mandriv Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω. Είμαι νέος στην παρέα και στα Linux και εγκατέστησα τη διανομή Mandriva one 2007 . Έχω προχωρήσει ελάχιστα από μόνος μου και θέλω τη βοήθειά σας. Πρώτο πρόβλημμα που συναντώ στην κονσόλα είναι το bash command not found. Πείτε μου δυό λόγια για το τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ggeo1 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Καλησπέρα , προσπάθησε να δίνεις την εντολή : bash -l ,πριν γράψεις αυτό που θέλεις Ή μήπως πρέπει να είσαι root για να την εκτελέσεις root ,δηλαδή υπερχρήστης γίνεσαι πληκτρολογώντας : su και δίνοντας τον κωδικό που έχεις ορίσει. Ίσως να απαιτείται και η εγκατάσταση κάποιων πακέτων όμως για να μπορείς να εκτελέσεις κάποια πράματα στην κονσόλα,δεν το γνωρίζω όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μπορεις να πεις τι ακριβως θελεις να κανεις ; Επισης πριν αρχισεις να κανεις οτιδηποτε , φτιαξε τα sources 1- >drakrpm-edit-media και αν εχεις 2 media απο το CD ξετσεκαρισε τα και κλείσε το παραθυρο. 2-πηγαινε στο http://easyurpmi.zarb.org/ ακολουθησε τα βηματα και βαλε τον κωδικα που θα σου βγαλει στο terminal απο root (ολον τον κωδικα μονοκομματο) αστο να τελειωσει , να σε ξαναβγαλει στο localhost δηλαδη και εισαι οκ * Προτεινω να βαλεις την 2008 spring Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 και αν εχεις 2 media απο το CD ξετσεκαρισε αυτό δεν το καταλαβαίνω. Όσο για τα sources τα έχω βάλει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 μπορεις να βαλεις τι σου δινει το >cat /etc/urpmi/urpmi.cfg και θα σου πω αν ειναι ενταξει τα sources σου αυτο με το bash δεν το καταλαβα τι θελεις να κανεις και δε βγαινει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 main http://ftp.kddlabs.co.jp/Linux/distributions/Mandrake/official/2007.0/i586/media/main/release { hdlist: hdlist.main.cz key-ids: 70771ff3 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } main_updates http://ftp.kddlabs.co.jp/Linux/distributions/Mandrake/official/2007.0/i586/media/main/updates { hdlist: hdlist.main_updates.cz key-ids: 22458a98 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } contrib http://ftp.kddlabs.co.jp/Linux/distributions/Mandrake/official/2007.0/i586/media/contrib/release { hdlist: hdlist.contrib.cz key-ids: 78d019f5 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } contrib_updates http://ftp.kddlabs.co.jp/Linux/distributions/Mandrake/official/2007.0/i586/media/contrib/updates { hdlist: hdlist.contrib_updates.cz key-ids: 26752624 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } update_source ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/updates/2007.0/i586/media/main/updates { hdlist: hdlist.update_source.cz key-ids: 22458a98 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } plf-free ftp://ftp.univ-orleans.fr/logiciel-libre/plf/mandriva/2008.0/free/release/binary/i586 { hdlist: hdlist.plf-free.cz key-ids: caba22ae update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } plf-free_backports ftp://ftp.univ-orleans.fr/logiciel-libre/plf/mandriva/2008.0/free/backports/binary/i586 { hdlist: hdlist.plf-free_backports.cz key-ids: caba22ae update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } plf-nonfree ftp://ftp.univ-orleans.fr/logiciel-libre/plf/mandriva/2008.0/non-free/release/binary/i586 { hdlist: hdlist.plf-nonfree.cz key-ids: caba22ae update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } plf-nonfree_backports ftp://ftp.univ-orleans.fr/logiciel-libre/plf/mandriva/2008.0/non-free/backports/binary/i586 { hdlist: hdlist.plf-nonfree_backports.cz key-ids: caba22ae update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } main_backports ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/2008.0/i586/media/main/backports { hdlist: hdlist.main_backports.cz key-ids: 26752624 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } contrib_backports ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/2008.0/i586/media/contrib/backports { hdlist: hdlist.contrib_backports.cz key-ids: 26752624 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } non-free ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/2008.0/i586/media/non-free/release { hdlist: hdlist.non-free.cz key-ids: 70771ff3 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } non-free_updates ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/2008.0/i586/media/non-free/updates { hdlist: hdlist.non-free_updates.cz key-ids: 26752624 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } non-free_backports ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/2008.0/i586/media/non-free/backports { hdlist: hdlist.non-free_backports.cz key-ids: 26752624 update with_hdlist: media_info/hdlist.cz } Αυτό βγάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 δεν ειναι σωστα τα sources, η βαζεις όλα του 2007.0 ή περνας στην 2008 spring που το προτεινω * εχεις άλλα, 2007,0 και άλλα. πχ του ntua 2008,0 , λιγο μπερδεμενα *και αν θελεις να εχεις stable updates βγαλε τα backports, και οταν δεις οτι κουμανταρεις το συστημα και τα ξαναβαζεις αν θελεις. Αν εισαι λατρεις του πειραματισμου , σκαλισματος κλπ αστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Ναι? πώς το έκανα αυτό? Τέλος πάντων... Και τώρα πώς θα τα βγάλω για να ξαναβάλω αυτά που πρέπει μόνο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω.Είμαι νέος στην παρέα και στα Linux και εγκατέστησα τη διανομή Mandriva one 2007 . Έχω προχωρήσει ελάχιστα από μόνος μου και θέλω τη βοήθειά σας. Πρώτο πρόβλημμα που συναντώ στην κονσόλα είναι το bash command not found. Πείτε μου δυό λόγια για το τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Χωρίς παρεξήγηση: ΤΟ linux και όχι ΤΑ linux... Καλή δύναμη και welcome to the club των αναζητητών! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Danaos μανία σε έχει πιάσει με ΤΟ λινουξ... Φυσικά δίκιο έχεις (Σορρυ για το of topic) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 αμα σε δει ο Stallman θα σου πω εγω μετα μη λετε το Linux αλλά το GNU/Linux ειναι το σωστο lol !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 uopsssssssssssssssssssssss σορρυ RIchard.... Βεβαίως και εσύ έχεις δίκιο.... Αλλά να μου επιτρεψετε να το λέω... "το μάναράκι μου" disclaimer: όχι δεν είμαι geek και κάνω σεξ πιο συχνά από ότι κάνω reboot στο μανάράκι μου!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 αμα σε δει ο Stallman θα σου πω εγω μετα μη λετε το Linux αλλά το GNU/Linux ειναι το σωστο lol !! Ε τώρα, με αδικείτε. Δεν είμαι και κανένας σκληροπυρηνικός οπαδός του linux! LOL Απλά έχω κάτι με τα άρθρα. Να το κοιτάξω; Από την άλλη δεν πρέπει να είναι ανησυχητικό, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν και χειρότερα: Στη Ρόδο η προσωπική αντωνυμία είναι θηλυκή ακόμα και για το αρσενικό. Π.χ.: "Έλα Μαρία, πες στο Μάρκο ότι πήρα τηλέφωνο." Απάντηση: "Εντάξει, θα ΤΗΣ το πω!" LOL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Ναι? πώς το έκανα αυτό?Τέλος πάντων... Και τώρα πώς θα τα βγάλω για να ξαναβάλω αυτά που πρέπει μόνο? To GNU/Linux αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και εσυ εισαι στην 2007,0 ουτε καν στην spring και σε μια εβδομάδα βγαίνει η 2008 spring ! Έλα πάρτο απο δω http://club.mandriva.com/xwiki/bin/view/Main/20081RC2?language=el Και Welcome to the future συμφορουμιτη και συνδιανομίτη mandriv, όχι οπως ο φιλος στο άλλο τόπικ (λυπαμαι που το λέω) που θα του έλεγα "back to the ....past" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Να 'σαι καλά ευχαριστώ DIMITRISG. Είναι στα ελληνικά η έκδοση που μου προτείνεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.