Προς το περιεχόμενο

Οι ακριβότεροι πίνακες ζωγραφικής!!!

drkameleon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

λιγο σεβασμο στον καλιτεχνη παρακαλω.δεν μπορειται να ειρωνευεστε,επειδη απλα δεν μπορειται να κατανοησετε την καλιτεχνικη σημασια του εργου.

93xwtz5340kw2i8h08p1.jpg

αυτος ο πινακας φιλε qbaseathens,(για να μαθαινεις σιγα σιγα),αυτο το κοκκινο κατω κατω,απεικονιζει την αφιξη της ποδοσφαιρικης ομαδας του ολυμπιακου στο τορινο,και το "βαθυτατο" κοκκινο στην μεση,δημιουργηθηκε μετα απο την 7αρα για να μας δειξει την απεραντη θλιψη που επικρατησε στην ταξεις των ερυθρολευκων μετα την συντριβη.ειναι υψιστης σημασιας ο πινακας παρακαλω.

ουαου.εχει φαντασια,δεν μπορεις να πεις..

ουδεν σχολιον.θα επρεπε να ντρεπεσαι. :-D

Δημοσ.

[...]αυτος ο πινακας φιλε qbaseathens,(για να μαθαινεις σιγα σιγα),αυτο το κοκκινο κατω κατω,απεικονιζει την αφιξη της ποδοσφαιρικης ομαδας του ολυμπιακου στο τορινο,και το "βαθυτατο" κοκκινο στην μεση,δημιουργηθηκε μετα απο την 7αρα για να μας δειξει την απεραντη θλιψη που επικρατησε στην ταξεις των ερυθρολευκων μετα την συντριβη.[...]

Bougas, μπορεί να κοροϊδεύεις, αλλά η εξήγηση σου δεν απέχει πολύ από τη θεματολογία της συγκεκριμένης σειράς πινάκων. Όντως έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα του ζωγράφου, σε διαφορετικά οπτικά ερεθίσματα...

Ουσιαστικά, κατάφερε να αγγίξει και κάποιον που προσπαθεί να τον χλευάσει! Τελικά, μήπως αυτό είναι η τέχνη;

Δημοσ.

insomniaK δεν γνωριζω απο ζωγραφικη,αλλα θεωρω υπερβολικα τα ποσα που δινωνται για αυτους τους πινακες.υπαρχουνε και πολλοι στην λιστα που ειναι ωραια,αλλα 80 εκατ ευρω ρε αδερφε? γι'αυτο και κοροιδευω.

τωρα για τον καλιτεχνη με της γραμμες και τις νερομπογιες,οκ συμφωνω οτι οι ζωγραφοι σχεδιαζουν αναλογα με τα συναισθηματα τους και ειναι φυσιολογικο αυτο.αλλα ειδικα τα συναισθηματα του συγκεκριμενου καλιτεχνη δεν τα κατανοησω.ειναι σαν να παιρνω εγω μια καφε νερομπογια,να σχεδιαζω ενα πινακα με απεραντο καφε σκουρο χρωμα,και μετα να λεω:

"δημιουργησα τον συγκεκριμενο πινακα,για νας σας δειξω την συναισθηματικη αξια του χεσιματος".

κατι τετοια κουλα θα θελει να μας πει ο ζωγραφος.

Δημοσ.

Ενταξει, τεχνη ειναι κι αυτο, ο,τι δημιουργει καποιος για να εκφρασει τα συναισθηματα του τεχνη ειναι. Αλλα υπαρχει διαφορα αν αυτο που φτιαχνει αρεσει μονο σε αυτον και σε κανεναν αλλον.

Δημοσ.

Τι άραγε να θέλει να πει ο καλλιτέχνης :lol:

PicassoGuernica.jpg

κι εδώ πάλι; :fear:

Kandinsky_WWI.jpg

η σε αυτό; :confused:

Vincent_Willem_van_Gogh_128.jpg

άλλο πάλι και τούτο :eek:

Paul_Gauguin_085.jpg

ή να πω γιαυτό εδώ; :X

Paul_C%C3%A9zanne_010.jpg

and last but not least, εδώ τι να θέλει να πει ο καλλιτέχνης; :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Hermes_di_Prassitele%2C_at_Olimpia%2C_front.jpg

Δημοσ.
Ενταξει, τεχνη ειναι κι αυτο, ο,τι δημιουργει καποιος για να εκφρασει τα συναισθηματα του τεχνη ειναι. Αλλα υπαρχει διαφορα αν αυτο που φτιαχνει αρεσει μονο σε αυτον και σε κανεναν αλλον.

να και ενα δικο μου εργο τεχνης.

52562673sy2.png

μπορει να φαινετε ενα απλος πινακας,ομως δεν ειναι.αν παρατηρησετε στο βαθος,θα πιασετε το νοημα και εσεις,οτι η ζωη ειναι ενα τεραστιο μπουρδελο.ιδου και το κοκκινο :lol:

Δημοσ.

Καλά τώρα όμως συγκρίνουμε και τα ασύγκριτα έτσι..Είναι δυνατόν να μου βάζεις στο ίδιο τσουκάλι τη Γκουέρνικα και τον Ερμή του Πραξιτέλη ,με ένα μεταμοντέρνο ρεύμα αμερικανών -και καλά κάνω το "αφηρημένο" κουλτούρα- εξπρεσσιονιστών?? Ναι ναι το ξέρω ότι τέχνη δεν είναι μόνο ότι βλέπεις,αλλά και ότι νοιώθεις παραυτα θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για την ατμόσφαιρα που σου αποπνέει ένας μονόχρωμος καμβάς...και να παραμένω δύσπιστος για την καλλιτεχνική αξία του κυρίου Barnett Newman π.χ.

δηλ. τώρα τα παρακάτω είναι άποψη??τότε εξήγησέ μου ένα λόγο για τον οποίο και η οθόνη του υπολογιστή μου να μην αποτελεί τέχνη....

s0uwyg0bo5rr32hkyyyl.jpg

l23rihmbqyuly5x6n933.jpg

5j61q6aj6c082hxf97lb.jpg

95s8edkeefu9fjib2osf.jpg

zjvlf0tpvtpmmnw1ztfn.jpg

8gl79entpa5xl7kefnoh.jpg

znzmnm08d1c0gzuc3swf.jpg

βγήκαμε και καμπόσο offtopic btw ;)

Δημοσ.

Bougas σε πρόλαβε δυστυχώς ο απο πάνω!ο ανωτέρω κύριος και μόνο κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα περί αναπαραγωγής αναδημοσίευσης κτλ.σε παρακαλώ :devil:

Robert Rauschenberg-σβησμένο σχέδιο τού ντε Κούνιγκ

Τους δε λευκούς πίνακές του ονόμαζε "σκιές και προβολές πραγμάτων πάνω σε μιά λευκή κενότητα".Κάποτε ζήτησε έναν πίνακα τού ντε Κούνιγκ για να τον ..σβήσει.Παραδόξως,εκείνος τού παραχώρησε έναν αρκετά σύνθετο και πολύπλοκο.Μετά έξι βδομάδες εντατικού σβησίματος,ο Ράουσενμπεργκ παρουσίασε το ολόλευκο έργο με τον τίτλο "σβησμένο σχέδιο τού ντε Κούνιγκ".

i9csbclxvzgleu2s1l0f.jpg

White Painting [seven panel] :lol:

2uvicaaizx21anfztx1x.jpg

πέρα απο την πλάκα όμως όλη η υπόλοιπη δουλειά του Rauschenberg φανερώνει καλλιτεχνική διάνοια-φαινόμενο,οπότε συγχωρεμένος :P

Δημοσ.

Αυτό που αρκετοί χλεύασαν εδώ μέσα ονομάζεται μινιμαλισμός.

Και ναι, πλέον αρκετοί τον χρυσοποληρώνουν και αυτόν, έχοντας φυσικά αποδεχτεί ότι τέχνη δεν είναι μόνο ό,τι σε γεμίζει οπτικά, ό,τι μπορεί να περιγράψει ο καλλιτέχνης σε μία παράγραφο στο καρτελάκι που βρίσκεται δίπλα στον κρεμασμένο πίνακα ή ό,τι έχει πεθάνει ο δημιουργός του.

Η νοοτροπία του "δίνω τόσα λεφτά, γιατί να πάρω κάτι με τόσο λίγα σχέδια" νομίζω ότι είναι αρκετά γραφική σήμερα, όχι;

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν χλεύασα τους καλλιτέχνες, ούτε φυσικά και ολόκληρο το κίνημα.Απλώς έχω πάρα πολλές ενστάσεις στο πόσο "αφηρημένο" μπορεί να καταλήξει μερικές φορές το αφηρημένο..Εντάξει η τέχνη ,τέχνη..αλλά μήπως υπάρχουν και κάποια όρια βρε αδερφέ??που τα έχουμε ξεπεράσει κιόλας?? Κατά πόσο συζητημένος θα ήταν ο παραπάνω λευκός πίνακας,αν δεν είχε ακολουθήσει αυτό

m2qq2f3byxw1tk03sfsq.jpg

ή και αυτό

qfgvckc3lb5yftepybr8.jpg

και κατά πόσο διαχωριστικό το έργο του καλλιτέχνη απο εκείνο ενός τρόφιμου ψυχιατρικής κλινικής????

Το "δίνω τόσα λεφτά, γιατί να πάρω κάτι με τόσο λίγα σχέδια" ήταν τελείως ατυχές ,μιας και η ένσταση μου δεν έγκειται στο μονόχρωμος καμβάς= πφφ σιγά το κάνω και γω - καμβάς με πολλά χρωματάκια και σχεδιάκια=ουαου εντυπωσιακό έργο τέχνης....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...