Manosdoc Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 παράξενο όμως..λένε ότι θα βγουν τα καινούρια ίσως του χρόνου και τα XP θα συνεχίσουν μέχρι το 2010.... Στην υποστήριξη αναφέρονται. Γιατί από Μαϊο, τέλος τα XP.
parsifal Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 ....Παίρνω ΛΣ για τον Η/Υ όχι Η/Υ για το ΛΣ... Aυτό ακριβώς! Διαφωνώ: «Παίρνω οτιδήποτε είναι απαραίτητο (Η/Υ και Λ/Σ) για τις εφαρμογές που χρειάζομαι».
random Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 "Windows 7" = Windows Vista SP3 + ένα νέο theme να εχεις να διαλέξεις μεταξύ (classic, vista, seven look) + διαφημιστική καμπάνια. γιατί να σου δώσει τσάμπα ότι μπορεί να σε χρεώσει; βλάκας ειναι ο Τζόμπς;
raven3x7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Παίρνω ΛΣ για τον Η/Υ όχι Η/Υ για το ΛΣ Η λογική σου είναι λανθασμένη. Ο μονος σωστός τροπος να αγοράσεις PC είναι να βασιστεις στις αναγκες που εχει το λογισμικο που θελεις να δουλεψεις.
afentiko7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Για λειτουργικό μίλησα όχι για εφαρμογές. Ο μονος σωστός τροπος να αγοράσεις PC είναι να βασιστεις στις αναγκες που εχει το λογισμικο που θελεις να δουλεψεις. Το 90% των χρηστών του insomnia δουλεύει με office. Αρα πρέπει να βάλει μια διανομή gnu/linux. (Δε διαφωνώ και γω έστι πράττω σε όσους το θέλουν για messengers, internet) αλλά είναι δύσκολο να εμφυσήσεις αυτή τη νοοτροπία σε όλους «Παίρνω οτιδήποτε είναι απαραίτητο (Η/Υ και Λ/Σ) για τις εφαρμογές που χρειάζομαι». Για πες μου μια εφαρμογή που τρέχει σε vista και δν τρέχει σε xp. Τα xp εγώ συγκεκριμένα τα έβαλα πριν 2 χρόνια όταν πλέον κάποιες εφαρμογές δεν τρέχανε ικανοποιητικά σε millenium.
dkoum Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Τοσο χαλια ειναι τα vista ? Εγω στις αρχες ειχα προβλημα με τους drivers και με το να βλεπω ταινιες divx .τωρα μου λειτουργουν παρα πολυ καλα και με το sp1 δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα τα windows 7 πανω στην code base των vista θα ειναι οπως και τα xp ηταν γραμμενα πανω στην code base των windows 2000
parsifal Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Για πες μου μια εφαρμογή που τρέχει σε vista και δν τρέχει σε xp. Όχι. Και να διαβάζεις πιο προσεκτικά τα γραφόμενα των άλλων, πριν αποφασίσεις ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσεις εναντίον τους. Όχι το ανάποδο. Αυτό που λέω είναι ότι αν οι εφαρμογές που χρειάζεσαι παίζουν σε XP και μάλιστα παίζουν: 1. με ικανοποιητική ταχύτητα (δε θα αυξηθεί η παραγωγικότητά σου με αναβάθμιση) 2. χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί σε διαλειτουργικότητα (π.χ. φέρνεις στο PC σου από αλλού αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με πιο νέα-ασύμβατη έκδοση εφαρμογών) ...δε χρειάζεται ούτε τα Vista να αγοράσεις ούτε hardware για να τα υποστηρίξει. Οι ευκολίες που προσφέρει το λογισμικό είναι το τελικό ζητούμενο. Το Λ/Σ και το hardware είναι απλώς το μέσο για να τρέχεις το λογισμικό, όχι ο σκοπός. Τί δεν κατάλαβες από αυτά που έγραψα παραπάνω και στο προηγούμενο post μου;
DIMERR Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Eγω ειχα δοκιμασει να τρεξω το airdump σε vista και αμεσως το πισι κρασαρε και εκανε ρισταρτ στα χρ κανενα απολυτως προβλημα .Γενικα για τα βιστα ειναι πολυ σπαστικο καθε τρεις και λιγο να σου ζηταει αδεια ακομα και για την πιο απλη διεργασια οπως η εγκατασταση ενος προγραμματος,υποτιθεται οτι τα νεα λειτουργικα σου δινουν τη δυνατοτητα να κανεις τα πραγματα ευκολοτερα και γρηγοροτερα οχι το αντιθετο. Εγω θα ρωτησω το εξης:ξερεις κατι που στα βιστα να γινεται πιο ευκολα και γρηγορα αποτι στα χρ??? οχι....
michael92 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Eγω ειχα δοκιμασει να τρεξω το airdump σε vista και αμεσως το πισι κρασαρε και εκανε ρισταρτ στα χρ κανενα απολυτως προβλημα .Γενικα για τα βιστα ειναι πολυ σπαστικο καθε τρεις και λιγο να σου ζηταει αδεια ακομα και για την πιο απλη διεργασια οπως η εγκατασταση ενος προγραμματος,υποτιθεται οτι τα νεα λειτουργικα σου δινουν τη δυνατοτητα να κανεις τα πραγματα ευκολοτερα και γρηγοροτερα οχι το αντιθετο. Εγω θα ρωτησω το εξης:ξερεις κατι που στα βιστα να γινεται πιο ευκολα και γρηγορα αποτι στα χρ??? Ναι, σου σπάνε πιο γρήγορα τα νεύρα. Αν και εγώ τα χρησιμοποιώ 2 χρόνια τώρα και τα έχω συνιθίσει (κάνω dual boot Vista - Ubuntu) δεν αντιμετωπίζω προβλήματα με τα Vista, πολύ σπάνια και ήταν συνύθως παλαιότερα πριν αναβαθμίσω το pc όπου έπρενα μερικά BSODs. Όσο για τα permissions μπορείς να τα αποκτήσεις απενεργοποιώντας το UAC (USER ACCOUNT CONTROL), Start --> Control Panel --> User Acoounts --> Turn User Account Control On/Off. Τώρα μερικές εφαρμογές όχι τόσο δημοφιλείς είναι συνιθισμένο να μην μπορείς να τις τρέξεις σε νεότερα λειτουργικά (δοκίμασε όμως να τα βάλεις σε compartibillity mode for windows XP), πάντως αν τα δοκιμάσεις καλά θα δείς ότι είναι πολύ βολικά σε κάποιες εργασίες και φυσικά πιο καλαίσθητα . Τα Vista έχουν φάει υπερβολική δυσφήμιση, αλλά τώρα μετά το sp1 έγιναν σχεδόν τέλεια, μάλιστα στο προηγούμενο format δεν εγκατέστησα καν τα XP. Αυτό που απλώς θα έπρεπε να κάνει η Microsoft είναι να διορθώνει περισσότερο τα λειτουργικά της πριν τα πρωοθήσει στην αγορά.
random Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Γενικα για τα βιστα ειναι πολυ σπαστικο καθε τρεις και λιγο να σου ζηταει αδεια ακομα και για την πιο απλη διεργασια οπως η εγκατασταση ενος προγραμματος,υποτιθεται οτι τα νεα λειτουργικα σου δινουν τη δυνατοτητα να κανεις τα πραγματα ευκολοτερα και γρηγοροτερα οχι το αντιθετο. To UAC των vista ειναι επιλογή σου αν θα το απενεργοποιήσεις (και θα σταματήσουν ολα τα σπαστικά yes or no, are you sure, κλπ). επιλογές σου ειναι επισης: - να δουλευεις καθημερινά, και για όλα, σαν administrator, - να μην εχεις password - να απενεργοποιήσεις διάφορα περιττά ή "περιττά", όπως w.defender, firewall, DEP, κλπ, καμια 15αρια services. μετά όμως, μη βγεις να πεις "που ειναι η ασφάλεια που μας υποσχέθηκαν τα βίστα;". την έκανες disable. εκει ειναι. 1
Manosdoc Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 To UAC των vista ειναι επιλογή σου αν θα το απενεργοποιήσεις (και θα σταματήσουν ολα τα σπαστικά yes or no, are you sure, κλπ).επιλογές σου ειναι επισης: - να δουλευεις καθημερινά, και για όλα, σαν administrator, - να μην εχεις password - να απενεργοποιήσεις διάφορα περιττά ή "περιττά", όπως w.defender, firewall, DEP, κλπ, καμια 15αρια services. μετά όμως, μη βγεις να πεις "που ειναι η ασφάλεια που μας υποσχέθηκαν τα βίστα;". την έκανες disable. εκει ειναι. Επειδή δεν μπορείς να ασχοληθείς 15 λεπτά με το να σεττάρεις ένα σύστημα χωρίς UAC και μετά να το επαναφέρεις. Σπανίως χρειάζεται να δουλεύεις σαν Admin, τόσο σπάνια που αν ποτέ χρειαστεί υπάρχει αυτό το ρημάδι το "Run As Administrator" που δεν τηρείται. Ναι είναι πιο σπαστικό από το su του Linux, αλλά αυτό θα το θυμηθείς όταν βάλεις φλασάκι με ιο και στα XP κρυφτεί χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, ενώ στα Vista Θα φας ένα σωστότατο UAC.
DimitRi_Del Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Έχετε δει το concept για τα longhorn πως ήταν; που πήγαν όλα αυτά; http://www.youtube.com/watch?v=b9ifQvQCO7Y Eμένα γιατί μου θυμίζει πολύ το βίντεο με την παρουσίαση του Leopard πέρυσι? Όχι οτι δεν μοιάζουν κιόλας .
mihalakis Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 UAC????χμμμμ Θέλω να ποστάρω σχόλιο. Είμαι σίγουρος οτι θέλω να ποστάρω;
islas canarias Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 σε 5 σελιδες flame για τα vista με μονο ενα θετικο σχολιο θα προσθεσω και εγω ενα, ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημενος, τουλαχιστον σε οσα θελω να κανω με το pc (office, μουσικη, ταινιες, κτλπ κτλπ). Δεν ειμαστε ολοι προγραμματιστες...
takis345 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Eχω μια υποψια οτι τα vista ειναι προχειροφτιαγμενα. Και τι εννοω με αυτο : Δεν νομιζω να κατσανε να φτιαξουνε απ'την αρχη ενα νεο λειτουργικο -παρολο που ετσι νομιζουμε ολοι μας... Αντι αυτου πανω στα xp κολλησανε απειρες ρουτινες με αποτελεσμα---->8 GB λειτουργικο με το καλημερα (καθαρη εγκατασταση!!!) Για να καταλαβετε τι πατατα κανανε σκεφτειτε οτι τα xp ειναι μονο 1,5 καθαρη εγκατασταση.... Κατι τετοιο κανουν και αλλες μεγαλες εταιριες (πχ Norton Antivirus ) για αυτο και τα τελικα μεγεθη των προγραμματων τους καθε χρονο αυξανονται και γιγαντωνονται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα