Προς το περιεχόμενο

«Βέτο στο κάπνισμα»

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
η πλακα ειναι οτι αυτες οι εξαιρεσεις αποτελουν τους μακροβιωτερους ανθρωπους της γης συμφωνα με το ρεκορ γκινες :P

Δε θα ειχε και πολλες σκοτουρες στο κεφαλι της, θα ετρωγε καλα εκει στην Ινδια.. Μαστρουρωνε κιολας που και που :P Τι αναγκη ειχε?!

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@Farcry: Χόρτο έκανε όχι τσιγάρο. Διαφορά :-)

η πρωτη.

για δες ομως τη δευτερη περιπτωση...:P

She was also a smoker and only quit when she was 117 years old

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment

Jeanne Calment smoked until she was 117, quit, and then picked up the habit again at 118 years old simply because, "Once you've lived as long as me, then you can tell me not to smoke." :lol:

Δημοσ.

1. Κωλοφαρδία

2. Θα πήγαινε 140 αν δεν κάπνιζε

3. Είχε φυσική ανοσία σε καρκινογένεση (λέμε τώρα...)

4. ΟΚ αυτή πήγε 122 αλλά από πόσους γύρω της έκοψε χρόνια; :-)

Δημοσ.
...ως επι των πλείστον, δημόσιους χώρους. Αν το βρίσκεις παράλογο τότε τι να πω.

Οι καπνιστες συμφωνουν με την απαγορευση πωλησης καπνου σε ανηλικους, και δεν καπνιζουν σε χωρους που δεν επιτρεπεται. Πιστευω οτι αυτο εχει γινει συνειδηση και το τηρουν (σχεδον) ολοι.

Απο την αλλη κανενας καπνιστης δεν εχει αχτι να εισπνεεις εσυ τον καπνο του. Και αν και ανηκει στην πλειοψηφια (στην Ελλαδα), δεχεται να παει αυτος σε ειδικο χωρο που να μπορει να καπνιζει χωρις να σε ενοχλει.

Ειναι πληρως ενημερωμενος για τους κινδυνους (πλεον)

και καλυτερα ενημερωμενος απο τον μη καπνιστη.

Η κουβεντα γινεται ουσιαστικα για τη συνυπαρξη σε χωρους διασκεδασης, εστιατορια, καφε, κλπ

(θα) Μπορει λοιπον καποιος να δηλωσει οτι το μαγαζι του ειναι για καπνιζοντες

ή οτι εχει ξεχωριστους χωρους για καπνιζοντες?

ΟΧΙ.

Αυτο ειναι το παραλογο. Δικτατορια σκετη!

Οσο για τους θανατους απο "παθητικο καπνισμα",

υπαρχει ενα αναπαντητο ερωτημα:

Ποσοι απο αυτους θα εκδηλωναν καρκινο αν δεν ηταν παθητικοι καπνιστες?

Οταν φτασουμε στο σημειο να απαντησουμε σε αυτο (και δεν ειμαστε μακρια)

τοτε να δουμε τα (νεα) νουμερα ξανα. Ως τοτε, ειναι θεμα υποθεσεων...

Καρκινο δεν παθαινεις απο το τσιγαρο.

Αν εχεις γονιδιακη προδιαθεση θα τον παθεις οπως και δηποτε....

Με το καπνισμα θα εκδηλωθει πιο γρηγορα και ειδικα στα οργανα που ερχονται σε αμεση επαφη. Πνευμονες, φαρυγγας.

Σε μικροτερο βαθμο το ιδιο ισχυει και για τα καρδιαγγειακα.

ΝΑΙ στατιστικα, ζεις λιγοτερο αν καπνιζεις και ειναι επιλογη σου.

Οπως και επιλογη σου ειναι να ζησεις λιγοτερο γιατι εισαι παχυς, ή γιατι πινεις (διαφορα...), ή γιατι κανεις σεχχχ χωρις προστασια κλπ.

ΚΑΤΩ στη διακτατορια των άκαπνων!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ και συμπαρασταση στον Αγγλο καπνιστη που τουρτουριζει εξω απο την pub βριζοντας...

00hgdfjshgfhglc5.gif midcensoredgn1.gif 01hgdfjshgfhgyy4.gif

ΟΦΦ τοπικ εδιτ:

Το να ζησει καποιος μεχρι τα 117, οσο καλα και να κρατιεται, το θεωρω καταρα...

-και οχι, δεν αναφερομαι στον εθνικο γκαντεμη, αλλα γενικα... 51151smokermi4.gif

Δημοσ.
Οι καπνιστες συμφωνουν με την απαγορευση πωλησης καπνου σε ανηλικους, και δεν καπνιζουν σε χωρους που δεν επιτρεπεται. Πιστευω οτι αυτο εχει γινει συνειδηση και το τηρουν (σχεδον) ολοι. Απο την αλλη κανενας καπνιστης δεν εχει αχτι να εισπνεεις εσυ τον καπνο του. Και αν και ανηκει στην πλειοψηφια (στην Ελλαδα), δεχεται να παει αυτος σε ειδικο χωρο που να μπορει να καπνιζει χωρις να σε ενοχλει.

Έχω δει "ανθρώπους" να καπνίζουν σε στάση λεωφορείου ντουμανιάζοντας μεταξύ άλλων 2 μωρά σε καροτσάκι, ενώ σε έκκληση της μητέρας τους απάντησε "τι σε νοιάζει, κάθομαι πιό δω" (2μ απόσταση). Αν ψάξεις και τα replies εδώ θα βρείς και μέλος που αποφάνθηκε πως ο μη καπνιστής έχει την υποχρέωση να απομακρυνθεί, όχι ο ίδιος.

Μιλάς πάντα για συνειδητοποιημένους ανθρώπους. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα είναι είδος υπό εξαφάνιση...

Αν και δεν μιλάμε μόνο για καρκίνο, αλλά για σωρεία παθήσεων, με το ίδιο σκεπτικό, πόσοι από αυτούς δεν θα νοσούσαν αν δεν ήταν παθητικοί καπνιστές; Επέτρεψε μου να επιμένω πως ο αριθμός της απάντησης στη δικής μου ερώτηση είναι κατά πολύ μεγαλύτερος (αν όχι πολλαπλάσιος) της δικής σου :)

Με το καπνισμα θα εκδηλωθει πιο γρηγορα και ειδικα στα οργανα που ερχονται σε αμεση επαφη. Πνευμονες, φαρυγγας.

300px-Cancer_smoking_lung_cancer_correlation_from_NIH.svg.png

chart.gif

Σύμφωνοι πως υπάρχει πάντα και η πιθανότητα γονιδιακής προδιάθεσης, πόσοι ακριβώς από τα εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο (7.600.000 μέσα στο 2007) οφείλονται σε γονιδιακή προδιάθεση; 10.000; 50.000; 100.000; 500.000;

Ορίστε και ένα ακόμα παράδειγμα για τη σχέση επικίνδυνων ουσιών-τσιγάρου.

Δείτε τις πιθανότητες που έχει κάποιος ο οποίος εκτίθεται καθημερινά στη συγκεκριμένη ουσία, αλλά δεν καπνίζει, να νοσήσει από καρκίνο στον πνεύμονα (5.17) και πόσες έχει αυτός που θα δέχεται την ίδια καθημερινή έκθεση στην ίδια ουσία, αλλά καπνίζει (53.24-87.36, ανάλογα με το πόσο καπνίζει).

exb_c_surgeon.gif

On another notice, αφού λοιπόν καρκίνο δεν παθαίνεις από το τσιγάρο, τότε γιατί το κάπνισμα από μόνο του έχει διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου από αυτές που έχει η χρόνια έκθεση σε γνωστή καρκινογόνα ουσία (2η-3η στήλη);

Δημοσ.

Ενα παραδειγμα:

Στη μακρινη (και ουτοπικη συγκριτικα με την Ελλαδα) Σουηδια, το καπνισμα απαγορευτεται σε ολους τους κλειστους χωρους, δημοσιους και ιδιωτικους, ακομα και στις στασεις του λεωφορειου που εχουν 3 τζαμια σε σχημα Π. "Αυτοι", οταν θελουν να καπνισουν, βγαινουν εξω, ακομα και με -15 κρυο. "Εμεις" με ζεστη ολο το χρονο δε μπορουμε να βγουμε εξω γιατι τα σερνουμε ...βαρια. Ειδικα σε νοσοκομεια και σχολεια απαγορευεται μεχρι τα 20 μετρα απ'εξω. Αν πιαστεις (και θα σε καρφωσουν ολοι γιατι ειναι παιδεια τους να μη θελουν να αναπνεουν το καπνο σου) το προστιμο ειναι τουλαχιστον 700 ευρω. Το πακετο κοστιζει τουλαχιστον 5 ευρω, πρεπει να εισαι 21 για να το αγορασεις και το 1/3 της επιφανειας του ειναι αντικαπνιστικα μυνηματα. Τα βοηθηματα διακοπης καπνισματος ειναι αρκετα φτηνα και τα βρησκεις παντου, ειδικα (δια νομου) σε οποιοδηποτε σημειο πουλαει προιοντα καπνου. Το αποτελεσμα? Ολοι συνεχιζουν να βγαινουν εξω για καφε, φαγητο, ποτο, κλπ, δε κλεινουν τα μαγαζια (αστειο επιχειρημα) και το εθνικο τους ποσοστο ειναι στο 18% καπνιστες. Αν δε κανω λαθος ενα απο τα χαμηλοτερα στην Ευρωπη. Το κρατος βγαζει πολλα λεφτα απο φορους και γλυτωνει ακομα περισσοτερα απο τις θεραπειες που δεν γινονται.

Η (ρητορικη) ερωτηση ειναι, εμενα ολα αυτα μου φαινονται λογικα, γιατι ειναι ουτοπικα για την Ελλαδα?

Δημοσ.

γιατι ο ελληνας ειναι ενας μαλακας που αν του πεις οτι εχει προβλημα κατι και πρεπει να το φτιαξει αμεσα, θα σου πει να παμε να φτιαξουμε τα αλλα πρωτα.

φυσικα οταν παμε να φτιαξουμε το αλλο που ειχε πει, θα εχει την ιδια δικαιολογια.

Δημοσ.
Έχω δει "ανθρώπους" να καπνίζουν σε στάση λεωφορείου ντουμανιάζοντας μεταξύ άλλων 2 μωρά...

...κι ο αλλος ανεφερε για μαθουσαλες καπνιστες.

Με την περιπτωσιολογια υποβαθμιζουμε τη συζητηση.

Αν καποιος ειναι αγροικος απο τη φυση του...

παντως σιγουρα δεν 'το επαθε' επειδη καπνιζει.

Επέτρεψε μου να επιμένω πως ο αριθμός της απάντησης στη δικής μου ερώτηση είναι κατά πολύ μεγαλύτερος (αν όχι πολλαπλάσιος) της δικής σου :)

Εγω σου επιτρεπω να κανεις οτι εκτιμηση νομιζεις, αλλα στην ουσια ερχεσαι στα λογια μου:

Πραγμα που δε μπορεις να αποδειξεις επιδεχεται πολλων ερμηνειων... So...

Στα υπολοιπα που λες, θα σου δωσω μια απλοικη απαντηση.

Πες οτι εγω αυριο φευγω για τοπο χλοερο... :fear:

Ξερεις τι θα πουν οι δικοι μου? >> Ο καημενος... καπνιζε...

Ξερεις πως θα με καταξουν οι στατιστικες που τοσο εχεις θεοποιησει? Ως καπνιστη... απλα.

Δε θα λαβουν σα στοιχειο οτι στην κρισιμοτερη ηλικια περνουσα χρονια ολοκληρα μεσα σε φθαρμενους τοιχους απο αμιαντο (που στα χρονια μου, ηταν "safe"...).

Δε θα λαβουν σα στοιχειο οτι επινα νερο φαρμακι απο βρεφος ακομα, με ουσιες που ισως και σημερα ακομα θεωρουμε "safe"....

Και χιλια δυο αλλα...

Απο τι "πηγα" τελικα.... :confused:

Απο τσιγαρο!

ΟΚ... :-)

Κοιτα... αν ο επιστημονας θελει,

μπορει, στατιστικα... να αποδειξει οτι θελει... (ή οτι τον βολευει...)

Το τσιγαρο κανει κακο._

Ας μην κολλησουμε στο ποσο κακο.

Για μενα, απο τη στιγμη που εχω κανει την επιλογη μου, και σεβομαι εσενα ως μη καπνιστη,

η συζητηση ειναι στο θεμα μου υπογραμμισα προηγουμενως.

Δημοσ.
Και αν και ανηκει στην πλειοψηφια (στην Ελλαδα), δεχεται να παει αυτος σε ειδικο χωρο που να μπορει να καπνιζει χωρις να σε ενοχλει.

Άλλο ένα παραμύθι. ΔΕΝ είναι πλειοψηφία. Στους ενηλίκους, το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα είναι 40% (http://www.neahygeia.gr). Aν προσθέσουμε και τα παιδιά, οι καπνιστές είναι το πολύ το 1/3 του πληθυσμού. Όχι ότι έχει σημασία, αλλά επειδή πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα της πλειοψηφίας που θα καταπιεστεί.

Οταν φτασουμε στο σημειο να απαντησουμε σε αυτο (και δεν ειμαστε μακρια)

τοτε να δουμε τα (νεα) νουμερα ξανα. Ως τοτε, ειναι θεμα υποθεσεων...

ΝΑΙ στατιστικα, ζεις λιγοτερο αν καπνιζεις και ειναι επιλογη σου.

Οπως και επιλογη σου ειναι να ζησεις λιγοτερο γιατι εισαι παχυς, ή γιατι πινεις (διαφορα...), ή γιατι κανεις σεχχχ χωρις προστασια κλπ.

Λοιπόν, για να καταλάβετε πώς γίνονται οι έρευνες. Παίρνουμε 10000 άτομα που δεν καπνίζουν και 10000 που καπνίζουν. Φροντίζουμε ώστε η σύνθεση των 2 ομάδων να είναι περίπου ίδια ως προς την ηλικία, το φύλο και διάφορους άλλους παράγοντες. Θεωρούμε επομένως ότι ο μόνος παράγοντας στον οποίο διαφέρουν είναι το κάπνισμα.Τους παρακολουθούμε για 20 χρόνια και συγκρίνουμε τις 2 ομάδες. Αν στη μία έχουν πεθάνει 700 και στην άλλη 1000, οι 300 επιπλέον θάνατοι αποδίδονται στο κάπνισμα.

Άρα, όταν λέμε ότι 20000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από κάπνισμα στην Ελλάδα, έχουμε λάβει υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία. Σημαίνει ότι αν υπήρχε μια χώρα ακριβώς σαν την Ελλάδα, που δε θα κάπνιζε κανείς, θα πεθαιναν 20000 άτομα λιγότερα κάθε χρόνο. Ελπίζω να έγινε κατανοητό. Το ίδιο και με το παθητικό κάπνισμα και κάθε άλλη αιτία που αναφέρεται.

Δημοσ.

Η κουβεντα γινεται ουσιαστικα για τη συνυπαρξη σε χωρους διασκεδασης, εστιατορια, καφε, κλπ

(θα) Μπορει λοιπον καποιος να δηλωσει οτι το μαγαζι του ειναι για καπνιζοντες

ή οτι εχει ξεχωριστους χωρους για καπνιζοντες?

ΟΧΙ.

Αυτο ειναι το παραλογο. Δικτατορια σκετη!

Έτσι ακριβώς. Αν όλοι αποφάσιζαν να το κόψουν επιτόπου καλά θα ήταν σίγουρα..

Αλλα σκεφτείτε μπάρ για καπνιστές και μπάρ για μη καπνιστές (για να μην αναφέρω μπουζούκια/club κτλ).

Όσον αφορά τα καφέ, τα πράγματα είναι αρκετά απλά μιας και το "έξω" είναι 7-8 μήνες στην ελλάδα οπότε δεν τα πολυαγγίζει. Απο τη φύση τους όμως κλειστοί χώροι που ανέφερα παραπάνω θα έχουν τρομερά προβλήματα, αν όντως εφαρμοστεί κάτι τέτοιο..

Δημοσ.

Τι είδους προβλήματα; Ειπαμε, οι καπνιστές είναι λιγότεροι από τους μη καπνιστές. Εντάξει, στις ηλικίες 18-45 που είναι αυτοί που βγαίνουν συνήηθως, είναι περίπου 50-50. Για πες μου εσύ τώρα. Είναι ένας μη καπνιστής που θέλει να πάει σε μπαρ γεμάτο καπνό, όπου ξέρει ότι για 3 ώρες θα είναι μέσα στην κάπνα. Είναι κι ένας καπνιστής που θέλει να πάει σε ένα μπαρ μη καπνιστών, όπου μπορεί άνετα να βγει στην είσοδο και να κάνει τα 2-3 τσιγάρα που έχει ανάγκη να κάνει σε αυτό το διάστημα. Κατά τη γνώμη μου, ο μη καπνιστής έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να μην πάει, λόγω αυτής της ταλαιπωρίας. Η "ταλαιπωρία" του καπνιστή είναι πολύ μικρή, συγκριτικά. Άρα, δεδομένου ότι είναι μισοί μισοί, πιο πιθανό θεωρώ να αυξηθεί η κίνηση αυτών των μαγαζιών, παρά να μειωθεί!

Δημοσ.
Αν στη μία έχουν πεθάνει 700 και στην άλλη 1000, οι 300 επιπλέον θάνατοι αποδίδονται στο κάπνισμα.

Ακρως επιστημονικο... και πολυ "ιατρικο" το συμπερασμα :-D

Το μεροκαματο να βγαινει...

Τετοιες @@ βγαινουν καθε 3 και λιγο και καταρριπτονται σε χρονο μηδεν απο αλλες αντιστοιχες και παει λεγοντας. Χωρια οι αντικρουομενες.

Εσυ οταν θα πας σε ενα καφε, και θα μετρησεις 9 στους 10 να φουμαρουν,

να επιμεινεις οτι συμφωνα με το http://www.... βλεπεις οραματα... :confused:

Δε με ενδιαφερει κυριε αριθμολαγνε MD ποσοι καπνιζουν επι συνολου.

Αλλο ειναι το θεμα και δεν εχει σχεση με τη στατιστικη!

Δημοσ.
Τι είδους προβλήματα; Ειπαμε, οι καπνιστές είναι λιγότεροι από τους μη καπνιστές. Εντάξει, στις ηλικίες 18-45 που είναι αυτοί που βγαίνουν συνήηθως, είναι περίπου 50-50. Για πες μου εσύ τώρα. Είναι ένας μη καπνιστής που θέλει να πάει σε μπαρ γεμάτο καπνό, όπου ξέρει ότι για 3 ώρες θα είναι μέσα στην κάπνα. Είναι κι ένας καπνιστής που θέλει να πάει σε ένα μπαρ μη καπνιστών, όπου μπορεί άνετα να βγει στην είσοδο και να κάνει τα 2-3 τσιγάρα που έχει ανάγκη να κάνει σε αυτό το διάστημα. Κατά τη γνώμη μου, ο μη καπνιστής έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να μην πάει, λόγω αυτής της ταλαιπωρίας. Η "ταλαιπωρία" του καπνιστή είναι πολύ μικρή, συγκριτικά. Άρα, δεδομένου ότι είναι μισοί μισοί, πιο πιθανό θεωρώ να αυξηθεί η κίνηση αυτών των μαγαζιών, παρά να μειωθεί!

Δεν ξέρω πόσους μη καπνιστές ξέρεις που δεν βγαίνουν έξω γι αυτό το λόγο αλλα ξέρω πολυ καλά οτι Ελάχιστοι! στην ηλικία που αναφέρεις (βασικά θα πω 18-30 γιατί μετά αλλάζει η κατάσταση/μέρη/συνήθειες) κάνουν την παραπάνω σκέψη. Τα κριτήρια είναι ο κόσμος/η μουσική/το περιβάλλον και σίγουρα όχι το κάπνισμα.. Είναι μέχρι σήμερα αναγκαίο κακό και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτο. Κακώς αν ρωτήσεις εμένα.. αλλα δεν ξέρω πόσοι θα έχουν και την ίδια άποψη με εμένα.

Όσον αφορά την κίνηση που θα αυξηθεί... Ένας να θέλει να καπνίσει απο μία παρέα θα πάνε και οι υπόλοιποι μαζί του όπου θα μπορεί να το κάνει.. Αρκετές φορές σε ενδιάμεσους ρημαδοκαφέδες, δεν έχουμε πάει στα Starbucks π.χ. (αν και εκτιμώ τον καφέ τους), γιατί πάντα κάποιος θα είναι καπνιστής.

Καπνιστής δεν είμαι.. αλλα και όταν βγαίνω, και δουλεύοντας σε σχετικά μαγαζία, πρόβλημα έχω μόνο σε μαγαζιά με τραγικό εξαερισμό.

Όπως έχω ξαναπεί, το μαχαίρι δεν μας πάει σαν έλληνες. Λίγο η αντίδραση λίγο ο εγωισμός θα κάνει το παραπάνω μία ακόμα απαγόρευση που καταχώθηκε σε κάποιο ντουλάπι.

Τραγική ακόμα (σχεδόν δικτατορική απαγόρευση) είναι το ωράριο (3) το οποίο το τηρούν όλο και περισσότερο αλλα αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα...

Δημοσ.

Εσυ οταν θα πας σε ενα καφε, και θα μετρησεις 9 στους 10 να φουμαρουν,

να επιμεινεις οτι συμφωνα με το http://www.... βλεπεις οραματα... :confused:

Το 9/10 είναι τουλάχιστον εξωπραγματικό. Πολλοί λιγότεροι είναι οι καπνιστές και θα έλεγα οτι όντως είναι γύρω στο 40-50%. Γενικά 2/4 σε μία παρέα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...