dr.nos Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΤΟΛΩΝ INIT 3 ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ STARTX ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟ X WINDOW.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ FORMAT ΦΥΣΙΚΑ!!!ΤΗΑΝΚS! Υ.Γ.:ΕΧΩ SUSE 10.3 ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΙΝΙΤ 3 ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΩ ΤΟΥΣ DRIVERS ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 init 5 restart Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ FORMAT ΦΥΣΙΚΑ!!!Τ τέτοιο πράγμα, μόνο στα windows ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dr.nos Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δοκίμασα την εντολή ΙΝΙΤ 5 αλλά μου βγάζει καποιο σφάλμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 με crtl+alt+F{1,2,3,4,5,6...} αλλάζεις init ανάλογα την διανομή(δεν παίρνω και όρκο). Σε εμένα crtl+alt+F7 μπαίνει σε γραφικό.crtl+alt+F9 reboot κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Τι μύνημα σου εμφανίζει όταν σου βγάζει ότι δεν μπορεί να φορτώσει τον x. Γράψε μας ακριβώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dr.nos Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Ευτυχώς βρήκα λύση για αυτό.Τώρα έχω άλλο προβλημα.Μετά από επανεγκατάσταση των οδηγών της κάρτας γραφικών μου εμφανίζει μαύρη οθόνη ενώ όταν μπαίνω σε failsafe μου εμφανίζει κανονικά την γραμμή εντολών.Πληκτρολογώ startx αλλά πάλι μου εμφανίζει μαυρη οθόνη.Ομολογώ ότι από linux δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ αλλά ΓΙΑΤΙ ρε παιδιά τόσο anti-user-friendly.Επιτρέψτε μου να το παραλληλίσω με ένα παλιό Αμερικάνικο αμάξι το οποίο έχει πολύ δυνατό κινητήρα αλλά στις στροφές τα βρίσκει σκούρα ενώ τα windows σαν ένα Γαλλικό αμάξι που έχει μικρό αλλά ευέλικτο κινητήρα και στις στροφές μπαίνει τραινο.Βεβαια αν μάθεις το Αμερικάνικο κάνεις παπάδες ενώ το Γαλλικό θα σου μείνει την πιο κρίσιμη στιγμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Κάνε attach το /var/log/Xorg.0.log, από κει θα δούμε αν ο X11 server στον οποίο βασίζεται το γραφικό περιβάλλον λειτουργεί σωστά και αν όχι, πού εντοπίζεται το πρόβλημα. Επίσης κάνε attach και το /etc/X11/xorg.conf, το αρχείο ρυθμίσεών του. Ομολογώ ότι από linux δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ αλλά ΓΙΑΤΙ ρε παιδιά τόσο anti-user-friendly. Μπορεί να φαίνεται έτσι στην αρχή, αλλά αν ασχοληθείς λίγο και διαβάσεις 1-2 εισαγωγικά βιβλία για να μπεις στο κλίμα θα το βρεις πολύ περισσότερο user friendly από ότι τα Windows. Αυτό γιατί προσφέρει απλόχερα τις πληροφορίες που χρειάζονται για να διαγνωστεί και να επιλυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Επίσης δεν υπάρχουν μη φυσικά εμπόδια και ανόητοι περιορισμοί για λόγους εμπορικότητας/κλειστότητας/υπερβολικού "standardization". Το 99% των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσεις (όπως και το συγκεκριμένο) οφείλονται σε λάθος ρυθμίσεις τις οποίες έκανες είτε εσύ είτε η (ιδιαίτερα παρεμβατική εν προκειμένω) διανομή σου, είτε κάποια άλλα εφαρμογή που προσπάθησε να σε απαλλάξει από χειροκίνητο configuration μαντεύοντας κάποια πράγματα και τα έκανε σαλάτα. Άν π.χ. μάθεις τη λογική του X11 server και τις βασικές ρυθμίσεις του, δε θα ξανάχεις πρόβλημα με τον X11 server. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτά που λέει ο @nske δώσε στο τερματικό : (Σε ubuntu δουλεύουν, σε άλλη διανομή δεν ξέρω) sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.MyBackUp και μετά sudo dpkg -reconfigure -phigh xserver-xorg Μετά λογικά θα μπορείς να μπείς σε γραφικό και να μας ποστάρεις το /etc/X11/xorg.conf.MyBackUp Τι κάρτα γραφικών έχεις? Πάντως τέτοια προβλήματα αντιμετώπιζα και εγώ στην αρχή και τώρα μου φαίνονται παιχνιδάκι...μην απογοητεύεσαι και μην κρίνεις έτσι απλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Βεβαια αν μάθεις το Αμερικάνικο κάνεις παπάδες ενώ το Γαλλικό θα σου μείνει την πιο κρίσιμη στιγμή ευτυχώς που θυμήθηκες οτι κάτι κάνει και ο "οδηγός":-) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Ομολογώ ότι από linux δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ αλλά ΓΙΑΤΙ ρε παιδιά τόσο anti-user-friendly. αμα δεν βαλεις copmiz και properties drivers που ειναι το 40% των προβλημάτων εδώ (το αλλο 40% ειναι το partitioning και o grub) δεν θα ειχες αυτο το ερωτημα. γιατι τα παραθυρακια θα ηταν στατικά όπως στα windows (bliah) και δεν θα ειχες κανενα προβλημα. Φαντασου τα windows να επαιρναν τις ρυθμισεις που μπορεις να κανεις στο linux. Απλα δεν θα ξεκιναγαν ποτέ edit : μένει ενα 20% για τα διαφορα άλλα προβληματα. Ρίξτε όμως μια ματια στο διπλανό δωμάτιο να δείτε τί γίνεται. Τέτοια δυστυχία δεν έχω ξαναδεί. Πραγματικά τα λυπάμαι τα παιδια με αυτα που τραβάνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1000 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Διαβάζω..διαβάζω..διαβάζω.. που θα πάει.. ΘΑ ΓΙΝΩ linuxas.. δε μου τη γλιτώνει αυτό το έργο.... Δε ξέρω και κανέναν να τα δω από πρώτο χέρι ρε γαμώτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DaEmOnIcUs Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 1000 καλύτερα που δεν ξέρεις κανέναν. Θα αναγκαστείς να διαβάσεις και να αποκτήσεις εμπειρία. Αν αλλάξεις τρόπο σκέψης και μπείς στον κόσμο του linux σωστά, σε λίγο καιρό θα καταλάβεις τι θα πεί user-friendly... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Καταρχήν θα υποθέσω ότι έχεις εγκαταστήσει ubuntu και ότι προσπαθείς να περάσεις η ati η nvidia driver μόνος σου. Πρώτα θα πρέπει να μας πεις ποιά κάρτα γραφικών έχεις ώστε να βάλουμε τους driver. Aρχικά θα διορθώσουμε το σύστημά σου. Μπες σε recovery mode είναι μια από τις επιλογές στον grub εκεί που επιλέγεις λειτουργικό. Αυτό θα σε βάλει σε γραμμή εντολών. Εκεί θα δώσεις sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg θα εμφανιστεί ένας wizard και θα αλλάξεις μόνο τους driver της κάρτας γραφικών που θα τους βάλεις vesa και θα επιλέξεις με το spacebar την ανάλυση που θέλεις να έχεις. Στα υπόλοιπα απλά θα πατήσεις enter και οκ. Oταν τελειώσει ο οδηγός δώσε startx και θα έχεις πίσω το περιβάλλων εργασίας σου. Το επόμενο βήμα θα είναι να σου πούμε τρόπους εγκατάστασης των driver. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trizoni Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Απ'οσο καταλαβα δεν ειναι Ubuntu αλλα OpenSUSE. Διαβασε αυτο http://www.linuxformat.gr/?q=forum/black-screen-suse-103 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.