missile Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 H απαγορευση του καπνισματος ειναι κατι ρατσιστικο κανεις δε μπορει να μου απαγορευσει το καπνισμα σε δημοσιο χωρο.Τωρα αν βλαπτει καποιους που δεν καπνιζουν τι να κανουμε και γω μπορει να περπαταω αμεριμνος στο δρομο και να με κοψει ενα αμαξι.Ποσα ατυχυματα γινονται με παζους απο αυτοκινητα και μηχανες;Να απαγορεψουνε και την οδηγηση δηλαδη
FilipposMD Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 H απαγορευση του καπνισματος ειναι κατι ρατσιστικο κανεις δε μπορει να μου απαγορευσει το καπνισμα σε δημοσιο χωρο.Τωρα αν βλαπτει καποιους που δεν καπνιζουν τι να κανουμε και γω μπορει να περπαταω αμεριμνος στο δρομο και να με κοψει ενα αμαξι.Ποσα ατυχυματα γινονται με παζους απο αυτοκινητα και μηχανες;Να απαγορεψουνε και την οδηγηση δηλαδη Το να μου απαγορεύουν να μαχαιρώνω τους άλλους σε δημόσιο χώρο είναι ρατσιστικό. Κανείς δεν μπορει να μου απαγορευσει να μαχαιρώνω κάποιους σε δημοσιο χωρο.Τωρα αν κάποιος ενοχλείται που θα αιμορραγεί, τι να κανουμε και γω μπορει να περπαταω αμεριμνος στο δρομο και να με κοψει ενα αμαξι.Ποσα ατυχυματα γινονται με πεζούς από αυτοκινητα και μηχανες;Να απαγορεψουνε και την οδηγηση δηλαδη. Και για να σου δώσω να καταλάβεις, η οδήγηση δεν είναι σωστή αναλογία. Σωστή αναλογία είναι να πέφτει το αυτοκίνητο πάνω στον πεζό, οπότε πιθανότατα και θα τον τραυματίσει. Αν δεν κάνω λάθος, μάλλον ψιλοαπαγορεύεται αυτό, ακόμα και στην Ελλάδα!
akpe Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν έχω ιδέα για το που ακριβώς θα ισχύει η απαγόρευση, αλλα προσωπικά θα ήθελα επιτέλους να δω δυο πράγματα: Πρώτων σωστό διαχωρισμό χώρων καπνιστών/μη καπνιστών σε εστιατόρια/καφετέριες/εργασία κ.λπ. Το θεωρώ λάθος να απαγορευτεί παντελώς σε όλους τους χώρους, αλλά εαν δεν τίθεται τέτοιο θέμα καλό θα είναι να υπάρχουν χώροι για καπνιστές, όχι βέβαια με "διαχωριστικό" μια κολώνα ή ένα τραπέζι και απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους, αλλά σε διαφορετικό όροφο ή σε πιό μικρές καφετέριες οι καπνιστές να αράζουν έξω. Και επιτέλους να απαγορευτεί δια ροπάλου ή να γίνεται σε ελεγχόμενους χώρους σε παιδικά πάρκα, παιδικές χαρές ή οπουδήποτε συχνάζουν μικρά παιδιά. H απαγορευση του καπνισματος ειναι κατι ρατσιστικο κανεις δε μπορει να μου απαγορευσει το καπνισμα σε δημοσιο χωρο.Τωρα αν βλαπτει καποιους που δεν καπνιζουν τι να κανουμε και γω μπορει να περπαταω αμεριμνος στο δρομο και να με κοψει ενα αμαξι.Ποσα ατυχυματα γινονται με παζους απο αυτοκινητα και μηχανες;Να απαγορεψουνε και την οδηγηση δηλαδη Απορώ που βλέπεις εσυ τον ρατσισμό. Δεν μιλάμε για κάτι ακίνδυνο για τους γύρω μας, ούτε για κάποιου είδους ανάγκη. Δεν υφίσταται κάποιου είδους διάκριση, ο σκοπός αυτού του μέτρου είναι να προστατέψει, όχι να διαχωρίσει. Το να καπνίζεις σε δημόσιο χώρο σαφώς και μπορεί να στο απαγορεύσει ο οποιοσδήποτε. Όχι μόνο κάποιος που έχει πρόβλημα, αλλά ακόμα και κάποιος που απλά και μόνο δεν γουστάρει να αναπνέει τον καπνό σου. Και πριν ξαναπείς "τι να κάνουμε" τράβα ψάξε πόσο επικίνδυνο είναι το παθητικό κάπνισμα. Στην τελική αν θέλεις τόσο πολύ να καπνίσεις και είσαι σε χώρο που απαγορεύεται, get off your ass και βγές έξω.
FarCry Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Θάνατοι λόγω μη ασφαλούς σεξ: 500 Αν εννοει το AIDS να πω οτι το ατομο δεν πεθαινει απο τον καθαυτο ιο του AIDS αλλα απο τις αλλες ασθενειες που κανονικα δε θα ειχε προβλημα λογω του οτι το AIDS εχει χαλασει το ανοσοποιητικο συστημα του ατομου.
21century Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Σε όλους τους δημόσιους χώρους στην Ευρώπη το κάπνισμα απαγορεύεται και εμεις μείναμε αρκετά πίσω στην πιστή εφαρμογή της Κοινοτικής νομοθεσίας..αυτή ειναι η αλήθεια.
MiltoZ Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Ακόμα, οι καπνιστές δεν είναι καθόλου εύκολος στόχος, γιατί από πίσω είναι τεράστιες καπνοβιομηχανίες και χιλιάδες αγρότες που καλλιεργούν καπνό. Άρα, για να φτάνουν στο σημείο να συγκρούονται με αυτά τα συμφέροντα οι κυβερνήσεις, σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πράγματι πολύ σοβαρό. Το θέμα είναι πιο περίπλοκο γιατί εκτός από τις καπνοβιομηχανίες έχουν συμφέροντα και τα ασφαλιστικά ταμεία.
eirini119 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 δεν γινετε ρε σεις να ξυπνανε μια μερα και να αποφασιζουν τετοια πραγματα...αμα γινει κατι τετοιο -οπως προαναφερθηκε- χιλιαδες ανθρωποι θα χασουν την δουλεια τους και η βιομηχανια καπνου θα δεχτει γερο πληγμα....κοινως: θα γινει ΧΑΜΟΣ.!και απ'οτι διαβασα σε ενα αρθρο..ολος αυτος ο σαματας αποφασιστηκε-αρχικα- να γινει με σκοπο να μην μπορουν οι ανηλικοι να καπνιζουν!καντε ονειρα,,,,,!οτι και να κανουν..ο μαλακας το ελληνοπουλο αν θελει να καπνισει για να πουλησει μουρη,θα καπνισει οτι και να γινει!αν και θα ηταν πολυ καλα ολα αυτα που λενε....αλλα μονο λενε....θυμαμε οτι και πιο παλια ειχαν αναφερει κατι παρομοια με απαγορευσεις πωλησης καπνου σε ανηλικους αλλα απο οτι ειδα δεν εγινε τπτ....στα 10 παιδια που πηγαν σε περιπτερο και ζητησαν τσιγαρα μονο στα 2 απο αυτα ειπαν οι περιπτερατζηδες "δεν σου δινω"....παλι ετσι θα γινει....ολα σε αυτη την χωρα γινονται τωρα πια για το κερδος....οσο για την απαγορευση καπνισματος σε δημοσιους χωρους...αυτο δεν προκειται να μειωσει την ποσοτητα απελευθερωσης καπνου στην ατμοσφαιρα....διοτι ο αλλος στο σπιτι του θα καπνιζει οσο θελει....το μονο που θα καταφερουν ειναι να απαλλαξουν μερικως τους μη καπνιστες....νταξει ...τι να πω....παντως πολυ δυσκολα θα πραγματοποιηθει αυτο που λενε..αν και ειναι κατι που-προφανως-ολοι θελουμε....αλλα παντα υπαρχει ενα "αλλα" σε πολιτικα θεματα της εποχης μας....αντε να δουμε τι θα γινει [συγνωμη για το μεγαλο και κουραστικο Post].
insomniaK Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Απλά είναι εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο. Θα ισχύσει και στην Ελλάδα όπως ισχύει και στην υπόλοιπη ΕΕ (σιγά σιγά, σε όλα τα κράτη της). Και πραγματικά, είναι απίθανο να πηγαίνεις για φαγητό και μετά σε ένα μπαρ και να μην χρειάζεται να μπανιαριστείς πριν πέσεις για ύπνο, απλά και μόνο επειδή δεν αντέχεις τον εαυτό σου καπνισμένο... Και ναι, θα μαι από αυτούς τους σπασαρχίδιδες που θα απαιτώ, μέχρι εσχάτων, το σβήσιμο οποιουδήποτε τσιγάρου...
FilipposMD Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Το θέμα είναι πιο περίπλοκο γιατί εκτός από τις καπνοβιομηχανίες έχουν συμφέροντα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Νομίζω ότι το ίδιο λέμε. Δηλαδή ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, η πολιτεία κτλ. δε θέλουν να πληρώνουν τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας χιλιάδων καρκινοπαθών. Τα έξοδα αυτά είναι τόσο πολλά, που προτιμούν να συγκρουστούν με το "μπλοκ του καπνού". Αυτό δείχνει πόσο εκτεταμένες είναι οι συνέπειες του τσιγάρου. Το θεωρώ λάθος να απαγορευτεί παντελώς σε όλους τους χώρους, αλλά εαν δεν τίθεται τέτοιο θέμα καλό θα είναι να υπάρχουν χώροι για καπνιστές, όχι βέβαια με "διαχωριστικό" μια κολώνα ή ένα τραπέζι και απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους, αλλά σε διαφορετικό όροφο ή σε πιό μικρές καφετέριες οι καπνιστές να αράζουν έξω. Όπως είπα και πριν, τα μέτρα δε λαμβάνονται μόνο για τους πελάτες. Υπάρχουν και οι εργαζόμενοι. Σκέφτεσαι τον καημένο που θα δουλεύει στο χώρο καπνιστών, ενώ ο συνάδελφος του είναι άνετος δίπλα; Κι όταν αρρωστήσει, τι θα του πούμε; Μία από τις μελέτες που βεβαίωσαν την επίδραση του παθητικού καπνίσματος έγινε σε μπάρμεν, οι οποίοι εμφάνιζαν υψηλά ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα. @eirini119 Αυτά τα μέτρα δεν παίρνονται στην τύχη. Το γεγονός ότι τα κάνουμε όλα τελευταίοι, έχει και ένα καλό. Έχουμε δει τι αποτέλεσμα είχαν όπου εφαρμόστηκαν. Οι απαγορεύσεις παντού έχουν μειώσει τα ποσοστά καπνιστών και τον μέσο αριθμό τσιγάρων ανά καπνιστή. Επίσης, η αύξηση της τιμής παντού οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων. Στην Ιρλανδία, όπου υπήρχαν αντιδράσεις από τους μαγαζάτορες, παρατηρήθηκε τελικά αύξηση της κίνησης στα μπαρ και τα καφέ και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Όσο για το ποσοστό καπνού που θα απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, ε, δεν πάει έτσι. Η βασική επιβλαβής δράση του καπνού σε τρίτους αφορά στην άμεση έκθεση. Το πρόβλημα δεν είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση! Τουλάχιστον όχι το πιο σημαντικό. Σε γενικές γραμμές, η εμπειρία έχει δείξει ότι, εκτός από κάποια γκρίνια στην αρχή, τα αποτελέσματα είναι μόνο θετικά. Και όσοι λένε ότι οι Έλληνες είναι αντιδραστικοί και απείθαρχοι κτλ, ας δουν τι γίνεται με τα κράνη στους μοτοσυκλετιστές. Πώς ήταν πριν 5-10 χρόνια και πώς είναι τώρα. Μια χαρά πειθαρχήσαμε!
MiltoZ Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Νομίζω ότι το ίδιο λέμε. Δηλαδή ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, η πολιτεία κτλ. δε θέλουν να πληρώνουν τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας χιλιάδων καρκινοπαθών. Τα έξοδα αυτά είναι τόσο πολλά, που προτιμούν να συγκρουστούν με το "μπλοκ του καπνού". Αυτό δείχνει πόσο εκτεταμένες είναι οι συνέπειες του τσιγάρου. Όχι, εγώ λέω το αντίθετο. Τα ασφαλιστικά ταμεία οφελούνται από τους καπνιστές γιατί αυτοί ζουν λιγότερο κατά μέσο όρο :S
FarCry Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 γιαυτο εχουμε τα 65 και οχι τα 60 για συνταξη
StavrosD Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Συμφωνώ με τον νέο νόμο, καθώς δεν μου αρέσει αν είμαι παθητικός αντικαπνιστής (ή αντιπαθητικός αντικαπνιστής όπως μου έχουν πει στον χαβαλέ). Δεν αντέχω να τρώω και να μου έρχεται ο καπνός του άλλου στα μούτρα. Μερικές αλήθειες για το background των συμφερόντων από το κάπνισμα: 1) Αγρότες, κάποιοι ζουν απ'τις αντίστοιχες καλλιέργειες. 2) Καπνοβιομηχανίες και αντιπρόσωποι, κονομάνε από αυτό 3) Κράτος, το 2008 τα κέρδη από τους φόρους στα τσιγάρα μπορεί να φτάσουν και το 1δις ευρώ!!! 4) Καπνιστές και μη, ζημιά στην υγεία, κόστος για θεραπεία, χειρότερη ποιότητα ζωής 5) Ασφαλιστικές, μεγαλύτερα έξοδα για τους καπνιστές (λόγω ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα, αναπνευστικό, καρκίνος, κτλ). Καθώς κουμάντο κάνει το κεφάλαιο, τα 1, 3 και 4 δεν έχουν γνώμη στο θέμα. Άρα μένει το 2 και το 5. Προφανώς το κέρδος των ασφαλιστικών εταιρειών από την απαγόρευση του καπνίσματος είναι μεγαλύτερο από των καπνοβιομηχανιών, οπότε θα απαγορευτεί αργά η γρήγορα, δηλαδή κερδίζει το 5.
mentos Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 παιδια δεν ξερω αν αυτο που λεω αληθευει,αλλα ισως επειδη ειμαστε στην ε.ε ειμαστε υποχρεομενοι να κανουμε καποια πραγματα,οπως γινονται σε αλλες χωρες μελη,ενα απο τα οποια ειναι το καπνισμα. αυτο βεβαια αμα γινει θα πληξει παρα πολυ τις καπνοβιομηχανιες. θα μου πειτε ακομα,εδω ειναι ελλαδα,σιγα μην γινει..σωστο κ αυτο,αλλα γιατι καποιος καπνιστης πρεπει να αναγκαζει καποιον μη καπνιστη να καπνιζει παθητικα?αν θελει ας καπνισει στο σπιτι του που δεν θα του πουνε κ τιποτα,κ ας μην προκαλει αργο θανατο στους συνανθρωπους του μη καπνιστες,αφου το μονο πραγμα που προκαλει το τσιγαρο ειναι αυτο κ ΤΙΠΟΤΑ αλλο,ουτε ευχαριστηση ουτε τιποτα,μονο αρνητικα(τοσο στον οικονομικο τομεα,οσο κ στον τομεα της υγειας) κ για οσους δεν ξερουν η κανουν πως δεν ξερουν κανουν κακο στον εαυτο τους. αυτος ο νομος λοιπον ειναι ενας καλος τροπος να σωθουμε ολοι απο το καπνισμα
FilipposMD Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Όχι, εγώ λέω το αντίθετο. Τα ασφαλιστικά ταμεία οφελούνται από τους καπνιστές γιατί αυτοί ζουν λιγότερο κατά μέσο όρο :S Α, μάλιστα. Έχεις κι εσύ τα δίκια σου, δε λέω. Πάντως, από αυτή την άποψη, τα αποτελέσματα θα φανούν σε καμιά 30αριά χρόνια, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το κόστος ή το κέρδος από μείωση του καπνίσματος.
De@th L0rd Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Επίσημα στοιχεία για την Ελλάδα (εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας): Θάνατοι οφειλόμενοι στο κάπνισμα ετησίως: 20000 Θάνατοι από ναρκωτικά: 300 Θάνατοι λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης: 600 Θάνατοι οφειλόμενοι στην παχυσαρκία: 8300 Θάνατοι από επαγγελματικά καρκινογόνα: 400 Θάνατοι από τροχαία: 1700 Θάνατοι λόγω μη ασφαλούς σεξ: 500 Νομίζω ότι οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους για την ενδεδειγμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Επίσης, όπως είπαν και προηγούμενοι, μια χαρά θα το κόψουν το κάπνισμα στα μπαρ και τα καφέ, μετά από μερικά πρόστιμα. Τα Starbucks μήπως δεν έχουν πετύχει στην Ελλάδα; Όταν άνοιξαν, όλοι οι γνωστοί μου καπνιστές τα είχαν καταδικάσει σε αποτυχία γιατί "στην Ελλάδα, καφές χωρίς τσιγάρο δε γίνεται". Οι αριθμοί μου φαίνονται λίγο τραβηγμένοι κ όσο αφορά τα starbucks τουλάχιστον Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει η πολιτική κατά του καπνίσματος.Έχουν όλα πλέον τασάκια.Κ δεν μπορείς να πείς πως έχουν κάνει κ πάταγο...Απλά κρατιούνται γιατί είναι πολυεθνική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.