Προς το περιεχόμενο

«Βέτο στο κάπνισμα»

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν προσεξα στις τελευταιες σελίδες να αναφερεται κάπου ..αλλα θα δειτε πόσα απο τα νυχτερινα μαγαζια θα αδειασουν περνώντας αυτη η νομοθεσία...

Το παραπάνω ειναι απλα μια παρατηρηση που σκεφτηκα, δε θελω να παρω θέση περι του θεματος..

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Κοίτα είναι μια γενικευμένη υστερία, που ξεκίνησε από εκεί που ξεκινάνε γενικά οι υστερίες... Όσο για τους "υπόλοιπους που υποφέρουν", δε λέω, να τους προστατεύσει αλλά όχι "σκιζοντας" τους καπνιστές. Εφόσον επιτρέπεις σαν κράτος να πωλούνται τσιγάρα και τα υπερφορολογείς κι όλας, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να εξασφαλίσεις και τις συνθήκες του καπνιστή κι όχι μόνο του αντικαπνιστή ! Επίσης, το κάθε κράτος πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες από ΠΟΛΥ χειρότερα περιβαλλοντικά δεινά, που άπτονται του θέματος της βελτίωσης ποιότητας ζωής μέσω της μείωσης των εισπνεόμενων ρύπων π.χ.

Να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη ! Να ενημερώνουμε διεξοδικά τους πολίτες και μετά να τους παρέχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Αλλιώς να τη δούμε ΜΑΟ-ΟΠΙΟ-μια σχέση πάθους και πόνου, να τουφεκιστούν παραδειγματικά όλοι οι καπνιστές, να κλείσουν οι καπνοβιομηχανίες και να κυρηχθεί το κάπνισμα παράνομο ...

Στα παραπάνω δεν διαφωνούμε.

Δημοσ.

@ Φιλιππος κοίτα, σε ό,τι ρωτάς έχω απαντήσει διεξοδικά παραπάνω, οπότε μη γράφω 2 φορές τα ίδια πράγματα...

επίσης, προσωπικά δεν αντιτίθεμαι στην πρόοδο της επιστήμης και τη διάδοση της νέας χρήσιμης τεχνικής/πληροφορίας αλλά, στον παραλογισμό κάποιων απαγορεύσεων.

Δημοσ.
το να σέβεσαι τον διπλανό είναι θέμα παιδείας κι όχι απαγόρευσης.

ναι, αλλά τον σέβεσαι στο μπαρ όταν πίνεις το ποτό σου; Εγώ για να πω την αλήθεια όχι. Δεν το σκέφτομαι καν. Μόνο σε εστιατόριο θα σκεφτώ αν ενοχλώ κανένα. Και αυτό ακόμα είναι σχετικό. Γιατί ως καπνίστρια δεν μπορώ ποτέ να καταλάβω πόσο ενοχλητικό είναι για τους άλλους. Εγώ μπορεί να θεωρώ ότι αρκεί να μην φυσάω τον καπνό στα μούτρα του άλλου. Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι. Ξέρω σίγουρα όμως ότι ένα πούρο με ενοχλεί από τα 50 μέτρα. Φαντάσου πόσο ενοχλεί έναν μη καπνιστή ένα πούρο και πέντε τσιγάρα στην καλύτερη περίπτωση.

Άκουγα στο ράδιο μια μέρα, ότι στην Αμερική ένας δικηγόρος (μη καπνιστής ο ίδιος) βρήκε μια διάταξη που επιτρέπει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους μόνο αν είναι μέρος θεατρικής παράστασης. Οπότε ανεβάζουν κάθε βράδυ παραστάσεις!

US drinkers upstage smoking ban

Δημοσ.

Φιλε fillipe εισαι λιγο υπερβολικος σε αυτα που γραφεις γιαυτο και πριν νομιζα οτι ειρωνευεσαι.Αν οι μπαρμαν και οι σερβιτοροι εχουν προβλημα με τις συνθηκες εργασιας τι να πουν και οι ανθρακωρυχοι η αυτοι που δουλευουν σε διαφορα εργοστασια με αναθυμιασεις.Να κολλανε βαρεα τοτε τι να πω

Δημοσ.

ΑΑΑΑΧΑΧΑΑΑΧΑΑΑΧΑΑΑΑΑ... Αυτά είναι !!!!Ρε το δικηγόρο ! Άξιος !

Στα παραπάνω που λες δε διαφωνώ αλλά, ας φτιάξουν μπαρ με ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ χωρο καπνιστών και μη ! Όχι να έρχεσαι σαν κράτος και να μου λες "αααα...φιλαράκι σε ιδιωτικούς χώρους συγκέντρωσης ΔΕΝ καπνίζουμε !" ενώ πρώτα μου έχεις πουλήσει το τσιγάρο, πανάκριβα φορολογημένο και το έχεις διαφημίσει κιόλας ! Όχι ρε παιδια ! Και κερατάς και δαρμένος ?

Δημοσ.

3. Καταλάβετε ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι στους χώρους που θέλετε να καπνίζετε. Θα δεχόταν ο γιατρός να χειρουργεί ασθενείς με AIDS, χωρίς γάντια; Θα δεχόταν ο οδοκαθαριστής να μαζεύει νοσοκομειακά απόβλητα χωρίς γάντια; Θα δεχόταν ο διαιτητής πυγμαχίας να δουλέψει αν επιτρεπόταν να τρώει κι αυτός μπουνιές; Γιατί να δεχτεί ο μπάρμαν και η σερβιτόρα να δουλέψει σε χώρο καπνιστών;

Ο μπάρμαν και η σερβιτόρα ξέρουν πολύ καλά που πάνε να δουλέψουν.. αντίστοιχα και κάποιος που καθαρίζει αποχετεύσεις ξέρει πολύ καλά που πάει να δουλέψει.. Όπως επίσης και αυτοί που δουλεύουν στο λιγνίτη στην πτολεμαίδα ξέρουν που πάνε να δουλέψουν.

Δεν τους αναγκάζει κανείς. Και πίστεψε με ο καπνός είναι η μικρότερη ενόχληση που έχουν οι παραπάνω..

@missile

Να κολλάνε τι; :P Ποιός πήρε ένσημα απο τη νύχτα για να πάρει και βαρέα.. :| Μόνο κάτι τραγουδιάρες και αυτοί που δουλεύουν σε μπουζούκια έχουν αυτή την τιμή.. Για τα υπόλοιπα άστο..

Δημοσ.

@klainmaingr

Προφανώς ξέρουν πού πάνε να δουλέψουν, αν και δε νομίζω ότι καταλαβαίνουν την επικινδυνότητά του. Χρεός της πολιτείας είναι, ωστόσο, να προστατεύει όσους μπορεί. Όπως νομοθετεί για ένα κάρο εργαζομένους, έτσι νομοθετεί και για αυτούς. Αν πούμε ότι το κράτος δεν πρέπει να επεμβαίνει πουθενά, ας το πούμε, αλλά τότε θα καταργηθούν τα επιδόματα για όσους δουλεύουν με υπολογιστή, τα λεφτά για προστασία από την ακτινοβολία στους ακτινολόγους, η υποχρέωση των εργολάβων να δίνουν κράνη στους εργάτες και να πληρώνουν ασφαλείς σκαλωσιές και χιλιάδες άλλα. Αν είσαι αυτής της άποψης, σεβαστό.

Τέλος πάντων, νομίζω ότι τα έχω πει όλα όσα είχα να πω. Απλώς, να πω στους καπνιστές ότι σέβομαι την εξάρτησή τους και δεν περιμένω να σκέφτονται αντικειμενικά (δεν το λέω ειρωνικά, ειλικρινά). Θα τους πω ένα μόνο. Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφάρμοσε τέτοιες απαγορεύσεις ήταν η Ιρλανδία. Όλοι ξέρουμε τι είναι ιρλανδική pub. Πριν εφαρμοστούν, είχε γίνει χαμός. Μέχρι και ότι αλλοιώνει μια εθνική παράδοση είχε ειπωθεί. Επίσης, ότι οι Ιρλανδοί είναι ατίθασοι, ότι θα αδειάσουν τα μαγαζιά και όλα τα γνωστά. Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή:

"The republic's new law has proven popular, even with smokers: 83% of Irish smokers say the law was a "good" or "very good" thing, the study says.

Nearly half of Irish smokers say the ban has made them more likely to quit, according to the Tobacco Control article. Among Irish smokers who have quit, 80% said the law helped them give up smoking, and 88% say the ban helped them remain smoke-free."

http://www.usatoday.com/news/health/2005-10-17-ireland-smoke_x.htm

Δημοσ.

Όσο αληθές και αν είναι αυτό, που είναι κατ' εμέ, δεν είναι το θέμα μας. Ο μέσος καπνιστής, είναι ο μέσος μέσος (τετράγωνο) Έλληνας και όλοι ξέρουμε τις δυνατότητες αντίληψης του είδους αυτού -το δικαίωμα του απέναντι είναι καλύτερη προσέγγιση για τέτοιες λοβοτομημένες πλειοψηφίες, καθώς "η υγεία μου είναι δική μου υπόθεση!".

Δημοσ.
Ακpe Αν νομιζεις οτι το επιχειρημα μου ειναι παιδικο τοτε θελω να δω το δικο σου αντεπιχειρημα το ανδρικο πανω σε αυτο που ειπα.Τα σχολια εδω γελαμε ειναι ευκολο να τα λεμε

Ωραία, pardon my hostility και πάμε πάλι:

Παρολα αυτα γινετε συχνα και πιστευω οι θανατοι απο αυτοκινητα που πατανε πεζους ειναι περισσοτεροι και καλυτερα τεκμηριομενοι απο τους θανατους απο το παθητικο καπνισμα οποτε ας απαγορεψουν πρωτα την οδηγηση και βλεπουμε. και δε χρειαζετε να εισαι ειρωνικος

Κατά πρώτων θα ήθελα να μου πείς με ποιό σκεπτικό συγκρίνεις ένα τροχαίο ατύχημα με τους θανάτους που άμεσα ή έμμεσα οφείλονται στο παθητικό κάπνισμα.

Αντιπαραθέτεις δηλαδή δυο πράγματα, οδήγηση και τσιγάρο.

Η μεν οδήγηση μπορεί υπο συνθήκες να σκοτώσει, όχι μόνο εσένα αλλά όποιον άτυχο βρεθεί στο δρόμο του κάθε μαλακισμένου που βγαίνει για κόντρες, ενώ τα περισσότερα ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν...

Το δε τσιγάρο με μαθηματική ακρίβεια δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα ή/και σκοτώνει, και πάλι όχι μόνο εσένα αλλά πιθανότατα και τους γύρω σου, ενώ οι επιπτώσεις του δεν μπορούν να ελεγχτούν (εκτός αν υπάρχουν ακίνδυνα τσιγάρα και δεν το ξέρω).

Εσύ τώρα, αντί να κατακρίνεις και τα δυο, χρησιμοποιείς ως παράδειγμα το πρώτο για να δικαιολογήσεις το δεύτερο.

Τέτοια επιχειρηματολογία δεν τη δέχομαι. Μίλησε μου για τοξικά σε εργασιακό περιβάλλον, για συνθήκες οπου καθημερινά κάποιος εκτίθεται σε βλαβερές ουσίες, να το δεχτώ.

Θέλεις και τα δικά μου επιχειρήματα;

1) Secondhand smoke has been classified by the Environmental Protection Agency (EPA) as a known cause of cancer in humans (Group A carcinogen).

2) Secondhand smoke exposure causes disease and premature death in children and adults who do not smoke. Secondhand smoke contains hundreds of chemicals known to be toxic or carcinogenic, including formaldehyde, benzene, vinyl chloride, arsenic ammonia and hydrogen cyanide.

3) Secondhand smoke causes approximately 3,400 lung cancer deaths and 46,000 heart disease deaths in adult nonsmokers in the United States each year.

4) Secondhand smoke is especially harmful to young children. Secondhand smoke is responsible for between 150,000 and 300,000 lower respiratory tract infections in infants and children under 18 months of age, resulting in between 7,500 and 15,000 hospitalizations each year, and causes 430 sudden infant death syndrome (SIDS) deaths in the United States annually

5) Secondhand smoke exposure may cause buildup of fluid in the middle ear, resulting in 790,000 physician office visits per year. Secondhand smoke can also aggravate symptoms in 400,000 to 1,000,000 children with asthma.

6) In the United States, 21 million, or 35 percent of, children live in homes where residents or visitors smoke in the home on a regular basis. Approximately 50-75 percent of children in the United States have detectable levels of cotinine, the breakdown product of nicotine in the blood.

7) The current Surgeon Generalʼs Report concluded that scientific evidence indicates that there is no risk-free level of exposure to second hand smoke. Short exposures to second hand smoke can cause blood platelets to become stickier, damage the lining of blood vessels, decrease coronary flow velocity reserves, and reduce heart rate variability, potentially increasing the risk of heart attack.

Για περισσότερη ...τεκμηρίωση απλά πέρνα μια βόλτα από οποιοδήποτε νοσοκομείο διαθέτει ογκολογική κλινική ή πνευμονολογικό. Και επειδή τα έχω δεί ιδίοις όμασι πίστεψέ με πολλές φορές τα αποτελέσματα του παθητικού καπνίσματος δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από αυτά του ενεργού.

Και όχι, αν κάποιος ενοχλείται από τον καπνό σου δεν έχει εκείνος την υποχρέωση να "πάει πιο κεί", από τη στιγμή που ο "επικίνδυνος" παράγοντας είσαι εσύ, εσύ έχεις την υποχρέωση να το σβήσεις ή να απομακρυνθείς.

Και επειδή φαίνεται πως το παρεξήγησες, δεν μιλάμε για απαγόρευση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (εξαιρουμένων παιδικών παρκών όπως προανέφερα), μιλάμε για απαγόρευση σε κλειστούς, ως επι των πλείστον, δημόσιους χώρους. Αν το βρίσκεις παράλογο τότε τι να πω.

Αυτά και sorry για το μεγάλο ποστ :-)

Δημοσ.

Είναι πολύ σέξυ το πιπίνι όταν βρωμάνε τα δάχτυλα και το στόμα της τσιγαρίλα..

Είναι ρατσιστικό(έλα ρε μεγάλε υπερασπιστή της διαφορετικότητας!)να σε υποχρεώνουν να μην γαμάς την αναπνοή του άλλου...

Είναι και πολύ μάγκας(να ούμε..)ο προ-έφηβος όταν κρατάει το τσιγάρο στο χέρι,γιατί στέλνει μήνυμα ανδρισμού και ωριμότητας,άρα μπορεί να γαμήσει..

Τέλος.

Πέσ'τα!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μια φορά καθόμαστε για φαΐ σε ένα μαγαζί, στην πλευρά μη καπνιστών (ναι, είχε μη καπνιστών!). Πάει ένας φίλος να ανάψει τσιγάρο, και του δείχνω πάνω στο τραπέζι το ταμπελάκι που έλεγε ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Είναι απίστευτο αυτό που έκανε: Λέει "Α, ναι, ξεχάστηκα", και αντί να σβήσει το τσιγάρο πήρε το ταμπελάκι και το έβαλε σε άλλο τραπέζι!!! "Τώρα είμαι ΟΚ", συμπλήρωσε.

Δημοσ.

Τα μετρα κατα του καπνισματος για μένα παίρνονται για τον ακόλουθο λόγο:

Παλαιοτερα οι θανατοι ηταν το καλυτερο δώρο για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κόσμος πεθαινε γρηγορα απο καρκίνο του πνεύμονα και άλλες θανατηφορες μορφές. Οπότε γλιτωνανε τα λεφτά απο τις συντάξεις.

Τα τελευταια χρονια εχουν βγει φαρμακα και με τις προηγμένες τεχνολογικά θεραπείες η ζώη των καπνιστών επεκτείνεται αρκετα χρόνια σε σχεση με παλαιοτερα. Όμως αυτα τα φάρμακα και οι θεραπείες στοιχίζουν παρα πολλά λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία , οπότε εκριναν οτι συμφερει να τους κοψουμε το καπνισμα απο το να πληρωνουμε τις θεραπειες.

Δημοσ.
Όμως αυτα τα φάρμακα και οι θεραπείες στοιχίζουν παρα πολλά λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία , οπότε εκριναν οτι συμφερει να τους κοψουμε το καπνισμα απο το να πληρωνουμε τις θεραπειες.

Αν θελουμε να το δουμε κυνικα

οι θεραπειες των καρκινοπαθων καπνιστων εχουν ΠΡΟπληρωθει

χ10 και χ20 φορες απο τους φορους καπνου που πληρωναν μια ζωη.

Εχουν προπληρωθει επισης και απο αυτους που δε θα νοσησουν.

Το προσχημα του κρατους (οτι οι φοροι καπνου πηγαινουν για την υγεια)

ΑΝ ισχυε, δε θα υπηρχε το επιχειρημα οτι επιβαρυνουν το κρατος και τα ασφ. ταμεια του.

Οτι οι θεραπειες των καρκινοπαθων καπνιστων επιβαρυνουν το κρατος

(και γιαυτο αυξανουν τους φορους για να τους αποτρεψουν),

δεν ισχυει για ενα ακομα λογο.

Οι θεραπειες των καρκινοπαθων καπνιστων, κοστιζουν λιγοτερο απο τις συνταξεις του συνολου των καπνιστων.

Για το κρατος, βολευει ακομα, να πεθανεις νωρις (και απο καρκινο)

-εστω κι αν σημερα ζεις λιγο περισσοτερο-

παρα να βγεις στη συνταξη.

Γενικα, η κατευθυνση ειναι να πληρωνεις μεχρι τελικης πτωσης.

Δημοσ.
ναι ρε συνωμοσια ειναι

Είναι μυστικό σχέδιο Εβραίων-Ιλουμινάτι-εξωγήϊνων για να μας υποτάξουν.

Φαντάσου εκατομμύρια άνθρωπων, να νιώθουν τα στερητικά σύνδρομα από την έλλειψη νικοτίνης...η ανθρωπότητα θα καταρεύσει :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...