Voodooman Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Παιδιά, το κατεβαστήρι μου (Celeron 2.4, 1GB RAM, 20GB HDD,VGA-sound on board, DVD-R, σε κουτί mini ATX) σιγά σιγά με εγκαταλείπει, οπότε αρχίζω να σκέφτομαι για καινούργιο. Δεν θέλω κάτι γρηγορότερο από αυτό, με καλύπτει για τις δουλίτσες που το θέλω και vista εννοείται πως δεν θα βάλω. Και φυσικά μην ξεφύγουμε και στα χρήματα. Άρα: -Τι CPU να βάλω; Θέλω μία φτηνή, αν γίνεται λίγο δυνατότερη από την υπάρχουσα, αλλά κυρίως με χαμηλή κατανάλωση και θερμοκρασίες, γιατί μάλλον θα βάλω fanless ψήκτρα. -Mobo; Εννοείται on board VGA και sound, αλλά ποιά είναι φτηνούλα; Η απόδοση τους δεν με νοιάζει καθόλου, αυτό που με νοιάζει είναι να καταναλώνει όσο γίνεται λιγότερο. -Αν το κουτί είναι ευρύχωρο και δεν εγκαταστήσω μέσα τίποτε άλλο εκτός από τα βασικά, έχω ελπίδες να μην χρειαστώ κανέναν ανεμιστήρα; Στόχος μου είναι να μην υπάρχει κανένας ανεμιστήρας μέσα στο κουτί εκτός από του PSU. Εκτός και αν μου την δώσει και αγοράσω και fanless PSU. Και τελικά, αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια, ενώ μπορώ να πάρω ένα notebook των 600 ευρώ και να κάνω την δουλειά μου αθόρυβα, με χαμηλή κατανάλωση συν τα οφέλη του notebook; Τί λέτε εσείς;
stm00192 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Να η δική μου πρόταση! Δεν αναφέρεις αμα για το συστημα χρειάζεσαι σκληρο, DVD και Case οπότε αναλόγος αφαιρείς απο την τιμή! Παντως σε σχέση με το lap που λες, εκτός του ότι τα lap δεν είναι σχεδιασμένα να είναι ανοιχτα 24/7 (θα περνει φωτιά το καημένο) σου βγαίνει και σχεδόν διπλάσια τιμη! Αμα θέλεις μπορείς να βάλεις και αλλο 1GB μνήμη με πολύ μικρή αυξηση του κόστους!
thanasis00 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 φιλε κοιτα τι πουλανε και αλλοι εδω στο site μπορει να βρεις τιποτα ενδιαφερον...
Voodooman Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 stm00192, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και την προσπάθεια που διέθεσες! -Συμφωνούμε στο mobo, αυτό σκέφτηκα και εγώ. -Το τροφοδοτικό είναι μεγάλο για το σύστημα αυτό, οπότε δεν αποκλείω να ψάξω να βρω κανένα fanless, και ας είναι ακριβότερο. -Ᾱυτήν την CPU είδα κα εγώ, αλλά άραγε είναι καλύτερη από αυτήν που έχω σε απόδοση; Το λέω, γιατί ο δικός μου είναι ήδη οριακός, δεν θα ήθελα κάτι αργότερο. -Κουτί. Δεν μπόρεσα να βρω πουθενά κανένα φτηνό mini, σαν κάτι dell που βλέπω σε αρκετές υπηρεσίες. κανείς δεν πουλάειλιανικά μικρά full ATX κουτιά; Και οι υπόλοιπες επιλογές σου καλές, αν εξαιρέσουμε το DVD, κρατάω το παλιό DVDR που έχω. thanasis00, και την δική σου πρόταση σκέφτομαι, να κάνω την δουλειά μου φτηνά-φτηνά.
stm00192 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Ο επεξεργαστής είναι κατα πολύ ανώτερος από τον δικο σου αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
parsifal Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δες και τις δικές μου εντυπώσεις σε αυτό το thread. Αν και δεν τα αγόρασα για κατεβαστήρι ακριβώς, οι απαιτήσεις πάνω-κάτω οι ίδιες είναι. Εννοείται πως τα εξαρτήματα που πήρα τελικά τα προτείνω, καθώς δουλεύουν απροβλημάτιστα από την πρώτη στιγμή.
Voodooman Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Πολύ καλό parsifal. Ποιό ήταν τελικά το configuration σου; Και εγώ μάλλον αγοράζω μόνο CPU,mobo,μνήμες. Για mobo σκέφτομαι αυτήν, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523564. Ο μόνος λόγος είναι ότι χρειάζομαι 2 ATA, για τον σκληρό και το DVD-R. Έχω ένα τροφοδοτικό 200W, θα αντέξει άραγε; To μόνο παραπανίσιο έξοδο που θα κάνω είναι μία καλούτσικη ψήκτρα, να την δουλέψω fanless την CPU. Λογικά θα μείνω γύρω στα 100 ευρώ, μάξιμουμ 130.
@topos Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν θα σου προτεινα σε καμια την συγκεκριμενη μητρικη.Εκτος οτι ειναι παλιο chipset,εχει τρομερα αδυναμη καρτα γραφικων. Oσο για την ραμ,πλεον αγοραζεις και 2gb με 28 ευρω απο πλαισιο. Οποτε με μια καλυτερη on-board τρεχεις ανετοτατα και vista με aero...(Ο 1200 θα εχει ~τiς διπλασιες επιδοσεις απο τον 2.4celeron εαν χρησιμοποιουντε και οι δυο πυρηνες.) Τωρα για το 200αρη τροφοδοτικο,θεωρητικα θα σε φτανει αλλα λογικα θα ειναι ταλαιπωρημενο=αναξιοπιστο,οποτε αν μπορεις δωσε ενα 15ευρω και τσιμπα ενα 350αρη Fortron.
parsifal Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Συμφωνώ με τον @topos. Καλύτερα να κοιτάξεις κάτι σε Intel chipset. Για σωστή fanless υλοποίηση, θα πρέπει να ανεβεί ακόμη περισσότερο το budget, είναι όμως απαραίτητο; Σε διαβεβαιώνω ότι το stock HSF του 2πύρηνου Celeron E1200 είναι επαρκέστατο και αθόρυβο.
Voodooman Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν θα σου προτεινα σε καμια την συγκεκριμενη μητρικη.Εκτος οτι ειναι παλιο chipset,εχει τρομερα αδυναμη καρτα γραφικων.Oσο για την ραμ,πλεον αγοραζεις και 2gb με 28 ευρω απο πλαισιο. Οποτε με μια καλυτερη on-board τρεχεις ανετοτατα και vista με aero...(Ο 1200 θα εχει ~τiς διπλασιες επιδοσεις απο τον 2.4celeron εαν χρησιμοποιουντε και οι δυο πυρηνες.) Τωρα για το 200αρη τροφοδοτικο,θεωρητικα θα σε φτανει αλλα λογικα θα ειναι ταλαιπωρημενο=αναξιοπιστο,οποτε αν μπορεις δωσε ενα 15ευρω και τσιμπα ενα 350αρη Fortron. κλασική περίπτωση "καμμένου" PCάκια-με την καλή έννοια!!!! Αυτά όλα τα σκέφτομαι και εγώ, αλλά για πρώτη φορά ορκίστηκα να μην παρασυρθώ και να πάρω ένα μηχάνημα ΙΔΙΟ με το προηγούμενο καταβαστήρι μου. Δεν με νοιάζει καθόλου η ταχύτητα, μόνο το κόστος και η ησυχία. Φυσικά τα 2GΒ που προτείνεις είναι πειρασμός, αλλά αφού και με το 1 το κατεβαστήρι δουλεύει υποφερτά, γιατί να ξοδευτώ; Το κατεβαστήρι μου δεν θα το άλλαζα, αν δεν είχε πρόβλημα και από άποψη ταχύτητας όντως δεν είναι και πολύ σόι, αλλά έτσι κιἀλλιώς δεν μου χρειάζεται για κάτι άλλο. Τελικά υπάρχει και μία ακόμη λύση. Ο αδερφός μου, ως άλλος Michael Scofield εμφανίστηκε από το πoυθενά να με σώσει. Έχει παρoπλισμένα έναν Athlon64 2800, 2GB, nForce 3 και 400άρι τροφοδοτικό. Πολύ φοβάμαι ότι ξεφεύγω από το αρχικό μου όραμα για αθόρυβο PC με χαμηλή κατανάλωση, αλλά το τζάμπα είναι γλυκό... Θα χρειαστώ αναγκαστικά μόνο μία VGA σε AGP. Πριν αρχίσω να κοιτάω στο net, τί ξέρετε για αυτόν τον συνδυασμό από κατανάλωση και θερμοκρασίες; Σας ευχαριστώ όλους, όλοι σας με βοηθάτε πολύ!
liopyr Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Ο μόνος λόγος είναι ότι χρειάζομαι 2 ATA, για τον σκληρό και το DVD-R. Εκτός των παραπάνω, μία ΑΤΑ θύρα είναι αρκετή για να συνδέσεις 2 ΑΤΑ συσκευές, λόγω του καλωδίου. Από εκεί και πέρα, μιας και πρόκειται για κατεβαστήρι, και η μόνη πιθανή αναβάθμιση είναι περισσότεροι σκληροί, καλό είναι να διαλέξεις μητρική με περισσότερες sata θύρες.
Voodooman Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Εκτός των παραπάνω, μία ΑΤΑ θύρα είναι αρκετή για να συνδέσεις 2 ΑΤΑ συσκευές, λόγω του καλωδίου.Από εκεί και πέρα, μιας και πρόκειται για κατεβαστήρι, και η μόνη πιθανή αναβάθμιση είναι περισσότεροι σκληροί, καλό είναι να διαλέξεις μητρική με περισσότερες sata θύρες. Έχω έναν 80άρη σκληρό σε PATA, αυτόν θα χρησιμοποιήσω. Οπότε αυτομάτως χρειάζομαι και δεύτερη PATA, δεν θέλω να συνδέσω τον σκληρό και το DVDR στο ίδιο κανάλι.
parsifal Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Πριν αρχίσω να κοιτάω στο net, τί ξέρετε για αυτόν τον συνδυασμό από κατανάλωση και θερμοκρασίες; Έχει CnQ αυτός, δε θα έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών. Από την άλλη όμως, θα έχεις ξεχωριστή VGA + παλιό chipset που ίσως να φέρνει τα πράγματα «μία ή άλλη» από άποψη θερμοκρασιών/κατανάλωσης. Βάλε και το μεγαλύτερο ρυθμό γήρανσης των πυκνωτών της μητρικής σε ένα σύστημα στο οποίο γινόταν full desktop χρήση. Έχω έναν 80άρη σκληρό σε PATA, αυτόν θα χρησιμοποιήσω. Οπότε αυτομάτως χρειάζομαι και δεύτερη PATA, δεν θέλω να συνδέσω τον σκληρό και το DVDR στο ίδιο κανάλι. Μην κάνεις το λάθος να το βάζεις ως προαπαιτούμενο αυτό. Θα αναγκαστείς να περιορίσεις πάρα πολύ το εύρος επιλογών σου, αποκλείοντας πολλές καλές λύσεις. Έτσι κι αλλιώς, αν το επεκτείνεις αργότερα με SATA δίσκους, δε θα έχεις κοινοχρησία του IDE bus όταν «ξεφορτώνεις» τους δίσκους σου σε DVDR...
@topos Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Έχω έναν 80άρη σκληρό σε PATA, αυτόν θα χρησιμοποιήσω. Οπότε αυτομάτως χρειάζομαι και δεύτερη PATA, δεν θέλω να συνδέσω τον σκληρό και το DVDR στο ίδιο κανάλι. Νομιζω πως ειναι κατα πολυ προτιμοτερο να τα συνδεσεις σε ενα καναλι παρα να αναγκαστεις να επιλεξεις mobo με via Chipset και ασθενικη (ακομα και για on-board) καρτα γραφικων.
Voodooman Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Τελικά παίδες, μάλλον θα κάνω έτσι, θα πάρω τα κομμάτια, θα αγοράσω με 33 ευρώ και μία 6200 και τελείωσε. Η κατανάλωση λογικά θα είναι πάνω από 130 watt, αλλά τουλάχιστον θα πληρώσω ελάχιστα χρήματα για όλο το κουτί συνολικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.