kergaz13 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Έχω καινούργιο υπολογιστή με 4GB memory, αλλά τα windows XP "βλέπουν" τα 3.25GB. Διάβασα ότι είναι περιορισμός των windows, αληθεύει; Υπάρχει τρόπος επίλυσης;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 είναι περιορισμός των 32bit λειτουργικών...χρειάζεσαι 64bit λειτουργικό για να τα αναγνωρίσει ΚΑΙ για να τα αξιοποιεί...
Manosdoc Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Έχω καινούργιο υπολογιστή με 4GB memory, αλλά τα windows XP "βλέπουν" τα 3.25GB. Διάβασα ότι είναι περιορισμός των windows, αληθεύει; Υπάρχει τρόπος επίλυσης; Όπως πολύ σωστά σου ανέφερε και ο Thresh, χρειάζεσαι οποιοδήποτε 64bit λειτουργικό. Είναι περιορισμός της 32bit αρχιτεκτονικής και όχι λειτουργικού Win. Μπορείς να ενεργοποιήσεις το /PAE switch στην αρχή αλλά πάλι για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά αποκλείεται να δει 4GB, πόσο μάλλον να κάνει σωστή διαχείρηση. 64 bit XP - Πολλές ασυμβατότητες οδηγών. 64 bit Vista - Αν έχεις 32bit έκδοση ζήτα από την MS νέο κλειδί και DVD, με μικρό αντίτιμο. 64 GNU/Linux Distro - Δωρεάν (http://distrowatch.com) Leopard (64) - Χρειάζεσαι άδεια Developer
kergaz13 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Όπως πολύ σωστά σου ανέφερε και ο Thresh, χρειάζεσαι οποιοδήποτε 64bit λειτουργικό.Είναι περιορισμός της 32bit αρχιτεκτονικής και όχι λειτουργικού Win. Μπορείς να ενεργοποιήσεις το /PAE switch στην αρχή αλλά πάλι για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά αποκλείεται να δει 4GB, πόσο μάλλον να κάνει σωστή διαχείρηση. 64 bit XP - Πολλές ασυμβατότητες οδηγών. 64 bit Vista - Αν έχεις 32bit έκδοση ζήτα από την MS νέο κλειδί και DVD, με μικρό αντίτιμο. 64 GNU/Linux Distro - Δωρεάν (http://distrowatch.com) Leopard (64) - Χρειάζεσαι άδεια Developer Ευχαριστώ πολύ παιδιά, καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει τρόπος...
alexikakos Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Φίλε ελπίζω μόνο να μην στο πουλήσανε με 4 gb μνήμη...
Manosdoc Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Φίλε ελπίζω μόνο να μην στο πουλήσανε με 4 gb μνήμη... Πράγματι, δεν χάνει τίποτε όμως να πάει σε ένα ανώτερο 64bit Λειτουργικό. Οι μνήμες DDR2 έγιναν τόσο φτηνές που 4GB μπαίνουν εύκολα.
kergaz13 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Φίλε ελπίζω μόνο να μην στο πουλήσανε με 4 gb μνήμη... Βασικά στο γραφείο μου τον φέρανε, οπότε δεν τον αγόρασα εγώ...
The_Mentor Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Όπως πολύ σωστά σου ανέφερε και ο Thresh, χρειάζεσαι οποιοδήποτε 64bit λειτουργικό.Είναι περιορισμός της 32bit αρχιτεκτονικής και όχι λειτουργικού Win. Μπορείς να ενεργοποιήσεις το /PAE switch στην αρχή αλλά πάλι για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά αποκλείεται να δει 4GB, πόσο μάλλον να κάνει σωστή διαχείρηση. 64 bit XP - Πολλές ασυμβατότητες οδηγών. 64 bit Vista - Αν έχεις 32bit έκδοση ζήτα από την MS νέο κλειδί και DVD, με μικρό αντίτιμο. 64 GNU/Linux Distro - Δωρεάν (http://distrowatch.com) Leopard (64) - Χρειάζεσαι άδεια Developer Δεν είναι έτσι ακριβώς όσο αναφορά τα 64Vista. Τα δικά μου αγορασμένα x32 το κλειδί ενεργοποιήθηκε και στα x64 (αρκεί να είναι ίδιες εκδόσεις πχ Business και τα δύο) κανονικά. Επομένως ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσεις άλλο κλειδί.
kotsnirvana Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 δηλαδή παιδιά τα βίστα από default δεν βλέπουν πάνω από 3 giga?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 αν είναι η έκδοση των 32bit όχι δεν βλέπουν/αξιοποιούν
Manosdoc Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Επομένως ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσεις άλλο κλειδί. Ευχαριστώ, δεν το ήξερα, έχω εξαρχής αγορασμένο το DVD. 3 Ερωτήσεις. Το Retail DVD πως το βρήκες. Επικοινώνησες με Microsoft Hellas ; Αν ναι με τί έξοδα ; Για την ενεργοποίηση, χρειάστηκες τηλέφωνο ;
Meredoth Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 είναι περιορισμός των 32bit λειτουργικών...χρειάζεσαι 64bit λειτουργικό για να τα αναγνωρίσει ΚΑΙ για να τα αξιοποιεί... Οχί ακρίβως, σε windows server 32bit 2003 r2 μπορείς να φτασείς τα 128GB σε datacenter edition και στα linux 32bit 64GB. Αρα δεν είναι καθαρά ενάς περιορισμός του λειτουργικού αλλά πολλά πραγματά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 κκ δικό μου λάθος τότε...
Xorxhs! Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ, δεν το ήξερα, έχω εξαρχής αγορασμένο το DVD.3 Ερωτήσεις. Το Retail DVD πως το βρήκες. Επικοινώνησες με Microsoft Hellas ; Αν ναι με τί έξοδα ; Για την ενεργοποίηση, χρειάστηκες τηλέφωνο ; αυτο με ενδειαφερει και εμενα,ειμαι στην ιδια κατηγορια....κατοχος original x32vista και θελω να μεταβω σε χ64
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.