Προς το περιεχόμενο

Crashes με 3D acceleration.

QSpec

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μια 7600 GS PCI-e πάνω σε μια μητρική P5K της Asus.

Μια ωραία μέρα λοιπόν (note: χωρίς να αλλάξει τίποτα στο PC)η κάρτα αποφάσισε πως τα γραφικά με συνοχή είναι υπερεκτιμημένα και είναι καιρός να επιστρέψουμε σε ακανόνιστα σχήματα (αναλυτικά παρακάτω). Την πρώτη φορά συνέβη με το WoW, πίστεψα ότι ήταν πρόβλημα το WoW και κοίταγα στα forums τους για καμιά λύση, κάποια στιγμή βαρέθηκα και πήγα να παίξω το Jack Keane,τα ίδια. Κατέβασα το Aquamark3 για να δω τι διάολο γίνεται, τα ίδια.

Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι κάθε φορά που πάει να βγάλει γραφικά (3D) κάτι μαγικό συμβαίνει και η οθόνη μου γεμίζει γραμμές, σχήματα, textures εξαφανίζονται, και πράγματα αναβοσβήνουν για να καταλήξει (εάν δεν προλάβω να κλείσω το όποιο game) σε crash του υπολογιστή.

Δεν είναι θερμοκρασία.

Δεν είναι CPU.

Δεν έχω ιό.

Έχω τα τελευταία drivers.

Έχω το τελευταίο directx.

Δεν έχω ιδέα τι άλλο να κάνω...

Anyone?

PS: Φίλοι μου λένε πως "χάλασε" η κάρτα γραφικών. Αλλά σε απλές λειτουργίες (desktop) είμαι μια χαρά. Παίζει να κάηκε (or something) μόνο ο τομέας (or something) που είναι υπεύθυνος για το 3D acceleration?

Δημοσ.

Χμμ, ίσως σε ένα αλλά θα αργήσει να γίνει, επίσης πήρα μια 7900 ενός φίλου για να δοκιμάσω αλλά δεν έχω τον αντάπτορα για το έξτρα ρεύμα, αν προλάβω θα πάω να πάρω έναν σήμερα.'

Edit: Τελικά δεν υπάρχει αντάπτορας από 4 pin σε 6 pin ρεύματα, οπότε ελπίζω μόνο στο να δουλεύει στο άλλο pc όταν την δοκιμάσω.

• Super Moderators
Δημοσ.
Edit: Τελικά δεν υπάρχει αντάπτορας από 4 pin σε 6 pin ρεύματα, οπότε ελπίζω μόνο στο να δουλεύει στο άλλο pc όταν την δοκιμάσω.

υπάρχει...από 2xMolex σε 1xPci-e 6pin...συνήθως το έχουν μάζι τους οι κάρτες γραφικών (τελευταίες) αλλά ίσως να το βρεις σε κάνα μαγαζί...

Δημοσ.
υπάρχει...από 2xMolex σε 1xPci-e 6pin...συνήθως το έχουν μάζι τους οι κάρτες γραφικών (τελευταίες) αλλά ίσως να το βρεις σε κάνα μαγαζί...

Πράγματι, δεν υπάρχει στο εμπόριο εννούσα (στο πλαίσιο τουλάχιστον). Περισσεύει ένα από έναν φίλο και θα το πάρω μάλλον αύριο.

Παρόλα αυτά έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι διάολο μπορεί να έχει πάθει; Δηλαδή είναι θέμα hardware (κάτι χάλασε πάνω στην κάρτα) ή software;

• Super Moderators
Δημοσ.

κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα hardware...δλδ η κάρτα παραδίδει πνεύμα...

Δημοσ.

Κι εγώ προς τα εκεί κλίνω, να τεστάρω και την κάρτα του φίλου μου, να βάλω και την δικιά μου επάνω αλλά μάλλον πάμε γι' άλλα...

Τουλάχιστον έχουνε πέσει οι τιμές.

Δημοσ.

Χρειάστηκε να κάνω αναγκαστική αναβάθμιση και δεν θυμάμαι καν αν την πήρα από Αθήνα ή από Καβάλα (όπου σπούδαζα) και φυσικά η απόδειξη δεν υπάρχει. Πρέπει να έχουν περάσει 1.5 ή 2 χρόνια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...