HexStatic Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Πιο συγκεκριμένα. Αν ο τίτλος είναι παραπλανητικός η δεν θεωρείται σωστός τότε να τον αλλάξουμε . Επι του Θέματος. Πας μια μέρα στην cosmote και επιλέγεις να γίνεις πελάτης τους μέσω συμβολαίου. (οτι καλύτερο για αυτούς από το να είσαι καρτοκινητός). Σου δίνουνε ένα νουμεράκι η μάλλον έχεις την επιλογή να διαλέξεις ενα αριθμό τηλεφώνου που να σου "ταιριάζει" απο μία θεόρατη συγκεκριμένη λίστα αριθμών. (Η οποία δεν είναι τυχαία , που είναι πολύ λογικό , αλλα κανείς δεν θα περίμενε οτι αυτη η λίστα ειναι πολυ συγκεκριμένη) Anyway , όλα ωραία όλα καλά , μέχρι που αρχίζουν να σκάνε τηλέφωνα από άσχετους, χωρίς εγώ να έχω κάνει βούκινο τον αριθμό μου, να ζητάνε άλλον πέρα από εμένα, να παίρνουνε τηλέφωνο ότι ώρα μπορείτε να φανταστείτε, μέχρι και άτομο που μου έκανε αναπάντητες πέτυχα. Και επειδή δεν πήγαινε άλλο αυτή η κατάσταση παίρνω τηλέφωνο στο καστομερ σερβις της κοσμοτε για να δω τι συμβαίνει. Ο λόγος για τον οποίο δέχομαι αυτά τα τηλεφωνήματα είναι επειδή το νούμερο που διάλεξα - μου δώσανε , το είχε κάποιος άλλος , η μάλλον διάφοροι άλλοι στο παρελθόν.( των οποίων βέβαια την ταυτότητα δεν μπορούνε να μου γνωστοποιήσουν και πολύ καλά κάνουνε και ούτε που θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο ) Ρωτάω τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η κατάσταση και μου λένε τίποτα. Ρωτάω αν γίνεται να αλλάξω αριθμό και μου λένε βεβαίως, αλλά ο καινούργιος αριθμός κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί οτι δεν έχει ξανά χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Και με διαβεβαιώνουν οτι οι αριθμοί που δίνονται στους πελάτες ανακυκλώνονται ανά κάποιο "λογικό" διάστημα αφού κάποιος έχει διακόψει την σύνδεσή του. Ρωτάω πόσο μπορεί να είναι αυτό το "λογικό" διάστημα και μου λένε απο 6μήνες μέχρι 2-3 χρόνια.Αν 6 μήνες ή 2 χρόνια από τη διακοπή ενός αριθμού που κάποιος μπορεί να τον είχε χρόνια είναι λογικό χρονικό διάστημα, τότε εγώ σίγουρα είμαι παράλογος. Δηλαδή αν το νούμερο που έχετε εσείς τώρα το είχε κάποιο πρεζάκι που πλάσαρε πρέζα , και επειδή δεν πήγανε καλά οι δουλείες του, του έκοψαν το νούμερο, είστε εσείς υποχρεωμένοι να δέχεστε τηλέφωνα 2 και 3 και 4 τα ξημερώματα από άσχετα νούμερα/άτομα και να σας ζητάνε πρέζα. Και η cosmote δεν φέρει καμιά ευθύνη για αυτό. Και ούτε μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Και πουθενά στο συμβόλαιο που υπογράφουμε δεν λέει οτι ο αριθμός που δεχόμαστε έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από άλλους πελάτες της cosmote. Ζήτησα να μου μπλοκάρουν κάποια συγκεκριμένα νούμερα από τα οποία επανειλημμένα δεχόμουνα ενοχλητικά τηλέφωνα και το αρνήθηκαν με το πρόσχημα οτι πρέπει να μεσολαβήσει εισαγγελέας. Και μάλιστα η κοπέλα που προσποιούνταν οτι με εξυπηρετεί μου έκανε και τον δικηγόρο του διαβόλου : κοπέλα: "δηλαδή κύριε εσάς θα σας άρεζε κάποιος να μπλόκαρε τον αριθμό σας?" εγώ: "και καλά θα μου έκανε αν τον παρενοχλούσα όλη την ώρα" Έτσι δεν είναι ρε παιδιά? Η εγώ είμαι ο παράλογος? Εδω email έχουμε που είναι και τσάμπα υπηρεσία και έχουμε το δικαίωμα να το διαχειριζόμαστε όπως εμείς θέλουμε και να μπλοκάρουμε όποιον θέλουμε. Και στο προσωπικό μας τηλεφωνικό αριθμό που τον πληρώνουμε αδρά κάθε μήνα δεν έχουμε το δικαίωμα να ορίσουμε εμείς ποιος θα μας παίρνει τηλέφωνο και ποιος όχι? Δηλαδή εγώ τι θα κάνω? Θα αλλάζω νούμερα μέχρι να δώ ποιο επιτέλους θα μου κάτσει καλά? Η κάθε φορά που δέχομαι ένα περίεργο τηλέφωνο θα πληρώνω δικηγόρους και εισαγγελείς?
firegarden Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Aπλα απαραδεκτο...Καταγγελια αμεσως σε ολα τα αρμοδια οργανα και πηγαινε σε αλλη εταιρεια. Ειναι γελοιοι και ρεζιληδες.
PETROS13 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 με τόσους πελάτες που έχει κάθε εταιρία θα το έκανε.. για αυτό και η cosmote έβαλε νέο νούμερο το 698... πρέπει να είχε ακούσει κάποια σχόλια επιπλέον..
danaos Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Αν κρατάμε το δικό μας τον αριθμό, ακόμα και με αλλαγή εταιρίας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω αν κάποια εταιρία, εδώ ή έξω, προσφέρει αποκλειστικά αχρησιμοποίητους αριθμούς...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Αν κρατάμε το δικό μας τον αριθμό, ακόμα και με αλλαγή εταιρίας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω αν κάποια εταιρία, εδώ ή έξω, προσφέρει αποκλειστικά αχρησιμοποίητους αριθμούς... δεν είναι απόλυτο πως αν κρατήσεις (με φορητότητα) τον αριθμό σου δε θάχεις ανάλογα προβλήματα. έχω τον ίδιο αριθμό εδώ και αρκετά χρόνια (αν θυμάμαι καλά από το 2003), τον μετέφερα στην Cosmote, και μέχρι πριν λίγους μήνες δε μου είχε συμβεί τπτ περίεργο. ώσπου ένα απόγευμα άρχισα να δέχομαι κλήσεις από άγνωστο που με διαβεβαίωνε πως ο αριθμός μου αντιστοιχεί σε κάποιον άλλο εδώ και χρόνια μάλιστα! χρειάστηκε να του εξηγήσω πως χρειάζομουν το τηλέφωνό μου ελεύθερο για τη δουλειά μου άμεσα για να με αφήσει ήσυχη. υπομονή!
vasso286 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Αυτό που λέει ο HEXstatic είναι κάτι άλλο όμως. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να περνάνε τουλάχιστον 3-4 χρόνια μέχρι να ξαναδιατεθεί ο αριθμός. Ίσως για τα μεγέθη της εταιρείας να είναι αδύνατο αυτο, αλλά δε γίνεται αλλιώς.
SleekOperator Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Συμφωνώ με τον φίλο HEXstatic. Είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (και για μένα σχεδόν μισητή) η COSMOTE (στην οποία και είχα συμβόλαιο παλαιότερα και έφυγα λόγω ΚΑΚΙΣΤΗΣ συμπεριφοράς προς το πρόσωπό μου ως καταναλωτή). Βεβαίως και κάθε ένας από εμάς που επιλέγει να αριθμοδοτηθεί με ένα "νέο" νούμερο δεν θέλει να δέχεται περίεργα τηλεφωνήματα και σε περίεργες ώρες (εκτός και αν προέρχονται από γυναικεία αισθησιακή φωνή...). Εγώ το πάω ένα βήμα παραπέρα και δεν απαντώ στο τηλέφωνό μου ΚΑΝΕΝΑ νούμερο που δεν γνωρίζω και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ νούμερο με "απόκρυψη". Όποιος θέλω να με βρει το γνωρίζει το νούμερο του κινητού μου, γιατί του το έχω δώσει εγώ και παράλληλα έχω και το δικό του περασμένο στη μνήμη του τηλεφώνου. Τα μόνα τηλέφωνα που απαντώ χωρίς να γνωρίζω είναι τα σταθερά, από τα οποία και μπορώ να διασταυρώσω τον καλούντα. Το βρήκαμε τώρα το παραμύθι και κάθε καρυδιάς καρύδι ενοχλεί όλο τον κόσμο με "αναπάντητες κλήσεις" και "κλήσεις με απόκρυψη" για να πουλήσει βιβλία, πιστωτικές κάρτες, εγκυκλοπαίδειες, δάνεια, διακοπές, νέες συνδέσεις στο Internet, φυτά, ζώα κλπ. Μάλιστα, για περισσότερη διασκέδαση, τα τηλέφωνα που ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ τα αφήνω να χτυπάνε μέχρι να βαρεθούν (απλά βάζω το κινητό στη σιγή με το πλήκτρο συντόμευσης). Άλλωστε αν θέλουν τόσο διακαώς να επικοινωνήσουν μαζί μου, μπορούν να στείλουν ένα sms όπου και να φαίνεται ποιός καλεί και για ποιό λόγο. Μπορεί κάποιος να με πει παρανοϊκό, αλλά το κινητό τηλέφωνο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ (όπως περίπου του 70% πλέον του πληθυσμού της χώρας) και είναι επιλογή μου το πώς, πότε και για ποιούς θα το χρησιμοποιώ. Επιτέλους πρέπει κάποιοι από εμάς να είναι η εξαίρεση στο κανόνα της χρήσης του κινητού τηλεφώνου, που το έχουμε ξεχειλώσει όσο δεν πάει την τελευταία δεκαετία και από μέσο επικοινωνίας ανάγκης το έχουμε αναγάγει σε μέγιστο αξεσουάρ της γκαρανταρόμπας μας. Ε ρε καρκίνος του εγκεφάλου που έχει να πέσει στα επόμενα 20 χρόνια, από την αλόγιστη χρήση του κινητού από παιδιά και ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού συνόλου. Ούτε το bluetooth, ούτε το handsfree μας σώζουν... Συγνώμμη για τις φωνές (τα κεφαλαία ντε...) αλλά ήθελα να τονίσω την θέση μου... Και το καταλαβαίνω ότι οι θέσεις μου μπορεί να φαίνονται αιρετικές, αλλά προσωπικά καλύτερα να είμαι η εξαίρεση και να έχω την υγεία μου...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 σλικ δεν εχουμε ολοι το κινητο για να απανταμε μονο σε οσες κλησεις επιλεγουμε. δεν ειναι ολα τα σταθερα δυνατον να μαθεις σε ποιον αντιστοιχουν. στα υπολοιπα συμφωνουμε)
SleekOperator Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 σλικ δεν εχουμε ολοι το κινητο για να απανταμε μονο σε οσες κλησεις επιλεγουμε. δεν ειναι ολα τα σταθερα δυνατον να μαθεις σε ποιον αντιστοιχουν. στα υπολοιπα συμφωνουμε) To 1o που αναφέρεις μπορώ να το δεκτώ μόνο για τους ιατρούς, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί η κλήση να είναι πραγματική ανάγκη. Όλα τα άλλα μια χαρά γίνονται και από το σταθερό τηλέφωνο . Άλλωστε πριν το '90 και την άνθηση της κινητής τηλεφωνίας πως τα καταφέρναμε μόνο με το σταθερό τηλέφωνο? Όλα είναι στο μυαλό μας (και στην πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε από τις εταιρίες κιν. τηλεφωνίας), και πάνω από όλα είναι επιλογή μας, το πως θα το χρησιμοποιήσουμε... Ενώ για το 2ο, τα περισσότερα σταθερά τηλέφωνα βρίσκονται από το αντίστροφο ευρετήριο στο ΟΤΕ WHITEPAGES. Για τα υπόλοιπα (που δεν εμφανίζεται κάτοχος), λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσουμε ...
KnightRider Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Πάντα ο OTE φταίει κλέβουν και είναι απαραδεχτοι μόνο τα λεφτά θέλουν.
panagioths Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Ζήτησε να σου αλλάξουν τον αριθμό με κάποιο που να αρχίζει από 698 οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί είναι καινούργια σειρά και αχρησιμοποίητη
orck Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 καλα οκ καταλαβαινω την ενοχληση αλλα δεν βλεπω το τραγικο που περιγραφετε πια ποσα τηλεφωνα θα σε καλεσουν ζητωντας τον πρηγουμενο; φιλε μου ιπποτη τι σχεση εχει ο ΟΤΕ με αυτο που συζηταμε τωρα; Πάντα ο OTE φταίει κλέβουν και είναι απαραδεχτοι μόνο τα λεφτά θέλουν.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 To 1o που αναφέρεις μπορώ να το δεκτώ μόνο για τους ιατρούς, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί η κλήση να είναι πραγματική ανάγκη. Όλα τα άλλα μια χαρά γίνονται και από το σταθερό τηλέφωνο . εεε ακριβώς! γιατρός σε εφημερία απλά ... πρέπει να το σηκώσει)))
MantiVersuS Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 όλες οι εταιρίες την ίδια πολιτική ακολουθούν...
-WISE- Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 το θεμα ειναι οτι μπορει να μην σταματησουν ποτε να τον ενοχλουν...δεν βρισκω κατι παραλογο σαυτο που λεει. φιλε μου πριν δεν ειχες καρτοκινητο κοσμοτε?γτ δεν κρατησες το ιδιο νουμερο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.