Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μνήμες στα 1066 Mhz

asterix73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τελευταίο καιρό έχω πρόβλημα με το pc μου. Με τις μνήμες στα 1066 το pc κολλάει στα παιχνίδια. Είχα μία Asus P5N32-SLI E και μνήμες cellshock στα 1066. Με τα πολλά αλλάζω τις μνήμες και παίρνω τις Transcend στα 1066. Το pc κόλλαγε το ίδιο και χειρότερα. Αλλάζω μητρική σε Asus striker II formula sli και πάλι τα ίδια. Έχω κάνει αναβάθμιση Bios, έχω ανεβάσει λίγο παραπάνω το ρεύμα στις μνήμες τις έχω βάλει να παίζουν linked ή unlinked με τη cpu μα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. με τις μνήμες στα 800 mhz και auto δεν μου έχει κολλήσει.

Κάποια ιδέα.

:cry:

Δημοσ.

θα φτεει ο διερετης....

τουλαχιστων ειναι σιμβατες με την μιτρηκη σου?

κιταξες στο site του κατασκευαστη να δεις αν τις υποστιριζει?

στο bios οι ριθμισιες ειναι auto η εχεις βαλει το χερακι σου?

τι κανει διλαδι βγαζει μπλε οθονες με μηνιματα που λενε οτι φτενε οι ram, η κατι αλλο.

γιατι λες οτι αλαξες μιτρικη κ μνημες κ σου κολαει στα παιχνιδια. μιπως ζεστενετε η καρτα γραφεικων σου?

δοκιμασες κανα everest να τεσταρεις τις μνημες?

η μονο βιδομα-ξεβιδομα?

αν εχεις βιστα σε καποιο δισκακι βαλτο κ ξεκινα να κανεις φορματ, εχει μια επιλογη που κιταει τις μνημες για σφαλματα γενικοτερα...

Δημοσ.

Δεν νομίζω να φταίει ο διαιρέτης. Η CPU έχει FSB 1333 MHZ. Με διαιρέτη 5:4 ρυθμίζει τις μνήμες στα 1066. Ρυθμίζω και τα volt σε αυτά που λέει ο κατασκευαστής (2.1v) μα τίποτα.

Το κόλλημα που λέω μπορεί να έιναι πάγωμα της οθόνης όταν παίζω, μπορεί να είναι μπλε οθόνη στο φόρτωμα των windows και restart. αρκετές φορές πάω να το δουλέψω με 1066 και να αρχίζει να κάνει μπιπ με το που το ανοίγω και στο restart να ξεκινάει με 800 MHz. Στα 800 ξεκινάει πάντα.

Δεν έχω πειράξει κάτι στο bios.

Τις μνήμες δεν τις έχει στη λίστα της η asus.

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

αν δεν φοβασε κιτα για αναβαθμηση bios....

εσυ προσοπικα αποκλιεις το ενδεχομενο ελετοματικου τσιπσετ στην μητρικη????

(το εχω παθει ξερεις, αλλα δουλευε κανονικα!!!)

το νορμπιτς σου ζεστενετε?

Δημοσ.

Το bios το έχω αναβαθμίσει. Τίποτα δεν μπορώ να αποκλείσω, απλά τη μητρική την έχω μία εβδομάδα και τις μνήμες 2 εβδομάδες. Να είμαι τόσο τυχερός και να πέφτω από ελάττωμα σε ελάττωμα, δεν ξέρω τι να πω.

Γενικά έχω καλές θερμοκρασίες

Δημοσ.

αρκετα τα βατ....

δεν μπορω να καταλαυω οτι αλαξες 2 μητρηγκες 2 ζευγαρια μνημων κ εχεις κολιματα.

το μονο που μπορω να σκευτω ειναι να σου κολαει ο σκλιρος δισκος....

εχεις κανα δισκο που τον βγαζεις σινεχεια για να αλλαζεις αρχεια με φιλους?

μπορει απ το βαλε - βγαλε να εχουν ανιξει τα εσωτερικα φισακια απ το βιζμα τροφοδοσιας κ να μην πατανε καλα...κανε εναν ελενχο με μια οδοντολιφιδα για να δεις..

κανε καποιο τεστ στους σκλιρους....

ποσα drives εχεις στο μηχανιμα σου....

μηπως σου μπερδευονται, παιζουν ρολο κ τα εικονικα ξερεις....

μπορει να σου μπερδευει τα γραμματα κατα την εκινιση αλλα κ μεσα στα windows.για να διαπιστοσεις κατι τετοιο

αν εχεις χορο σε ενα σκλιρο, αποσινδεσε ολα τα αλλα drive κ ασε ενα dvd-drive κ εναν σκλιρο, κανε ενα παρτισιον το πολυ 5 giga βαλε τα windows κ τρεξε 3dmark, everest, superpi, για να διαπιστοσεις να φτεει αυτο....

• Super Moderators
Δημοσ.

δοκίμασε να δώσεις 2.2v και testαρε αν κολάνε πάλι τα games...

η απλά μπορείς να τις έχεις με 2.1v και να κάνεις memtest για να δεις αν είναι οκ

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει και 2.2v kai 2.3v.

Το πρόβλημα μπορεί να ξεκινήσει από πολύ νωρίς όπως ανέφερα παραπάνω δηλαδή με το που πατήσω το κουμπί start.

Έχω 2 δίσκους 160 gb σε raid και 2 dvd.

Δημοσ.

δοκιμασε αυτο με το φορματ που σου ειπα κ μην ξεχασεις να βγαλεις οσους δισκους δεν χριαζεσε.

κ απενεργοποιισε κ τα usb απ το bios.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...