alfa457 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Εχω αρκετές avi ταινίες, οι οποίες όμως είναι σε διάφορες αναλύσεις π.χ. 640χ314, 720χ304, 720χ420, 704χ368, 576χ240, 512χ368 κ.λ.π. Θέλω να τις βλέπω στην οθόνη της τηλεοράσεως μου η οποία τα πάει καλά μόνο με 4:3 ταινίες. Ερώτησις: Ποιό πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω ώστε να μην βλέπω μακρόστενα η συμπιεσμένα τα αντικείμενα στην οθόνη της τηλεόρασής μου; Εχουν όλες υποτίτλους συχγρονισμένους και ξέρω να τις μεταφέρω σε DVD δισκάκια. Εψαξα το forum αλλά δεν βρήκα τίποτε. Ομοίως και στο google. Δοκίμασα διάφορα προγράμματα, αλλά δεν πέτυχα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
KnightRider Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Aν βλέπεις τις ταινίες σε DVD player μπορείς να κάνεις zoom καθετα ή οριζόντια δηλ σαν να διωρθώνεις την οθόνη καθετα και οριζόντια.
parsifal Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Αυτό που δεν έγινε ξεκάθαρο είναι το εξής: Μετατρέπεις τα AVI σου σε DVD-Video; Γράφεις τα AVI σε Data-DVD και αναπαράγεις από standalone DVD συμβατό με MPEG-4; Ή μήπως συνδέεις το TV-Out της κάρτας γραφικών σου στην TV;
alfa457 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 #kastel MediaCoder, ALSoft Video Converter, Dee Mon Video Enhancer, VideoeditMagic, DvdFlick, DvdSanta, Virtualdub, Digital Media Converter, M2Convert Professional. Τα προγράμματα είναι μιά χαρά. Ο χρήστης (εγώ) φταίει!!! #KnightRider Δεν έχει επιλογή zoom το dvd player μου. Εχει επιλογή η τηλεόραση για 16:9 αλλά τότε ή δυσκολεύομαι με τους υποτίτλους ή είναι πολύ "μαζεμένη" η ταινία και δεν βλέπεται. #parsifal Εχω τα avi και τα srt στον σκληρό. Τα μετατρέπω σε DVD και τα καίω σε δισκάκι με το ConvertXtoDvd. Αυτό το βάζω στο DVD player (ένα pioneer) και βλέπω τις ταινίες στην τηλεόραση. Δεν έχω πρόβλημα με όσες είναι dvdrip κατευθείαν. Μόνο με όσες έχουν αλλάξει την ανάλυση οι users. Σας ευχαριστώ πολύ και τους τρείς.
parsifal Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Οι αναλύσεις στις οποίες βρίσκονται τα AVI είναι σωστές από άποψη aspect ratio; Δηλαδή, αν τα αναπαράγεις στο PC με έναν software player, φαίνονται εντάξει όλα;
alfa457 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 #parsifal Ναι. Φαίνονται εντάξει το καθένα για την ανάλυση που είναι (640χ314, 720χ304, 720χ420, 704χ368, 576χ240, 512χ368 κ.λ.π.). Δηλαδή δεν έχω πρόβλημα να τα δω στην οθόνη του υπολογιστή, αλλά προτιμώ την τηλεόραση και τον καναπέ !
parsifal Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Το DVD Flick που έχω δοκιμάσει γνωρίζω ότι χρησιμοποιεί το Avisynth για να κάνει τις απαραίτητες μεταβολές στο κάδρο της ταινίας. Οι οποίες περιλαμβάνουν: Resize της οριζόντιας ανάλυσης κατά έναν λόγο X ώστε να φτάσει στα 720 pixels, resize της κάθετης ανάλυσης κατά τον ίδιο λόγο Χ και στρογγυλοποιώντας στο κοντινότερο πολλαπλάσιο του 32 (μπορεί να είναι και του 16, δεν είμαι σίγουρος) και τέλος, προσθήκη μαύρων borders συμμετρικά πάνω και κάτω για να φτάσει η κάθετη ανάλυση στα 576 pixels. Ανάλογες ενέργειες (θα πρέπει να) κάνουν και τα υπόλοιπα προγράμματα. Μήπως όμως δεν έχεις ορίσεις σε αυτά δημιουργία PAL project, αλλά NTSC;
alfa457 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δηλαδή πρέπει να φτιάξω τα avi να είναι στα 720χ576 σε PAL. Ωραία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι αν σε όλα αυτά που δοκίμασα έβαζα Pal. Μπορεί σε μερικά να το άφηνα σε NTSC. Θα δοκιμάσω την λύση που λες και θα σου πω. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Demetris77 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Για να μην ανοιξω νεο thread, να ρωτησω αν μπορω να κανω την ιδια αλλαγη(απο 16:9 σε 4:3) αλλα με τη διαφορα οτι εγω γραφω απευθειας σε DVD το avi με τους υποτιτλους ενσωματωμενους με το AVIAddXSubs. Εχει ο DVD Player επιλογη Pan & Scan, αλλα ετσι θα "σφαξω" ενα 25/30% της ταινιας. Εχω σκεφτει να αλλαξω το A.R. με το MPEG4Modifier (απο 16:9 σε 4:3) στη συνεχεια να περασω υποτιτλους, και να το καψω σε DVD.. τι λετε, θα δουλεψει.. ?
parsifal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Το φυσιολογικό aspect ratio είναι 16:9 και εσύ θέλεις να το προβάλλεις ως 4:3; Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό... ;
Demetris77 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Γιατι η TV δεν ειναι Widescreen 16:9 αλλα 4:3 και οταν βλεπω τις ταινιες που κατα 99% ειναι σε αυτο το προτυπο, εχω μαυρες μπαρες πανω και κατω περιπου στο 30% της οθονης. Δεν ειναι ΤΟ προβλημα, αλλα μπορει να υπαρχει καποιο σχετικο mod. Φιλε parsifal ο στοχος παντα ειναι να εχουμε τα καλυτερα αποτελεσματα με οτι διαθετουμε.. δεν εχω την καταλληλη TV και κανω οτι μπορω για να βλεπω ταινιες με τον καλυτερο δυνατο τροπο, και με οτι διαθετω αυτη τη στιγμη..
parsifal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Στο συγκεκριμένο θέμα, δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις χωρίς μειονεκτήματα. Οι μαύρες μπάρες δεν είναι του Σατανά, υπάρχει λόγος που μπαίνουν. Είναι στοιχειώδης γεωμετρία. Άρα λοιπόν: 1. Είτε βάζεις το DVD player σου να κάνει "Pan And Scan", χάνοντας όπως λες τμήμα του κάδρου δεξιά και αριστερά 2. Είτε προβάλλεις το 16:9 υλικό με "stretching" σε πλήρη οθόνη (πιθανότατα να μπορεί να γίνει από τα μενού τόσο του DVD player σου όσο και της TV σου), παραμορφώνοντας όμως άσχημα τις αναλογίες του κάδρου και των αντικειμένων ή προσώπων που απεικονίζονται σε αυτό (think "eggheads": «αυγοκέφαλοι» άνθρωποι) 3. Είτε αγοράζεις ένα wide monitor, για να μην έχεις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Θα έχεις όμως μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά όταν προβάλλεις σε αυτήν 4:3 υλικό! Αναγνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα από το 2, αλλά θεωρώ πως αποτελούν μειοψηφία...
talisman Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Το ConvertXtoDvd εχει μια επιλογη φοpμα tv Mαλλον πρεπει να το βαλεις στην επιλογη FullScreen (4:3).Φιλε parsifal επειδη εχεις χρησιμοποιησει το DVD Flick λυσε μου μια απορια.Προσπαθησα να το χρησιμοποιησω σε αρχεια mkv και μου εβγαζε λαθος οτι ξεκιναγα την διαδικασια
Demetris77 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 parsifal Απο αυτες τις επιλογες τελικα η καλυτερη ειναι η 4. Αφηνω οπως ειναι τις ρυθμισεις και βλεπω την ταινια με βαση το αρχικο της προτυπο. Δεν τα παω καλα με τις ταινιες με τεντωμενες προς τα "πανω" εικονες, και δεν θελω να χανω οπως ειπα ενα ποσοστο της εικονας με το Pan & Scan. Τα μονιτορ τα βλεπω αρκετα ακριβα για την ωρα.. Ευχαριστω για την απαντηση anwy. talisman Χρησιμοποιω το AVIAddXSubs για απευθειας ενσωματωση των subs πανω στο AVI λογω της ταχυτητας που γινεται η δουλεια (2-3'), και λογο οτι εχω παλιο μηχανημα για να τρεξω το Convert η αλλο παρομοιο προγραμμα. Αν και με αυτα τα δεδομενα, δεν νομιζω να πετυχω σωστο 4:3 γιατι απλα η ταινια δεν ειναι γραμμενη σε αυτο Format, και ολο και καποια απωλεια θα εχει το τελικο αποτελεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.