alectoris Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Καλημέρα σε όλο το Forum... Πρόσφατα έχω πάρει ένα σύστημα VeroPC της OKTABIT με CPU Intel QUAD Core... Κανένα παράπονο απο το συστημα .... εκτός απο τον θόρυβο που παράγει.... Τι μπορώ να κάνω για την σωστή ψύξη της CPU με χαμηλότερα επίπεδα θορύβου (σε λογικές τιμές ) ? και απο που μπορώ να προμηθευτώ.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oneofthem Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 καταρχήν πρέπει να δεις τι ακριβώς κάνει θόρυβο αν δεν είναι σίγουρα το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή, συνήθως είναι αυτό της κάρτας γραφικών, του τροφοδοτικού και τελευταία αυτά του κουτιού για τον επεξεργαστή θα δεις για τι socket είναι ο επεξεργαστής σου, θα δεις και τι χώρο έχεις στο κουτί και θα κοιτάξεις τις τιμές για ψύκτρες για το ίδιο socket που να παίρνουν μεγαλύτερα ανεμιστηράκια - αν είναι δυνατόν 12άρια (12cm/120mm) μετά θα κοιτάξεις να αγοράσεις καλά ανεμιστηράκια όπως nanoxia, scythe, silenx, noctua ανάλογα πόσα λεφτά θες να δώσεις για να τα βάλεις στην ψύκτρα αφού δεις ποια είναι συμβατά (μόνο μέγεθος θα ελέγξεις) γενικότερα τιμές μπορείς να δεις τιμές http://www.skroutz.gr λόγω μεγέθους τα μεγαλύτερα ανεμιστηράκια σπρώχνουν τον αέρα με λιγότερες στροφές και έτσι κάνουν λιγότερο θόρυβο, αυτό ισχύει για όλα τα ανεμιστηράκια όχι μόνο για του επεξεργαστή, στην πράξη προσωπικά πιστεύω ότι με 12άρια ανεμιστηράκια και οι πιο απαιτητικοί ικανοποιούνται από πλευράς θορύβου αυτά, θα σου γράψουν τα παιδιά πιο συγκεκριμένα πράγματα αν μας πεις όμως και πιο συγκεκριμένα τι έχεις, εγώ τουλάχιστον δεν έχω υπόψιν μου τι μηχάνημα έχεις αν και αφού τα κάνεις αυτά, τότε πρέπει να τα τεστάρεις κιόλας, δλδ να δεις ότι έχεις ικανοποιητικές θερμοκρασίες, λογικά θα έχεις καλύτερες από αυτές που έχεις τώρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.