Προς το περιεχόμενο

Acer 5250 και πρόβλημα με την οθόνη//κάρτα γραφικών

E_jay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά! Έχv τον Acer 5250 εδώ και ενάμιση χρόνο. Το πρόβλημά είναι ότι μου εμφανίζονται σε όλη την στην οθόνη κατακόρυφες πράσινες γραμμές, επίσης δεν μπορώ να εγκαταστήσω drivers μιας και το pc μετά από αυτό κολάει και δεν ξαναξεκινάει... Έκανα και format αλλά τίποτα..! Ξέρει κάποιος να μου πει τι γίνεται..; Ευχαριστώ. :-)

Δημοσ.

Βαλε στον λαπτοπ μια εξωτερικη οθονη για να ελεγξεις αν εχεις προβλημα ή καρτα γραφικων σου.Αν τα δεις όλα νορμαλ τοτε εχει προβλημα η οθονη σου αλλιως η καρτα γραφικων μας άφησε χρονους

Δημοσ.

Πρόβλημα με κατακόρυφες γραμμές μου είχε παρουσιάσει κι ο δικός μου ACER Aspire 9502 WSMi, πριν ένα χρόνο, ΔΕΝ μου κόλλαγε όμως, όπως ο δικός σου, απλώς ήταν αντιαισθητικό.

Ξαφνικά λοιπόν παρουσίασε μια μόνιμη κατακόρυφη ματζέντα γραμμή, σχεδόν στη μέση της οθόνης, και την επόμενη μέρα μια γαλάζια στην αριστερή άκρη. Πριν λίγο καιρό παρουσίασε άλλη μία ματζέντα δίπλα στην πρώτη... τρέχα γύρευε, μιλάμε για φέσι κατάσταση. Καθ' ότι ασχολούμαι φανατικά με την ψηφιακή φωτογραφία, μου ήταν αδύνατον να εργάζομαι πλέον με τέτοια οθόνη.

Επειδή φυσικά, τότε, ρώτησα και πληροφορήθηκα ότι η επισκευή ΔΕΝ συμφέρει, αγόρασα ένα καινούργιο (LG W1) και το παλιό το άφησα σαν εφεδρικό (το 'χει ο πιτσιρίκος μου και παίζει παιχνίδια, αυτόν δεν τον ενοχλούν οι χρωματιστές γραμμές).

Απ' ό,τι κατάλαβα πρόκειται για κομμένους αγωγούς που τροφοδοτούν "στήλες" στην TFT οθόνη και επομένως τα αντίστοιχα pixels παραμένουν μονίμως αναμμένα.

Μια ερώτηση. Λες ότι έκανες format και (υποθέτω) επανεγκατάσταση των Windows. Σε ποιο ακριβώς σημείο συμβαίνει το κόλλημα; Σ' αφήνει να ολοκληρώσεις την επανεγκατάσταση και να μπεις στο Desktop, έστω με τους default drivers των WindowsXP;

Σε ένα "αρχαίο" Notebook του αδερφού μου (Compaq, μοντέλο του 1993, με ανάλυση 640χ480, ασπρόμαυρη οθόνη, Windows 3.1) είχαν παρουσιαστεί οριζόντιες γραμμές (μετά από 10 χρόνια όμως...) και κόλλαγε τακτικά, με τα χίλια ζόρια όμως την ψιλοέκανε τη δουλειά του. Αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...