Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη CPU FAN σε Pentium 4

george_sok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Εχω εναν pentium 4, στα 2.8Ghz επεξεργαστη και θελω να αλλαξω το cpu fan.

Και αυτο γιατι καθε φορα που κανω εκινηση του Pc, το fan κανει λες και απογειωνεται.

Αρα θεωρω (χωρις να ειμαι και βεβαιος 100%) οτι τα εφαγε τα ψωμια του και ειναι καιρος να αλλαχθει.

To προβλημα ειναι οτι δεν ξερω τι πρεπει να ψαξω...

Αν μπορειτε να δωσετε μια μικρη υποδειξη, δεκτη και με το παραπανω.

Υ.Γ.Ευχαριστω για το χρονο σας.

Δημοσ.
καθαρησε το πρωτα με ενα πινελακι τον ανεμιστηρα και την ψυχτρα,βαλε και λιγο λαδακι και δες μηπως στρωση.

Δεν φταει παντα αυτο...το κακο με αυτους τους επεξεργαστες ειναι οτι η μαμα-ψυκτρα ειναι απιστευτα θορυβοδεις....

Δημοσ.

Το καθαρισα ηδη, αλλα ακομα μουγκριζει...το εβγαλα και το ξαναβαλα πεντακαθαρο...παλι τιποτα...ουτε αεροπλανο να ηταν...

Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα αυτη πολύ κοντα στα λ7 της zalman αλλα μία απο τις καλύτερες ψυκτρες της αγοράς, αρκει να την χωράει στο ύψος το κουτι σου!

Δημοσ.

Πολυ καλη, αλλα αφ'ενος δεν ειναι συμβατη με socket 478 (ή κανω λαθος??), και αφ'ετερου, φοβαμαι πως το μεγεθος ειναι στα ορια...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσοχη!!!!

Αν ποτε κανεις σας βρεθει στην αναγκη να αλλαξει cpu fan ή ψύκτρα ή κατι αντιστοιχο,και θελησει να το κανει μονος του (οπως εγω καλη/κακη ωρα), μαθετε αυτο (αναφερομαι προφανως σε αρχαριους χρηστες κλπ, αλλα μπορει και οχι): οι μητρικες socket 478 εχουν 2 ειδων υποδοχες για τα cpu fan/ψυκτρες (τουλαχιστον αυτες εμαθα εγω).

Η πρωτη διαθετει 4ις τρυπες σε τετραγωνη αντιστοιχιση, και η δευτερη 2 τρυπες.

Βεβαιωθείτε πως ξερετε την "ανατομια" της μητρικης σας πριν το κανετε γιατι διαφορετικα τσαμπα ο κοπος και η ορεξη...με αυτη θα μεινετε...

Εγω τουλαχιστον εμεινα με την ορεξη, και με μια ψυκτρα που μου ηταν αχρηστη...βεβαια την αλλαξα κοκ αλλα αυτο προφανως δεν σας ενδιαφερει.

Ολα αυτα τα γραφω, οχι για να σας ζαλισω, αλλα γιατι υποθετω πως πολλοι απο μας εχουμε ορεξη να ασχοληθουμε με το pc μας, και νομιζω πως καποιες φορες βρεθηκαμε ολοι προ εκπληξεως...

Τελος παντων, ζητω συγγνωμη που γραφω ξανα σε αυτο το παλιο topic, και συγγνωμη αν σας κουρασα...

Να ειστε καλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...