Προς το περιεχόμενο

Δεν εμφανίζονται μερικοί απο τους σκληρούς δίσκους.

Tigran

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

έχω το εξής πρόβλημα. Εχω συνδέσει στον υπολογιστή 3 SATA συσκευές (2 σκληρούς(2x500GB WD) και ενα DVD-RW(Samsung)), 2 ATA συσκευές(ένα σκληρό και ενα DVD-RW) και 2 εξωτερικές θήκες σκληρών δίσκων(ATA) που βγάζουν σε USB με ξεχωριστή όμως τροφοδοσία.

Έχω τον Q6600, μητρική Abit IP35 Pro και λειτουργικό Windows Vista X64.

Το πρόβλημά μου ειναι οτι ο υπολογιστής δεν εμφανίζει τον δεύτερο SATA σκληρο δίσκο, τον εσωτερικό ATA σκληρό και εναν απο τους δυο εξωτερικούς usb σκληρούς δίσκους.

Έχω εγκαταστήσει όλα τα Drivers της μητρικής κανονικά. Επειδή το σύστημα το έχω σε Dual Boot και έχω και τα XP, στα XP μου τις διαβάζεις όλες τις συσκευές και ουδέποτε μου εμφάνισε πρόβλημα.

Στα Vista όταν ανοίγει μου εμφανίζει το παραθυράκι για να βρει το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης(driver). Αν πατήσω να τους βρει, τότε τους βρίσκει, τους εγκαθιστά κανονικά, αλλά οι σκληροί δεν εμφανίζονται. Αν πατήσω άκυρο ή "Μη με ξαναρωτήσεις για αυτές τις συσκευές", πάλι εξαφανίζονται.

Στα BIOS οι SATA συσκευές(γιατι ο SATA σκληρός με καίει περισσότερο), ειναι σε IDE. Δοκίμασα να το γυρίσω σε ACHI ή RAID, αλλα και στις δυο περιπτώσεις κανένα απο τα δυο λειτουργικά δε ξεκινούσαν.

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το εν λόγω πρόβλημα, ήταν οταν προσπάθησα να συνδέσω εναν εξωτερικό σκληρό WD(τροφοδοτούμενο απο το USB) και δεν τον εμφάνιζε καθόλου. Έβρισκε τη συσκευή, αλλά λόγω drivers προφανώς δεν ολοκλήρωνε σωστά την εγκατάσταση. Τότε δεν έδωσα σημασία, γιατι θεώρησα οτι προφανώς έχω να κανω με ασυμβατότητα μεταξύ Vista και WD external HDD. Τελικά από ότι φαίνεται το πρόβλημα ειναι ευρύτερο.

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!:o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...