Προς το περιεχόμενο

«Βέτο στο κάπνισμα»

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προπαγάνδα που σας πουλάνε και τα πιστεύετε.Όλα τα βάρη τα ρίξαμε στο τσιγάρο.Εδώ μέχρι και τα ρούχα που φοράμε καρκίνο κουβαλάνε και μετά φταίει το κάπνισμα....

Θα προτιμούσα να απαγορευτούν τα κινητά με τις ακτινοβολίες και την ηχητική ρύπανση σε όποιον δημόσιο χώρο από το κάπνισμα....

Το μπαρ και τα καφέ ανέκαθεν ήταν τα στέκια των καπνιστών.Οι μη καπνιστές είναι οι παρείσακτοι.

Αλλά όπως είπα,οι πολιτικοί αφού δεν έχουν κατι καλό να δείξουν σε αυτήν την γαμ... ένωση θα κόψουν το τσιγάρο για να λέει ο λαός ότι μας σκέφτονται οι κοιλαράδες,σκέφτονται το καλό μας.

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το τραγουδακι παει γαντι μου φαίνεται

και δηλαδη εδω αγγλια που εχουνε πιο μεγαλη φορολογια στα τσιγαρα, μαλακες ηταν που το απαγορεψανε? δεν εχω ακουσει κανεναν να παραπονιεται για το τσιγαρο. ασε που κανεις και γνωριμιες στον χωρο που εχουνε βαλει (απεξω ή σε καμια αυλη)

το πιο αστειο το πε η ειρηνη που αμα απαγορεψουνε το καπνισμα σε δημοσιους χωρους θα κλεισουνε οι καπνοβιομηχανιες....θα εχουμε εμποριο ηρωινης, και εμποριο καρελλια κασετινα

palawiaris ασε ψηλε, αν το ρουχο ειναι καρκινογονο, το παθαινω εγω αμα το φοραω, δεν το παθαινεις εσυ επειδη εγω το φοραω οταν βγαινω εξω.

ολα ειναι δικαιολογιες του κωλου, το τσιγαρο βλαπτει αυτους που ειναι γυρω σου. αν κανεις κοκες ηρωινες και lsd, βλαπτεις (lol και καλα) εσενα, οχι εμενα που ειμαι στο διπλανο τραπεζι. καταλαβες την διαφορα?

Δημοσ.

Αν και δεν εκτιμώ ιδιαίτερα το κάπνισμα ο palawiaris δεν έχει ιδιαίτερο άδικο.

Τα καφέ/μπάρ κτλ ήταν κατα βάση στέκια καπνιστών. Απο κει και πέρα είναι στην κρίση του κάθε μαγαζιού/παρέας πως θα πράξει και τι συνέπειες θα έχει αυτό στην πελατεία κτλ...

Το "μαχαίρι" δεν μας πάει σαν έλληνες και μόνο αντιδράσεις μπορεί να φέρει.

Δεν ξέρω μήπως, οτι όταν θα βγαίνω ή όταν θα δουλεύω θα έχω καπνίλα παντού; Για "χ" λόγους το επιλέγω και καλά να πάθω. Εγω τους βρήκα τους καπνιστές.. δεν με βρήκαν αυτοί...

Να αναφέρω πως το έχω κόψει ευτυχώς εδω και χρόνια..

Όσον αφορά τα εστιατόρια συμφωνώ απόλυτα με την απαγόρευση μιας και η λογική τους είναι διαφορετική απο αυτή των καφέ μπάρ και η καπνίλα αλλιώνει κατα πολύ τη γεύση του εκάστοτε φαγητού (για να μήν αναφέρω τα κρασιά τον οποίων η γεύση/άρωμα καταστρέφεται απο την καπνίλα)

Κόψιμο σε καφέ μπάρ... yeah right... Μετά θα απαγορεύσουν και στην πουτ@νες το γ@μη$ι...

Δημοσ.
Προπαγάνδα που σας πουλάνε και τα πιστεύετε.Όλα τα βάρη τα ρίξαμε στο τσιγάρο.Εδώ μέχρι και τα ρούχα που φοράμε καρκίνο κουβαλάνε και μετά φταίει το κάπνισμα....

Sorry, αλλά το να ενοχλείται κάποιος από τον καπνό σου (ο οποίος μπορεί και να έχει κάποιο πρόβλημα-ποτέ δεν ξέρεις) δεν είναι θέμα προπαγάνδας. Εκτός αν σε λένε Melvin Frohike και ζείς σε υπόγειο, in that case ακόμα και οι αυλακώσεις στα κωλόχαρτα είναι προπαγάνδα.

Θα προτιμούσα να απαγορευτούν τα κινητά με τις ακτινοβολίες και την ηχητική ρύπανση σε όποιον δημόσιο χώρο από το κάπνισμα....

You've got a slight point there, τα κινητά ας πούμε πως το δέχομαι, έρευνες άλλωστε δείχνουν πως είναι πολύ πιο επικίνδυνα από όσο νομίζαμε (με άμεσο αποδέκτη των συμπτωμάτων όμως τον ίδιο το χρήστη και όχι τον περίγυρό του), αλλά η ηχορύπανση που κολλάει;

Το να συγκρίνεις δυο αντικείμενα όπως η ακτινοβολία των κινητών και το τσιγάρο σε θέμα επικινδυνότητας είναι ολίγον τι άτοπο. Και τα δυο μπορεί να προκαλέσουν εκατοντάδες προβλήματα, όμως στην πρώτη περίπτωση κάποιος μπορεί να επιλέξει να μην χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο. Στην δεύτερη δεν τίθεται θέμα επιλογής διότι πολύ απλά αν τον ενοχλείς, εσύ έχεις την υποχρέωση έιτε να το σβήσεις είτε να απομακρυνθείς.

Ειδάλλως είναι σαν να μου λες πως "eh, αφού επιτρέπονται όλα τα άλλα ας ρίξω και εγώ τον καπνό μου στον κάθε μαλάκα, στα'ρχίδια μου αν του αρέσει ή όχι, θα το βρεί από την ατμόσφαιρα".

Το μπαρ και τα καφέ ανέκαθεν ήταν τα στέκια των καπνιστών.Οι μη καπνιστές είναι οι παρείσακτοι.

Since when?

Δημοσ.

. αν κανεις κοκες ηρωινες και lsd, βλαπτεις (lol και καλα) εσενα, οχι εμενα που ειμαι στο διπλανο τραπεζι. καταλαβες την διαφορα?

διαφωνω. αν μυρισεις χασις που καπνιζει ο αλλος μαστουρωνεις τρελα. παθητικο μαστουρωμα υφισταται και απο τα ναρκωτικα. αν τα καπνιζεις βεβαια οχι ενεσεις η σνιφαρισματα :P

επισης μην ξεχναμε και τον ναργιλε σε oriental μαγαζια οπως taz maxal αμπελοκηπους και millenium ζωγραφου. ειναι και αυτο παθητικο για τον αλλο που μυριζει τους ναργιλεδες των υπολοιπων :mad:

Δημοσ.

Επίσης εγώ μαστουρώνω τρελά όταν ο από κάτω ανάβει την φουφού και ψήνει λουκάνικα. Πολύ ντουμάνι μιλάμε, αναγκάζομαι να μπω μέσα και να κλείσω τα παράθυρα.

Το ίδιο και όταν η καρακαλτάκα στον 1ο τηγανίζει ψάρια, σχεδόν κάθε μέρα. Τρελαίνομαι με την τηγανίλα. Και είμαι σίγουρος πως είναι βλαπτικό και για την υγεία μου. Μπορεί να παθαίνω παθητική χολιστερίνη, και στο τέλος να πάθω και ένα παθητικό έμφραγμα.

Τέλος, αυτό που με βλάπτει περισσότερο, και νομίζω ότι ευθύνεται και για το άσθμα του πιτσιρικά, είναι το ντουμάνι από τη 3λιτρη τζιπάρα του καριόλη απέναντι.

Προτείνω να απαγορευτούν όλα τα παραπάνω άμεσα αν το κράτος πραγματικά ενδιαφέρεται για την υγεία μου.

Δημοσ.
Όχι, εγώ λέω το αντίθετο. Τα ασφαλιστικά ταμεία οφελούνται από τους καπνιστές γιατί αυτοί ζουν λιγότερο κατά μέσο όρο :S

Δεν έχεις υπολογίσει τα έξοδα για θεραπεία των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Τα ταμεία υποχρεούνται να καλύπτουν αυτά τα έξοδα, ή τουλάχιστον ένα μέρος τους.

Βάλε το κόστος φαρμάκων, γιατρών, νοσοκομείων, κτλ. Όταν κάποιος έχει πάθει ζημιά από το τσιγάρο, τρέχει συνέχεια στους γιατρούς.

Δημοσ.
Επίσης εγώ μαστουρώνω τρελά όταν ο από κάτω ανάβει την φουφού και ψήνει λουκάνικα. Πολύ ντουμάνι μιλάμε, αναγκάζομαι να μπω μέσα και να κλείσω τα παράθυρα.

Το ίδιο και όταν η καρακαλτάκα στον 1ο τηγανίζει ψάρια, σχεδόν κάθε μέρα. Τρελαίνομαι με την τηγανίλα. Και είμαι σίγουρος πως είναι βλαπτικό και για την υγεία μου. Μπορεί να παθαίνω παθητική χολιστερίνη, και στο τέλος να πάθω και ένα παθητικό έμφραγμα.

Τέλος, αυτό που με βλάπτει περισσότερο, και νομίζω ότι ευθύνεται και για το άσθμα του πιτσιρικά, είναι το ντουμάνι από τη 3λιτρη τζιπάρα του καριόλη απέναντι.

Προτείνω να απαγορευτούν όλα τα παραπάνω άμεσα αν το κράτος πραγματικά ενδιαφέρεται για την υγεία μου.

Οταν είσαι στο σπίτι σου κλείνεις την πόρτα και αποφεύγεις την καπνίλα του γείτονα. Οταν είσαι στο καφε-μπαρ τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το ντουμάνι? Μόνο να αποχωρήσεις μπορείς.

Στα υπόλοιπα έχεις εν μέρη δίκιο, δεν θα κατηγορήσουμε τους καπνιστές για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Δεν μπορούμε όμως να απαγορεύσουμε την χρήση μεταφορικών μέσων, αλλά σίγουρα μπορούν να ληφθούν πολλά μέτρα και σε αυτόν τον τομέα.

Και τα πανεπιστήμια το βράδυ είναι στέκια ναρκωμανών... άρα οι φοιτητές είναι παρείσακτοι ;)

Δημοσ.

Επειδή υπάρχει μεγάλη άγνοια, για την οποία φταίει κυρίως η πολιτεία, που δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει σωστά, παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα από το European Health Report του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. (http://www.euro.who.int/ehr2005).

Αυτά που γράφω είναι στη σελ. 32 ενώ οι αριθμοί για τους θανάτους, που φάνηκαν περίεργοι σε μερικούς, είναι στη σελ. 111. Πάμε:

Half of tobacco users will die of a tobacco-related disease. The morbidity or impaired health caused by tobacco is more widespread. As most of these deaths occur in middle age, the loss of income and the effects of chronic illness severely affect the quality of life and well-being of tobacco usersʼ families. In addition, smoking rates are highest among the poorest, who suffer more than the rich from the consequences of tobacco use and have fewer resources to use in coping with them. All factors considered, tobacco use is a net loss to an economy.

Επομένως, η αντιμετώπιση του καπνίσματος βοηθά και την οικονομία συνολικά, εκτός από την υγεία και μάλιστα κυρίως τους φτωχούς, άρα συμβάλλει και στη μείωση της ψαλίδας ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Raising the prices of tobacco products is one of the most effective means of reducing cigarette smoking. A price increase of 10% results in a 2.5–5% smoking reduction in the short run and possibly up to 10% in the long run, if prices are increased to keep pace with inflation. Young people may reduce their smoking at two to three times the rate of older people.

The most common concerns about price increases are:

• that government revenues may fall and jobs may be lost owing to reduced tobacco consumption;

• that smuggling may increase dramatically; and

• that an increase in price disproportionately burdens lower-income smokers.

Such consequences are either false or overestimated. The economic and health benefits from increased tobacco prices appear to outweigh any disadvantages.

control programmes should be comprehensive to maximize smoking reductions, and should include:

• permanent price increases, scaled to inflation;

• comprehensive bans on promoting tobacco products;

strong restrictions on smoking in workplaces and public spaces;

• education and counteradvertising campaigns;

• improved product warning labels; and

• increased access tο cessation therapies.

Τώρα, αν ο Ελληναράς ξερόλας έχει αντιρρήσεις, ας κάνει μια επιδημιολογική μελέτη να αποδείξει ότι το κάπνισμα δε φταίει για τίποτα. Για όλα φταίνε τα ψάρια της γειτόνισσας, η πορδή του συναδέλφου και... ο ΟΤΕ. Αλλά, όπως θα έχετε δει, ούτε οι καπνοβιομηχανίες δεν κατάφεραν να βγάλουν τέτοια αποτελέσματα! Το ότι το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει για άλλα, δεν είναι δικαιολογία για να μας αφήσει να πεθαίνουμε και απ'το τσιγάρο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα.

Πλην της αποστροφής για τον ΟΤΕ, διότι, ως γνωστόν, ο ΟΤΕ φταίει για όλα.

Δημοσ.
Δεν έχεις υπολογίσει τα έξοδα για θεραπεία των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Τα ταμεία υποχρεούνται να καλύπτουν αυτά τα έξοδα, ή τουλάχιστον ένα μέρος τους.

Βάλε το κόστος φαρμάκων, γιατρών, νοσοκομείων, κτλ. Όταν κάποιος έχει πάθει ζημιά από το τσιγάρο, τρέχει συνέχεια στους γιατρούς.

Εγώ δεν έχω υπολογίσει τίποτα, αυτά είναι μελέτες και εκθέσεις που τα λένε. Δεν έχω κάποιο λινκ αυτή τη στιγμή, αλλά αν δεν είναι παραπληροφόρηση και προπαγάνδα των συμφερόντων υπερ του καπνίσματος, αυτό ισχύει. Εξάλλου βγάζει και νόημα, γιατί σκέψου ότι 20,000 θάνατοι είναι 20,000 λιγότερες συντάξεις για κάποιο διάστημα.

Δημοσ.
Αλλά, όπως θα έχετε δει, ούτε οι καπνοβιομηχανίες δεν κατάφεραν να βγάλουν τέτοια αποτελέσματα!

Ντάξ, οι καπνοβιομηχανίες από την άλλη έχουν αποφανθεί οτι το κάπνισμα δεν έχει καμία σχέση με παθήσεις οι οποίες προέρχονται από το κάπνισμα, πως η νικοτίνη δεν είναι ναρκωτικό και λοιπά χαριτωμένα :rolleyes:

Δημοσ.
Ντάξ, οι καπνοβιομηχανίες από την άλλη έχουν αποφανθεί οτι το κάπνισμα δεν έχει καμία σχέση με παθήσεις οι οποίες προέρχονται από το κάπνισμα, πως η νικοτίνη δεν είναι ναρκωτικό και λοιπά χαριτωμένα :rolleyes:

Αυτά τα έλεγαν παλιά. Όταν μαζεύτηκαν συντριπτικές αποδείξεις, αναγκάστηκαν σε συμβιβασμούς, πληρώνοντας εκατομμύρια δολλάρια σε αποζημιώσεις. Γι' αυτό και στις ανεπτυγμένες χώρες δε βγάζουν τσιμουδιά. Έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε Ασία και Αφρική, που τις παίρνει ακόμα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως διαφωνεί κανείς στο ότι το κάπνισμα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο στην ατομική υγεία όσο και στην οικονομία. Αυτό που με κάνει να απορώ είναι το γιατί τα αντι-καπνιστικά μέτρα στρέφονται πάντα εναντίον του καπνιστή, και ποτέ εναντίον του καπνίσματος. Θεωρώ εντελώς ειρωνικό να μου λένε να μην καπνίζω γιατί θα πάθω καρκίνο, εγώ και ο μη καπνιστής διπλανός μου, όταν υπάρχουν τόσα άλλα που μου προκαλούν καρκίνο, για τα οποία δεν γίνονται κινήσεις.

Τα παιδιά μας πάνε στα goodys και τρώνε καρκίνο, έμφραγμα και παχυσαρκία. Το ίδιο και στην καντίνα του σχολίου. Βγαίνουμε στον δρόμο και αναπνέουμε χώμα, άσθμα, καρκίνο.

Το ποτό επίσης. Σκοτώνει. Λιγότερους ίσως, αλλά σκοτώνει. Γιατί δεν απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους;

Και, τέλος: κι εγώ εύχομαι να μην είχα καπνίσει ποτέ. Και να μην υπήρχε η λέξη "τσιγάρο" στα λεξικά. Αφού όλοι το ίδιο θέλουνε. γιατί δεν απαγορεύουν την καλλιέργεια, την επεξεργασία, την εμπορία και την χρήση του καπνού; Όπως με την (πολύ αθωότερη) κάνναβη;

Δημοσ.
Το να μου απαγορεύουν να μαχαιρώνω τους άλλους σε δημόσιο χώρο είναι ρατσιστικό. Κανείς δεν μπορει να μου απαγορευσει να μαχαιρώνω κάποιους σε δημοσιο χωρο.Τωρα αν κάποιος ενοχλείται που θα αιμορραγεί, τι να κανουμε και γω μπορει να περπαταω αμεριμνος στο δρομο και να με κοψει ενα αμαξι.Ποσα ατυχυματα γινονται με πεζούς από αυτοκινητα και μηχανες;Να απαγορεψουνε και την οδηγηση δηλαδη.

Και για να σου δώσω να καταλάβεις, η οδήγηση δεν είναι σωστή αναλογία. Σωστή αναλογία είναι να πέφτει το αυτοκίνητο πάνω στον πεζό, οπότε πιθανότατα και θα τον τραυματίσει. Αν δεν κάνω λάθος, μάλλον ψιλοαπαγορεύεται αυτό, ακόμα και στην Ελλάδα!

Παρολα αυτα γινετε συχνα και πιστευω οι θανατοι απο αυτοκινητα που πατανε πεζους ειναι περισσοτεροι και καλυτερα τεκμηριομενοι απο τους θανατους απο το παθητικο καπνισμα οποτε ας απαγορεψουν πρωτα την οδηγηση και βλεπουμε. και δε χρειαζετε να εισαι ειρωνικος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...