Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δεν έχω τίποτα με την Πρέβεζα, έχετε όμορφη αγορά. Νόμιζα πως είσαι Σαλονικιά. Παρ' όλα αυτά να σου θυμίσω πως ενσωματωθήκατε στην Ελλάδα το 1912.
kage Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 και οι ελληνες μεταναστες σε ΗΠΑ, Καναδα, Αυστραλια, Γερμανια ψηφιζουν στις εκλογες των χωρων αυτων. και υπηρξαν φτηνο εργατικο δυναμικο που ενισχυσε την αναπτυξη των οικονομιων τους. μηπως πρεπει να τους διωξουν; δε νομιζω.. ξερεις πολλους που να ειναι παρανομοι εκει περα? νομιζεις οτι ειναι ευκολο να πας στις χωρες αυτες να μεινεις? καθε χωρα αποφασιζει ποσο % απο οικονομικους μεταναστες μπορει να δεχτει/αντεξει...εκτος απο μας.
klainmaingr Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Θα ξανασπάσετε αμάξι με Αθηναϊκές πινακίδες;;; Όχι σύνορα στα Τέμπη, ούτε πράσινη κάρτα δε θα σας δίνουμε!!!! Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν και εσένα για να θυμόμαστε τον αθηνοκεντρικό κομπλεξισμό... Συγχαρητήρια..
elena blue Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δεν έχω τίποτα με την Πρέβεζα, έχετε όμορφη αγορά. Νόμιζα πως είσαι Σαλονικιά.Παρ' όλα αυτά να σου θυμίσω πως ενσωματωθήκατε στην Ελλάδα το 1912. Ναι, το 1912 ενσωματωθηκαμε. οπως και τα δωδεκανησα το 1948. δεν καταλαβαινω τι εννοεις. οτι επειδη αργησαμε σε σχεση με το νοτο, να φυγουμε απο την τουρκικη διοικηση και να ενσωματωθουμε στο ελληνικο κρατος, μας κανει "λιγοτερο" ελληνες; ξερεις πολλους που να ειναι παρανομοι εκει περα?νομιζεις οτι ειναι ευκολο να πας στις χωρες αυτες να μεινεις? καθε χωρα αποφασιζει ποσο % απο οικονομικους μεταναστες μπορει να δεχτει/αντεξει...εκτος απο μας. δεν εχεις αδικο, ομως και οι νομιμοι ηταν και ειναι χαμηλομισθοι σε σχεση με τους ντοπιους. για τα δικα μας δικιο εχεις. klainmain, σωστος για ακομη μια φορα.
Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Ναι, το 1912 ενσωματωθηκαμε. οπως και τα δωδεκανησα το 1948. δεν καταλαβαινω τι εννοεις. οτι επειδη αργησαμε σε σχεση με το νοτο, να φυγουμε απο την τουρκικη διοικηση και να ενσωματωθουμε στο ελληνικο κρατος, μας κανει "λιγοτερο" ελληνες; Όχι δεν σας κάνει λιγότερο "Έλληνες". Το ανέφερα όσο πληροφοριακά ανέφερες και εσύ το Αρβανίτικο στοιχείο στην Αθήνα, χωρίς ίχνος μπηχτής ή υπονοούμενου για την ιθαγένειά/ταυτότητά σας. Καλοήθως δεν το έκανες και εσύ; Παρανόησα; =) klainmaingr, klainmaingr.
Toufas Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 ελενα, εγω θα εγραφα για το κομπλεξ των εκτος της αθηνας με την αθηνα αντι να πεις κατι να υποστιριξεις οτι θες να πεις, πηγες να μειωσεις την αξια απο αυτο που ειπε ο αλλος (το οτι η αθηνα εχει αρβανιτες μεχρι και τωρα... whoop dee fuckin doo)
slipknot Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Ένα ανούσιο topic έχει εξελιχτεί σε topic 10 σελίδων...
elena blue Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 ελενα, εγω θα εγραφα για το κομπλεξ των εκτος της αθηνας με την αθηνααντι να πεις κατι να υποστιριξεις οτι θες να πεις, πηγες να μειωσεις την αξια απο αυτο που ειπε ο αλλος (το οτι η αθηνα εχει αρβανιτες μεχρι και τωρα... whoop dee fuckin doo) γιατι δεν διαβαζεις προσεκτικα; το ειπα ως αντιπιχειρημα στα "καψονια" των αθηναιων, καθε φορα που λεω πρεβεζα να ρωτανε με εκεινο το οψιμο και γελοιο υφακι:"αλβανια;" δειτε λιγο παραπερα απο την κακια σκαλα, ρε γ@μωτο...
Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Λοιπόν ας κάνουμε μια ανασκόπηση. Κάποιος παραθέτει μια αφίσα του ΠΑΟΚ. Για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο, εσύ elena blue, βλέπεις κάτι στην αφίσα που σου θυμίζει το κόμπλεξ μερικών Αθηναίων για την Πρέβεζα. Βέβαια με το να γράψεις απλώς γελατε εσεις, παντως αυτο το συνθηματακι "συνορα στα τεμπη", το οποιο τελευταια ακουγεται ολο και πιο συχνα, εχει αρχισει να γινεται ενοχλητικο... εγώ προσωπικά υποθέτω πως είσαι μΠΑΟΚι και πως το περί συνόρων αναφέρεται στη συνήθη σύνδεση ΠΑΟΚ-Σαλονίκης. Οπότε και ποστάρω τα περί "Αθηναϊκών πινακίδων" υπενθυμίζοντας πως όπως και να το κάνουμε, οι Σαλονικείς έχουν το 60% του κόμπλεξ παραθέτοντας ένα χιουμοριστικό σχολιάκι, το οποίο δικαιολογημένα ως νέο μέλος, παίρνεις κατάκαρδα καθώς δεν έχεις προλάβει τις εξηγήσεις μου περί του πως αστειεύομαι και το λέω μόνο ως πείραγμα. Κατόπιν, λες πως είσαι από Πρέβεζα, πως σε ενοχλεί να σε αποκαλούν "Αλβανίδα" -καθότι γνωστό πως πρόκειται για χυδαία βρισιά- και αφού μας υπενθυμίσεις πως η Αθήνα ως το 1850 ήταν τίγκα στους Αρβανίτες (επίσης χυδαία βρισιά) παίρνεις ως προσβολή την δική μου υπενθύμιση-απάντηση πως εσείς δεν ήσασταν καν Ελλάδα το 1850. Αν διάβαζες την παραπάνω ιστορία ως παρατηρήτρια, ποιος πιστεύεις πως θα διαφαινόταν ως κομπλεξάρας;
elena blue Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Λοιπόν ας κάνουμε μια ανασκόπηση. Κάποιος παραθέτει μια αφίσα του ΠΑΟΚ. Για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο, εσύ elena blue, βλέπεις κάτι στην αφίσα που σου θυμίζει το κόμπλεξ μερικών Αθηναίων για την Πρέβεζα. Βέβαια με το να γράψεις απλώς εγώ προσωπικά υποθέτω πως είσαι μΠΑΟΚι και πως το περί συνόρων αναφέρεται στη συνήθη σύνδεση ΠΑΟΚ-Σαλονίκης. Οπότε και ποστάρω τα περί "Αθηναϊκών πινακίδων" υπενθυμίζοντας πως όπως και να το κάνουμε, οι Σαλονικείς έχουν το 60% του κόμπλεξ παραθέτοντας ένα χιουμοριστικό σχολιάκι, το οποίο δικαιολογημένα ως νέο μέλος, παίρνεις κατάκαρδα καθώς δεν έχεις προλάβει τις εξηγήσεις μου περί του πως αστειεύομαι και το λέω μόνο ως πείραγμα. Κατόπιν, λες πως είσαι από Πρέβεζα, πως σε ενοχλεί να σε αποκαλούν "Αλβανίδα" -καθότι γνωστό πως πρόκειται για χυδαία βρισιά- και αφού μας υπενθυμίσεις πως η Αθήνα ως το 1850 ήταν τίγκα στους Αρβανίτες (επίσης χυδαία βρισιά) παίρνεις ως προσβολή την δική μου υπενθύμιση-απάντηση πως εσείς δεν ήσασταν καν Ελλάδα το 1850. Αν διάβαζες την παραπάνω ιστορία ως παρατηρήτρια, ποιος πιστεύεις πως θα διαφαινόταν ως κομπλεξάρας; Μενω θεσσαλονικη, εχω καταγωγη απο πρεβεζα, σπουδασα καλαματα και ειμαι αρειαναρα. αυτο που ειπα για αλβανια και αρβανιτες δεν το ειπα για να κανουμε τεστ "ελληνικοτητας". ειτε απελευθερωθηκαμε το 1830, ειτε το 1881, ειτε το 1912 ειτε το 1920, ενα ειναι το σιγουρο πως για 4 αιωνες "γευτηκαμε" τη "γλυκα" του οθωμανισμου.΄αλλα δε θα καθισω να σου κανω ιστορικη και κοινωνικη αναλυση, ανοιξε κανενα βιβλιο να μαθεις.
insomniaK Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 ξερεις πολλους που να ειναι παρανομοι εκει περα?νομιζεις οτι ειναι ευκολο να πας στις χωρες αυτες να μεινεις? καθε χωρα αποφασιζει ποσο % απο οικονομικους μεταναστες μπορει να δεχτει/αντεξει...εκτος απο μας. Ναι ξέρω. Για ΗΠΑ, είναι κοινό μυστικό πως οι China towns είναι άβατα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό Μεξικανών στις δυτικές πολιτείες. Είναι λανθασμένη αντίληψη πως υπάρχει ποσόστωση για τους μετανάστες, υπάρχουν κριτήρια υποδοχής που πρέπει να πληρούνται κατά την αίτηση και κριτήρια που πρέπει να τηρούνται μετά από κάποια περίοδο παραμονής στη χώρα κι ΟΧΙ ανώτατος αριθμός μεταναστών. Αυτά είναι π@π@ριές του Καρατζαφέρη./ ελπιζω να το λες χιουμοριστικα. κοιταξε να δεις ομως, επειδη η καταγωγη μου ειναι απο την ηπειρο και συγκεκριμμενα πρεβεζα, εχω βαρεθει τα ανιστοριτα αθηνοπουλα, που μολις τους αναφερω την λεξη "πρεβεζα" απαντουν με το γνωστο ψωνισμενο υφακι "αλβανιδα εισαι;". ξεχνουν πως μεχρι το 1850 περιπου, η αθηνα κατοικουνταν αποκλειστικα απο αρβανιτες, οι οποιοι μιλουσαν μονο την αρβανιτικη διαλεκτο. ακομη και σημερα στις αχαρνες και στα ανω λιοσια υπαρχουν ατομα ανω των 70 που μιλουν τη διαλεκτο αυτη. εχω συγγενη μενιδιατη γεννημα-θρεμμα και γνωριζω... Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχεις με τους Αρβανίτες, αλλά το σχόλιο σου είναι δεικτικό και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως υπάρχουν και 25χρονοι από τη Δάφνη που μιλούν ή τουλάχιστον καταλαβαίνουν Αρβανίτικα. Αν θες να μας απασχολεί ο πληθυσμός και πέρα από την Κακιά Σκάλα, να μάθετε να σέβεστε και την Αθήνα (που ουσιαστικά είναι η μισή Ελλάδα). Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια και τους παραλληλισμούς σου του 39-45 με τα σύγχρονα γεγονότα, ψιλομπάζουν...
elena blue Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Ναι ξέρω. Για ΗΠΑ, είναι κοινό μυστικό πως οι China towns είναι άβατα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό Μεξικανών στις δυτικές πολιτείες.Είναι λανθασμένη αντίληψη πως υπάρχει ποσόστωση για τους μετανάστες, υπάρχουν κριτήρια υποδοχής που πρέπει να πληρούνται κατά την αίτηση και κριτήρια που πρέπει να τηρούνται μετά από κάποια περίοδο παραμονής στη χώρα κι ΟΧΙ ανώτατος αριθμός μεταναστών. Αυτά είναι π@π@ριές του Καρατζαφέρη./ Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχεις με τους Αρβανίτες, αλλά το σχόλιο σου είναι δεικτικό και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως υπάρχουν και 25χρονοι από τη Δάφνη που μιλούν ή τουλάχιστον καταλαβαίνουν Αρβανίτικα. Αν θες να μας απασχολεί ο πληθυσμός και πέρα από την Κακιά Σκάλα, να μάθετε να σέβεστε και την Αθήνα (που ουσιαστικά είναι η μισή Ελλάδα). Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια και τους παραλληλισμούς σου του 39-45 με τα σύγχρονα γεγονότα, ψιλομπάζουν... θα το ξαναπω: ανοιξτε κανενα ιστορικο βιβλιο η εστω καμια ηλεκτρονικη εγκυκλοπαιδεια και μαθετε. by the way, τοσο εσυ οσο και ο lucifer ειστε βεροι αθηναιοι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.