Προς το περιεχόμενο

αναβαθμιση παλιου η/υ,τι να κανω????

mentos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια,το ενα pc εκ των δυο που εχω ειναι καπως παλιος(4-5 χρονων,μπορει κ 6)

με λιγα λογια ειναι ενας pentium 4,στα 2.4 με 512mb ram,nvidia geforce4 και 40gb σκληρο.του εχω βαλει vista,και το προβλημα μου ειναι οτι οτι κολαει αρκετα(μπορει εξαιτιας των vista)αλλα θελω να τον "ξεκολλισω" καπως.η μητρικη που φοραει ειναι η dfi PE11-EC : http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=1122&CATEGORY_TYPE=MB&SITE=US .τι μπορω να κανω?σκεφτομαι να βαλω κ αλλη μνημη ,αλλα αρκει αυτο?

ολες οι γνωμες ευπροσδεκτες,ευχαριστω

Δημοσ.

κι εγω εχω ενα χειροτερο απ το δικο σου και με Xp δεν κολλαει καθολου..

σιγουρα ειναι τα βιστα (τα οποια αν θυμαμαι καλα εχουν και απαιτηση μνημης..)

σιγουρα περισσοτερη μνημη θα βοηθουσε πολυ..

μια αλλαγη και παλι σε Xp θα βοηθουσε περισσοτερο..

γενικα οτι καλυτερο βαλεις στον υπολογιστη σου σε σχεση μ αυτα που εχεις, καλο θα του κανει κι οχι κακο..

Δημοσ.

σκεφτομουνα μηπως αλλαξω κ μητρικη,αλλα λεω να αλλαξω μονο μνημη κ να βαλω γυρω στο 1gb ακομα.τα vista σιγουρα καποιο ρολο παιζουνε,αλλα οπως ειπα θελω ετσι κι αλλιως να του βαλω κατι για να τον κανω καλυτερο.

Δημοσ.

αν θες βαλε αλλο 1GB μνημης αλλα βγαλε καλυτερα τα vista και πηγαινε παλι στα xp για τα οποια σχεδιαστηκε ο υπολογιστης σου.

Μπορεις ομως να παρεις μια φθηνη μητρικη με onboard γραφικα και ενα φθηνο διπυρηνο και το pc σου θα γινει πολυ καλυτερο απο αυτο που εχεις τωρα αν εχεις 150? να δωσεις

Δημοσ.

φίλε, αυτο που θα παίξει το μεγαλύτερο ρολο οσον αφορά την αποφαση για αναβάθμιση, είναι το τι προκειται να κάνει το μηχάνημα... Σκέψου τι προγράμματα θες να τρέχει, που δεν μπορεί τώρα και τότε σου προτείνουμε...

Με αυτά που είπες μέχρι τώρα (δηλαδή απλώς να είναι πιο γρήγορο και να μην κολλάει), μόνο μνήμη θα σου πρότεινα να βάλεις... Δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα λεφτά αφού είναι δεύτερο μηχάνημα..

Και φυσικά, η καλύτερη και ΔΩΡΕΑΝ αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις, είναι να βάλεις τα XP!!! Δεν υπάρχει λόγος σε ένα παλιό μηχάνημα να έχεις VISTA και να σέρνεται... Με XP θα πετάει.. (ακόμα και χωρίς έξτρα μνήμη!)

Δημοσ.

λοιπον,τον παλιο υπολογιστη τον χρησιποποιει η αδελφη μου για απλα πραγματα,ιντερνετ,music download και επεξεργασια mp3.αυτα τα λιγα.

απο οτι θυμαμαι βιστα εβαλα γιατι κατα την προσπαθεια εγκαταστασης των xp μου παρουσιαστηκε προβλημα,το οποιο δν θυμαμαι ακριβως,για να σας το πω

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά δεν θα πετάει αλλα θα βελτιωθούν αρκετά κάποια πράγματα...

ο δίσκος όπως και να το κάνουμε παραμένει αργός...

Δημοσ.

Συμφωνώ με όσαν είπαν disqualified και ThReSh, οπότε αυτό που θα συμπληρώσω στα λόγια του ThReSh, μπορείς να του βάλεις το δίσκο που έχεις τώρα στο δικό σου PC (θα είναι αρκετά πιο γρήγορος λογικά) και να πάρεις ένα καινούριο/μεγάλο για το δικό σου...

500GB Seagate SATA 32ΜΒ, 5 χρόνια εγγύηση έχει φτάσει στα 77 ευρώ... οπότε βελτιώνεις ταυτόχρονα και το δικό σου μηχάνημα. Διπλό κέρδος!

Δημοσ.
Συμφωνώ με όσαν είπαν disqualified και ThReSh, οπότε αυτό που θα συμπληρώσω στα λόγια του ThReSh, μπορείς να του βάλεις το δίσκο που έχεις τώρα στο δικό σου PC (θα είναι αρκετά πιο γρήγορος λογικά) και να πάρεις ένα καινούριο/μεγάλο για το δικό σου...

500GB Seagate SATA 32ΜΒ, 5 χρόνια εγγύηση έχει φτάσει στα 77 ευρώ... οπότε βελτιώνεις ταυτόχρονα και το δικό σου μηχάνημα. Διπλό κέρδος!

ο δικος μου ειναι καινουριος(3 μηνων)αρα δεν εχω λογο να τον αναβαθμισω απο τωρα(φορα ηδη εναν 160 και εναν 320)το προβλημα ειναι με τον αλλον

Δημοσ.

πριν 3 μήνες πήρες 320αρι?

πάντως αν βάλεις τον 320 στα παλιό PC θα είναι πολύ καλύτερα και στο δικό σου κερδίζεις και χώρο (τώρα με τα γρηγορα DSL χρειάζεται).

Δημοσ.

Η μητρική είναι AGP πάρε μία 6800 από το eshop την έχει στα 35 ευρώ. Βάλε άλλα 512 μνήμη. Πέτα τα Vista οπωσδήποτε κ βάλε XP pro ή αν νοιώθεις τολμηρός φόρτωσε kubuntu.

Η αδελφή σου (μετά το πρώτο σοκ) είναι σίγουρο ότι θα ερωτευθεί το KDE κ τον amaroK

Δημοσ.

αν και εχω dsl τους δισκους δεν τους εχω γεμισει ακομα,αλλα ετσι κι αλλιως και τα 40 gb του αλλου του φτανουνε

Δημοσ.

ναι αλλά ο 40 με τον 320 έχουν διαφορά στην ταχύτητα..

Πάντως και μόνο τα XP να βάλεις θα είναι εντάξει για την χρήση που θέλει η αδελφή σου να κάνει..

Δημοσ.
Η μητρική είναι AGP πάρε μία 6800 από το eshop την έχει στα 35 ευρώ. Βάλε άλλα 512 μνήμη. Πέτα τα Vista οπωσδήποτε κ βάλε XP pro ή αν νοιώθεις τολμηρός φόρτωσε kubuntu.

Η αδελφή σου (μετά το πρώτο σοκ) είναι σίγουρο ότι θα ερωτευθεί το KDE κ τον amaroK

τωρα που το λες ,ηθελα να δοκιμασω Linux στον δικο μου αλλα δεν ηξερα τι να βαλω.ειναι καλα?ευκολα?μπορω να εχω κ vista k linux μαζι?ενας φιλος μου ειπε πως γινετε αλλα περιμενω τις αποψεις σας.

οσο για την μνημη του 1gb,εννοειται DDR1,ετσι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...