SPARTAN-480-SS Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 9000 σχολεια στην ελβετια ??? σαν πολλα δεν ειναι για μια τοσο μικρη χωρα ??? μηπος ειναι 900 και εγινε καπιο λαθος ?
simosx Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 9000 σχολεια στην ελβετια ??? σαν πολλα δεν ειναι για μια τοσο μικρη χωρα ???μηπος ειναι 900 και εγινε καπιο λαθος ? Το digitalnews.gr που έκανε τη μετάφραση της είδησης έκανε λάθος (στη μετάφραση). Είναι 9000 *υπολογιστές* που θα έχουν μόνο Λίνουξ, σε αυτό το καντόνι της Ελβετίας.
bandito Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 αλλαξε πλευρό, κάνει ρεύμα απο 'κει. ποιος θα αναλάβει την υποστήριξη στα σχολεία; οι geek μαθητές κ καθηγητές; Τώρα ποιός την αναλαμβάνει; απο που θα αγοραστεί το hardware ; Αυτές οι συμβάσεις θα δοθούν χωρίς μίζα, επειδή τα μηχανάκια θα τρέχουν linux. Yeah, sure. Α εντάξει. Αφού δεν την γλυτώνουμε την μίζα ας τους αφήσουμε να κάνουν πάρτι. και το άλλο ειναι ακόμη καλύτερο: η Ms χρειάζεται να δίνει μιζες για να παίρνει τις προμήθειες. Γιατι αν δεν τις δώσει, θα ψωνίσουν απ αλλου. Οπως απο την apple, τη novell/suse.. sure. Πως την λένε αυτή την παροιμία με τον Αγά;
nick#18 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 στο σχολειο μου τα pc τρεχουν win200 (cpu:1,7ghz,ram:256,hdd:30gb,graphics: nvidia tnt2 64mb και οθονη μια 15'' crt) ο καθηγιτης μας δεν ξερει ουτε τα windows καλα καλα γιατι μια μερα ενα pc δεν συνδεοταν στο δικτυο επειση ειχε απενεργοποιημενη καρτα δικτυου . Εκανε επανεκκινισειε και οτι αλλη μακακια του κατεβενε στο κεφαλι εκτος απο το να ενεργοποιεισει την καρτα δικτυου και τελικα πειγα εγω (ειχα μαθημα εκεινη την ωρα) και το εφτιαξα....ειναι ελεηνος ο τυπος που να του βαλεις και linux....
Missionary Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Επειδή τον ξέρω τον χώρο των καθηγητών υπάρχουν πολλοί καθηγητής φυσικής/μαθηματικών/<b>φιλόλογοι</b>/<b>θρησκευτικοί</b> και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, που με μια «επιμόρφωση» 6 μηνών έγιναν καθηγητές πληροφορικής... Και εδώ μου λέτε για linux βρε παιδιά... Μακάρι αλλά προσγειωθούμε στην πραγματικότητα της Ελλάδας... Εδώ θυμάμαι όταν πηγαίνα γυμνάσιο που με φώναζε η πληροφορικάριος να κάνω κάτι δουλειές στο κομπιούτερ επειδή αυτή δεν ήξερε... Και μιλάμε για βασικά πράγματα...
afentiko7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Εκανε επανεκκινισειε και οτι αλλη μακακια του κατεβενε στο κεφαλι εκτος απο το να ενεργοποιεισει την καρτα δικτυου και τελικα πειγα εγω (ειχα μαθημα εκεινη την ωρα) και το εφτιαξα....ειναι ελεηνος ο τυπος που να του βαλεις και linux.... Δεν είμαστε όλοι κατσαβιδάκηδες. Ενας καθηγητής πληροφορικής χρειάζεται να ξέρει 5 αλγόριθμους και δυαδικό τπτ άλλο. Τα άλλα οι κατσαβιδάδες. edit κάτσε δε κούμπωνε η έβγαζε x το εικονίδιο? Α και δε μου λέτε. Εστω η κοπελίτσα θέλει να κάνει ένα διάγραμμα και το κάνει με excel.Βέβαια του βάζει διάφορα πάνω του όχι τπτ τραγικό.Η άλλη η κοπελίτσα που το openoffice δε θα διαβάζει κάποια στοιχεία από το excel τι θα κάνει? Και από τη στιγμή που όπου και να δουλέψουν θα έχουν win γιατί να μη μάθουν από το σχολείο word και να μη χρειάζεται να δώσουν φράγκα στα ecdl.
dimitris2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 @afentiko7 δε νομιζω οτι ειπε κανεις να καταργηθει η εκμαθηση windows αλλα να υπαρξει εστω μια στοιχειωδη παραλληλη εκμαθηση των linoux. αυτο θα ηταν το καλυτερο
michael92 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 στο σχολειο μου τα pc τρεχουν win200 (cpu:1,7ghz,ram:256,hdd:30gb,graphics: nvidia tnt2 64mb και οθονη μια 15'' crt) ο καθηγιτης μας δεν ξερει ουτε τα windows καλα καλα γιατι μια μερα ενα pc δεν συνδεοταν στο δικτυο επειση ειχε απενεργοποιημενη καρτα δικτυου . Εκανε επανεκκινισειε και οτι αλλη μακακια του κατεβενε στο κεφαλι εκτος απο το να ενεργοποιεισει την καρτα δικτυου και τελικα πειγα εγω (ειχα μαθημα εκεινη την ωρα) και το εφτιαξα....ειναι ελεηνος ο τυπος που να του βαλεις και linux.... Ναι έχεις δίκιο, ο καθηγητής που είχαμε στο γυμνάσιο ήταν έτσι και χειρότερα. Αύτος που έχουμε τώρα είναι πολύ καλός αν και μου τη σπάει. Δεν είμαστε όλοι κατσαβιδάκηδες. Ενας καθηγητής πληροφορικής χρειάζεται να ξέρει 5 αλγόριθμους και δυαδικό τπτ άλλο. Τα άλλα οι κατσαβιδάδες. edit κάτσε δε κούμπωνε η έβγαζε x το εικονίδιο? Α και δε μου λέτε. Εστω η κοπελίτσα θέλει να κάνει ένα διάγραμμα και το κάνει με excel.Βέβαια του βάζει διάφορα πάνω του όχι τπτ τραγικό.Η άλλη η κοπελίτσα που το openoffice δε θα διαβάζει κάποια στοιχεία από το excel τι θα κάνει? Και από τη στιγμή που όπου και να δουλέψουν θα έχουν win γιατί να μη μάθουν από το σχολείο word και να μη χρειάζεται να δώσουν φράγκα στα ecdl. Έχουν βάση τα λεγόμενα σου, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κοπελίτσα με open office, για να μην πω με office και γίνω κακός
raven3x7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Πέρα από τον μύθο της δυσκολιας του linux το ubuntu είναι πανεύκολο στην χρήση του. Δυσκολία αντιμετωπίζουν πάντα όσοι χρησιμοποιούν windows για χρόνια και αυτό καθαρά για θέμα συνήθειας και νοοτροπίας. QFT Αν και βρισκω το Ubuntu αρκετα δυσκολη διανομη να τη πειραξεις. Γινεται περιεργο αν αποκλεινεις πολυ απο τα default.
raven3x7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Α και δε μου λέτε. Εστω η κοπελίτσα θέλει να κάνει ένα διάγραμμα και το κάνει με excel.Βέβαια του βάζει διάφορα πάνω του όχι τπτ τραγικό.Η άλλη η κοπελίτσα που το openoffice δε θα διαβάζει κάποια στοιχεία από το excel τι θα κάνει? Εχεις δοκιμάσει να ανοίξεις αρχείο του Office με διαφορετική έκδοση από αυτή που δημιουργήθηκε? Για να μην πω για το διαφορετικό layout ανάλογα με το τι εκτυπωτή έχει το σύστημα. Είναι απλό, τα αρχεία του Office δεν είναι portable. Ξέρεις πολλούς χρήστες του Office που να χρησιμοποιούν macros και αρα να έχουν πρόβλημα με το ΟΟ? Και από τη στιγμή που όπου και να δουλέψουν θα έχουν win γιατί να μη μάθουν από το σχολείο word και να μη χρειάζεται να δώσουν φράγκα στα ecdl. Εγω λέω να μάθουν VIM και να αφήσουν τα ερασιτεχνικά προγράμματα BTW το ECDL είναι άλλη μια απατη για να τρώει τα λεφτά των γονιών/σπουδαστών.
StavrosD Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Στην σχολή μου (τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών στην Πάτρα), στο πρώτο έτος τους διδάσκουμε προγραμματισμό στην C και matlab. Στο μάθημα γίνονται ασκήσεις και σε windows με Dev C++ και σε linux με gcc. Νομίζετε ότι το εκτιμάνε; Ακόμα και παράλληλα με το matlab τους δείξαμε ότι μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα με το octave. Ο καθηγητής τους έδωσε στην αρχή του εξαμήνου 1 dvd με όσα χρήσιμα freeware έχει βρει σχετικά με το μάθημα. Περιλαμβάνεται ακόμα και linux και virtual machine έτοιμο. Το γεγονός ότι δεν μου έχει κάνει κανένας απορία μου σημαίνει ότι είτε δεν αντιμετωπίσαν πρόβλημα είτε ότι δεν έχουν ασχοληθεί.
Bspus Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Στην σχολή μου (τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών στην Πάτρα), στο πρώτο έτος τους διδάσκουμε προγραμματισμό στην C και matlab.Στο μάθημα γίνονται ασκήσεις και σε windows με Dev C++ και σε linux με gcc. Νομίζετε ότι το εκτιμάνε; Ακόμα και παράλληλα με το matlab τους δείξαμε ότι μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα με το octave. Ο καθηγητής τους έδωσε στην αρχή του εξαμήνου 1 dvd με όσα χρήσιμα freeware έχει βρει σχετικά με το μάθημα. Περιλαμβάνεται ακόμα και linux και virtual machine έτοιμο. Το γεγονός ότι δεν μου έχει κάνει κανένας απορία μου σημαίνει ότι είτε δεν αντιμετωπίσαν πρόβλημα είτε ότι δεν έχουν ασχοληθεί. Τι να εκτιμησουν? Νομιζεις οτι επειδη εχουν υποχρεωτικο μαθημα προγραμματισμου και ειναι μηχανολογοι αυτο τους κανει λατρεις της πληροφορικης? Δεν λεω οτι καποιοι δεν θα ειναι αλλα το λογικο (οσο κυνικο και αν ακουγεται) ειναι οι περισσοτεροι να το βλεπουν σαν ενα εμποδιο. Εκει που ειχαν να μαθουν ενα λειτουργικο συστημα και σετ εργαλειων τωρα εχουν 2. Ποιος θα ασχοληθει αμα δεν εχει αντικρυσμα στο βαθμο του? Πολυ καλα κανετε και τους τα δειχνετε, ακομα καλυτερα αν τους υποχρεωνετε να παρουσιασουν εργασιες και στα 2 αλλα ειναι πολυ ρομαντικη η αποψη οτι μπορει και να το εκτιμησουν.
johnykim Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Εμείς στο σχολείο μας έχουμε 2 εργαστήρια.Το ένα για τους πληροφορικάριους και το άλλο για τις υπόλοιπες ειδικότητες.Στο εργαστήριο που είμαι εγώ χρησιμοποιούμε win 2000.Είναι κάτι παλιά PC plato 1.7ghz pentium 4, 256mb ram...Είναι το εργαστήριο για τους πληροφορικάριους.Στο άλλο εργαστήριο είναι κάτι altec performer στα 2 ghz p4.Εκεί έχουν Win XP και μια διανομή linux. Πέρυσι που ήμουν σ'αυτό το εργαστήριο ρώταγα αν κάνουμε καθόλου τα linux,γιατί τα έβλεπα καθώς μπούταρε για τα XP και είχα μια περιέργια.Μια φορά μπήκα στα linux και φυσικά μετά απο λίγο βγήκα αφού δεν με αφήνανε.ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ! Τώρα στο άλλο εργαστήριο προσφέρθηκα να φέρω τα Ubuntu για δοκιμές και αν ήταν να τα κρατούσαμε(μαζί με τα win φυσικά).Οι καθηγητές δεν φάνηκαν αρνητικοί,αλλά μου είπαν λόγο ύλης να τα φέρω μετά το πασχα. Νομίζω πως αν αρχίσουν να ενδιαφερονται πιο πολλοί για τα linux μπορούμε να κάνουμε κάτι,γιατί τουλάχιστον απο το τμήμα μου εγώ και άλλα 2 παιδία να είναι που ενδιαφερόμαστε...
21century Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Είχαμε πληροφορηθεί ότι θα είχαμε απο φέτος σχολικά φορητά μετά απο παραγγελία της Κυβέρνησης απο τον οργανισμό OLPC αλλά όλα ήταν απλά υποσχέσεις, τώρα που θα εμφανιστούν στην αγορά φθηνά φορητά με Λίνουξ μήπως να το ξανασκεφθούν οι αρμόδιοι παράγοντες?
afentiko7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Εχεις δοκιμάσει να ανοίξεις αρχείο του Office με διαφορετική έκδοση από αυτή που δημιουργήθηκε? Ετυχε σε μένα και σε άλλους 2 υπολογιστές. Εγώ είχα openoffice ο άλλος office και δεν έδειχνε καλά τα δεδομένα.Εννοείται ότι αμέσως μετά βγήκε το openoffice και εγκατάστάθηκε office 2007 sp1(με τα χίλια μύρια προβλήματα αλλά τουλάχιστον χωρίς έλλειψη συμβατότητας Α και επειδή κάποιοι είστε nerds και geeks δε σημαίνει ότι γουστάρουμε όλοι να βάζουμε και να βγάζουμε ΛΣ για πλάκα.Κάποιοι χρησιμοποιούμε τα pcia για φράγκα και όχι για να κάνουμε τους μάγκες βάζοντας διανομές gnu/linux και να δειχνουμε στη γκόμενα compiz Νομίζω πως αν αρχίσουν να ενδιαφερονται πιο πολλοί για τα linux μπορούμε να κάνουμε κάτι,γιατί τουλάχιστον απο το τμήμα μου εγώ και άλλα 2 παιδία να είναι που ενδιαφερόμαστε... Τα λυπάμαι... Αντί να βγουν να παίξουν μπάλα να χτυπήσουν καμιά γκόμενα ασχολούνται με το πως να κάνουν την ίδια δουλειά σε 2 διαφορετικά συστήματα.Nα πω ότι προγραμμάτιζαν στη γλωσσομάθεια να το δεχτώ. edit νόμιζα ότι ήταν ενιαίο.Κάτσε μόνο 3 άτομα ενδιαφέρονται να δουν κάτι εναλλακτικό και που υποτίθεται ότι τους ενδιαφέρει? Το να ζητάμε επίσης επειδή εμάς αρέσει το gnu/linux να αρέσει και στους άλλους και να το διδάσκονται κιόλας ε παραπάει. Ρε συ stavros το matlab τι σχέση έχει με την πληροφορική το matlab .Επειδή κάποιοι γουστάρουν τα μαθηματικά και οι μόνοι αλγόριθμοι σε c που ξέρουν είναι οι newton rapson και τα συναφή πρέπει να μου αρέσει και μένα? Αφού κύριε κάνεις matlab κάνε αντίστοιχα cad, reason, cs2 γιατί τέτοιος ρατσισμός?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα