Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά στις εφαρμογές - κινέζικα στην βάση

MerNion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αντιμετωπίζω το εξής "πρόβλημα". Εχω μια βάση mysql (λέει MySQL - 5.0.27 και MySQL client version: 4.1.20. Τελικά τι είναι; 5 η 4 και ένα php αρχείο που εισάγει/διαβάσει κλπ τα δεδομένα από την βάση. Ενώ μεσω του browser τα δεδομένα που "τραβάει" από την βάση φαίνονται κανονικά στα ελληνικά, όταν πηγαίνω απο το phpmyadmin (2.8.2.4) να δω τα δεδομένα μου φαίνονται κινέζικα. Αυτό δεν μου δημιουργεί άμεσα κάποιο πρόβλημα αφού χειρίζομαι απο το php script τα δεδομένα αλλά αν θελήσω να κάνω ένα backup, τα "βγάζει" κινέζικα με αποτέλεσμα να μου είναι άχρηστο το backup.

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνω δεν είναι απλά στην εμφάνιση των χαρακτήρων από το phpmyadmin λογω encoding της σελίδας αλλά έχουν περαστεί με λάθος encoding στην βάση. (σωστά;)

Πως θα μπορέσω να τα διορθώσω και να "βγαίνουν" σωστά ελληνικά σε ένα backup;

Το Collation της βάσης ειναι απο default latin1_swedish_ci.

Δοκίμασα να κάνω export τα δεδομένα (μέσω phpmyadmin) και να φτιάξω μια άλλη βάση με greek_general_ci και να τα βάλω εκεί αλλά πάλι κινέζικα τα δείχνει.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το Collation της βάσης ειναι απο default latin1_swedish_ci.

Τα αλλάζεις και τα 2 (charset & collation) σε greek ή utf-8 αλλά όπως και μόνος σου είπες αν τα χεις κάνει export δε νομίζω να γίνεται. Το χα πάθει και γω όταν ήθελα να βάλω ένα αρχείο excel .

Δημοσ.

μεσα στον κωδικα της php και αφου εχεις δηλωσει database ή εχεις κανει include το αρχειο που δηλωνεις DB εκτελεσε ενα query ("SET NAMES 'utf8'")

Δημοσ.
Τα αλλάζεις και τα 2 (charset & collation) σε greek ή utf-8 αλλά όπως και μόνος σου είπες αν τα χεις κάνει export δε νομίζω να γίνεται. Το χα πάθει και γω όταν ήθελα να βάλω ένα αρχείο excel .

Δεν τα έχω κάνει export.. Υπάρχουν ακόμα στην βάση.. Είπα οτι όταν προσπαθώ να τα κάνω export για να κρατήσω backup μου φαίνονται κινέζικα.. Ψάχνω να μάθω αν μπορώ να κάνω κάτι στα δεδομένα στην βάση ώστε να φαίνονται και απο το phpmyadmin ελληνικά ώστε να μπορώ να τα κάνω μετα export. Μπορώ;

μεσα στον κωδικα της php και αφου εχεις δηλωσει database ή εχεις κανει include το αρχειο που δηλωνεις DB εκτελεσε ενα query ("SET NAMES 'utf8'")

Με αυτό γίνεται αυτό που ζητάω; Να αλλάξει δηλαδή το collation των ήδη περασμένων δεδομένων στην βάση ώστε να μπορώ μετά από το phpmyadmin να τα κάνω export σε ελληνικά (και όχι κινέζικα);;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...