StavrosD Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Ετυχε σε μένα και σε άλλους 2 υπολογιστές. Εγώ είχα openoffice ο άλλος office και δεν έδειχνε καλά τα δεδομένα. Παλιότερα (ίσως και σήμερα, δεν το έχω ελέγξει) το office δεν είχε απόλυτα ορισμένο page layout, αλλά το όριζε με βάση τις πληροφορίες που είχε από τον Driver του επιλεγμένου εκτυπωτή. Αν κάποιος το άνοιγε σε άλλο υπολογιστή στον οποίο ο default printer είχε διαφορετικά περιθώρια εκτύπωσης, άλλαζε το layout. Ρε συ stavros το matlab τι σχέση έχει με την πληροφορική το matlab .Επειδή κάποιοι γουστάρουν τα μαθηματικά και οι μόνοι αλγόριθμοι σε c που ξέρουν είναι οι newton rapson και τα συναφή πρέπει να μου αρέσει και μένα? Αφού κύριε κάνεις matlab κάνε αντίστοιχα cad, reason, cs2 γιατί τέτοιος ρατσισμός?Το matlab είναι εργαλείο για τους μηχανικούς. Με λίγο κόπο υλοποιεί κανείς τον αλγόριθμο που θέλει (έστω και αν δεν πετάει σε ταχύτητα όπως ένα σωστά γραμμένο πρόγραμμα γραμμένο σε C++ ή assembly). Χρησιμοποιείται και σε άλλα εργαστήρια, όπως στα συστήματα αυτομάτου ελέγχου στο 4ο έτος. Τόνισα ότι τους κάνουμε και το Octave, το οποίο είναι συμβατό με το matlab, έχει την άδεια χρήσης GNU και τρέχει σε linux, windows, Mac OS X, Solaris, OS/2. Συμφωνώ με όσα λες, απλά θέλω να δείξω ότι και στην Ελλάδα γίνονται προσπάθειες για γενίκευση της χρήσης του open source, αλλά όπως λες προτιμά ο καθένας να κάνει την βόλτα του παρά να διαβάσει 2 τρόπους για να κάνει το ίδιο πράγμα. Αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά στον οδηγό του εργαστηρίου, στο τελευταίο PDF, να δεις ότι μιλάμε για βασικά πράγματα. http://eclass.upatras.gr/modules/document/document.php?openDir=%2F%C5%F1%E3%E1%F3%F4%DE%F1%E9%EF%2F%C7%EB%E5%EA%F4%F1%EF%ED%E9%EA%DC%20%C2%E9%E2%EB%DF%E1
johnykim Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Τα λυπάμαι... Αντί να βγουν να παίξουν μπάλα να χτυπήσουν καμιά γκόμενα ασχολούνται με το πως να κάνουν την ίδια δουλειά σε 2 διαφορετικά συστήματα.Nα πω ότι προγραμμάτιζαν στη γλωσσομάθεια να το δεχτώ. edit νόμιζα ότι ήταν ενιαίο.Κάτσε μόνο 3 άτομα ενδιαφέρονται να δουν κάτι εναλλακτικό και που υποτίθεται ότι τους ενδιαφέρει? Ναι μιλάω για επαγγελματικό λύκειο.Τα περισσότερα παιδιά δεν ασχολούνται πολύ και ας είναι η ειδικότητα που επέλεξαν. Το να ζητάμε επίσης επειδή εμάς αρέσει το gnu/linux να αρέσει και στους άλλους και να το διδάσκονται κιόλας ε παραπάει. Γιατί εμάς μας ρώτησαν αν θέλουμε να μάθουμε Windows?Αν μας άρεσαν?Θα μου πεις εσύ επέλεξες τον τομέα αυτό,αλλά στον τομέα αυτό δεν υπάρχει ένα Λ.Σ.Στο κάτω κάτω πειράματα κάνουμε, τμήμα πληροφορικής είμαστε αν δεν αρέσουν σε κάποιους δεν θα τα μάθουν,αν όμως αρέσουν σε κάποιους θα τους στερήσεις αυτή την δυνατότητα.
michael92 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Εχεις δοκιμάσει να ανοίξεις αρχείο του Office με διαφορετική έκδοση από αυτή που δημιουργήθηκε? Για να μην πω για το διαφορετικό layout ανάλογα με το τι εκτυπωτή έχει το σύστημα. Είναι απλό, τα αρχεία του Office δεν είναι portable. Ξέρεις πολλούς χρήστες του Office που να χρησιμοποιούν macros και αρα να έχουν πρόβλημα με το ΟΟ? Εγω λέω να μάθουν VIM και να αφήσουν τα ερασιτεχνικά προγράμματα BTW το ECDL είναι άλλη μια απατη για να τρώει τα λεφτά των γονιών/σπουδαστών. Συμφωνώ ότι τρώει λεφτά, αλλά όχι ότι είναι απάτη, ένα άτομο που είναι άσχετο τελειώς το οφελεί πολύ το Ecdl core, ειδικά μεγάλης ηλικίας, όταν τα άτομα δεν ξέρουν ούτε τι είναι το pc. Εγώ τώρα δίνω τελευταία ενότητα στο Xpert και έχω παρατηρήσει ότι έχει πολλά εξειδικευμένα πράγματα που οφείλω να πω ότι μερικοί εδώ μέσα δεν τα ξέρουν, φυσικά και εγώ μετά από 2-3 χρόνια θα έχω ξεχάσει πολλά από αυτά, τα περισσότερα για την ακρίβεια. Και στο κάτω κάτω, και το LOWER/PROFICIENCY είναι απάτη που τρώει χρήματα, όμως χρειάζεται. Το Word δεν είναι καθόλου ερασιτεχνικό πρόγραμμα όπως νόμιζα και εγώ παλιά. Ε αν θες να κάνεις κάτι επαγγελματικό όντως θα πρέπει να το κάνεις σε inDesign κατά τη γνώμη μου. Δεν το ξέρω το VIM, αλλά για να το λες πρέπει να είναι καλό, αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι το Word έχει αρκετά εξειδικευμένες λειτουργίες, για να μη μιλήσω για την access που μου έχει βγάλει την πίστη 400 σελίδες βιβλίο. Παλιότερα (ίσως και σήμερα, δεν το έχω ελέγξει) το office δεν είχε απόλυτα ορισμένο page layout, αλλά το όριζε με βάση τις πληροφορίες που είχε από τον Driver του επιλεγμένου εκτυπωτή. Αν κάποιος το άνοιγε σε άλλο υπολογιστή στον οποίο ο default printer είχε διαφορετικά περιθώρια εκτύπωσης, άλλαζε το layout. Από το 2002 και μετά (από όσο ξέρω) έχει να κάνει πλέον με το πως έχει ρυθμίσει κάποιος το πρότυπο normal.dot που είναι το ίδιο παντού αν δεν το πειράξει κάποιος. Έχει βέβαια να κάνει και με τον εκτυπωτή μέχρι πόσο μικρά περιθώρια μπορεί να τυπώσει, αλλά αυτό θα επηρεάσει την τύπωση και όχι το γενικό layout. Ναι μιλάω για επαγγελματικό λύκειο.Τα περισσότερα παιδιά δεν ασχολούνται πολύ και ας είναι η ειδικότητα που επέλεξαν. Γιατί εμάς μας ρώτησαν αν θέλουμε να μάθουμε Windows?Αν μας άρεσαν?Θα μου πεις εσύ επέλεξες τον τομέα αυτό,αλλά στον τομέα αυτό δεν υπάρχει ένα Λ.Σ.Στο κάτω κάτω πειράματα κάνουμε, τμήμα πληροφορικής είμαστε αν δεν αρέσουν σε κάποιους δεν θα τα μάθουν,αν όμως αρέσουν σε κάποιους θα τους στερήσεις αυτή την δυνατότητα. Έχεις δίκο σε αυτό που λες, ο καθένας μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε λειτουργικό θέλει Windows/Mac OS/Linux, από τη στιγμή που βασικοί τύποι αρχείων και το internet είναι προσβάσιμο και από τα 3 δεν θα έχει κανένα μειονέκτημα.
rem_rem Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Αυτοί που βάζουν LINUX στα σχολεία είναι ΧΑΖΟΙ.... Μόνο εμείς οι Έλληνες είμαστε έξυπνοι που έχουμε μόνο MICROSOFT, επισήμως...
nick#18 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 edit κάτσε δε κούμπωνε η έβγαζε x το εικονίδιο?. το pc ειχε bootarei απλα δεν συνδεοταν στο δικτυο επειδη ειχε απενεργοποιημενη καρτα δικτυου ασε που δεν παραδεχετε με τιποτα αφτος οτι εγω με ενα αλλο παιδι ξεροθμε περισσοτερα....
jimarass Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Παιδιά το ecdl το δίνεις είτε για το δημόσιο είτε για την πάρτη σου. Εγώ αγόρασα ένα βιβλίο, διάβασα τις 3 ενότητες και πήγα μετά τη δουλειά και έδωσα και τις τρεις και το πήρα. Τσάμπα λεφτά αλλά το δημόσιο.... Το expert αξίζει πολύ αλλά όχι να το δώσεις, μόνο να ασχοληθείς. Βασικά θεωρώ ιεροσυλία να πάρει κάποιος πτυχίο τέτοιου είδους. Διάβασε και μάθε ναι, αλλά το πτυχίο είναι ....μόνο για σουβλάκια!! Όσον αφορά τα σχολεία, γνώμη μου είναι πως το δημόσιο πρέπει να προωθεί γνώση προσβάσιμη από όλους, δίχως διακρίσεις. Αυτό σημαίνει ΜΟΝΟ linux. To windows είναι εμπορικό προιόν και τα χρόνια του μονοπωλείου έχουν περάσει. Στην τελική γιατί δε βάζουν mac?? Αν δε ξεκινήσει αυτό από το σχολείο, από που θα ξεκινήσει?
vasso286 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Όσον αφορά τα σχολεία, γνώμη μου είναι πως το δημόσιο πρέπει να προωθεί γνώση προσβάσιμη από όλους, δίχως διακρίσεις. Αυτό σημαίνει ΜΟΝΟ linux. To windows είναι εμπορικό προιόν και τα χρόνια του μονοπωλείου έχουν περάσει. Στην τελική γιατί δε βάζουν mac?? Αν δε ξεκινήσει αυτό από το σχολείο, από που θα ξεκινήσει? Ναι συμφωνώ μαζί σου να βάλουν τα σχολεία Linux αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διαδοθεί το συστηματάκι (στο δημόσιο πχ) γιατί αλλιώς δεν έχει καμία αξία να μαθαίνουν κάτι τα παιδιά -όσο προσβάσιμο + ελεύθερο και αν είναι αυτό- αν δεν ξέρουν τι να το κάνουν μετά.
DIMITRISG Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 QFTΑν και βρισκω το Ubuntu αρκετα δυσκολη διανομη να τη πειραξεις. Γινεται περιεργο αν αποκλεινεις πολυ απο τα default. Tα windows ειναι πολυ χειροτερα, αλλα πολυ απλά δεν εχεις την επιλογή να αλλαξεις τα defaults, αν μπορουσες , ειναι που ειναι μπαχαλο δεν υπηρχε περιπτωση να δουλεψει κατι.
xampa Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 εγω θυμαμαι μια αλλη ιστορια με ενα κρατος (δν θυμαμαι ποιο) που ειχε εγκαταστησει το δημοσιο παντου λινυξ και μετα πηγε ι μικροσοφτ και τους τα εδινε τσαμπα τα windows
raven3x7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 εγω θυμαμαι μια αλλη ιστορια με ενα κρατος (δν θυμαμαι ποιο) που ειχε εγκαταστησει το δημοσιο παντου λινυξ και μετα πηγε ι μικροσοφτ και τους τα εδινε τσαμπα τα windows Στη Νιγηρία ήταν αυτό αλλά τελικά αποφάσισαν να μείνουν σε λίνουξ απ'όσο ξέρω.
DIMITRISG Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Στη Νιγηρία ήταν αυτό αλλά τελικά αποφάσισαν να μείνουν σε λίνουξ απ'όσο ξέρω. Η Mandriva ήταν και ειχε κλεισει την συμφωνία , μπηκε στη μεση η Microsoft kai η συμφωνία ακυρωθηκε. Η Microsoft εδωσε και χρηματα στην Nighria να αγοράσει τα μηχανηματα απο την Mandriva που ελεγε η συμφωνια γιατι την ειχαν υπογραψει και μετα τα "πετάξανε" Στοχος της Microsoft ηταν να μην μπει το linux στη Νιγηρια . Πληρωσε και τα καταφερε http://blog.mandriva.com/2007/10/31/an-open-letter-to-steve-ballmer/
raven3x7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Ναινομιζω πως τελικα τα βρηκανε με τη Mandriva αλλα μπορει να κανω και λαθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα