FarCry Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 κανεις sex χωρις προφυλαξεις βαση της ιδιας λογικης? σεχ χωρις προφυλαξεις εχεις 85% πιθανοτητα να σου κατσει παιδι http://www.contraceptivetechnology.com/table.html Edit: 85% το χρονο
akpe Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 ΟΚ, το θέμα μας λοιπόν ποιό είναι; Εντάξει, αφού δεν εμπιστεύεσαι τις στατιστικές, γάμα τες. Πάμε σε κάτι πιο απτό; Το τσιγάρο είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει χίλιες δυο παθήσεις. Το παθητικό κάπνισμα επίσης μπορεί να προκαλέσει τις ίδιες παθήσεις. Όντως υπάρχουν άλλα χίλια δυο πράγματα που προκαλούν παρόμοια προβλήματα. (ανάμεσά τους ακόμα και το νερό που πίνουμε) Είναι όμως αυτή δικαιολογία για να "καλμάρουμε" την επικινδυνότητα του τσιγάρου; Πόσω μάλλον όταν το θέμα μας είναι η έκθεση μη-καπνιστών στον δικό μας καπνό... Είναι σαν να λέμε αυτό που είπα πιο πάνω, πως "οκ, αφού έτσι κι αλλιώς θα το βρεί από αλλού, λίγος καπνός δεν θα του κάνει τίποτα". Και στο κάτω κάτω μπορεί εγώ και εσύ να αποδεχόμαστε τα ρίσκα και τις συνέπειες και να καπνίζουμε σαν φουγάρα, το θέμα είναι όμως πως δεν έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων.
Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ναι, ειδικά την πρώτη μέρα της περιόδου πάει στο 86%. Γενικευμένες φίφες.
FarCry Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Cigarettes, cigars, and spit and pipe tobacco are made from dried tobacco leaves, as well as ingredients added for flavor and other properties. More than 4,000 individual chemicals have been identified in tobacco and tobacco smoke. Among these are more than 60 chemicals that are known carcinogens (cancer-causing agents). http://www.cancer.org/docroot/PED/content/PED_10_2X_Cigarette_Smoking.asp Ναι, ειδικά την πρώτη μέρα της περιόδου πάει στο 86%.Γενικευμένες φίφες. The percentages becoming pregnant in columns (2) and (3) are based on data from populations where contraception is not used and from women who cease using contraception in order to become pregnant. Among such populations, about 89% become pregnant within 1 year. This estimate was lowered slightly (to 85%) to represent the percentage who would become pregnant within 1 year among women now relying on reversible methods of contraception if they abandoned contraception altogether
Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Οπότε από αυτές που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να μείνουν, μένει το 85.
FarCry Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Οπότε από αυτές που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να μείνουν, μένει το 85. εκανα διορθωση στο αρχικο μου post.
firewalker Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Καιρός ήταν να δώσουν σημασία και σε εμάς που δεν καπνίζουμε.
BLISS Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μπορεί να υπάρχουν και τυχαίοι παράγοντες. Όταν όμως δεν είναι 100 οι υπολογιστές, αλλά 50 χιλιάδες, ο βαθμός του τυχαίου ελαττώνεται δραματικά. Το παραδειγμα με τους υπολογιστες στεκει. Βγηκαν απο την ιδια πρεσα με τις ιδιες προδιαγραφες, ελαχιστοι εξωτερικοι παραγοντες μπορουν να τους επιρρεασουν και ειναι ολοι μετρησιμοι. Ελαχιστη σχεση ομως εχει αυτο, με ανθρωπους, και ποσο μαλλον με μια ασθενεια που δεν ξερουμε 100%, ουτε την προκαλει, ουτε τι την σταματα, ουτε ποιοι παραγοντες 'την βγαζουν στην επιφανεια'. Τα αποτελεσματα σου ειναι % ομως... Αυτο που λες εσυ, ειναι οτι η στατιστικη, επειδη "λειτουργει" στο τζοκερ ή στα γκαλοπς, (και εκει ενιοτε...) λειτουργει και στην συγκεκριμενη περιπτωση επειδη πιστευεις οτι την παραμετροποιησες επαρκως. (χα+χα) Μου λες ουσιαστικα, οτι δεν μπορεις να αποδειξεις αυτα που λες, αλλα κατα προσεγγιση μπορει και να εχεις δικιο. Αυτο "το κατι σαν.... επιστημονικο πορισμα" εγω πρεπει να το θεωρησω θεσφατο και να κλεισω τις τεραστιες τρυπες που το αφηνεις να μπαζει απο παντου. Πρεπει επισης να κλεισω τα ματια, στις αντιστοιχες "ερευνες" που εγιναν πριν της δικες σου, γιατι αντιφασκουν με τις δικες σου, και στις αυριανες που παλι θα αντιφασκουν, γιατι θα λαβουν υπ οψην ΕΝΑΝ (εστω) παραγοντα που εσυ δεν ελαβες, αλλα ειναι ικανος να αντιστρεψει τα παντα... Αν τωρα δεν καταλαβαινεις γιατι δεν υποκλινομαι στη στατιστικη προσεγγιση που κανεις απεναντι στον καρκινο.... τοτε εχεις προβλημα αντιληψης.... Κανε ΕΡΕΥΝΑ σε επιπεδο DNA, βρες τις αλληλεπιδρασεις, τα αιτια, κλπκλπ, να σου βγαλω το καπελο, ακομα κι αν αδυνατεις να φτασεις στη ριζα. Τους αλογομουρηδες ξερεις, και τους εμπορους της φραπελιας λιγοι τους εμπιστευονται... Και η πλακα ειναι ποια; Οτι ειπα πριν, οτι "εστω" οτι τα στατιστικα ειναι σωστα. Δεν εχω δικαιωμα επιλογης? Εδω οι ιδιοι οι δοκτορες, ανακοινωνουν τα αποτελεσματα αυτα ενω γεμιζουν τις πιπες τους! Τεσπα, συνεχισε εσυ να παιζεις με το εξελ και τα τσαρτς και αν πιασουν τοπο, επιασαν... Σημασια εχει να πεφτει το μεροκαματο... akpe: Συμφωνω απολυτως, τα ιδια ειπα κι εγω και αλλοι πριν. Για μενα το θεμα ειναι αλλου πλεον: (paste) Η κουβεντα γινεται ουσιαστικα για τη συνυπαρξη σε χωρους διασκεδασης, εστιατορια, καφε, κλπ (θα) Μπορει λοιπον καποιος να δηλωσει οτι το μαγαζι του ειναι για καπνιζοντες ή οτι εχει ξεχωριστους χωρους για καπνιζοντες? ΟΧΙ. Αυτο ειναι το παραλογο. Δικτατορια σκετη!
FilipposMD Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Προφανώς οι χώρες που μείωσαν το κάπνισμα και μετά από 2-3 δεκαετίες μειώθηκε σε ακριβώς ίσα ποσοστά και ο καρκίνος του πνεύμονα ήταν πολύ κωλόφαρδες. Άλλαξε το DNA του πληθυσμού ή καθάρισαν τα σχολεία τους από αμίαντο. Αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα δεν είναι πείραμα. Είναι εφαρμογή δοκιμασμένων και πετυχημένων πολιτικών που τις δέχονται και οι ίδιοι οι καπνιστές, όπου εφαρμόστηκαν. Τέλος πάντων, όποιος μπορεί να καταλάβει, καλώς. Οι υπόλοιποι απλώς θα αναγκαστούν να πειθαρχήσουν στο νόμο. Όπως με τις ζώνες ασφαλείας, τα φανάρια, την κοινωνική ασφάλιση και δεν ξέρω εγω τι άλλο. Ο μισός πληθυσμός έχει διψήφιο IQ, που λέει κι ο Lucifer.
klainmaingr Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ρε παιδιά... Το κάπνισμα γαμεί... Και όσους καπνίζουν και τους γύρω τους... Προς τι το debate? Το θέμα είναι αν πρέπει σε χώρους διασκέδασης κατα βάση να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός... Αν κάποιος θεωρεί οτι το κάπνισμα κάνει καλό... τι να πω... Καλά λέτε.. διψήφιο iq...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ιχ, αυτό είναι χαζούλικο. Καλώς ή κακώς, μέχρι να αποδειχτούν οι καταστρεπτικές συνέπειες του καπνίζματος, αυτό πρόλαβε να θεσμοθετηθεί ως δικαίωμα. Οπότε έχουμε 2 αντικρουώμενα δικαιώματα ίσου κύρους, απλώς το ένα συνοδεύεται και από μια υποχρέωση. Πλας, το να ζητάς να καραντινιστούν οι καπνιστές έναντι του να υπάρχει καλός εξαερισμός νομίζω βγάζει μια εμπάθεια. Την ίδια βαρύτητα έχει το δικαίωμα στην ατμόσφαιρα χωρίς τσιγαρίλα με το δικαίωμα της τσιγαρίλας;Τι πράμα;Έχει θεσμοθετηθεί;Να ξεσμοθετηθεί... Ο εξαερισμός θα ήταν καλός αν δεν υπήρχε ένα 10%(μικρό το ποσοστό)να ντουμανιάζει τον οποιοδήποτε κλειστό χώρο.Δεν έχω βρεθεί σε τόσο ιδανικό,από πλευράς εξαερισμού,χώρο.
χάπι Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Προτείνω να απαγορευτεί το κάπνισμα ΠΑ-ΝΤΟΥ και οι ανεγκέφαλοι (IQ<100) καπνιστές να εκτελούνται αυτοστιγμή ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ τολμήσουν να ανάψουν τσιγάρο, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί κι άλλο ο φόρος καπνού, για να αποτραπούν οι ανεγκέφαλοι να αγοράζουν τσιγάρα και για να κερδίζει χρήματα το Κράτος ώστε, να επιδοτούνται οι καπνοβιομηχανίες και οι διαφημιστές τους ...
Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Την ίδια βαρύτητα έχει το δικαίωμα στην ατμόσφαιρα χωρίς τσιγαρίλα με το δικαίωμα της τσιγαρίλας;Τι πράμα;Έχει θεσμοθετηθεί;Να ξεσμοθετηθεί... Ο εξαερισμός θα ήταν καλός αν δεν υπήρχε ένα 10%(μικρό το ποσοστό)να ντουμανιάζει τον οποιοδήποτε κλειστό χώρο.Δεν έχω βρεθεί σε τόσο ιδανικό,από πλευράς εξαερισμού,χώρο. Προφανώς και δεν έχεις, στην Ελλάδα ζούμε. Αλλά επειδή είναι τεχνικά εφικτό, όπως τουλάχιστον αποδεικνύουν οι συνθήκες στην υπόλοιπη Ευρώπη, δε συμφωνείς πως είναι προτιμότερο να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο;
DIMITRISG Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Το προτινότερο θα ήταν να κλείσουν τα εργοστάσια τσιγάρων αλλα -δεν το εχω επιβεβαιωσει- δεν μπορουν να τα κλείσουν γιατι δεν υπάρχει εγγυρη απόφαση πως το καπνισμα σκοτωνει. Διαφορετικά δουν τους είχαν κλείσει όπως πχ ενα εργοστάσιο που παράγει βλαβερές τροφές. Παντως οι γιατροί επιμένουν οτι το καπνισμα ειναι θανατηφορο και υπευθυνο πολλών παθήσεων και ειχα δει ρεπορτας που στη νορβηγία καναν ειδικό τεστ και ειπαν οτι και το ενα τσιγαρο την ημέρα ΕΙΝΑΙ βλαβερό για την υγεία. Προσωπικό μου συμπέρασμα, γιατι υπήρξα καπνιστής : ΚΟΨΙΜΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ατιμε κολομβε τι μας έκανες , παλια που δεν υπηρχε το τσιγάρο πως ηταν η ζωη αραγε ;
Houston Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Το να κλείσουν οι καπνοβιομηχανίες δεν είναι λύση…καταρχήν έχει τεράστιο πολιτικό κόστος μια τέτοια απόφαση και κανένας πολιτικός δεν είναι σε θέση να την εφαρμόσει. Εξάλλου θίγονται πολλές κοινωνικές ομάδες – εργαζόμενοι, αγρότες κ.α. Πρέπει να απαγορευτεί σε κάθε δημόσιο χώρο, ανοιχτό ή κλειστό. Απ ότι άκουσα έξω απαγορεύεται και σε ανοιχτούς χώρους και έχουν ένα τετραγωνάκια για τους καπνίζοντες να κάθονται όρθιοι. Και είναι απόλυτα σωστό … ο μη καπνιστής είναι πάντα ο απόλυτος καπνοσυλλέκτης ..όποτε κάθομαι στην καφετερία ο καπνός του διπλανού έρχεται κατευθείαν πάνω μου. Τεσπα το κακό με τους καπνίζοντες έχει παραγίνει .. ανάβουν ένα νταξ πάει στο καλό αλλά συνέχεια ρε παιδί μου , σβήνει το ένα ανάβει το άλλο…νομίζω ότι αυτό είναι μη σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου. Τι φταίω εγώ , εκτός του οτι αναπνέω την κάπνα, να πηγαίνω στο σπίτι μου και να βρωμάνε τα ρούχα μου, τα μαλλιά μου, οι αποσκευές μου όλα. Τα παιδιά τι φταιν, ποιος τα σκέφτεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.