Προς το περιεχόμενο

MEDIEVIL TOTAL WAR 1 (βοήθεια)

ppgabril13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι φανατικός οπαδός του παιχνιδιού, και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με το τρέξιμο του.

Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση στον Η/Υ από Pentium 4 στα ΙΙΙ σε core 2 due στα 2,2. Από τότε το παιχνίδι, τρέχει κανονικά αλλά μόνο σε μάχη που φτιάχνω μόνος μου. Όταν επιλέγω να παίξει κανονικά το παιχνίδι, με το που «μπαίνει», με «πετάει» έξω, βγάζοντας μου μήνυμα ότι το παιχνίδι αντιμετώπισε πρόβλημα. Πρέπει να πω ότι το παιχνίδι είναι «σπασμένο».

Η απορία μου είναι πως γίνετε πριν να έπαιζε κανονικά, παρόλο που και πριν ήταν σπασμένο, και τώρα με αναβαθμισμένο Η/Υ να κολλάει;

Λόγω του ότι σκέφτομαι να αγοράσω το γνήσιο, μήπως και δω άσπρη μέρα :-), θα ήθελα να μου πείτε αν θα είναι σωστή η αγορά του γιατί θα ξεπεράσει το πρόβλημα ή ο λόγος του κολλήματος του είναι σε κάποια ρύθμιση που δεν έχω κάνει (στο ήδη υπάρχων σπασμένο πρόγραμμα);

Ένας φίλος μου είπε ότι πιθανόν να μην είναι συμβατό με διπλοπύρινο επεξεργαστή. Ισχύει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ppgabril13

Δημοσ.

Λοιπόν, κατόπιν έρευνας στο διαδίκτυο κατέληξα στα εξής θέματα. Το παιχνίδι είτε είναι ασύμβατο με τους νεότερους drivers της nvidia ή με τα Windows XP SP2. Το πρόβλημα που αναφέρεις το αντιμετωπίζουν τελικά πολλοί.

http://forums.cnet.com/5208-6122_102-0.html?forumID=44&threadID=47878&start=0

http://www.crazysquirrel.com/computing/general/mtwvi-crash-fix.jspx

Μια λύση που προτείνεται είναι, πηγαίνεις στο control panel της κάρτας γραφικών. Δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, Nvidia control panel, Manage 3D Settings στα αριστερά και κατόπιν βρίσκεις την επιλογή Vertical Sync (Vsync) και επιλέγεις Force Off. Δοκιμάζεις το παιχνίδι με την ελπίδα να σου παίξει. :-) Μην ξεχάσεις βέβαια να ξαναρυθμίσεις το Vsync στο Force On πάλι για πιο ομαλό gameplay στα υπόλοιπα παιχνίδια.

2η λύση, πηγαίνεις στο φάκελο του παιχνιδιού στο Program Files ή όπου αλλού το έχεις εγκαταστήσει και βρίσκεις το executable (εκτελέσιμο αρχείο) του παιχνιδιού. Αν μαντεύω σωστά πρέπει να είναι είτε medieval.exe είτε medieval_TW.exe . Κάνεις δεξί κλικ πάνω του , Ιδιότητες , τσεκάρεις "Εκτέλεση προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας" και θέτεις συμβατότητα με Windows 2000, πατάς ΟΚ και ελπίζεις πάλι να παίξει.

Αν δεν παίξει σημαίνει οτι το παιχνίδι είναι αρκετά παλιό και δεν συνεργάζεται καλά με νεότερο hardware.

Άλλη λύση είναι η εγκατάσταση παλιότερων drivers της Nvidia, κάτι που δεν το συνιστώ μιας και ειδικά στις 8800 κάρτες όσο πιο καινούριοι drivers τόσο καλύτερες και οι επιδόσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...