Προς το περιεχόμενο

Ενας στους τρεις Ελληνες χρήστες έχει κάνει αγορά από το Διαδίκτυο


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ανησυχία για την ασφάλεια και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων αλλά και η δύναμη της συνήθειας αγορών από ένα «φυσικό» κατάστημα (κυρίως για τις γυναίκες) παραμένουν τα βασικά αντικίνητρα για την ταχύτερη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, το 2007 περίπου το 31% των Ελλήνων χρηστών είχε πραγματοποιήσει κάποια αγορά μέσω Internet μέσα στους τελευταίους 12 μήνες (σ.σ. η έρευνα πραγματοποιήθηκε το περασμένο φθινόπωρο), ενώ ένα επιπλέον 5% των χρηστών είχε κάνει παλαιότερα αγορά.

 

Σημειωτέον ότι το 21% των Ελλήνων χρηστών είχε κάνει κάποια on line αγορά το τελευταίο τρίμηνο, όταν το 2006 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 18%, ένα δείγμα ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια ανάπτυξης.

 

Κάτι που φαίνεται και από την αύξηση των πωλήσεων που παρουσιάζουν την τελευταία διετία γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας μας, όπως είναι το e-shop.gr και το plaisio.gr, οι ιθύνοντες των οποίων υποστηρίζουν ότι το Internet βοηθά και στη μεγαλύτερη κίνηση στα φυσικά καταστήματα που διαθέτουν επίσης.

 

Τα είδη πληροφορικής (25%) και τα βιβλία (21%) βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων «ψηφιακών» καταναλωτών, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι σημαντική αύξηση παρατηρείται σε όσους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να αποκτήσουν υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με ταξίδια (17% το 2007 από 10% το 2006).

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2005 μέχρι και το 2007, το ποσοστό των οικιακών χρηστών που αντιμετώπισε πρόβλημα όταν αγόρασε ή παρήγγειλε προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου παραμένει σταθερό στο 7%.

 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δείχνουν όλο και περισσότερο να στρέφονται προς το Διαδίκτυο ως εναλλακτικό κανάλι διανομής.

 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το ποσοστό των επιχειρήσεων με περισσότερους από 10 εργαζόμενους που δέχτηκαν ηλεκτρονικές παραγγελίες και πραγματοποίησαν πωλήσεις μέσω Internet αυξήθηκε πέρσι στο 18% από 14% το 2006.

 

Ακόμη, το 11% των επιχειρήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές, ποσοστό το οποίο θεωρείται πολύ χαμηλό. Πάντως, οι εταιρείες που αρχίζουν να βλέπουν περισσότερο τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι οι μικρού μεγέθους ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Το 2007 το 37% των ελληνικών εταιρειών που διαθέτουν ιστοσελίδα πραγματοποίησε πωλήσεις μέσω Διαδικτύου, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2006 ήταν μόλις 5%.

 

Source.png Πηγή: e-go.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πιστεύω πως περισσότεροι Έλληνες θα αγόραζαν απο το ιντερνετ αν υπήρχε κάποιος σοβαρός νόμος που να σε προστατέυει όσο να ναι απο διάφορους "κακόυς"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Εγώ πιστεύω πως περισσότεροι Έλληνες θα αγόραζαν απο το ιντερνετ αν υπήρχε κάποιος σοβαρός νόμος που να σε προστατέυει όσο να ναι απο διάφορους "κακόυς"...

 

γιατί νομίζεις ότι όταν πχ κάποιος πληρώνει με την πιστωτική του σε ένα εστιατόρια που δίνει στον σερβιτόρο την κάρτα δεν έχει κίνδυνο να του καβατζώσει τον αριθμό και τα υπόλοιπα στοιχεία πάνω?

 

αν αγοραζεις απο επισημα sites οπως ebay και amazon εισαι οκ.

 

ακριβώς...πάντα από επώνυμα/αξιόπιστα sites

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημασία έχει ότι περισσότεροι αξιοποιούν τα επώνυμα ηλεκτορνικά μαγαζιά που έχουν μακρόχρονη πορεία στην αγορά, το καλό είναι ότι τα μεγέθη θα διευρύνονται ακόμα περισσότερο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αγορά απο το διαδύκτιο ειναι μονοδρομος σε καποια ειδη που ξερουμε οτι στην γειτονια μας θα τα βρουμε πανακριβα.

προσοχή μονο στην μεταφορα χρηματων για εξωτερικό.

αλλα και παλι υπαρχει και η αντικαταβολή οσο αφορά μαγαζιά στο εσωτεριό της Ελλάδος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...