Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Για όσους γνωρίζουν καλά τα τρικ της ελληνικής πολιτικής σκηνής, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Μακεδονικό ζήτημα και η σύνοδος κορυφής, έτυχε να είναι την ίδια ημέρα με την εκτόξευση στις τιμές των διοδίων: Μα απλά λόγια οι (χιλιάδες) εργαζόμενοι στα Οινόφυτα για παράδειγμα, θα πληρώνουν 2,75 Χ 2 δηλαδή 5,5 ευρώ στα διόδια συν 5 ευρώ στις βενζίνες, ποσό που μας κάνει 10,5 ευρώ καθημερινώς και δεν θα πείραζε σε τίποτα, αν βεβαίως το μεροκάματο δεν ήταν στα 30 ευρώ καθαρά. Δηλαδή μάνι-μάνι σου σουφρώνουν το 1/3 του μισθού πριν καν τον βάλεις στην τσέπη. Πληρώνεις για να δουλέψεις! ΟΡΓΗ και για τις μοτοσυκλέτες που το διόδιο από το 1,30 που ούτως ή άλλως ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, απογειώθηκε στο 1,90 Έτσι ακριβώς το κράτος σχεδιάζει την προστασία του περιβάλλοντος δίνοντας κίνητρα στους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι χρειάζονται θέλουν δεν θέλουν να πληρώσουν χρυσό ένα κράνος ή ότι άλλο τους προστατεύει τέλος πάντων. Γι ένα μέτριο κράνος έδωσα τελευταία 400 ευρώ, άσε που γενικώς οι μοτοσυκλέτες στοιχίζουν όσο ένα αυτοκίνητο. Γι' αυτό τον λόγο και μόνο τις τελευταίες 2 ημέρες πέρασα τα διόδια με νόμισμα των 100 ευρώ, ελπίζω στο μέλλον να βρω και νόμισμα των 500 ευρώ. Έχω κάθε υπομονή να τους βλέπω να τρέχουν να βρουν ψιλά, τα αυτοκίνητα να κορνάρουν μανιασμένα και τις βρισιές να πέφτουν σύννεφο. Να δικαιολογούν και την πολυέξοδη παρουσία τους. Δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπεράσω διόδια χωρίς νόμισμα τουλάχιστον των 50 ευρώ στην τσέπη. Αν ακολουθήσουν κι άλλοι την ίδια οδό σύντομα μπορούμε να τους φέρουμε σε αδιέξοδο. Θα γεμίσουμε ψιλά αλλά ευτυχώς υπάρχουν και τα περίπτερα. Παρακαλώ, η διάδοση του μηνύματος αυτού ίσως να μας βοηθήσει όλους. Υ.Γ Το πρόσχημα για να πληρώνουμε διόδια.... γερμανικής αούτομπανκ στους ελληνικούς βομβαρδισμένους, μη φωτισμένους, αφύλακτους καρόδρομους είναι ότι πλέον θα εκμεταλλεύεται ιδιωτική εταιρεία τα έσοδα για να φτιαχτούν δρόμοι. Άρα δεν χρειάζεται να ρωτήσετε που πήγαν τα λεφτά που πληρώνατε στα διόδια μέχρι σήμερα. Όχι σε έργα οδοποιίας πάντως
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 [...]Άρα δεν χρειάζεται να ρωτήσετε που πήγαν τα λεφτά που πληρώνατε στα διόδια μέχρι σήμερα. Όχι σε έργα οδοποιίας πάντως Προσωπικά αυτό ρωτάω ο αφελής: τόσα χρόνια που καταβάλουμε ένα σεβαστό αντίτιμο, πού πηγαίνουν τα λεφτά; Οεο; Ενδεχομένως να κλείνουν άλλες "τρύπες" του κρατικού κορβανά - πάντως οι τρύπες των Εθνικών Οδών, ιδίως αυτές της "Εθνικής Οδού" Κορίνθου-Τριπόλεως δεν έχουν κλείσει ακόμα. Δεν λέμε για τη στοιχειωμένη σύραγγα του Αρτεμισίου, ούτε για τον καταραμένο δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας... Φτάσαμε στα μέσα του 2004 για να δούμε να πέφτει νέος ασφαλτοτάπητας στην Εθνική Οδό Αθήνας-Λαμίας (εκεί, λίγο μετά την έξοδο για Χαλκίδα) - ελέω Ολυμπιακών βεβαίως. Είναι απαράδεκτη τόσο η αύξηση, τόσο το σημείο στο οποίο έγινε (Οινόφυτα) αλλά και ο τρόπος που έγινε: καμία ανακοίνωση, καμία ενημέρωση, ακόμα και οι ειδικές πινακίδες που προηγούνται των διοδίων δεν είχαν αλλάξει. Τι θα μπορούσε να γίνει; Να βάλουν οι κοινοπραξίες το χέρι στην τσέπη, να κάνουν κάποια έργα (έτσι, για το image βρε παιδί μου, να δείξουν ότι πάνε να φτιάξουν τα πράγματα) και μετά να ανακοινώσουν αυξήσεις για τη συνέχιση των έργων.
MrSeanKon Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Άρα δεν χρειάζεται να ρωτήσετε που πήγαν τα λεφτά που πληρώνατε στα διόδια μέχρι σήμερα. Όχι σε έργα οδοποιίας πάντωςΣε κρυφους λογαριασμους. Π.χ. μεχρι και το υπουργειο αθλητισμου εχει!ΕΛΕΟΣ!
kage Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 η ψηφος τα τελευταια 24 χρονια φταιει... οταν βγαινει το υπεχωδε κ λεει οτι δεν ειναι δικοι μας οι δρομοι.ανηκουν στους ιδιωτες για χ χρονια με συμβαση. ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΡΕ ΜΛΚ την συμβαση δεν ηξερες τι υπεγραφες κ τι μπορουσες να αλλαξεις? το ιδιο κ στην γεφυρα ριο αντιρριο ελεγαν για τα επομενα χ χρονια δεν θα κανουμε καμμια αυξηση αλλα εντελως τυχαια καθε χρονο ανεβαινουν κοντα 1ε. 2.75 αυτο το 5λεπτο ηταν πολυ εξυπνη ιδεα. οι μηχανες σε μερικα διοδια πληρωναν 1ε κ τωρα 1.90...καλα κανουν τα αλανια κ περνανε απο το πλαι. Αυτοι καλα κανουν κ συμπεριφερονται ετσι στον κοσμο,αφου ο κοσμος το δεχετε...
IOCTL Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 όλη στην επαρχία αν δεν σας αρέσουν τα 5 ευρώ διόδια τα 5 ευρώ βενζίνη και οι 2 ώρες στον δρόμο κάθε μέρα... στην επαρχία σε 3 λεπτά είσαι στην δουλεία σου και χωρίς διόδια. Γίναμε όλοι ξαφνικά πρωτευουσιάνοι... ούστ μπουρτζοβλαχοι... και πρώτος απο όλους εγώ!
kx5 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Οι αυξήσεις είναι εξοργιστικά υψηλές, αλλά πιστεύω ότι κατά βάθος τις γουστάρετε. Άλλωστε εσείς ψηφίσατε αυτούς που τις εφαρμόζουν.
kage Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 όλη στην επαρχία αν δεν σας αρέσουν τα 5 ευρώ διόδια τα 5 ευρώ βενζίνη και οι 2 ώρες στον δρόμο κάθε μέρα... στην επαρχία σε 3 λεπτά είσαι στην δουλεία σου και χωρίς διόδια. Γίναμε όλοι ξαφνικά πρωτευουσιάνοι... ούστ μπουρτζοβλαχοι... και πρώτος απο όλους εγώ! εσυ θα τους στελνεις κ τα λεφτα για να ζησουν?
kostastnt Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Αφού τους ψήφισαν κάποιοι καλά κάνουν... Όσο για τις αυξήσεις στα διόδια, όντως είναι παράλογες. Φίλου που ανέβηκε την Τετάρτη 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη από Αθήνα, μου είπε ότι πλέον δίνει 16 για να έρθει και 10 για να γυρίσει. Αυτό είναι πραγματικά υπέρογκο ποσό καθώς αν υπολογίσουμε και τις βενζίνες χρειάζεται περίπου 100 Ευρώ για να κάνεις τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα! Ότι ψηφίζεις, παίρνεις
afentiko7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δε φταίει η ψήφος. Το καπιταλιστικό σύστημα φταίει. Κρατικός παρεμβατισμός και ελεύθερη οικονομία δεν τα πάνε καλά. Οπότε στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος ήταν μια πολύ λογική κίνηση. Τι θέλατε ολυμπιακή να το κάνουμε όπου των εργαζόμενων οι συγγενείς επί 80' πηγαίναν δωρεάν ταξίδια?
kosmasgr Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Ελλάδα το μεγαλείο σου. Πάντως έξυπνο αυτό με το 100ευρω. Εγώ θα σε άφηνα να περάσεις πάντως αν ήμουν υπάλληλος και για 1.90 μου δίνες 100ευρο
Hlapatsas Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δεν είναι και άσχημη ιδέα τα χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας. Ο καθένας πρέπει να πάει στην δουλειά του και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν ρέστα. Απλά μην κάτσουμε άπραγοι παιδιά, απλά αυτό.... ΥΓ.: Θα μου πεις τώρα, με τους μισθούς που παίρνουμε εύκολο το έχεις να βρείς 100εύρω, ε πάρε ένα καταναλλωτικό δάνειο για να χρηματοδοτήσεις τον αγώνα σου!
kostastnt Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δε φταίει η ψήφος. Το καπιταλιστικό σύστημα φταίει. Κρατικός παρεμβατισμός και ελεύθερη οικονομία δεν τα πάνε καλά. Οπότε στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος ήταν μια πολύ λογική κίνηση. Τι θέλατε ολυμπιακή να το κάνουμε όπου των εργαζόμενων οι συγγενείς επί 80' πηγαίναν δωρεάν ταξίδια? Αυτό με το καπιταλιστικό σύστημα έχω βαρεθεί να το ακούω... Τι αντιπροτείνεις?
lef50 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Σιγουρα παντως αυτα τα τεραστια ποσα που εισπρατουν δεν πανε στις κατασκευες και συντηρησεις οδικων δικτυων ειμαι εργαζομενος στον κλαδο και σας πληροφορω οτι περναμε μια απο τις χειροτερες ανεργιες των τελευταιων δεκαετιων.
Fidelio Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Γι' αυτό τον λόγο και μόνο τις τελευταίες 2 ημέρες πέρασα τα διόδια με νόμισμα των 100 ευρώ, ελπίζω στο μέλλον να βρω και νόμισμα των 500 ευρώ. Xaxaxa! Λοιπον , θα προτείνω το ίδιο στην παρέα μου , μαζευόμαστε ξέρω γω 4-5 μηχανές; Οκ, όλοι απο 100αρικο , ο ένας πίσω απο τον άλλο , γιατί όχι απο 500αρικο; Εγκρίνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.