Προς το περιεχόμενο

βοήθεια με itunes

ihthiologos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα θα ήθελα να ζητήσω τα φώτα σας όσον αφορά το itunes. Πρόσφατα αγόρασα ένα ipod και είμαι υποχρεωμένος να το φορτώνω τραγούδια μέσα από το itunes. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Επειδή κάνω πολύ συχνά format πρέπει μετά από κάθε format για να ενημερώσω τη βιβλιοθήκη του itunes και επειδή έχω πολλά τραγούδια αυτό είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο. Υπάρχει κάποιο αρχειάκι το οποίο πριν από format μπορώ να το σώζω και ύστερα να το ξαναπετάω στο φάκελο του itunes ώστε να μη χρειάζεται μετά το format να σκανάρει τους σκληρούς μου για τα τραγούδια ώστε να τα περάσει στη βιβλιοθήκη του?

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδιά καλησπέρα θα ήθελα να ζητήσω τα φώτα σας όσον αφορά το itunes. Πρόσφατα αγόρασα ένα ipod και είμαι υποχρεωμένος να το φορτώνω τραγούδια μέσα από το itunes. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Επειδή κάνω πολύ συχνά format πρέπει μετά από κάθε format για να ενημερώσω τη βιβλιοθήκη του itunes και επειδή έχω πολλά τραγούδια αυτό είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο. Υπάρχει κάποιο αρχειάκι το οποίο πριν από format μπορώ να το σώζω και ύστερα να το ξαναπετάω στο φάκελο του itunes ώστε να μη χρειάζεται μετά το format να σκανάρει τους σκληρούς μου για τα τραγούδια ώστε να τα περάσει στη βιβλιοθήκη του?

Κάτω από ποιό λειτουργικό σύστημα τρέχεις το iTunes;

Δημοσ.

μέσα στο folder my music θα βρείς ένα αρχείο "itunes library" είναι αυτό που ζητάς. Αλλα σου αρέσει να κανεις format δεν κατάλαβα?

Δημοσ.

Απλά κάθομαι και σκαλίζω συνέχεια τον υπολογιστή, βάζω βγάζω προγράμματα με αποτέλεσμα ο υπολογιστής ανά τακτά χρονικά διαστήματα

να γίνεται χάλια. Ύστερα έχω ένα φίλο ο οποίος νομίζω ότι γεννήθηκε με προορισμό της ζωής του να σπάει τα δικά μου νεύρα και να μου πειράζει συνέχεια τον υπολογιστή (είναι εντελώς άσχετος). Όλα τα παραπάνω είναι ένας καλός λόγος για συνεχόμενα format.

Δημοσ.

Και εγώ αυτό το πρόβλημα έχω... πριν το format έκανα backup το library αλλά μετά το format τα πάντα ήθελαν relocate... και έφτιαξα καινούριο library :-P

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα μπορούσατε να μου κάνετε λίγο πιο σαφή τον τρόπο με τον οποίο θα επανέλθει το iTunes στην αρχική μορφή μετά από format?

Έστω ότι έχω έναν δίσκο C (windows) και έναν D (βρίσκονται τα τραγούδια εκεί). Πριν κάνω το format, από File>Library τι επιλέγω? Και μετά το format τι κάνω?

Δημοσ.
Καλησπέρα. Θα μπορούσατε να μου κάνετε λίγο πιο σαφή τον τρόπο με τον οποίο θα επανέλθει το iTunes στην αρχική μορφή μετά από format?

Έστω ότι έχω έναν δίσκο C (windows) και έναν D (βρίσκονται τα τραγούδια εκεί). Πριν κάνω το format, από File>Library τι επιλέγω? Και μετά το format τι κάνω?

File>Library>Export Library. Το .xml αρχείο αποθήκευσέ το στον σκληρό που δεν θα κάνεις φορμάτ (μαλλον στο D δηλαδη)

Μετα το φορματ, εγκατέστησε το itunes και file>library>import playlist και βρες το αρχείο .xml στον σκληρό D που αποθήκευσες πριν το format.

Όλα αυτά για windows, δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια διαφορά στο λειτουργικό της apple :-)

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ. Κι έτσι δηλαδή θα έχουν κρατηθεί όλες οι πληροφορίες? Ακόμα και τα lyrics? Και απλά μόνο θα χρειάζονται relocate τα αρχεία μουσικής και τα εξώφυλλα?

Δημοσ.

Όχι δεν θα χρειάζονται reloacate τα αρχεία μουσικής και απο την στιγμή που στο tag του mp3 έχει και εξώφυλλο, ούτε τα εξώφυλλα.

Η βιβλιοθήκη σου θα είναι ίδια ακριβώς όπως ήταν πρίν το φορματ χωρίς να κάνεις τίποτα παραπάνω απο το να φορτώσεις το .xml αρχείο.

Με λυρικς δεν έχω ασχοληθεί αλλά εαν είναι ενσωματομένα στα mp3 τότε νομίζω θα ισχυει το αυτό με τα παραπάνω :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...