reported. The message contains details about the error. A matching event with Event ID 1001 might also appear in the event log. This matching event displays information about the specific error that occurred. User Action No user action is required. (Και στο Everest Ultimate Edition αναφέρεται ως blue screen,αν και δεν βλέπω ποτέ την γνωστή μπλε οθόνη). Επαναλαμβάνω,μόνο όταν είμαι συνδεμένος στο internet μου συμβαίνει αυτό.Όταν κάνω ο,τιδήποτε άλλο δεν συμβαίνει το παραμικρό. Κάποια βασικά για το pc: Motherboard: Arsorck P4i65G (έχει socket 478) CPU: P4 Northwood 3.2Ghz/FSB800/512kb cache/με Hyper-Threading Technology RAM: 2x512 DDR Kingston pc3200 Windows XP SP2 με updates installed Τέλος,στο BIOS(latest version εννοείται)έχω τα default settings. Βεβαίως δεν έχω κάνει ακόμα όλους τους απαραίτητους ελεγχους,αλλά σχεδόν αποκλείω την περίπτωση ιού ή spyware γιατί κάνω κάθε μέρα updates και κάνω συχνά scans,αλλά κυρίως γιατί πιστεύω ότι το πρόβλημα έχει προκληθεί απ'την αλλαγή CPU(πριν είχε έναν παλαιολιθικό Willamette 1.6Ghz/FSB400/256kb(χωρίς υποστήριξη Hyper-Threading Technology βέβαια).Τη ίδια μέρα που άλλαξα το CPU άρχισαν αυτά τα errors. Το μόνο που προσπάθησα ήταν να κάνω uninstall και ξανά install τον driver της κάρτας γραφικών και audio drivers,μήπως υπήρχε κανένα θέμα εκεί,αλλά τίποτα,πάλι τα ίδια. Είδα επίσης ότι μετά το 1ο reboot και error,στο Disk Defragmenter των Windows τα unmovable files(αυτά με το πράσινο χρώμα),τα οποία απ'όσο γνωρίζω αφορούν το pagefile,άλλαξαν θέση στο γράφημα.Το ίδιο συνέβη και χτες ξανά.τι συμβαίνει;Σχετίζεται αυτό με τα παραπάνω; Έχουν συμβεί ποτέ σε κάποιον από εσάς τα παραπάνω;Τι νομίζετε ότι φταίει;Τα φώτα σας παιδιά,πείτε ό,τι γνωρίζετε μήπως κι αποφύγω τo format... (Και συγνώμη για το μέγεθος του topic,αλλά θέλω να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται στο συγκεκριμένο.)
GiOrGoSk21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 To BIOS ήταν ήδη στην τελευταία του έκδοση. Chipset drivers τι να κατεβάσω;Δεν έχω περάσει ποτέ κάποιον driver μόνο για το chipset,εκτός απ'το Intel Chipset Software Installation Utility που βγάζει η Intel.Κι αυτό όμως(αν αυτό εννοείς)το ξαναέκανα install.Εξάλλου στη σελίδα της μητρικής,δηλαδή εδώ,δεν έχει κάποιον άλλο driver εκτός από αυτόν που λέω(αυτό το INF driver ver:7.0.0.1025 που έχει κάπου είναι το Intel Chipset Software Installation Utility σε μια παλιά του έκδοση.Tην καινούρια πάντα την κατεβάζω απ'το site της Intel).
GiOrGoSk21 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Λοιπόν έκανα εκείνη τη ρύθμιση για να μπορώ να βλέπω το blue screen,ώστε να δω ποιο αρχείο ή service crashάρει,αφού οι πληροφορίες που δίνονται απ'τον Event Viewer κι απ'το Help and Support τελικά είναι για τα μπάζα... Εμφανίστηκε ξανά το πρόβλημα και αυτό που το προκαλούσε,όπως έλεγε το blue screen,είναι ένα αρχείο ενός driver,το nMusb.sys.Μετά το απαραίτητο googling,όπου βρήκα ότι το αρχείο έχει κάποια ασυμβατότητα με το Hyper-Threading του CPU,το πρόβλημα λύθηκε.Περιμένω βέβαια να διαπιστωθεί και στην πράξη ότι ήταν αυτό,ο χρόνος θα δείξει. Είδα επίσης ότι μετά το 1ο reboot και error,στο Disk Defragmenter των Windows τα unmovable files(αυτά με το πράσινο χρώμα),τα οποία απ'όσο γνωρίζω αφορούν το pagefile,άλλαξαν θέση στο γράφημα.Το ίδιο συνέβη και χτες ξανά.τι συμβαίνει;Σχετίζεται αυτό με τα παραπάνω; Μ'αυτό όμως τι γίνεται;Υπάρχει πρόβλημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.