Προς το περιεχόμενο

«Βέτο στο κάπνισμα»

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατι εσεις με το τσιγαρο ειστε καλυτεροι απο καποιον που παιρνει ηρωινη?

το οτι ειναι νομιμο δεν το κανει καλυτερο.

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σωστά :) Νόμιμο ναρκωτικό αλλά εντάξει δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα όπως και να το κάνουμε.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που η συνηθεια ενος καπνιστη, ενοχλει και θετει σε κινδυνο την υγεια των συνανθρωπων του, απορω γιατι δεν ειχε γινει η απαγορευση νωριτερα οπως σε ολες σχεδον τις Ευρωπαικες χωρες..

Η προδιαθεση για καρκινο μπορει να υπαρχει, οι ουσιες ομως απο τον καπνο του τσιγαρου δινουν την απαραιτητα "ωθηση" να εμφανιστει ακομα και σε ατομα χωρις προδιαθεση, με υγειη κυτταρα...

Δημοσ.
ολα τα ναρκωτικα ηταν καποτε νομιμα.

γιατι δεν συγκρινεται?

Όσον αφορά στον εθισμό, η νικοτίνη είναι από τα πιο "βαρβάτα" ναρκωτικά. Ωστόσο δεν ανήκει στα ψυχότροπα, κατηγορία στην οποία ανήκει ακόμα και το ελάχιστα εθιστικό "ζωνιανό".

Δημοσ.

Εμένα περισσότερο με πειράζει ο καπνιστής που καπνίζει δίπλα μου παρά αυτός που κάνει χρήση ηρωίνης. Τώρα, το αν θα κλέψει ή κάνει άλλη παράνομη πράξη υπάρχει ο κώδικας ποινικής δικονομίας που προβλέπει τα νόμιμα, αλλά δεν έχει να κάνει με την περίπτωση. Και ένας απλός καπνιστής μπορεί να είναι δολοφόνος βιαστής οτιδήποτε…τι σημαίνει

Δημοσ.

εγω παντος θεωρω ρατσιστικα ολα αυτα τα μετρα κατα του καπνισματος, και ειναι δικαιωμα μου να παθω οτι παθω απο το τσιγαρο, και οι αλλοι ας μην με πλησιαζουν αν τους ενοχλει. και σαν ελευθερος ανθρωπος θελω να καπνιζω οπου θελω .-

Δημοσ.
εγω παντος θεωρω ρατσιστικα ολα αυτα τα μετρα κατα του καπνισματος, και ειναι δικαιωμα μου να παθω οτι παθω απο το τσιγαρο, και οι αλλοι ας μην με πλησιαζουν αν τους ενοχλει. και σαν ελευθερος ανθρωπος θελω να καπνιζω οπου θελω .-

Δε χρειαζεται να ειναι απο πανω σου η διπλα σου καποιος για να γινει παθητικος καπνιστης... Αρκει να ειστε στον ιδιο χωρο. Απο τη στιγμη που η συνηθεια σου κανει κακο στην υγεια του αλλου και καταργεις την επιλογη του να μην καπνιζει, τοτε εσυ πρεπει να μη βγαινεις η να καπνιζεις εξω... Σαν ελευθερος ανθρωπος θελω να μην καπνιζω επειδη καπνιζει ο διπλα μου...

• Super Moderators
Δημοσ.

και οι μη καπνιστές είναι ελεύθεροι να θέλουν να μην τρώνε την καπνίλα στην μάπα...

για ποιο λόγο δλδ η δικιά σου ελευθερία είναι "καλύτερη" από αυτών? ποια νομίζεις ότι είσαι?

Δημοσ.

καπνιζε μεσα σε στολη δυτη τοτε να μην αναπνεω εγω τον καρκινο σου.

σαν ελευθερος ανθρωπος θελω να καθομαι οπου θελω εγω.

Δημοσ.

...και φυσικα καμια αντιπαραθεση δε θα υπηρχε,

αν υπηρχαν χωροι με ενδειξη για καπνιστες και μη.

Εγω δε θα πηγαινα σε ενα καφε/ταβερνα/κλπ μη καπνιστων

ή αν πηγαινα θα ηξερα οτι δε θα καπνισω ή θα εβγαινα εξω για λιγο.

Αντιστροφως ο μη καπνιστης θα επελεγε το smoke free καφε, ή αν ηθελε να ειναι μαζι μου θα ηταν προετοιμασμενος να δεχτει τον καπνο μου σε χωρο καπνιστων.

Ετσι κανενας δεν θα καταπατουσε τις ελευθεριες του αλλου και θα ηταν θεμα προσωπικης επιλογης.

Προφανως ομως το μετρο φτιαχτηκε απο καπνιστες,

γιατι η πληρης απαγορευση ισοδυναμει με σιγουρη αποτυχια του μετρου. :o

Μετα απο μερικα χρονια να θυμαστε οτι υπηρχαν και ρεαλιστικες προτασεις

εκτος απο μυξο.παρθενο.υστερικες κραυγες.... :rolleyes:

Με συμπαθεια...

Δημοσ.

Καλά πάει το πράγμα!! Άντε και σε κανά 5 χρόνια ο καπνιστής να γίνει δακτυλοδεικτούμενος ΄γιατί πολύ τους ανεχτήκαμε. Έχουν και το θράσος να προβάλουν και επιχειρήματα!!

Τελικά όταν οι φωνές είναι πολλές , ο γάιδαρος πετάει και το μαύρο είναι άσπρο. Αλλά δε θα τους περάσει!!! Πάω να κράξω τον πατέρα μου τώρα!!

Δημοσ.
εννοειται πως σε σχολεια, νοσοκομεια, σταθμους και δημοσιες υπηρεσιες πρεπει να απαγορευτει. τωρα οσο αφορα τα μπαρ και τα μπουζουκια... το ειχε επιχειρησει πριν εξι χρονια ο τοτε υπουργος αλεκος παπαδοπουλος και φυσικα αναγκαστηκε να παραιτηθει.

φανταζεστε αληθεια να απαγορευτει το καπνισμα στους χωρους διασκεδασης; χεχε, φανταζομαι τον τσαλικη και τη βανδη να τραγουδουν....στο πεζουλι! lol

Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία . Πρέπει να απαγορευετεί γενικώς. Ένα ανήλικο παιδί μπορεί να επιβληθεί στους γονείς??? ΟΧΙ

Βασικά δε χρειάζεται απαγόρευση, βάλε 15 και 20 ευρώ το πακέτο και θα δεις πολλά ωφέλη, τόσο υγείας όσο και οικονομίας!!

Δημοσ.

Περίπου 200 ποστ μετά από αιχμηρή επιχειρηματολογία σχετικά με τον αργό, βασανιστικό, επώδυνο θάνατο που προκαλεί σε όλους εμάς τους άκαπνους το παθητικό κάπνισμα(το τζούφιο σπέρμα καταπίνεται όσο να'ναι), θα ήθελα να ρίξω στο τραπέζι το θέμα της αισθητικής βλάβης που μας προκαλούν οι μανιώδεις καπνιστές, ειδικότερα δε....δε λεέεϊντιιιζ.

Αυτό το επιτηδευμένο στήσιμο με το τσιγάρο στο χέρι να αιωρείται, συνήθως στο ύψος της κεφαλής, με κάνει να αναπολώ με νοσταλγία το νόμο 4000.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...