Προς το περιεχόμενο

AMD PHENOM 9850, 780G 790 σε linux βέβαια!

nspattak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Τις τελευταίες μέρες κοιτάζω για ένα 4πύρηνο σύστημα που θα είναι όσο το δυνατόν φτηνότερο αλλά αξιόπιστο κ γρήγορο. Η κατάστασή μου είναι η εξής: θέλω ένα μηχάνημα για να τρέχει ένα πρόγραμμα (ένα simulation για κύμματα βασικά) που έχω φτιάξει κ μπορώ με openmp να αξιοποιήσω 2,4,8 πυρήνες, εξ ου κ η απαίτηση για 4πύρηνο. Κατα τα άλλα το pc θα κάνει απλές μαλακιούλες, οπότε από την κάρτα γραφικών δεν υπάρχει καμία απολύτως απαίτηση. θέλω να πάρω τον phenom 9850 κ έλεγα για μομπο με το 780g. όμως βρήκα το εξής

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3279

κ οπότε το πρόβλημα μου είναι ποιες μομπο τελικά υποστηρίζουν τον 9850 κ τον 9750?

σύμφωνα με την AMD μόνο μερικά μομπο τους υποστηρίζουν,

http://products.amd.com/en-us/RecommendedComponentResult.aspx?f1=AMD+Phenom%e2%84%a2+X4+Quad-Core&f2=9850&f3=2500&f4=512&f5=AM2%2b&f6=B3&f7=65nm&f8=125+W&f9=4000&models=338&source=desktopCPU&target=motherboard&

Τέλος, το μηχάνημα θα τρέχει linux αποκλειστικά. Από ότι φαίνεται πρέπει να είναι 790ΦΧ, για νβιδια δεν ξέρω. Μπορείτε να προτείνετε μομπο/μνήμες ? Κάρτα γραφικών από ότι φαίνεται 8α είναι κάποια απο τις ποιο φτηνές της NVIDIA λόγω drivers σε linux.

Όποιες προτάσεις είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες! Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Χμ μαλλον ειτε το 790fx-ds5 της Gigabyte, ειτε το K9A2 Platinum(οχι το Cf-C αυτο ειναι απαραδεκτο). Οσο για της μνημες να κοιταξεις να λητουργουν σε οσο το δυνατον χαμηλοτερη ταση. Παρεμπιπτόντως οι οδηγοι της ΑΤΙ σε λινουξ εχουν βελτιωθει αισθητα και τουλαχιστων για τη χρηση που κανω εγω λειτουργουν ικανοποιητικά. Ενω συντομα(3-6 μηνες το πολυ) θα πρεπει να βγουν και ανοιχτου κωδικα 3d οδηγοι για της νεες καρτες. Σιγουρα πάντως με τη Nvidia θα εχεις πιο ησυχο το κεφαλη σου. Προσωπικά μαλλον θα παρω το Gigabyte συντομα αλλα πρεπει να επιβεβαιώσω οτι τα ΣΑΤΑ τσιπακια εχουν οδηγους στον πυρήνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...