Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδες τι φταινε τα παιχνιδια;Αντι καποιος να παιζει 1 παιχνιδι,θα μπορουσε να βλεπει ολη μερα τηλεοραση (χειροτερο) η να λιωνει στους μπαφους (ακομα χειροτερο).Το θεμα δεν ειναι να μην παιζει καποιος,το θεμα ειναι να κανει και αλλα πραγματα...

ΥΓ: Ελατε να μεινετε χειμωνα στην Αιγινα και αμα δεν λιωσετε στο gaming... :)

Δημοσ.

Πλεον δεν περισσευει χρονος για παιχνιδια λογο δουλειας...αλλα θυμαμε κατι λιωσηματα που ειχα κανει στο Quake Arena & Unreal Tourn...και αργοτερα CS αν κ δεν μ αρεσε το ιδιο, καθως τα αλλα ειχανε δραση.

μηπως ηρθε η ωρα να ξεκινησω παλι λολ....

Παντως το θεμα ειναι να βαζεις προτεραιοτητες και να μην συγχεεις το παιχνιδοκοσμο με την πραγματικοτητα, τωρα αν εισαι στοκος δεν φταινε ουτε τα παιχνιδια ουτε η κοινωνια.

Δημοσ.

Όπα όπα ρε παιδιά.Άμα ο gamer είναι άνω των 12(που αρχίζει να κατανοεί τον εαυτό του) μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα το αληθινό από τον παιχνιδόκοσμο.

ΠΧ:Εγώ αυτή την στιγμή είμαι 16.Μπορεί να παίζω και 12 ώρες την ημέρα αν έχω όρεξη,αλλά προς θεού ούτε θα αλλάξω την προσωπικότητα μου από τα games ούτε θα κάνω σαν κανέναν μανιακό εθισμένο που θέλει να πάρει την δόση του(από τα anime ίσως ;)).

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να ξεχωρίσει τι θέλει και την δεν θέλει.

Δημοσ.
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ??? ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ? Εχει καμια διαφορα αν καιγεται κανεις απο ναρκωτικα ή απο video games!!! Το χουμε δεδομενο δηλαδη οτι θα καουμε με τον εναν ή τον αλλον τροπο?

Και η αληθεια δεν βρισκεται καθολου στη μεση.Ναι, το πραγμα εχει να κανει με τη διαμορφωση προσωπικοτητας! Μονο που η προσωπικοτητα διαμορφωνεται και απο τα videogames. Και αμα σε καιει το παιχνιδι στον Η/Υ τι προσωπικοτητα να διαμορφωσεις!

O,τι να ναι...

Δημοσ.
Εσύ μιλάς σοβαρά δηλαδή? Και όχι, η προσωπικότητα δε διαμορφώνεται από τα video games (για υγιείς προσωπικότητες μιλάμε)

Η προσωπικοητα ενος ανηλικου ( και οχι μονο ) διαμορφωνεται και απο τα videogames ( αν παιζει βεβαια ). Δηλαδη αν παιζει καποιος, καποιες ωρες της ημερας, αυτο δεν τον επηρεαζει σαν προσωπικοτητα? Ειναι λογικο το περιβαλλον να συμβαλλει στη διαμορφωση της προσωπικοτητας. Κι οταν παιζεις ηλεκτρονικα, το περιβαλλον ειναι τα ηλεκτρονικα.

Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος να διαφωνει μ αυτο.

Κι οταν λεω οτι ο Η/Υ σε καιει δεν το εννοω κυριολεκτικα, δεν εννοω οτι καιει τα εγκεφαλικα κυτταρα, οπως για παραδειγμα τα ναρκωτικα. Εννοω ομως οτι σε απομονωνει απο τους αλλους ανθρωπους. Αντικειμενικα αν το παρουμε, την ωρα που παιζει ενα παιδακι videogames δεν ερχεται σε επαφη με παιδακια της ηλικιας του. Τωρα, για σκεψου ενα 12-χρονο να χτυπαει 6-ωρα, αυτο κατα την αποψη σου δεν διαμορφωνει σε ενα σημαντικο βαθμο την προσωπικοτητα του. Αυτο δεν τον εμποδιζει να κοινωνικοποιειται? Απλα ειναι τα πραγματα..

Δημοσ.
Εξαρτάται. Το football manager μπορεί να σου δώσει εξελιγμένες γνώσεις προπονητικής! :P

αλλο προσωπικοτητα κι αλλο γνωσεις ;)

Δημοσ.
μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος?

Το "οτι να ναι" πήγαινε στο ύφος σου, στο οτι δε βλέπεις διαφορά μεταξύ ναρκωτικών και videogames και γενικά στο οτι μάλλον δε κατάλαβες το ποστ μου.

Δημοσ.
Το "οτι να ναι" πήγαινε στο ύφος σου, στο οτι δε βλέπεις διαφορά μεταξύ ναρκωτικών και videogames και γενικά στο οτι μάλλον δε κατάλαβες το ποστ μου.

Εννοειται πως δεν ειναι το ιδιο τα ναρκωτικα και τα ηλεκτρονικα, ομως το αποτελεσμα και των δυο πιο ειναι?? Απομονωση και παραιτηση απ τη ζωη! Και στις δυο πειρπτωσεις ζεις σε πλαστη πραγματικοτητα. Και τα δυο σε αδρανοποιουν. Ποιον οφελει βεβαια αυτο? Ειναι μια αλλη συζητηση!

Εννοειται πως η βλαβη που προκαλουν τα ναρκωτικα ειναι ανεπανορθωτη αφου καταστρεφει τα εγκαιφαλικα κυτταρα, τα οποια βεβαια δεν ανανεωνονται.

Γενικα διαφωνω με τη λογικη του μικροτερου κακου. Δηλαδη προτιμω να καει κανεις απο ηλεκτρονικα απ το να καει απ τα ναρκωτικα. Γιατι στην τελικη το αποτελεσμα ποιο ειναι? Οτι το παιδι καηκε.

Δημοσ.

Εννοειται πως δεν ειναι το ιδιο τα ναρκωτικα και τα ηλεκτρονικα, ομως το αποτελεσμα και των δυο πιο ειναι?? Απομονωση και παραιτηση απ τη ζωη! Και στις δυο πειρπτωσεις ζεις σε πλαστη πραγματικοτητα. Και τα δυο σε αδρανοποιουν. Ποιον οφελει βεβαια αυτο? Ειναι μια αλλη συζητηση!

Εννοειται πως η βλαβη που προκαλουν τα ναρκωτικα ειναι ανεπανορθωτη αφου καταστρεφει τα εγκαιφαλικα κυτταρα, τα οποια βεβαια δεν ανανεωνονται.

Γενικα διαφωνω με τη λογικη του μικροτερου κακου. Δηλαδη με τη λογικη που λεει "προτιμω να καει κανεις απο ηλεκτρονικα απο το να καει απ τα ναρκωτικα". Γιατι στην τελικη το αποτελεσμα ποιο ειναι? Οτι το παιδι καηκε.

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα πού σχετίζεται ο τίτλος του thread, με το "κάψιμο" μπροστά σε ένα game και τον εθισμό. Γνωρίζω προσωπικά επαγγελματίες gamers και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που σχολιάζονται εδώ. Ο επαγγελματίας gamer παίζει με πρόγραμμα, συγκεκριμένες ώρες, παίζει με σύστημα (αν είναι με ομάδα υποχρεωτικά όλοι μαζί), πληρώνεται και έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως ο κάθε επαγγελματίας. Γνωρίζω άτομα που σπονσοράρονται από εταιρείες οι οποίες τους παρέχουν υπολογιστές και οι οποίοι είναι ουσιαστικά κλειδωμένοι για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα πέρα από το συγκεκριμένο παιχνίδι που παίζουν. Δεν καταλαβαίνω πού κολλάνε τα καμμένα παιδάκια ή ο εθισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δημοσ.
Όπα όπα ρε παιδιά.Άμα ο gamer είναι άνω των 12(που αρχίζει να κατανοεί τον εαυτό του) μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα το αληθινό από τον παιχνιδόκοσμο.

ΠΧ:Εγώ αυτή την στιγμή είμαι 16.Μπορεί να παίζω και 12 ώρες την ημέρα αν έχω όρεξη,αλλά προς θεού ούτε θα αλλάξω την προσωπικότητα μου από τα games ούτε θα κάνω σαν κανέναν μανιακό εθισμένο που θέλει να πάρει την δόση του(από τα anime ίσως ;)).

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να ξεχωρίσει τι θέλει και την δεν θέλει.

Φίλε Sadman, το ηλικιακό όριο που βάζεις είναι αστείο. Μην είσαι τόσο σίγουρος για το πόσο μπορείς να ελέγξεις την επίδραση αυτού που κάνεις στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου. Το να παίζεις 8 ώρες την ημέρα, όχι απαραίτητα σε καθημερινή βάση, σημαίνει ότι κόβεις quality time από κάποια άλλη ασχολία π.χ. φίλους, οικογένεια, δ ι ά β α σ μ α(for whom the bell tolls!) κλπ.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, η ενασχόλησή σου με το PC -games,internet,o/c- διαγράφεται έντονα στα ποστ σου.

Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά καλό είναι να μην το παίρνεις πάνω σου και νομίζεις ότι το ελέγχεις άνετα.

Το PC gaming είναι απίστευτα ποιοτική ψυχαγωγία(εκεί έχουμε μια διαφωνία με τους γονείς μου, χουχουχ!) αλλά κομματάκι ύπουλη.

Γι'αυτό κράτα και μια πισινή.

Φιλικά, επαναλαμβάνω!

Σχολιάζοντας το θέμα μας πάντως, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουμε τα χούγια( κάψιμο like there's no tomorrow) των κινεζοειδών ούτε σε 100 χρόνια. Και τότε, δεν νομίζω ότι το gaming θα έχει τη μορφή με την οποία το ξέρουμε σήμερα. Να μου το θυμηθείτε :ρ

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα πού σχετίζεται ο τίτλος του thread' date=' με το "κάψιμο" μπροστά σε ένα game και τον εθισμό. Γνωρίζω προσωπικά επαγγελματίες gamers και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που σχολιάζονται εδώ. Ο επαγγελματίας gamer παίζει με πρόγραμμα, συγκεκριμένες ώρες, παίζει με σύστημα (αν είναι με ομάδα υποχρεωτικά όλοι μαζί), πληρώνεται και έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως ο κάθε επαγγελματίας. Γνωρίζω άτομα που σπονσοράρονται από εταιρείες οι οποίες τους παρέχουν υπολογιστές και οι οποίοι είναι ουσιαστικά κλειδωμένοι για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα πέρα από το συγκεκριμένο παιχνίδι που παίζουν. Δεν καταλαβαίνω πού κολλάνε τα καμμένα παιδάκια ή ο εθισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση.

[/quote']

Ακόμη και αν δεν είναι οι ίδιοι έτσι (απίθανο, σκέψου πόσες ώρες πρέπει να φας για να γίνεις τόσο καλός σε ένα παιχνίδι), σκέψου τα πρότυπα που δημιουργούν και προωθούν. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Δημοσ.
Ακόμη και αν δεν είναι οι ίδιοι έτσι (απίθανο, σκέψου πόσες ώρες πρέπει να φας για να γίνεις τόσο καλός σε ένα παιχνίδι), σκέψου τα πρότυπα που δημιουργούν και προωθούν. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Εδω θα συμφωνησω απολυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...